Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

“Πόλεμο” κήρυξε ο Κάμερον: Μαύρη μέρα για την Ευρώπη

“Πόλεμο” κήρυξε ο Κάμερον: Μαύρη μέρα για την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε σήμερα ότι η επιλογή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σηματοδοτεί μια “μαύρη ημέρα για την Ευρώπη”.
“Είναι μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη, υπάρχει κίνδυνος αποδυνάμωσης των εθνικών κυβερνήσεων”, είπε ο Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ οι οποίοι έδωσαν το “χρίσμα” στον Γιούνκερ, τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που κέρδισε τις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΛΕΝΤΕΡ Η ΑΛΛΙΩΣ Ο ΛΕΠΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ!!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ!;! ΜΗΠΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΖΙΝ Η ΧΡΟΝΙΡ!;! Η ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ΟΠΩΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΑΣ!;!



8
Αν και πολλές ιστοσελίδες στην χώρα μας έχουν γράψει για αυτό μετά από πολλά μηνύματα σας που λένε ότι θέλετε να ακούσετε και την γνώμη την δικιά μας γράφω αυτό το άρθρο για το τι πιστεύουμε εμείς ότι είναι!!!! Θα ακουστούνε πράγματα ειδικα από την χώρα μας όπου ακούγονται για πρώτη φορά!!!!

Ο λεπτός άνθρωπος (The Thin Man) είναι ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε από την Something Awful ( Σάμθινγκ όφουλ ) ως θέμα του φόρουμ << Δημιουργία Εικόνων του  Παραφυσικού >> όπου θα περιγράφεται ως άνθρωπος, προφανώς λεπτός, πάντα ντυμένος με ένα κοστούμι, στο μοτίβο  των << Ανδρών με τα Μαύρα  >>!!!! Οι δυνατότητες που έχει ως πλάσμα μπορεί να τεντώσει τα χέρια και το σώμα του σε εξωφρενικά όρια, ακόμα και να δημιουργήσει πλοκάμια, όλα αυτά χρησιμοποιούνται για να εκφοβίσει και να συλλάβει το θύμα του, το οποίο θύμα υποτίθεται ότι είναι σε μια υπνωτική κατάσταση.
 Βέβαια πολλοί και ιδιαίτερα οι νέοι πιστεύουν ότι πρόκειται για απλά έναν αστικό μύθο και ότι βγήκε από την φαντασίωση κάποιων όπου έχουν ιδιαίτερη φανταρία!!!! Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι, δεν είναι καθόλου έτσι, δυστυχώς ο <<  Λεπτός Άνδρας  >> δεν είναι καθόλου φαντασίωση!!!! Πρόκειτε για κάτι το πολύ αρχαίο και το αλλόκοτο αλλά και πολύ σκοτεινό παράδοξο ον όπου όμοιο του δεν υπάρχει σε όλη την γη!!!! Για να είμαστε και αληθινοί σε ότι λέω δεν πρόκειτε για έναν << Λεπτό Άνδρα >> μα για πολλούς!!!! Αυτό το λέω διότι δεν εμφανίζεται μόνο σε μια χώρα αλλά σε πάρα πολλές!!!!

Γιατί είναι ευεργετικό να είστε ένα άγιο άτομο;



Σήμερα, οι άνθρωποι γελούν με την έννοια της αγιότητας και πιστεύουν ότι αυτή η ιδέα ανήκει μόνο σε φανατικούς, αδαείς, τρελούς ή νοητικά αδύναμους. Για να προσδιορίσουμε την αγιότητα, μπορούμε να πούμε ότι ένα άγιο αντικείμενο ή ένα άγιο πρόσωπο είναι ένα καθαγιασμένο πρόσωπο, αγιασμένο από πνευματική δύναμη, αφιερωμένο στην υπηρεσία του Θεού, και αγνό σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά σε όλες τις σκέψεις, λέξεις, πράξεις και κατευθύνσεις του.

Γιατί είναι ευεργετικό να είστε ένα άγιο άτομο; Η αγιότητα είναι επιβοηθητική για πέντε βασικούς λόγους:

Η κόλαση κρύβεται σε υποπαραγράφους

Κατά τη μνημονιακή εποχή παρακολουθήσαμε συχνά κυβερνητικούς παράγοντες να επικαλούνται την πίεση της τρόικας ή τα προαπαιτούμενα μέτρα του προγράμματος, προκειμένου να δικαιολογήσουν νομοθετήματα εξαιρετικά σκληρά ή απλώς παράλογα. Η λογική ήταν γνωστή: εφόσον έχουμε συνυπογράψει μνημόνια και συμβάσεις, πρέπει να τα τηρήσουμε. Το οποίο υπονοούσε ότι δεν επιθυμούσαν οι κυβερνώντες να πάρουν σκληρά ή και άδικα μέτρα, αλλά τους το επέβαλλε η τρόικα.

Σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις προλαμβάνουν τη στεφανιαία νόσο....Και το έμφραγμα

Σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις προλαμβάνουν τη στεφανιαία νόσο

Νέα Υόρκη
Επιστήμονες ανακάλυψαν σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και εμφράγματος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine.

Οι μεταλλάξεις αυτές αφορούν σε λιγότερο από το 1% του πληθυσμού και μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και στεφανιαίας νόσου έως και κατά 40%, αφού συντελούν σε μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων στον οργανισμό.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι, εάν αυτή η θεωρητική γνώση μετουσιωθεί σε νέα φαρμακευτικά προϊόντα τότε ίσως οδηγηθούμε σε μια νέας γενιάς φάρμακα μετά τις στατίνες. 

Το κατάντημα ενός έθνους. Να περιμένει μόνο από τη μπάλα να αισθανθεί περήφανο για την ύπαρξή του

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως και ποδοσφαιρόφιλος είμαι, και την Εθνική υποστηρίζω (για να μην πω μόνο πλέον αυτή) και με τη σπουδαία νίκη της χάρηκα.

του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο αναρωτήθηκα... Πόσες φορές χάρηκα ή βγήκα στους δρόμους όλα αυτά τα χρόνια ως Ελληνας και γιατί.

1996 μετά το φάιναλ φορ στο Παρίσι, Νοέμβριος του 2000 ύστερα από το 3-1 επί της Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ, 2004 μετά τον τελικό με την Πορτογαλία.

Η επιτυχία της Εθνικής μας Ομάδας είναι τεράστια και έχει πολλά διδάγματα. Αλλά να μη με κάνει τίποτε άλλο έθνικα υπερήφανο; Πχ αν ήμουν από την Κύπρο θα επέστρεφα στο 2004 και τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Εδώ που να γυρίσω;

Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑ



ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,
 ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ.

 ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,
 ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ,
 ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΟ, 
ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΣΚΑΛΑ, ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΑΣ.

Η Απόδειξη Της Απάτης Της Κλιματικής Αλλαγής!!!

υπερθέρμανση του πλανήτη

Όταν οι φαρμακευτικές εταιρείες συλλαμβάνονται να παραποιούν τα δεδομένα κλινικών μελετών, κανείς δεν εκπλήσσεται πια.


 Όταν κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους κατασκευαστές εμβολίων οι οποίοι αναμιγνύουν δείγματα ανθρώπινων κλινικών μελετών  με αντισώματα ζώων για να βεβαιωθούν ότι τα εμβόλια τους λειτουργούν, τότε όλοι απλά συνειδητοποιούμε πώς κάνουν τις δουλειές τους: εξαπατώντας, κοροϊδεύοντας  και παραβιάζοντας το νόμο 


Τώρα, σε αυτό που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη που έχει ποτέ αποκαλυφθεί, η NASA και η NOAA (Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας)

 πιάστηκαν στα πράσα να διαστρεβλώνουν τα ιστορικά δεδομένα θερμοκρασίας ώστε να παρουσιάσουν μια νέα «ιστορία κλιματικής αλλαγής » που αψηφά την πραγματικότητα. Το εύρημα αυτό, αρχικά τεκμηριώνεται στην ιστοσελίδα  Real Science , λεπτομερώς εδώ. 

Γνωρίζουμε τώρα ότι τα ιστορικά στοιχεία για τη θερμοκρασία στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες αλλοιώθηκαν σκόπιμα από τους επιστήμονες της NASA και της NOAA σε μια πολιτικά υποκινούμενη προσπάθεια να ξαναγράψουν την ιστορία και να υποστηρίξουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί την τάση, των θερμοκρασιών των ΗΠΑ, προς τα πάνω. 

Αέρια σώματος και φούσκωμα: Τώρα υπάρχει λύση

alt

Τα αέρια σώματος και το φούσκωμα, μπορεί να έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή ενός ατόμου. Το οφείλετε στον εαυτό σας να αντιμετωπίσετε  άμεσα τα συμπτώματα αυτά αντί να νιώθετε ντροπή και άβολα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αέρια σώματος και το φούσκωμα, δεν είναι  απαραίτητο να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος, αν και όπως και να έχει η κατάσταση αυτή είναι  άκρως  ενοχλητική, επώδυνη ή και δυσάρεστη.
Tα πιο κοινά συμπτώματα των αερίων είναι το φούσκωμα, ο τυμπανισμός, το κοιλιακό άλγος και το ρέψιμο. Ωστόσο, δεν τα παρουσιάζουν όλοι αυτά τα συμπτώματα. Οι καθοριστικοί παράγοντες είναι πιθανώς η ποσότητα των παραγόμενων αερίων, η ποσότητα των απορροφούμενων λιπαρών οξέων και η ευαισθησία ενός ατόμου στα αέρια του παχέος εντέρου.

Πως να μετρήσετε την ταχύτητα του internet στον υπολογιστή σας



Επειδή μερικές φορές η ταχύτητα που μας προσφέρουν οι διάφορες εταιρείες φαίνεται να μην αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ήρθε η ώρα να μετρήσουμε μόνοι μας την ταχύτητα του internet που πληρώνουμε κάθε μήνα.

Η διαδικασία είναι εύκολη, ταχύτατη και δωρεάν και πραγματοποιείται με μια επίσκεψη στις παρακάτω ιστοσελίδες:

Αιθερικό σώμα και ανοσοποιητικό σύστημα




Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφεται εξαιτίας των ιών και των μικροβίων.

 Αυτά βρίσκονται μαζί μας για εκατομμύρια χρόνια. Το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφεται γιατί φεύγει η ζωτικότητα. 

Γιατί φεύγει η ζωτικότητα? 

Μία μεγάλη νίκη της Ομογένειας εναντίον της Τουρκίας

Μία μεγάλη νίκη της Ομογένειας εναντίον της Τουρκίας

Παρά τις προσπάθειες φιλότουρκων μελών της να «νερώσουν» τις πρόνοιες του κειμένου, η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής ενέκρινε διά βοής το νομοσχέδιο 4347, το οποίο καθιστά την Τουρκία υπόλογη έναντι του Κογκρέσου για την επιστροφή εκκλησιών κι άλλων χριστιανικών τόπων λατρείας που κατέχονται παράνομα,  εντός της χώρας και στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου
Το σχέδιο νόμου παρουσίασαν ο πρόεδρος της επιτροπής Εντ Ρόις κι ο ηγέτης της μειοψηφίας Ελιοτ Ενγκελ και ενισχύει παλαιότερη νομοθεσία (HR 306) που είχε υιοθετηθεί ομόφωνα από το Κογκρέσο το Δεκέμβριο του 2011 και καλούσε την Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να επιστρέψει κατασχεμένες περιουσίες χριστιανικών εκκλησιών και να σεβαστεί πλήρως τα

Τι πρέπει να κάνετε για να μην πάθετε μύκητες στην θάλασσα;



Του Γιώργου Μονεμβασίτη, γυναικολόγου

Είναι γεγονός ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, οι γυναίκες ταλαιπωρούνται συχνά από κολπίτιδες, οι οποίες εκδηλώνονται με ενοχλητικά συμπτώματα, που επηρεάζουν την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Το καλοκαίρι δεν μας αφήνει μόνο μαύρισμα και αναμνήσεις αλλά και ευκαιριακές λοιμώξεις. Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν τον ετήσιο γυναικολογικό τους έλεγχο το Σεπτέμβρη προκειμένου να διαγνωστούν τυχόν προβλήματα που δεν έχουν εμφανίσει ιδιαίτερα συμπτώματα.

Οι 11 μεταβλητές του έρωτα


Πώς θα κάνετε κάποιον να σας ερωτευτεί

Ερευνητές ζήτησαν από διάφορους ανθρώπους να τους εξιστορήσουν τη δική τους ιστορία αγάπης, το πώς έφτασαν στο σημείο να ερωτευτούν το σύντροφό τους και από αυτές συνέταξαν μια λίστα με τους 11 πιο κοινούς παράγοντες που… οδηγούν στην τέλεια σχέση!

Οι «μεταβλητές του έρωτα» - για να μιλήσουμε με μαθηματικούς όρους - είναι σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Time -το οποίο επικαλείται το βιβλίο «Via Falling in Love: Why We Choose the Lovers We Choose» της Ayala Malach Pines- οι εξής:

Περί Ελληνικής καταγωγής των αρχαίων Ρωμαίων

BYK3D00ZΓράφει ο αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κεφαλόπουλος, ιστορικός, D.S.Litt., Διδάκτωρ Αρχαίας Ιστορίας
Ίσως εκ πρώτης όψεως ο τίτλος του παρόντος άρθρου να εκπλήσσει ή να φαίνεται παράδοξος, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές και αξιόπιστες αναφορές στην αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή γραμματεία που στηρίζουν την αρχική θέση.
Κατά παράδοση οι πρώτοι οικιστές της περιοχής περί τον Τίβερι ποταμό και τους γύρω λόφους ήσαν Ελληνικής καταγωγής και μάλιστα Αρκαδικής. 
Η αρχαία παράδοση αναφέρει ότι πρώτος εγκαταστάθηκε στην περιοχή ο Αρκάδας Εύανδρος, μαζί με άλλους Αρκάδες, περίπου 60 χρόνια πριν τον Τρωϊκό Πόλεμο. 
Ο εξόριστος βασιλέας Εύανδρος και οι Αρκάδες που τον συνόδευαν εγκαταστάθηκαν στον λόφο που ονόμασαν Παλατίνο ή Παλλάντιο, εκ της ομωνύμου Αρκαδικής πόλεως. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΓΟΝΟΛΑΤΡΕΣ ;

 
Κάποιοι   μας  κατηγορούν  ώς    "προγονολάτρες"  .
Τί  σημαίνει   όμως αυτός  ο  όρος ;
Είμαστε   πράγματι ;

"Προγονολάτρης"    είναι  αυτός  που  θεωρεί   ΟΛΑ  όσα   έκαναν  οι  πρόγονοί  του  σωστά .

Εμείς  σαφώς   ΔΕΝ  είμαστε  προγονολάτρες   διότι   βλέπουμε  καθαρά   τα  σφάλματα   των  αρχαίων  Ελλήνων .
Εάν ήταν  τέλειοι   δεν  θα  είχαν  νικηθεί  ούτε  απο  Ρωμαίους  ούτε  από  την  θρησκεία  των  βοσκών  της  ερήμου .
Και  εάν  εισηγούμαστε   κάποιου   είδους  επιστροφή  στις  ρίζες  ,  εννοούμε  μόνο  στα  καλά  ( όπως  έχουν  ήδη  περιγραφεί  στην    http://lofos.info/pythas/no-mercy.html    )  .

Όπως   ο  καλλιεργητής   κλαδεύει  και  απορρίπτει   τα  σκάρτα  κλαδιά  της  ελιάς  ( θεωρούμε  όμως  πως  το  δένδρο  είναι  το  ίδιο  )  έτσι  και  εμείς  απορρίπτουμε   όσαν  δεν  μας   ικανοποιούν     και  κρατάμε  τα  καλά .  Ο  πολιτισμός   μας  όμως   εξακολουθεί  να είναι  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ .

Ας  δούμε  λοιπόν  ποια  ήταν  τα  στραβά  των  αρχαίων  Ελλήνων: 

Όχι, δεν υπάρχουν θαύματα, αλλά πράγματα που δεν τολμήσαμε να μάθουμε…

Φωτογραφία: Όχι, δεν υπάρχουν θαύματα, αλλά πράγματα που δεν τολμήσαμε να μάθουμε…

Το θαύμα εκφράζει μια παθητική πίστη, μα ο Θεός είναι  Έρωτας, δράση, κίνηση, ροή, απλότητα… Τίποτα υπερφυσικό δεν υπάρχει σ’ αυτό… Ούτε κάτι περίεργο, πολύπλοκο…

Το περίεργο και πολύπλοκο είναι ότι εμείς μάθαμε να ζητάμε έναν υπερφυσικό θεό, ξεχνώντας να κοιτάξουμε μέσα μας…
 ίσως αντί να μας τρομάζει το άγνωστο, χρειάζεται  να μας  γεμίζει πόθο να το γνωρίσουμε…

Πως ήμασταν παιδιά και μπαίναμε σε ένα σπίτι παλαιό και ακατοίκητο για να δούμε τι έχει μέσα? ε, κάπως έτσι...
Φοβόμαστε μεν, αλλά είχαμε και τόσο πάθος για την ανακάλυψη...

Τούτη δω η αρχέγονη εμπιστοσύνη τσακίστηκε στο βάραθρο των αξιών... Φοβόμαστε να γνωρίσουμε το οτιδήποτε, ακόμα και τον Εαυτό μας...
Φοβόμαστε να τον ανακαλύψουμε διαφορετικά, από ότι τον συνηθίσαμε...

Καλημέρα <3 <3 <3


Το θαύμα εκφράζει μια παθητική πίστη, μα ο Θεός είναι Έρωτας, δράση, κίνηση, ροή, απλότητα… Τίποτα υπερφυσικό δεν υπάρχει σ’ αυτό… Ούτε κάτι περίεργο, πολύπλοκο…

Το περίεργο και πολύπλοκο είναι ότι εμείς μάθαμε να ζητάμε έναν υπερφυσικό θεό, ξεχνώντας να κοιτάξουμε μέσα μας…
ίσως αντί να μας τρομάζει το άγνωστο, χρειάζεται να μας γεμίζει πόθο να το γνωρίσουμε…

Ελιά χωρίς έλεος

Του Στάθη 


Με «το σπαθί και το άροτρο» έλεγαν οι πρώτοι Ρωμαίοι, πλην όμως το σπαθί θερίζει ό,τι οργώνει το άροτρο, όπως απέδειξαν στη συνέχεια οι εργολάβοι του πολέμου. Στη δική μας ιστορία το άροτρο το λένε τρακτέρ και το σπαθί το λένε δάνειο. Χρέος.

Είναι μερικές μέρες που δεν θέλεις να γράψεις, αλλά πρέπει να γράψεις. Με την άκρη του ματιού, σαν να μη θέλεις να διαβάσεις, έχεις διαβάσει για τον γεωργό κάπου εκεί στον Νότο, λίγο πιο κάτω απ’ τα μέρη σου τα μέρη του, γνωστά κι αυτά και οικεία, για τον γεωργό λοιπόν, ετών 71, που πήγε, βρήκε μια ελιά και κρεμάστηκε.Παύση...

Δειλινό στ’ ανοιχτά της Πύλου, δώρο των θεών στους ανθρώπους. Πιο βόρεια κι εγώ, στα πέριξ του Πύργου, γνώρισα στα πεδινά και στα ορεινά πολλούς γεωργούς. Ανθρωποι από χώμα και δουλειά. Φαμελιάρηδες. Η Αστέρω η φοράδα, ο Ταρζάν ο σκύλος, η μυρωδιά της σταφίδας να λιάζεται στ’αλώνια, οι καλαμιές στα στρατόνια φοβιστικές σαν νύχτωνε και οι καλύβες. Τα θερινά παλάτια δηλαδή στα χωράφια των Κολυραίων δίπλα απ’ τις αρχαίες όχθες του Αλφειού, και η μπύρα Φιξ, όταν πρωτοεμφανίσθηκε πανηγυρικά, δεκαετία του ’60, κάνοντας στην άκρη το κρασί, αλλά όχι τις  γουρνοπούλες, στο πανηγύρι της Αγουλινίτσας, με τα κλαρίνα να σκούζουν σαν γάτες μέσα από αρπακολλατζίδικα μπουλούκια μουσικάντηδων της συμφοράς - τέλεια.

"Ανάλυση τεχνικής ευαισθησίας"



Η στήλη ασθμαίνουσα πιάνεται από τις λέξεις τηλεοπτικού ρεπορτάζ και βρίσκεται εκτεθειμένη κάτω από το άσπρο φως των προβολέων του χειρουργείου. Τελικά, ζητά τη βοήθεια του κοινού. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το άρθρο περιέχει εξαιρετικά βίαιες εικόνες.
Θερμή παράκληση: Θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει επειγόντως τι είναι αυτή η «ανάλυση τεχνικής ευαισθησίας» των πολιτικών που ασκεί η κυβέρνηση, όπως τη διατύπωναν χθες στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Κι ακόμα, τι σόι πράγμα είναι αυτή η «εργαλειοθήκη που θα εξετάζει τη σχέση απόδοσης κοινωνικού κόστους».

Οι μυστικοί ήχοι που ελέγχουν τη ζωή μας


noise

Θα μπορούσαν οι κόρνες των αυτοκινήτων να είναι ένας πιθανός μη σιωπηλός δολοφόνος; Ισως ναι. Ορισμένοι επιστήμονες συγκρίνουν το θόρυβο του περιβάλλοντος με το παθητικό κάπνισμα.

«Πρόκειται για ανεπιθύμητους αερομεταφερόμενους ρύπους που προκαλούνται από άλλους. Και όπως ακριβώς το παθητικό κάπνισμα, έτσι και ο παθητικός θόρυβος μπορεί να είναι θανατηφόρος», γράφουν σε άρθρο για την ηχορύπανση που δημοσιεύτηκε στην Southern Medical Journal.
Σε κάθε περίπτωση ο θόρυβος είναι ένα ισχυρό στρεσογόνο.

Tα αρχαία Ελληνικά Μυστήρια

«Το βύθισμα εντός του «αιωνίου» είναι το τέλος της φιλοσοφίας, όπως ακριβώς το τέλος της θρησκείας είναι το βύθισμα εντός των μυστηρίων».
 
Πλούταρχος


 
Καταλυτικό ρόλο στα θρησκευτικά δρώμενα και στην Αρχαία Ελλάδα διαδραμάτισαν όπως ήδη αναφέραμε τα Μυστήρια, τα οποία με τα θρησκευτικά δρώμενα προσέφεραν σε εκείνους που ενδιαφέρονταν, μία υπερβατική εμπειρία. Τι ήταν όμως τα μυστήρια, τα οποία αποτελούσαν το σημαντικότερο και βαθύτερο τμήμα του Ελληνικού Θεολογικού Συστήματος; 

Η λέξη Μυστήριο όπως είναι γνωστό σήμαινε το απόρρητο, το μυστικό, το άρρητο μέρος μιας τελετής ή λατρείας οι οποίες δεν γινόταν φανερές σε άτομα που δεν είχαν μυηθεί. Η λέξη μύηση προέρχεται από το ρήμα μυώ, που σημαίνει κλείνω. Κλείνωτις αισθήσεις στον αισθητό κόσμο, και ανοίγω άλλου είδους εσωαισθήσεις στον «υπερβατικό ΕΤΕΡΟΝ» αθέατο για τους αρχαίους Έλληνες κόσμο. Πολλοί μελετητές πιστεύουν πως οι πρόγονοί μας επιδίωκαν και επιτύγχαναν την ανόδο της συνείδησης σε συχνότητες υψηλότερες. Τρία ήταν τα κυρίως στάδια των μυστηριακών τελετουργιών :

ελέησον ημάς – δηλ. μη μας σφάξεις



Τα επίθετα ἁγνός και ἁγιος (με δασεία) είναι πρώτα ξαδερφάκια, ετυμολογικά και σημασιολογικά. Ενώ όμως το πρώτο γεννήθηκε και μεγάλωσε και  γυναικώθηκε,  και ζει ακόμα, το δεύτερο έπεσε θύμα της βρεφικής θνησιμότητας των λέξεων, φαινόμενο όχι σπάνιο, αλλά, ω! του θαύματος, αναστήθηκε, το ανέστησαν, μετά από πολλούς αιώνες οι βυζαντινοί αττικίζοντες υμνολόγοι – την εποχή του Ιουστινιανού και του Ηρακλείου ήταν ήδη σε ευρύτατη χρήση (6ος και 7ος μ. κ.ε. αιώνας) ενώ πολλά παράγωγά του ήταν σε κοινή χρήση τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες (αγιότης, αγίασμα, αγιασμός ).
Γνωρίζουμε έναν θείο τους, ένα ρήμα, που το διαβάζουμε στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια, ο οποίος αργοπέθαινε κατά τον 5ο π.κ.ε. αιώνα – ο τελευταίος που το έγραψε ήταν ο Ευριπίδης. Πρόκειται για το ρήμα   ἅ ζομαι (αγ- jομαι), με δασεία, μόνο σε Ενεστώτα και Παρατατικό, που σημαίνει φοβάμαι, σέβομαι από φόβο, σέβομαι, αιδούμαι, ντρέπομαι – μόνο θεούς στην Ιλιάδα,  ας το συγκρατήσουμε, μόνο ανθρώπους στην Οδύσσεια.

Οι άντρες ξέρουν να αγαπάνε




Μια ζωή με θυμάμαι να μην αποδέχομαι την γυναικεία μου φύση.

 Έχω ακόμη την φωνή του πατέρα μου στα αυτιά μου, να δηλώνει απογοητευμένος, πως κάπου έγινε κάποιο λάθος. 

«Αγόρι σε σώμα κοριτσιού αυτό το παιδί», έλεγε κι εγώ χαμογελούσα παιδικά καμαρώνοντας για την τιμητική του διάκριση. 

Τα μαλλιά μου ήταν μόνιμα πιασμένα σε μια αλογοουρά, τα ρούχα μου πάντα λασπωμένα. 

Και οι φίλοι μου γένους αρσενικού. 

Δεν τις ήθελα τις γυναίκες για φίλες μου. Ήταν εκνευριστικά σύνθετες, με πίσω κείμενα και κρυμμένα νοήματα.

 Παντού ξεπηδούσε κι ένα μυστικό που δεν έπρεπε να πεις, μα τελικά πάντα διαδίδονταν. 

Μύθοι και Πραγματικότητα για την υγεία των ματιών του παιδιού σας!

Μύθοι και Πραγματικότητα για την υγεία των ματιών του παιδιού σας!Το πόσο πολύτιμη είναι η υγεία των ματιών για την ανάπτυξη ενός παιδιού δε χρήζει εξηγήσεων και κάθε γονιός θέλει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να τη διασφαλίσει.





Ωστόσο, ακούω συχνά τις εξής 4 φράσεις-μύθους που αφορούν την όραση του παιδιού και το στραβισμό, τόσο από γονείς, όσο και από μειοψηφία, ευτυχώς, Παιδιάτρων.
• ¨Αφού δεν μας έχει παραπονεθεί ότι δε βλέπει καλά, δε χρειάζεται έλεγχο¨
• ¨Αφού βλέπει και τις πιο μικρές λεπτομέρειες, δε χρειάζεται έλεγχο¨
• "Ο στραβισμός πολλές φορές φεύγει από μονός του...ας το παρακολουθήσουμε"
• ¨Ο στραβισμός είναι φυσιολογικός τους πρώτους μήνες της ζωής¨
Αρχίζοντας με την όραση να αναφέρουμε ότι στην πραγματικότητα δε "βλέπουμε" με τα μάτια αλλά με τον εγκέφαλο μας. Τα μάτια απλώς μεταφέρουν την εικόνα στον εγκέφαλο για επεξεργασία. Το σύστημα της όρασης, απλοποιημένα, περιλαμβάνει: τα δυο μάτια, τις συνδέσεις με τον εγκέφαλο και τον εγκεφαλικό φλοιό.

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Μια μέρα θα σε βάλω σ’ ένα κοχύλι σ’ ένα άσπρο σύννεφο που θα το τραβούν περιστέρια. Θα σε ντύσω με κόκκινα πέπλα. Με λουλούδια. Ο αέρας θα φυσάει απαλά. Ή θα σε βάλω σ’ ένα δάσος με μυρωδιές μήλων. Σ’ ένα παράθυρο με πράσινα φύλλα κι ένα γαλάζιο ποτάμι στο βάθος (Από πάνω θα πετούν έρωτες)… Ο ποιητής πιστεύοντας ξαφνικά πως νιώθει κάποια πίεση εσωτερική, όμοια μ’ εκείνη χάρη στην οποία είχε κατορθώσει να εκφραστεί σε προηγούμενες περιπτώσεις, κάθεται στο γραφείο του περιμένοντας την επίσκεψη της Μούσας Μην ακούοντας ήχο βημάτων στα σκαλοπάτια αντιλαμβάνεται ότι δεν ήταν παρά μια από τις συνήθεις ψευδαισθήσεις του και επιστρέφει μελαγχολικός στις καθημερινές του ενασχολήσεις (Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ από την ποιητική συλλογή ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ)


Η σιωπή είναι ένα κρηπίδωμα πάνω στο οποίο στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος η λειτουργία των αισθημάτων. Ο λόγος επιθυμώντας να φτάσει ως το κέντρο της ψυχής αναζητεί απεγνωσμένα κάποιο άνοιγμα, απ’ όπου βέβαια είναι αδύνατο να μπει εξαιτίας της σωματικής κατασκευής του… Έτσι καθώς ο κατήφορος οδηγεί σταθερά στο βυθό υπάρχουν μικροί απροσδόκητοι λόφοι, ασήμαντα υψώματα που καθώς τα περνάς αισθάνεσαι για μια στιγμή πως ανεβαίνεις

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ (δοκίμιο για την ποίηση, Κέδρος 1982)

Παρά το υπέροχο δέρμα της μελαχρινής που κοιμάται σχεδόν αμέριμνα ολόγυμνη στο πλευρό μας, ό,τι μετράει είναι το σώμα μιας ουράνιας ξανθής που περιφέρεται με ηδυπάθεια στους κοιτώνες της φαντασίας μας. Αγνόησέ την ξαφνικά και θα δεις το όλο σύστημα να καταρρέει.


Του νου τού αρέσει να δουλεύει μέσα σε αυλάκια, σε συνήθειες· κι αυτή η δραστηριότητα ονομάζεται, «ζωή».

ανοιχτό μυαλό,ηλιοβασίλεμα,λίμνη

Ταράζεται κανείς, ανησυχεί και μερικές φορές φοβάται. Αυτά, πράγματι συμβαίνουν. Είναι ατυχίες της ζωής. Σήμερα η ζωή είναι σαν μια συννεφιασμένη μέρα. Χτες ήταν ηλιόλουστη, αλλά τώρα βρέχει, συννεφιά και κρύο· αυτή η αλλαγή είναι αναπόφευκτη διαδικασία της ζωής. Ξαφνικά, γεμίζει κανείς από ανησυχία και φόβο· υπάρχουν αιτίες γι' αυτό, κρυμμένες ή αρκετά φανερές και μπορεί κανείς με λίγη επίγνωση να τις βρει αυτές τις αιτίες. 

Εκείνο που έχει σημασία είναι να έχει κανείς επίγνωση των γεγονότων και των ατυχημάτων και να μην τους δίνει το χρόνο να ριζώσουν, μόνιμα ή πρόσκαιρα. Και δίνει κανείς σημασία σ' αυτές τις αντιδράσεις όταν ο νους συγκρίνει· δικαιολογεί, καταδικάζει ή αποδέχεται. Πρέπει -ξέρεις- να βρίσκεται κανείς εσωτερικά, όλη την ώρα, σε ετοιμότητα χωρίς ένταση. Η ένταση εμφανίζεται όταν θέλεις κάποιο αποτέλεσμα, κι εκείνο που εμφανίζεται δημιουργεί κι άλλη ένταση που πρέπει να κοπεί. Άσε τη ζωή να κυλάει.

Αν είσαι πάντα ξύπνια και σε εγρήγορση μέσα σου κι αν εναρμονίζεσαι με όσα συμβαίνουν εξωτερικά, δεν θα πληγωθείς ποτέ

υφή,η άσπρη ομίχλη μεταξιού



Από το βιβλίο "«Γράμματα σε Μία Νεαρή Φίλη»"

Είναι παράξενο το πόσο ευάλωτος είναι κανείς στην ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω του· χρειάζεται να νιώθει γύρω του μια φιλική ένταση, μια θερμή προσοχή για ν’ ανθίσει ελεύθερα και φυσικά. Είναι πολύ λίγοι εκείνοι που δημιουργούν αυτή την ατμόσφαιρα, ενώ οι περισσότεροι είναι κατσιασμένοι ψυχολογικά και σωματικά. 
Μου έχει κάνει πολλή εντύπωση που επέζησες χωρίς να διαστρεβλωθείς από εκείνη την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα όπου βρισκόσουν. Μπορεί να δει κανείς γιατί δεν καταστράφηκες ολοκληρωτικά, δεν λερώθηκες, δεν διαστρεβλώθηκες: εξωτερικά προσαρμόστηκες όσο πιο γρήγορα γινόταν και μέσα σου έβαλες τον εαυτό σου να κοιμηθεί. 
Αυτή η εσωτερική «αναισθησία» είναι που σ' έσωσε. Αν είχες επιτρέψει στον εαυτό σου να είναι ευαίσθητος, αν ήσουν μέσα σου ξύπνια, δεν θα μπορούσες ν' αντέξεις κι έτσι θα ήσουν σε σύγκρουση με την ατμόσφαιρα γύρω σου και θα κατέρρεες, θα σημαδευόσουν. Τώρα που είσαι μέσα σου ξύπνια και ξεκάθαρη δεν είσαι σε σύγκρουση με την ατμόσφαιρα.

Η αγάπη είναι αθώα όταν δεν έχει κανένα κίνητρο


Η αγάπη είναι αθώα όταν δεν έχει κανένα κίνητρο. 

Η αγάπη είναι αθώα όταν δεν είναι τίποτε άλλο από μοίρασμα της ενέργειάς σου. 

Έχεις πάρα πολλή κι έτσι τη μοιράζεσαι… θέλεις να την μοιραστείς.

Και για όποιον τη μοιράζεται μαζί σου, νιώθεις γι΄αυτόν ή αυτήν ευγνωμοσύνη, επειδή ήσουν σαν το σύννεφο, γεμάτο από νερό της βροχής, και κάποιος σε βοήθησε να ελαφρύνεις. 

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εθισμός του ανθρώπινου οργανισμού: Το ηλιακό φως



Μελετώντας με ποιον τρόπο η υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει το δέρμα, οι επιστήμονες παρατήρησαν κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

 Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο μεγαλύτερος εθισμός του ανθρώπινου οργανισμού είναι απόλυτα φυσικός και είναι το ηλιακό φως.

Συγκεκριμένα, η νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell δείχνει ότι η υπεριώδης ακτινοβολία, ακόμα και σε μέτριες ποσότητες, προκαλεί την παραγωγή της ορμόνης β-ενδορφίνης, που μας κάνει να νιώθουμε καλά και μουδιάζει τον πόνο.

Η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται σε επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, οι άνδρες που καταναλώνουν συστηματικά επεξεργασμένο κόκκινο κρέας, όπως ζαμπόν, σαλάμι και λουκάνικα, φαίνεται να έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας και θανάτου λόγω αυτής. 

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία, ανέλυσε δεδομένα από περίπου 37,000 άνδρες ηλικίας 45-79 ετών. Βρέθηκε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν 75 γραμμάρια (ή και περισσότερο) επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος ανά ημέρα είχαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας μετά από 12 έτη, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν 25 γραμμάρια ή λιγότερο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα