Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ο καλός ύπνος θέλει και την κατάλληλη διατροφή

Μήπως ο ύπνος σας δεν είναι αυτός που θα θέλατε; Αν είστε από αυτούς που θέλουν να κοιμούνται καλά αλλά δεν τα καταφέρνουν, ίσως πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές και στη διατροφή σας. 

Επιστημονικές έρευνες τονίζουν σήμερα ότι υπάρχουν συστατικά που μπορούμε να αποφύγουμε ή να προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου.


Ας τα γνωρίσουμε:

Μια πρακτική για θεραπεία του πλανήτη


Το σύμπαν λειτουργεί με συγκεκριμένες ξεκάθαρες αρχές, που δίνουν έμφαση στην διδασκαλία της yoga: στην ενέργεια της αγάπης, στην συνειδητή αρμονία, στην αμοιβαιότητα της ανταλλαγής. Λέγεται πως κάποιες λεπτοφυείς δυνάμεις είναι ενσυνείδητα υπεύθυνες για την φυτική ζωή στον πλανήτη μας και πως αυτές οι δυνάμεις – προς το παρόν- αποτραβούν την ενέργειά τους. Στα αρχαία χρόνια οι Βέδες (τα ιερά βιβλία των Ινδιών) δίδαξαν ότι πρέπει κάποιος να δώσει την ενέργεια στα devas, που δημιουργούν και διατηρούν την ζωή των φυτών. Δίνοντάς τους ενέργεια μπορούμε να ζούμε σε αμοιβαία αρμονία μαζί τους μέσω της φύσης.
Οι άνθρωποι σήμερα, το θεωρούν “δεισιδαιμονία”. Ο γκούρου μου, είπε πως είναι λάθος να το πιστεύουμε αυτό. Αυτό είναι – όπως είπε- σπουδαίο, όχι μόνο για να αντλήσουμε ό,τι μπορούμε από την φύση, αλλά επίσης για να το ανταποδώσουμε, προσευχόμενοι στον Θεό, μέσω αυτών των λεπτοφυών οντοτήτων δείχνοντάς τους αγάπη και ευγνωμοσύνη. Είναι λάθος να τις αντιμετωπίζουμε σαν να μην υπάρχουν. Παίρνοντας ό,τι μπορούμε μόνο για τον εαυτό μας, αποτραβιόμαστε από την αφθονία της φύσης. Όταν το κάνουμε αυτό, η φύση σε αντάλλαγμα, αποσύρει την αφθονία της .

Πως μπορείτε να διαχειριστείτε τα αρνητικά συναισθήματα



Kαταρχήν είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα αρνητικά σας συναισθήματα εκφράζουν τις ανεκπλήρωτες συναισθηματικές σας ανάγκες. Επίσης, κάθε αρνητικό συναίσθημα έχει μια θετική αξία.

Ας δούμε μια μέθοδο διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων:

Μίλησέ μας για τον Πόνο

ΚΑΙ μια γυναίκα μίλησε και είπε, Μίλησέ μας για τον Πόνο.
Κι εκείνος αποκρίθηκε:
Ο πόνος σας είναι το σπάσιμο του όστρακου που περικλείει τη γνώση σας. Όπως το τσόφλι του καρπού πρέπει να σπάσει, για να βγει η καρδιά του στο φως του ήλιου, έτσι κι εσείς πρέπει να γνωρίσετε τον πόνο.

Ο ξενώνας


Αυτή η ανθρώπινη ύπαρξη είναι ένας ξενώνας.
Κάθε πρωί, μια νέα άφιξη.... Μια χαρά, μια κατάθλιψη, μια κακία....
Μια στιγμιαία συνειδητοποίηση έρχεται σαν ένας απρόσμενος επισκέπτης.
Καλωσορίστε τα και φιλοξενήστε τα όλα!

Κλειδί και θεραπεία

Το κλειδί είναι μια έννοια , θα μπορούσε να πει κάποιος , που εμμένει στα παραστατικά οράματα του λόγου . Σύγχρονες και νέες μορφές ξεπροβάλλουν αντίστοιχα από τη στιχομυθία της ποίησης του '' Εγώ , μέσα μου . "

Η προτομή της θεραπείας μπορεί να χαρακτηρισθεί ως θεσμός και επιβράβευση μιας βαθύτερης ανάγκης και ενός σκοπού τελειωτικού . Μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που άγει το διαφορικό στο συναίσθημα απεικονίζεται μια ανάγκη για καταγραφή και παρατήρηση . Πολυδιασπώμενα κομμάτια » θεωρητικών οργασμών » , προϊόντα φύσης κατά ανάγκη και ικανοποίηση , έχουν οδηγήσει στη μετάλλαξη του συναισθήματος σε μια διαταραχή άνισης και άδικης ισορροπίας με την αντικειμενικότητα των καταστάσεων , αφού οι αντιλήψεις όχι μόνο ποικίλουν , παρά τα χαρακτηριστικά που έχουν δοθεί από τις ανθρωπιστικές επιστήμες , αλλά προσομοιώνουν και ένα συντελεστή Χ που ανέκαθεν αναζητεί και ένα εκθέτη . Αυτό το μοναδικό φαινόμενο παραγωγής και καταγραφής των ιδεών το συναντούμε κάλλιστα , στη ψυχολογία .

ΕΡΑΣΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ


Σου αρέσει η κυρία απέναντί σου και το πρώτο που σκέπτεσαι είναι να την πάρεις. Λάθος. Είσαι πέρα για πέρα λάθος, κύριε. Μην τυχόν και σε συλλάβει με το βλέμμα της. Σα γυναίκαπου είναι επιτόπου θα σε “διαβάσει”. Όσο κι αν την κολακεύει ότι την θέλεις, ότι εκείνη τη στιγμή την φαντασιώνεσαι, η αρσενική σου σκέψη δεν την διευκολύνει. Το αντιλαμβάνεσαι γιατί.
Το κορίτσι θέλει να κατακτηθεί, όχι να σου ανταποκριθεί με την πρώτη. Άρα, διώξε τον πόθο που φλογοκοπάει στα μάτια σου και αντικατέστησέ  τον με θαυμασμό. Να διαβάσει εκείνη το θαυμασμό σου για..., “αλήθεια, τι είναι αυτό που του αρέσει επάνω μου;” να αναρωτηθεί η κοπέλλα. Ήδη, με τη ματιά σου μόνο την έβαλες στο παιχνίδι.

Δείτε τι έκανε ο Ζούνιγκα πριν χτυπήσει τον Νεϊμάρ (Βίντεο)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δείτε τι έκανε ο Ζούνιγκα πριν χτυπήσει τον Νεϊμάρ (video)


Κυκλοφορεί ένα βίντεο τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο που ρίχνει φως στη φάση του Καμίλο Ζούνιγκα με τον Νεϊμάρ και το άσχημο χτύπημα του πρώτου.
Οπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Κολομβιανός δευτερόλεπτα πριν ρίξει την ύπουλη γονατιά στον φορ της Σελεσάο, του μιλάει και μοιάζει να τον προειδοποιεί για το τι θα επακολουθήσει.
Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο πως το χτύπημα του Ζούνιγκα ήταν εσκεμμένο, παρά τις αντιρρήσεις του ίδιου.

Μελέτη υποστηρίζει ότι αν θέλουμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον, θα πρέπει να τρώμε λιγότερο κρέας



Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Climate Change , κάθε κρεατοφάγος είναι υπεύθυνος για περίπου 50% περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από ό, τι κάθε pescatarian (η διατροφή τους περιλαμβάνει ψάρι και άλλα θαλασσινά, άλλα όχι σάρκα άλλων ζώων), πάνω από 50% περισσότερες εκπομπές από  κάθε χορτοφάγο και περίπου 100% περισσότερες εκπομπές από κάθε αυστηρά χορτοφάγο
Αυτό σημαίνει ότι ένας κρεατοφάγος έχει, κατά μέσο όρο, δύο φορές το αποτύπωμα άνθρακα ενός αυστηρά χορτοφάγου. 

Πιο επικίνδυνη η τουαλέτα από τους καρχαρίες



Η πρόσφατη επίθεση καρχαρία σε κολυμβητή στην παραλία Μανχάταν της Καλιφόρνια,  μπορεί να ανασύρει εικόνες από την ταινία τα «σαγόνια του καρχαρία» και να μας βάλει σε σκέψεις για το αν πρέπει να μπούμε στη θάλασσα. Οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να υπάρξει ατύχημα στην τουαλέτα ή από ένα αποσμητικό δωματίου παρά από επίθεση καρχαρία.
 
Οι απόψεις των ανθρώπων για τους καρχαρίες είναι επηρεασμένες από τις κινηματογραφικές ταινίες και κατατάσσουν τους καρχαρίες στην έκτη θέση των πιο επικίνδυνων ζώων του πλανήτη.

Αν πραγματικά αγαπώ έναν άνθρωπο

Fromm_Erich

Η αγάπη δεν είναι βασικά μια σχέση προς ένα ιδιαίτερο άτομο. Είναι μια στάση, ένας προσανατολισμός του χαρακτήρα που καθορίζει τη σχέση ενός ατόμου προς τον κόσμο σαν σύνολο κι όχι προς ένα «αντικείμενο» αγάπης.
Αν ένα άτομο αγαπά μόνο ένα άλλο άτομο κι είναι αδιάφορο προς τους άλλους συνανθρώπους του, η αγάπη του δεν είναι ακριβώς αγάπη αλλά μια συμβιωτική προσκόλληση ή ένας διογκωμένος εγωισμός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα