Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Η σκέψη είναι ύλη και μπορεί να μετατραπεί σε οτιδήποτε- άσχημο ή όμορφο.



Εκείνο που είναι ιερό δεν έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα. 
Μια πέτρα σε κάποιο ναό, μια εικόνα μέσα σε κάποια εκκλησία ή ένα σύμβολο, δεν είναι ιερά. 
Ο άνθρωπος τα ονομάζει ιερά, άγια για να λατρεύονται μέσα από πολύπλοκες παρορμήσεις, φόβους και λαχτάρες.
 Αυτή η «ιερότητα» βρίσκεται πάντα μέσα στο πεδίο της σκέψης• έχει χτιστεί από τη σκέψη και στη σκέψη δεν υπάρχει τίποτα το καινούριο ή το ιερό. 
Η σκέψη μπορεί να συναρμολογήσει την πολυπλοκότητα των συστημάτων, των δογμάτων μιας πίστης• και οι εικόνες, τα σύμβολα που προβάλλει, δεν είναι πιο ιερά από τα αρχιτεκτονικά σχέδια ενός σπιτιού ή το σχέδιο ενός καινούριου αεροπλάνου.

Ο κόσμος τις λέει τσούλες


Είναι εκείνη η συνάδελφος που κοιμήθηκε με τον προϊστάμενο. Όχι από έρωτα ή απλά καψούρα, αλλά γιατί ήθελε την προαγωγή. Απλά και ωμά. Σκοπός, πράξη κι αποτέλεσμα.

Το δικό της αποτέλεσμα. Είναι η Μαρία που χρησιμοποίησε το νεανικό, χυμώδες σώμα της γιατί είχε βάλει στο μάτι την περιουσία του Πέτρου. Έξι μήνες του πήρε να τινάξει γυναίκα και παιδιά στον αέρα για τον «μεγάλο έρωτά του». Ένα μήνα του πήρε του «μεγάλου έρωτα», μετά από μεταβιβάσεις και δώρα, να του πει πως τελικά δεν ταιριάζουν.

7 σημάδια που δείχνουν πως αξίζει να είσαι μαζί του

1. Είναι καλός άνθρωπος. Είναι ηθικός, ευγενικός, τον ενδιαφέρει το πώς νιώθεις και θέλει να  περνάει χρόνο μαζί σου. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αν δεν τα έχει από την αρχή της γνωριμίας σας, πιθανότατα δεν θα τα αποκτήσει στη συνέχεια. Το λέμε για εκείνες που θέλουν να διορθώσουν τα «κακά παιδιά
notebookΚεντρική φωτογραφία από την ταινία The Notebook (Το Ημερολόγιο 2004)
2. Τηρεί το λόγο του και άρα μπορείς να βασιστείς πάνω του.
Και  όταν σου λέει ότι θα σε πάρει τηλέφωνο, σε παίρνει τηλέφωνο. Και όταν δίνετε ραντεβού είναι στην ώρα του. Είναι επίσης ο άνθρωπος που θα βεβαιωθεί ότι μπήκες στο σπίτι όταν σε αφήνει με το αυτοκίνητο. Πολύ σημαντικά αυτά.

ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΤΡΕΣ

:glomp: - stress balls by tbfdm

Καλοκαίρι, διακοπές, η ζωή είναι ωραία και εύκολη-σωστά;  Απ’ ότι φαίνεται όχι για όλους!  Ενώ το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της ξενοιασιάς για κάποιους, για άλλους φέρνει απροσδόκητους στρεσογόνους παράγοντες και αγχωτικές καταστάσεις.  Ποιες είναι οι αιτίες του καλοκαιρινού στρες;


Σχέσεις, σχέσεις και πάλι σχέσεις!
Η καλοκαιρινή περίοδος είναι η εποχή που υπενθυμίζει την ανάγκη να διαχειριστούμε τις ερωτικές και κοινωνικές σχέσεις μας, κάτι το οποίο προκαλεί  πρόσθετο στρες.

Παντρεμένοι
Για πολλά παντρεμένα άτομα, που δεν έχουν καλή σχέση με τον/τη σύζυγό τους το καλοκαίρι και οι υποχρεωτικές διακοπές μαζί έχει την ίδια βαρύτητα με τα… καταναγκαστικά έργα.  Η συμβίωση σε έναν μικρό χώρο ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενου δωματίου ή σπιτιού, χωρίς δικλείδες ασφαλείας (όπως πχ πάω το πρωί στη δουλειά, στο γυμναστήριο, κλπ) και χωρίς πολλές δυνατότητες διαφυγής εντείνουν τις ήδη άσχημες σχέσεις ενός ζευγαριού.

Facebook : Ποιοι επισκέπτονται πιό συχνά το προφίλ μου;



Θέλετε να γνωρίζετε ποιοί επισκέπτονται συχνά το προφίλ σας στο facebook; Είναι πράγματι ένα ερώτημα που για άλλους δεν έχει καμία σημασία όμως για άλλους αποτελεί  ένα μυστήριο. Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε και να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα με τον παρακάτω τρόπο:

Ανοίξτε πρώτα την ιστοσελίδα σας στo facebook στην θέση Profile-Timeline. Πατήστε με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού σας επάνω στην σελίδα  επιλέξτε προβολή πηγαίου κώδικα και κλικάρετε επάνω της:

Η Ελλάδα της Κρίσης… η Ελλάδα της Διάκρισης


Φάρος ΗραίουΗ Ελλάδα είναι ένας ξερότοπος… βράχια και θάλασσα.
Και όμως… όχι τυχαία, είναι το Λίκνο του Πολιτισμού, τόσο της Ανατολής, όσο και της Δύσης.
Σαν Λίκνο είναι το Χθες
Η Ελλάδα είναι Ιδέα… και σαν Ιδέα είναι Σπουδαία.
Η Ελλάδα είναι οι άνθρωποί Της… ΕΜΕΙΣ.
Θα πρέπει και εμείς να γίνουμε Σπουδαίοι, Σήμερα

"Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα." - Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ



(Ο κ. Στράτης Θαλασσινός περιγράφει έναν άνθρωπο)


5. Άντρας

Από τότες είδα πολλά καινούρια τοπία· πράσινους κάμπους που σμίγουν το χώμα με τον ουρανό, τον άνθρωπο με το σπόρο, μέσα σε μιαν ακαταμάχητη υγρασία· πλατάνια και έλατα· λίμνες με τσαλακωμένες οπτασίες και κύκνους αθάνατους γιατί έχασαν τη φωνή τους — σκηνικά που ξετύλιγε ο θεληματικός σύντροφός μου, ο πλανόδιος εκείνος θεατρίνος, καθώς έπαιζε το μακρύ βούκινο που του είχε ρημάξει τα χείλια, και γκρέμιζε με μια στριγκιά φωνή, ό,τι πρόφταινα να χτίσω, σαν τη σάλπιγγα στην Ιεριχώ. Είδα και μια παλιά εικόνα σε κάποια χαμηλοτάβανη αίθουσα· τη θαύμαζε πολύς λαός. Παράσταινε την ανάσταση του Λαζάρου. Δε θυμάμαι ούτε το Χριστό ούτε το Λάζαρο. Μόνο, σε μια γωνιά, την αηδία ζωγραφισμένη σ’ ένα πρόσωπο που κοίταζε το θαύμα σα να το μύριζε. Αγωνιζότανε να προστατέψει την ανάσα του μ’ ένα πελώριο πανί που του κρεμότανε από το κεφάλι. Αυτός ο κύριος της «Αναγέννησης» μ’ έμαθε να μην περιμένω πολλά πράματα από τη δευτέρα παρουσία…

Για το “καλό” της… μικρής.

H-mikri-dehΚάθε εποχή, είχε και τους δικούς της εθνοπατέρες που προσπάθησαν με νύχια και με δόντια, να μας βάλουν στο σωστό δρόμο ως λαό. Να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της Ανατολής και να γίνουμε Ευρωπαίοι. Να προοδεύσουμε με λίγα λόγια.
Άσχετα όμως με την πορεία που είχαμε έως τώρα, οι καλοί “πατεράδες” μας κάθε φορά, μας άφηναν και μια καλή κληρονομιά. Μια κληρονομιά που μόνο αν είσαι σωστός πατέρας-γονέας την αφήνεις.
Κάποιες κακές γλώσσες αυτή τη κληρονομιά, την ονομάτισαν «χρέος», τι να πεις… κακοί άνθρωποι.

Πιστέψτε σε αυτό που θέλετε και θα το έχετε

Δείτε το
Αισθανθείτε το
Επιθυμείστε το
Ποθείστε το
Πλησιάστε το
Αποκτήστε το


Ο μαγνητισμός της επιθυμίας είναι ο πιο δυναμικός παράγοντας στην ζωή. 

Χωρίς αυτόν, την δημιουργική ορμή ή την δύναμη του οραματισμού, πώς θα προόδευε ο κόσμος ; 

Κάθε μέρα, τα κρυμμένα κύτταρα του μυαλού μας σπρώχνονται να έρθουν στο φως της ύπαρξης και επιμένουν να αναγνωριστούν και να χρησιμοποιηθούν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα