Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Βρείτε τον/τη Σύντροφό σας και Κρατήστε τη Σχέση Αυτή!

Ο Δωδεκάλογος των Ρομαντικών Σχέσεων


Για τους αδέσμευτους, το δυσκολότερο θεωρείται να βρουν το κατάλληλο άτομο για σύντροφο.  Για όσους πάλι έχουν χωρίσει από μια σχέση που δεν ευοδώθηκε, το δυσκολότερο είναι να εντοπίσουν τι ακριβώς πήγε λάθος.  Όποια και αν είναι όμως η περίπτωση, το εύκολο είναι να εστιάζει κανείς στα λάθη του άλλου, όμως να δυσκολεύεται να εντοπίςει τα δικά του.  Έτσι, το να βρει κανείς σύντροφο δεν είναι τελικά το δυσκολότερο κομμάτι στον τομέα των ρομαντικών σχέσεων, αλλά το να τον/κρατήσει αποτελεί σοβαρή πρόκληση, την οποία πολλοί άνθρωποι αγνοούν και γι’ αυτό έχουν προβλήματα σχέσεων.   Μην ξεχνάτιε όμως, ότι για να είστε καλοί προς κάποιον άλλον θα πρέπει επίσης να είστε καλοί και με τον εαυτό σας!

To συναισθηματικό σου φορτίο!!!


Ας μιλήσουμε για συναισθήματα και το συναισθηματικό σου φορτίο.
Ενοχές, ντροπή, φόβος, ανησυχία, ανυπομονησία κλπ. είναι συναισθήματα χαμηλών δονήσεων. Αυτά είναι παγιδευμένα συναισθήματα στο σώμα και αλλοιώνουν το ενεργειακό  πεδίο με αποτέλεσμα πιθανόν να δημιουργηθεί κατάθλιψη, αρρώστεια και να εμποδίζεται η ροή ενέργειας με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας.

Ξεφόρτωσε αυτό το φορτίο. Μην καταπιέζεις τα συναισθήματα σου, μην τα πολεμάς, σταμάτα να τρως χωρίς να πεινάς, να καπνίζεις ή να έχεις άλλη εξάρτηση επειδή δεν θέλεις να τα βιώνεις. Το σώμα σου, σου μιλά μέσω των συναισθημάτων. Βίωσε λοιπόν ειρήνη μέσα σου, αποδέξου τα συναισθήματα σου, να τα φέρεις στην επιφάνεια και να τους επιτρέψεις να σου “μιλήσουν”. Τα συναισθήματα σου θα σε οδηγήσουν στο πυρήνα σου για να αποκαλύψεις “ποιός πραγματικά είσαι”, χωρίς αυτά που φόρτωσες στην πορεία της ζωής σου.

Τομέας Απελευθέρωσης

Meionoume-to-kostosΑν περίμενες στη ζωή σου, να έρθει η στιγμή που θα σε μεταρρυθμίσει Διοικητικά ο Κυριάκος, μάλλον είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξεις σοβαρά… και σύντομα μάλιστα!
Αν τώρα δεν το περίμενες και “απλά” σου έκατσε, μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις, το γιατί σου έκατσε, μπας και βάλεις, βάλω, βάλουμε μυαλό όλοι.
Πολλοί που είναι δυσαρεστημένοι από την συμπεριφορά των αγαπητών Δ.Υ., λογικό είναι να πουν «καλά τους κάνει».
Το θέμα είναι όμως ότι την πληρώνουν και οι σωστοί -όπως πάντα-. Όσοι ήταν λαμόγια και πήραν σύνταξη, πέρα από τις περικοπές που ένιωσαν, όλα καλά. Όσοι έμειναν και… ας πούμε ότι δεν είναι λαμόγια, θα βγάλουν τη δυσαρέσκεια και το άχτι τους επάνω σου.

Σε φακελάκια των γιατρών που περιέθαλψαν Μαζιώτη και άλλους τραυματίες της συμπλοκής, μπήκε τελικά το 1 εκατομμύριο ευρώ με το οποίο είχε επικηρυχθεί ο τέως καταζητούμενος!

fakelaki
Έπιασαν επιτέλους τόπο τα λεφτά έναντι των οποίων είχε επικηρυχθεί από την κυβέρνηση ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας Νίκος Μαζιώτης!
Λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί εδώ και πολλές ημέρες με την τύχη του ενός εκατομμυρίου ευρώ έναντι του οποίου είχε επικηρυχθεί ως γνωστόν από τις αρχές ο -πριν λίγο καιρό συλληφθείς από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία-Νίκος Μαζιώτης, έδωσε τελικά το μεσημέρι της Δευτέρας η κυβέρνηση η οποία ανακοίνωσε επίσημα την τελική έγκριση του αιτήματος των γιατρών που είχαν επιστρατευθεί για την περίθαλψη των τραυματισθέντων εκείνης της ημέρας, από τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά.

Σιγά σου λεω ν’ ακούσουμε το τραγούδι των κυμάτων!


Σιγά σου λεω
ν’ ακούσουμε
το τραγούδι των κυμάτων!
Για σένα το ψελίζει ο βυθός
για σε χορεύει σήμερα η άμμος…
Αποκαλύπτοντας το σώμα της΄
Αστέριες, Κοράλια και Μαργαριτάρια
όλο και σιμώνει
τα πέλματα σου
γλύφοντάς τα
επίκληση λες κάνοντας
στην ακριβή καρδιά σου.
Σώπασα κι αφουγκράστηκα
τ’ αγέρι
που με τύλιγε
και φίλησα και χάιδεψα νοερά
τη θάλασσα,

Δυο άνθρωποι που αγαπιούνται πραγματικά



“Όταν συναντιούνται δύο άνθρωποι που αισθάνονται μοναξιά βλέπουν πάντοτε ο ένας τον άλλον. Όταν είναι μαζί δυο άνθρωποι που έχουν γνωρίσει τη μοναχικότητα, βλέπουν κάτι ανώτερο και από τους δύο.

Πάντοτε δίνω αυτό το παράδειγμα: Δυο συνηθισμένοι εραστές που αισθάνονται και οι δύο μοναξιά, κοιτάζουν πάντοτε ο ένας τον άλλον.

Δυο άνθρωποι που αγαπιούνται πραγματικά, κοιτάζουν το φεγγάρι, δεν κοιτάζει ο ένας τον άλλον. Άλλοτε θα ακούνε μαζί μουσική του Μότσαρτ ή του Μπετόβεν ή του Βάγκνερ. Άλλοτε θα κάθονται δίπλα από ένα δέντρο και θα απολαμβάνουν την τρομερή οντότητα του δέντρου που τους αγκαλιάζει. Άλλοτε μπορεί να κάθονται δίπλα από έναν καταρράκτη και να ακούν την άγρια μουσική που δημιουργείται εκεί συνεχώς. Άλλοτε θα κοιτάζουν και οι δύο τον ωκεανό, το μακρύτερο σημείο που μπορούν να δουν τα μάτια.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ


 Για  να  είναι    αιώνια  υγιής  μια    κοινωνία  και  να  μην  παρακμάζει  ποτέ  ιδού  τί  χρειάζεται  : 

Ένα     "μοναστήρι    φιλοσόφων"  ή  ένα    "χωριό   φιλοσόφων"  ( όπως  θέλετε  πείτε  το )    που  θα  είναι   ο  Παντεπόπτης    Οφθαλμός   πάνω  στην  κοινωνία  .
  Θα  παρατηρούν   την  κοινωνία  και  θα   κρούουν  τον  κώδωνα  του  κινδύνου  στο  πρώτο  σημάδι  παρακμής . 
  Θα  επιλέγουν  τα  πρόσωπα  που  θα  επανδρώσουν  τον  κρατικό  μηχανισμό .

 Ο  πλούτος  σε  μια  κοινωνία   προέρχεται   είτε  απο  υποτελείς   χώρες   (  Αρχαία  Ρώμη  ,  Αρχαία  Αθήνα ,  ΗΠΑ  μετά  το  1950  ) ,  είτε  απο  δανεικά   (  Ελλάδα  1981-2008 ) ,  είτε  απο   προσφορά  υπηρεσιών  σε   διεφθαρμένους  (  σύγχρονη  Ελβετία ) . Σε  μια   υγιή  κοινωνία  ΙΣΩΣ  ο  πλούτος    να  είναι  εγχώριο   προϊόν  .  

Το μονοπάτι αυτό έχει καρδιά;


Το  καθετι  συνιστα  ενα  απο  τα  εκατομμυρια   μονοπατια.
Συνεπως, ο πολεμιστης  πρεπει  να εχει  παντα  στο  νου του οτι  ενα  μονοπατι  δεν  ειναι  παρα  ενα  μονοπατι,  αν  αισθανεται  οτι  δεν  πρεπει    να το   ακολουθησει,  δεν πρεπει  να παραμεινει  σε  αυτο,  οτι  κι αν  γινει.   Η  αποφαση  του   να  παραμεινει   σε  ενα  τετοιο  μονοπατι  η  να  το   εγκαταλειψει   πρεπει    να  ληφθει   ανεπηρεαστη  απο  καθε  φοβο  η   φιλοδοξια.

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

The Death by Elsouille
O  θανατος  ειναι  ο  μονιμος  συντροφος  μας.
Βρισκεται   παντοτε    στα αριστερα   μας  και  πισω  μας,
σε   αποσταση  τοση  οση  ενος  τεντωμενου χεριου,
και   ειναι  ο μονος   σοφος  συμβουλος   του  πολεμιστη.
Οποτε   αισθανεται  οτι  ολα   πανε  στραβα  και   προκειται 
να  εκμηδενιστει, μπορει   να στραφει  προς  το  θανατο του
και   να τον  ρωτησει  αν τα  πραγματα  εχουν  ετσι στα  αληθεια.
Ο  θανατος του  θα του  πει  οτι  κανει  λαθος, οτι  τιποτα   δεν   εχει
πραγματικη   σημασια  εκτος  απο  το  αγγιγμα  του.
Ο θανατος   του  θα  του  πει  <<Δε  σε  εχω   αγγιξει  ακομα >>.

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ



Η   δυναμη   που   κυβερνα   το  πεπρωμενο  ολων  των  ανθρωπινων  οντων   ονομαζεται    Αετος,
οχι    επειδη   ειναι   αετος   η   εχει  σχεση  με  τον  αετο,  αλλα  επειδη  εμφανιζεται  στο  ματι  του 
ενορατικου  σαν  ενας  πελωριος   καταμαυρος  αετος,  που  στεκεται  ψηλα,       φτανοντας  στο  απειρο.
...................................................................................................................................
Ο   Αετος   καταβροχθιζει    την   επιγνωση   ολων  των   πλασματων  που,  καθως   την   μια  στιγμη
ειναι   ζωντανα   πανω  στη  γη    και  την  αλλη    εχουν   πεθανει,   εχουν  γλιστρησει   στο  ραμφος 
του  Αετου,  σαν  ενα  σμηνος   απο  πυγολαμπιδες,   για   να  συναντησουν  αυτο   απο   οπου 
εκπορευτηκαν,   το  λογο  που  ειχαν  καποτε  ζωη.   Ο    Αετος   αποσυνθετει  αυτες   τις   μικροσκοπικες    φλογες,  τις  λειαινει,    οπως  ενας  βυρσοδεψης  τεντωνει  ενα   κομματι  δερμα,
κι  επειτα    τις    καταβροχθιζει.
Γιατι   ο   Αετος   τρεφεται   με  την  επιγνωση.
.................................................................................................................................

Μπορείς να ανθίσεις ;



Τι συμβαίνει
όταν ανθίζει ένα λουλούδι
στο βάθος του δάσους
και κανένας δεν το βλέπει,
κανένας δεν ξέρει το άρωμά του,
κανένας δεν περνάει δίπλα του,
σχολιάζοντας «τι όμορφο!»
κανένας δεν γεύεται την ομορφιά του,
τη χαρά του,
κανένας δεν το μοιράζεται ;

Πραγματικη υγεια σημαινει εσωτερικη υγεια. / Osho


Υπάρχουν τώρα Δάσκαλοι που λένε,
΄΄Ό,τι θέλεις θα το αποκτήσεις μέσω του διαλογισμού.  Θα έρθουν χρήματα.  Ζήτησε κάτι σε βαθύ διαλογισμό και αυτό θα συμβεί.΄΄
Μιλάνε δηλαδή στη γλώσσα των επιθυμιών σου.  Η αλήθεια είναι το αντίθετο ακριβώς.  Αν ρωτήσεις εμένα, αν διαλογίζεσαι πραγματικά, θα αποτύχεις στη ζωή, θα αποτύχεις τελείως.  Αν έχεις επιτυχίες, ακόμη κι οι επιτυχίες εκείνες θα εξαφανιστούν, διότι ο διαλογισμός θα σε κάνει να είσαι τόσο χαλαρωμένος, τόσο μη-βίαιος, τόσο γεμάτος αγάπη, τόσο μη ανταγωνιστικός, μη-εγωιστής, που τι να σε νοιάζει η επιτυχία;
Ο διαλογισμός θα σε κάνει τόσο χαρούμενο που τι να σε νοιάζει το αύριο;  Ποιος θέλει να ρισκάρει το σήμερα για το αύριο;
Ο διαλογισμός θα σε κάνει εσωτερικά πλούσιο, οπωσδήποτε.  Εσωτερικά, θα γίνεις εκστατικός, εξωτερικά όμως δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι θα γίνεις πλούσιος, ότι θα γίνεις επιτυχημένος, ότι θα γίνεις πολύ υγιής, ότι δεν θα σου συμβεί καμιά αρρώστια.  Όλα αυτά είναι σαχλαμάρες!

Το άσπρο του Αιγαίου, ο 'έγχρωμος' Παρθενώνας, και η χωριάτικη σαλάτα (Μύθοι και πραγματικότητες)...



«Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, κατάλαβα πόσο το Ελληνικό τοπίο επιδρά στην ψυχή του ανθρώπου. Όλα έχουν ένα μέτρο ανθρώπινο. Όπως στην αρχαία Ελλάδα. Οι θεοί, τα βουνά, τα ιερά τους, ήταν κοντά στο μπόι τους, για να βλέπουν και ν, αντλούν δύναμη απ, αυτά. Δεν υπήρχε η αίσθηση της υπερβολής. Για να νιώσεις την αρχαία Ελλάδα, τη σκέψη της, την τέχνη της, τους θεούς της, μια αφετηρία υπάρχει: το χώμα, η πέτρα, το νερό, ο αέρας. Από δω πρέπει ν, αρχίσεις».
 
Καζαντζάκης


Στο άκουσμα του Αιγαίου ο νους αναπαράγει εικόνες μικρών κατάλευκων οικισμών, στο γαλάζιοάσπρο φόντο της θάλασσας, και του Ουρανού, γλυπτόμορφα οικιστικά συμπλέγματα, δομημένα με τρόπο που δε σ’ αφήνει να ξεχωρίσεις αν είναι ανθρώπινα ή της φύσης γέννημα. Η παράδοση κρύβει μια παράξενη αρχέτυπη  ομορφιά, ιδίως στην αρχιτεκτονική.Το παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά ζωογονεί αυτά τα μονοχρωματικά συγκροτήματα, με φόντο το γαλάζιο ουρανό, τη θάλασσα και τις βραχώδεις πλαγιές των λόφων.

Πόσο απέχει η λύτρωση ;







Βαδίζοντας μέσα στο δάσος ο Βούδας συνάντησε κάτω από ένα δέντρο έναν άνδρα που διαλογιζόταν τόσο πολύ καιρό που τα μυρμήγκια είχαν καλύψει εντελώς τα πόδια του.

“Πες μου φωτισμένε”, ρώτησε ο άνδρας τον Βούδα μόλις τον είδε, “πόσο απέχει η λύτρωση για μένα;”

“Τέσσερις ζωές ακόμη” του απάντησε ο Βούδας.

Μόλις άκουσε την απάντηση ο άνδρας έπεσε σε κατάθλιψη. “Έχω ξεχάσει πόσο χρόνο διαλογίζομαι”, διαμαρτυρήθηκε, “και πρέπει να περιμένω άλλες τέσσερις ζωές;”

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ - ΠΛΑΤΩΝ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ




Οι γραμμές του επί βράχου της Ακροπόλεως μοναδικού αριστουργήματος των ανθρωπίνων χεριών έχουν ρυθμιστεί κατά τρόπον ώστε προεκτεινόμενες προς το άπειρον να συναντώνται και να αποτελούν πυραμίδα.
Έχω και παλαιότερα αναφερθεί στην διαίσθηση των αρχαίων Ελλήνων. Από άλλα διδόμενα γνωρίζουμε ότι ανάμεσά τους έζησαν κατά καιρούς δέκα ή είκοσι Φοίβοι και στο γεγονός αυτό συγκεφαλαιούται παν ό,τι έχει η ελληνική αρχαιότητα άξιο θαυμασμού. Φοίβους αποκαλώ τους υπερφυείς εκείνους ανθρώπους, οι οποίοι κατά λαμπρόν τρόπο ανέπτυξαν τους εαυτούς τους διαφέροντας κατά ένα μόνο βαθμό από τον σταυρωθέντα στην Ιερουσαλήμ Φοίβο.
Οι Φειδίες και οι Πλάτωνες και οι Αισχύλοι ήσαν οι πιο γνωστοί που φωτίσθηκαν από τους (αφανείς στους πολλούς) αρωγούς αυτής της εξελίξεως, αφανείς αλλά διαθέτοντες αρκετό φως ώστε να περιβάλλουν με αίγλη ολόκληρο έθνος εν μέσω του οποίου έζησαν καθιστώντας την εποχή τους επίκαιρη σήμερα. Τέτοιοι Φοίβοι ζουν και σήμερα σε διάφορα έθνη, αφανώς δημιουργώντας και διαπλάσσοντας εδώ και κει καλλιτέχνες, φιλοσόφους και ποιητές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα