Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τα 5 χειρότερα που μπορούν να συμβούν σε ένα... πέος

Τα 5 χειρότερα που μπορούν να συμβούν σε ένα... πέος
Μπορεί τα περισσότερα κείμενα που θα συναντήσετε στο διαδίκτυο σχετικά με το ανδρικό γεννητικό όργανο να αναφέρονται στο μέγεθος, τις επιδόσεις και τη διάρκεια, σε συγκεκριμένο ωστόσο θα διαβάσετε πέντε σπάνιες αλλά και σοβαρές παθήσεις.
Από το κάταγμα μέχρι το πέος «σαξόφωνο» και από τον εγκολεασμό μέχρι την αυτόχθονη αρτηριοφλεβική επικοινωνία δείτε τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν σε ένα πέος.

Η επιστήμη μίλησε: 5 αποδεδειγμένες μέθοδοι για περισσότερο σεξ

Η επιστήμη μίλησε: 5 αποδεδειγμένες μέθοδοι για περισσότερο σεξ
Νιώθετε ότι η σεξουαλική σας ζωή δεν είναι όσο "δραστήρια" θα θέλατε; Αναζητάτε τρόπους για να αυξήσετε τη συχνότητα και την ικανοποίηση στο σεξ για εσάς και τον/την σύντροφό σας. Μέσα από έρευνες, η επιστήμη έχει τις απαντήσεις που αναζητάτε.
Δείτε 5 μεθόδους που οι επιστημονικές έρευνες εγγυώνται ότι θα εκτοξεύσουν την σεξουαλική σας ζωή.
Το "πρόστυχο" σεξ βελτιώνει την πνευματική υγεία

ΤΟ ΣΕΞ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΝΑ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΕΙ


Μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους εραστές όλων των εποχών. Δεν θα πω τον κορυφαίο, που είναι ο Βενετσιάνος Τζιάκομο Καζανόβα. Ο Νο2 είναι ο μυθιστορηματικός, όχι πρόσωπο υπαρκτό, όπως ο Καζανόβα, ο Δον Ζουάν ή, Ντον Τζιοβάνι. Αρχιερείς της αποπλάνησης γυναικών. Μανιώδεις γυναικάδες. Άρρωστοι, όπως οι αλκοολικοί, οι τζογαδόροι. Ο καθένας με την τρέλλα του.
Ο Καζανόβας μύριζε και έλοιωνε. Όχι απλά έβλεπε φουστάνι, αλλά το αιδοίο κτυπούσε κατ’ ευθείαν στη μύτη του και ορμούσε. Ένας τέτοιος αδίστακτος, ασύστολος  ερωτομανής ήταν και οΜπενίτο Μουσολίνι, που γεννήθηκε σα σήμερα, 29 Ιουλίου, το 1883.
Φοβερά πράγματα. Πρώην αριστερός ο Μουσολίνι, ένας γνήσιος θεατρίνος από το μπαλκόνι, απευθυνόμενος στη λαϊκή τάξη απέκτησε φανατικό ακροατήριο και έγινε κυβερνήτης της Ιταλίας αυτός ο αρχικαραγκιόζης. Και με τις γυναίκες θεός.

Υπάρχουν ψυχικά απόβλητα; Πως και γιατί μας μολύνουν



Η ψυχή του ανθρώπου είναι διφυής: η μισή σαν όλο τον κόσμο, η άλλη μισή όλος ο κόσμος.
Αριστοτέλης (384π.χ – 322π.χ), Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος

Ποια η σχέση της παραπάνω ρήσης με τα Ψυχικά Απόβλητα;  Τι είναι το απόβλητο;


Απόβλητο είναι ένα προϊόν, συνήθως βιομηχανικό, το οποίο μας είναι άχρηστο. Δεν είναι ένα απλό «σκουπίδι», διότι η φύση, δεν έχει τους μηχανισμούς να το ανακυκλώσει, με αποτέλεσμα η συγκεντρωμένη εναπόθεση του σε τόπους (λύματα, χωματερές κτλ) να δημιουργεί εστίες μόλυνσης για τους ζωντανούς οργανισμούς. Είναι λοιπόν ένα προϊόν τεχνητό, που το παράγουμε εμείς, αλλά συγχρόνως μας βλάπτει. Τα απόβλητα και τα αποτελέσματά τους τα γνωρίζουμε, διότι τα αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας.

Αν δεχτούμε ότι τα συναισθήματά μας είναι υπαρκτά, τα οποία όμως δεν τα αντιλαμβανόμαστε με τις βασικές μας αισθήσεις, αλλά απλώς τα βιώνουμε, τότε τι μας εμποδίζει να δεχτούμε ότι η παραγωγή μαζικών ποσοτήτων αρνητικών συναισθημάτων  «παράγει» στον πλανήτη ποσότητες «ψυχικών αποβλήτων». Παράγονται από εμάς, αλλά παράλληλα μας βλάπτουν και δεν «ανακυκλώνονται» από τον πλανήτη.

Θα προτιμούσα να πεθάνω με αξιοπρέπεια, παρά να ζήσω σε ανοιχτού τύπου φυλακή…



Mohammed Suliman Palestinian human rights worker in Gaza
Η Γάζα είναι δύσκολος τόπος. Είναι μικρή, πολυπληθής και πολιορκημένη. Όμως οι άνθρωποι είναι καλοί, το φαγητό νόστιμο και η παραλία, αν και βρώμικη, μας δίνει μια ψευδαίσθηση ελευθερίας. Το ηλιοβασίλεμα στην παραλία μας είναι μαγικό, σε πείσμα των Ισραηλινών πολεμικών πλοίων που στιγματίζουν τον ορίζοντα. Βολτάρωντας στους δρόμους συναντάς πιτσιρικάδες υπαίθριους πωλητές να διαλαλούν την πραμάτεια τους. Παίρνεις ταξί και μέχρι να το καταλάβεις, ανταλλάσεις τηλέφωνα με έναν καινούριο φίλο… τον ταρίφα σου!

Η Ελλάδα δεν ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση


ΣΟΥΝΙΟ
Των Gabriel Colletis* και Ιφιγένειας Καμτσίδου**
Είναι γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ενοχλείται ιδιαίτερα από τις καταδίκες που της επιβάλλονται. Τα τελευταία χρόνια, οι παραβάσεις του δικαίου στην Ελλάδα ήταν πολυάριθμες. Η ελληνική κυβέρνηση βρισκόταν συνεχώς μπροστά στα όρια που θέτει το δίκαιο στη δράση της, χωρίς ωστόσο να αλλάζει κατεύθυνση: περικοπές των συντάξεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό Συνέδριο, νέες μορφές των συμβάσεων μαθητείας και κατώτατος μισθός για τους κάτω των 25 ετών που κρίθηκαν παράνομοι από το Συμβούλιο της Ευρώπης, κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το οποίο η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας, έκρινε ότι έπρεπε να ανασταλεί… Αξίζει επίσης να υπενθυμίσει κανείς ότι την τριετία 2009-12, η Ελλάδα καταδικάστηκε 11 φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών.

Πόσο μεγάλο θέλουν οι άντρες το γυναικείο στήθος;

Όσο πιο φουσκωμένο, τόσο καλύτερα, λέει ο μύθος για το γυναικείο στήθος. Το συζητούν οι άντρες στις παρέες τους, το γράφουν και το δείχνουν όλα τα περιοδικά. Το αποτέλεσμα είναι οι γυναίκες με στήθος αρμονικό ως προς τις αναλογίες τους ή και μικρότερο να αναρωτιούνται αν είναι απορριπτέες. Και πολλές να σκέφτονται αν θα πρέπει επειγόντως να προχωρήσουν σε αυξητική επέμβαση, για να ικανοποιήσουν τον άντρα τους ή να ανεβάσουν τις μετοχές τους στον σκληρό στίβο του φλερτ ή κάποιου επαγγελματικού χώρου με… απαιτήσεις. Όμως…
Τα επιπλέον γραμμάρια δεν αυξάνουν την εκτίμηση

Πότε δεν πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια σου;


Το βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα μπορεί εκ πρώτης να φαίνεται υγιεινή συνήθεια, όμως, όπως εξηγούν οι περιοδοντολόγοι, ίσως κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στα δόντια.
Πολλά τρόφιμα και ποτά αφήνουν επάνω στα δόντια οξέα, τα οποία αποδυναμώνουν το σμάλτο. Το βούρτσισμα, όταν τα δόντια βρίσκονται σε αυτή την αποδυναμωμένη κατάσταση, μπορεί να προκαλέσει φθορά του σμάλτου τους.

False Flag σημαίνει: «πλησιάζεις το θύμα σου ύπουλα, με ψεύτικη σημαία, προκειμένου να το εξαπατήσεις, να το παραπλανήσεις...να το αιφνιδιάσεις...να του κόψεις το λαιμό στον ύπνο του...και ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένει, του επιτίθεσαι και τον ξεσκίζεις»...τι να θυμίζουν άραγε αυτά;




  

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Μέσα Μαρτίου 2014 η κυβέρνηση της Νέας Γουϊνέας απαγόρευσε την διακίνηση νυχτερίδων προς.... «κατανάλωση», προκειμένου να ανακόψει την μετάδοση του ιού Έμπολα που, αν και ακόμη δεν ήταν σίγουρη η ταυτοποίησή του ως ο «φονικός δράστης», οπωσδήποτε πάντως οι ενδείξεις ήταν πάρα πολλές και έδειχναν πως «δούλευε» υπόγεια καιρό πριν, ήδη από τον Ιανουάριο του 2014.

Δυό χρόνια πριν, Νοέμβριο του 2012 και με αφορμή το φονικό πέρασμα του ιού από την Ουγκάντα, Καναδοί επιστήμονες πρόσθεσαν άλλη μια δυσάρεστη version και option στο οικοδόμημα του «μυστηρίου Έμπολα». Για την ακρίβεια, στις θεωρίες των τρόπων μετάδοσής του.
Πείραμά τους απέδειξε πως η εξόχως θανατηφόρα ασθένεια μπορούσε να μεταδοθεί από τους χοίρους σε πιθήκους χωρίς να μεσολαβήσει άμεση σωματική επαφή μεταξύ τους. Τουτέστιν, δια του αέρα και της αναπνευστικής οδού.

Ως προς τον άνθρωπο, κυριαρχεί η άποψη στην ερευνητική κοινότητα πως μόνον το πρώτο ισχύει. Άμεση επαφή με τα σωματικά υγρά του αρρώστου είναι ο μόνος τρόπος μετάδοσής της.

Υπάρχουν όμως πλέον ερευνητές που υποστηρίζουν και το δεύτερο. Δηλαδή, το σενάριο «χοίρων – πιθήκων» και δη, η ανατριχιαστική πιθανότητα «αερόβιας/αναπνευστικής μετάδοσης».

Το χειρότερο ξέσπασμα του Έμπολα

Δικαίωση για τη ΦΑΓΕ στη βρετανική αγορά

Δικαίωση για τη ΦΑΓΕ στη βρετανική αγορά

Δικαιώθηκε η ΦΑΓΕ στη διαμάχη με την Chobani, καθώς απαγορεύθηκε στην Chobani να πωλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στραγγιστό γιαούρτι που παρασκευάζεται στις ΗΠΑ ως “GreekYoghurt”. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε τέλος στην υπόθεση “GreekYoghurt”, με την απόφασή του να είναι οριστική, χωρίς δυνατότητα άσκησης περαιτέρω ενδίκων μέσων.
Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, LordNeuberger, καθώς και δύο ακόμη ανώτατοι δικαστές, αρνήθηκαν να δώσουν άδεια στην Chobani να ασκήσει αναίρεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι δεν εγείρεται κανένα αμφισβητήσιμο νομικό στοιχείο.

Μα, στην Ελλάδα, είναι απίθανο να βρεθούμε σε ένοπλη συμπλοκή!


Ο γράφων

Είναι έργο των σοφών να προβλέψουν τη συμφορά πριν έρθει. Είναι έργο των γενναίων να αντιμετωπίσουν τη συμφορά όταν έρθει.” (Πιττακός ο Μυτιληναίος)
  • Αν κάτι μας φαίνεται απίθανο τότε γιατί να προετοιμαστούμε για αυτό; Στον μέσο άνθρωπο-πολίτη φαίνεται απίθανο να βρεθεί ο ίδιος εμπλεκόμενος σε «ένοπλη συμπλοκή» – αυτά είναι για τις ταινίες. Πρόκειται για μια πολύ λαθεμένη αντίληψη και προέρχεται από το γεγονός

Το λαχανικό που δεν τρώτε και προστατεύει από διαβήτη και πέτρες στα νεφρά

Το λαχανικό που δεν τρώτε και προστατεύει από διαβήτη και πέτρες στα νεφρά
Αν και πράσινο λαχανικό, θεωρείται από πολλούς ως μία ιδιαίτερη λιχουδιά στο πιάτο μας και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους σεφ.
Εκτός όμως από νόστιμα, τα σπαράγγια είναι και άκρως ευεργετικά για τον οργανισμό μας, αφού περιέχουν ισχυρά θρεπτικά συστατικά που μας προστατεύουν από πολλές ασθένειες.
Γεμάτα θρεπτικά συστατικά

Σημείο G: Πού βρίσκεται & πώς να το διεγείρετε...

Σημείο G: Πού βρίσκεται & πώς να το διεγείρετε...
Ο Ερνστ Γκράφενμπουργκ, ένας Γερμανός γυναικολόγος, υποστήριξε τη δεκαετία του 1940, ότι έκανε μία σημαντική ανακάλυψη σχετικά με το γυναικείο σώμα.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε τότε, υπάρχει μία κρυφή περιοχή, η οποία όταν ερεθιστεί, προκαλεί ηδονή και οργασμό. Το σημείο αυτό είναι έως και σήμερα γνωστό ως σημείο G (από το αρχικό γράμμα του ονόματος Grafenburg).
Πώς θα το εντοπίσετε...

Ψύξη από το air condition: Τι να κάνετε για να φύγει πιο γρήγορα

Ψύξη από το air condition: Τι να κάνετε για να φύγει πιο γρήγορα
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι οι πιθανότητες να πάθουμε ψύξη από το air condition πολλαπλασιάζονται, στην προσπάθειά μας να κοιμηθούμε άνετα σε ένα δροσερό δωμάτιο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τους κυριότερους λόγους πρόκλησης ψύξης είναι οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας από τη ζέστη του εξωτερικού περιβάλλοντος στη δροσιά των κλιματιζόμενων χώρων.
Ψύξη ή επιστημονικά μυϊκός σπασμός μπορεί να προκληθεί στον αυχένα, την πλάτη, αλλά ακόμη και στο μάτι ή το μέτωπο.
Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που πάθετε ψύξη για να την ξεπεράσετε συντομότερα:

Παρατηρήστε τις συνήθειές σας



Όταν είστε μέσα στις συνήθειές σας, δεν έχετε έλεγχο των συνηθειών σας. Κάθε συνήθεια που έχετε, παρατηρήστε τη. Σιγά σιγά θα δείτε την συνήθεια να εξασθενεί. Γιατί; Ποιο είναι το μυστικό; Είναι γιατί διαχωρίσατε τον Πραγματικό σας Εαυτό από το όχημα της συνήθειας.

Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα!..


     Έχουμε ξαναπεί πως το blog λόγω του παλιού, αμαρτωλού, κομματικού του παρελθόντος,
     ..διατηρεί κάποιες φιλίες και λυκοφιλίες, οι οποίες του παρέχουν εκτός από ατέλειωτες ώρες τσακωμών και εκνευρισμού, και κάποια πρόσβαση σεπληροφορίες που ως τώρα κατά τεκμήριο επαληθεύονται.

     Μία απ' αυτές τις πληροφορίες που έφτασε στ' αυτιά του χθες είναι αυτή που λέει, από εντελώςεπίσημα (πιό επίσημα πεθαίνεις!) χείλη, 
     ..ότι το φθινόπωρο θα βρεθούμε σε επίσημη χρεοκοπία!

     Αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να είχε γίνει από την άνοιξη του 2010, όταν ο απερίγραπτος εκείνος (και απερίγραπτα πουλημένος) Μεγάλος Ηλίθιος μας έριχνε στον καιάδα των μνημονίων.

Το «μυστήριο» με τους Δίδυμους Πύργους - 2.500 διασώστες της 11ης Σεπτεμβρίου πάσχουν σήμερα από καρκίνο



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post, 2.518 άτομα πάσχουν από καρκίνο από τα 37.000 που συμμετείχαν στη διάσωση μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, το 2001. Ανάμεσα σ’ αυτά τα άτομα, οι 863 είναι πυροσβέστες.

Οι 9 φράσεις που μπορεί να «τρελάνουν» τον γιατρό σας και δεν πρέπει να τις πείτε ποτέ!

largeΟ γιατρός μας είναι και ο εξομολόγος μας. Σ’αυτόν συνήθως εμπιστευόμαστε απόρρητες πληροφορίες για την υγεία μας, για το πώς νοιώθουμε, τους φόβους μας, αλλά και κάθε τί που ακούμε ή διαβάζουμε γύρω μας σχετικά με την ασθένεια από την οποία πάσχουμε ή για τον τρόπο ζωής που έχουμε επιλέξει να ζούμε.
Ετσι οι γιατροί γίνονται πολύ συχνά αποδέκτες, όχι μόνο λογικών, αλλά και παράλογων επιχειρημάτων και αιτημάτων από τους ασθενείς τους, με την ανάλογη κάθε φορά αντίδραση ή αντιμετώπιση από αυτούς. Γιατί εκτός από …Θεοί, είναι κι αυτοί απλοί άνθρωποι, με συγκεκριμένα όρια αντοχής.
Διαβάστε, λοιπόν, ποιές είναι οι 9 φράσεις που μπορεί να …βγάλουν τον γιατρό σας έξω από την ιατρική ποδιά του!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΙΤΣΙΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ: ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ "ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Ο φόβος «διδάσκεται» από τις μητέρες στα παιδιά, περνώντας έτσι από γενιά σε γενιά, μέσω της μυρωδιάς, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα

Η μελέτη πιθανώς διαφωτίζει, σε έναν βαθμό τουλάχιστον, γιατί και στους ανθρώπους ορισμένες φοβίες των γονιών, κυρίως μετά από τραυματικές εμπειρίες τους, κατατρύχουν και τους απογόνους τους.
 
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον πολωνικής καταγωγής ψυχίατρο και νευροεπιστήμονα Γιάτσεκ Ντέμπιεκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), πραγματοποίησαν πειράματα με αρουραίους και διαπίστωσαν ότι, ήδη από τις πρώτες μέρες της ζωής τους, τα νεογέννητα μαθαίνουν τι να φοβούνται, μυρίζοντας απλώς την οσμή του φόβου που αναδίδει η μητέρα τους, όταν εκείνη φοβάται κάτι.
Ακόμη κι αν μια μητέρα έχει φοβηθεί κάτι προτού καν γεννήσει, αλλά ενώ ήταν έγκυος, το μωρό της πολύ γρήγορα θα μάθει να φοβάται το ίδιο πράγμα. 

ΟΙ 3 ΑΛΗΘΕΙΕΣ – ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΙ


Πρώτη αλήθεια


Αυτό που είναι, είναι.

Η πραγματικότητα δεν είναι όπως με συμφέρει εμένα να είναι.
 
Δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι.
 
Δεν είναι όπως μου είπαν ότι θα είναι.
Δεν είναι όπως ήταν.
Η πραγματικότητα γύρω μου είναι όπως είναι.
Η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο όταν έχουμε συναίσθηση της παρούσας κατάστασης.
Εγώ είμαι αυτός που είμαι.
Δεν είμαι αυτός που θα ήθελα να είμαι.
Δεν είμαι αυτός που θα έπρεπε να είμαι.

Η πραγματική πρόκληση της αγάπης


Ό,τι πολυτιμότερο έχουμε είναι η προσωπική μας αξιοπρέπεια. Όταν την χάσουμε, δε μας μένει τίποτα. Καθώς όλοι έχουμε αξία και όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας, είναι γελοίο να μετράμε την αξία ενός ατόμου συγκρίνοντάς τη με την αξία κάποιου άλλου. Οι άνθρωποι που αποτιμούν την αξία των άλλων βάσει της οικονομικής τους επιφάνειας, της εργασίας τους ή του τρόπου ζωής που επιλέγουν, θέτουν υπό αμφισβήτηση τη δική τους νοημοσύνη και ευαισθησία.

Εφόσον είμαστε όλοι ίσοι στα μάτια του Θεού, ποιος δικαιούται να χρίσει τον εαυτό του ανώτερο δικαστή; Παγιδευόμαστε σ΄αυτή τη θλιβερή νοοτροπία μόνο όταν επιτρέπουμε στους άλλους να γίνουν εκτιμητές της δικής μας αξίας. Όσο εμείς πιστεύουμε στον εαυτό μας και διατηρούμε τον αυτοσεβασμό, την περηφάνια και την αίσθηση του χιούμορ μας, δεν κινδυνεύουμε από τέτοιους εισβολείς.

Οι 7 βασικοί κανόνες της ζωής



mikreskathimerinesistoriesshmera

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Tα μιζερόνια



Στη σωματιδιακή φυσική δεσπόζουν τα μικροσωματίδια της ύλης τα οποία έχουν ωραία και ευφάνταστα ονόματα συνήθως με την εύηχη κατάληξη «–όνιο». Τα πιο γνωστά μας, ήδη από το δημοτικό, είναι τα πρωτόνια και τα νετρόνια του πυρήνα καθώς και τα δαιμονισμένα ηλεκτρόνια που κάνουν σβούρες γύρω από αυτόν.  Υπάρχουν όμως και άλλα «σωματίδια» όπως τα φωτόνια, μποζόνια, φερμιόνια, λεπτόνια που είναι φορείς δυνάμεων και ύλης. Απ’όλα αυτά τα «–όνια» καθορίζεται το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο που υπάρχει στο σύμπαν.
Κατ’ αντιστοιχία, στην ανθρώπινη κοινωνία η καθημερινή μας ζωή και η συναναστροφή μας με τους άλλους  εξαρτάται από αντίστοιχα «σωματίδια συμπεριφοράς» τα λεγόμενα «συμπεριφερόνια» (μην τα ψάξετε στον Μπαμπινιώτη, οι ορισμοί από δω και κάτω στο κείμενο είναι δικοί μου).  Αυτά είναι μικρά – μικρά πραγματάκια που όλα μαζί συνθέτουν την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του καθενός από μας. Το πιο σημαντικό από αυτά τα «συμπεριφερόνια» είναι το λεγόμενο «μιζερόνιο». Τι είναι όμως αυτό το μυστήριο μιζερόνιο;

Η ψυχοκοινωνική «γέφυρα» μεταξύ άγχους και χρόνιων σωματικών ασθενειών


Η σοβαρή ασθένεια, πολλές φορές μας αναγκάζει να θέσουμε υπό αμφισβήτηση τα όσα πιστεύαμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας.
Από τον Μιχάλη Σιάτη, Κλινικό και Συμβουλευτικό Ψυχολόγο, MSc
Ενώ στο παρελθόν, οι σοβαρές – και όχι μόνο – σωματικές ασθένειες, σπάνια ήταν ιάσιμες, σήμερα, χάρη στα τεχνικά κα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε, πολλές από αυτές τις ασθένειες αντιμετωπίζονται είτε με πλήρη αποθεράπευση, είτε με την μακροχρόνια παράταση της ζωής, όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται. Αυτό με τη σειρά του γεννά νέες προκλήσεις για τους ειδικούς, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των ασθενών τους. Οι χρόνιοι ασθενείς βρίσκονται σε μία ιδιάζουσα κατάσταση, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα όρια της προσωπικής τους αντοχής συνεχώς δοκιμάζονται, σε μία δύσκολη μάχη χωρίς ξεκάθαρο τέλος.
Η κάθε σωματική ασθένεια πυροδοτεί έντονα αρνητικά συναισθήματα και επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας, δηλαδή τον υποκειμενικό τρόπο, με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την σωματική, ψυχική, κοινωνική και προσωπική μας κατάσταση. Ο Ιπποκράτης έλεγε, πως όταν το σώμα ασθενεί, μαζί του ασθενεί και ολόκληρο το «είναι» του ατόμου.Δεν είναι τυχαίο που η ετυμολογική σημασία του όρου «ασθένεια», είναι η απώλεια σθένους.

Μάθετε ποιες είναι οι 8 παθήσεις που προκαλεί η χρήση του κλιματιστικού - Ίσως μετά απ' αυτό να αρχίσουμε να το κλείνουμε και λιγάκι

Η χρήση του κλιματιστικού κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σχεδόν καθημερινότητα. Στη χώρα μας υπάρχουν κλιματιστικά όχι μόνο σε εργασιακούς χώρους, νοσοκομεία, ιδρύματα, ξενοδοχεία αλλά και σε όλες σχεδόν τις κατοικίες.



Η κακή χρήση τους και η ελλιπής συντήρηση του κλιματιστικού μπορεί αν προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας. Έχει παρατηρηθεί και από μελέτες ότι προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, ματιών, μυών και αρθρώσεων εμφανίζονται πιο συχνά ή επιδεινώνονται σε άτομα που εργάζονται ή ζουν σε χώρους με κλιματισμό.

Λιπώδες συκώτι: Ποιους σοβαρούς κινδύνους κρύβει για την υγεία;

Το να έχει κάποιος λιπώδες συκώτι μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο για την ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου από το να έχει υπέρταση, διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη, μεταβολικό σύνδρομο, να καπνίζει ή να είναι ηλικιωμένος. Κοινώς, όσοι/ες διαθέτουν… φουά γκρά (σημαίνει συκώτι γεμάτο με λίπος – και όχι μόνο για τη χήνα), ενώ δεν πίνουν οινοπνευματώδη, καλό θα είναι να προσέξουν περισσότερο την υγεία τους, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.
Παχυσαρκία και λιπώδες συκώτι

Γιατί (και) οι καπνιστές πρέπει να λατρέψουν το κρεμμύδι;

Πόσα καλά μπορεί να διαθέτει μια υπερ-τροφή σαν το κρεμμύδι; Ο εκπληκτικός βολβός κρύβει μέσα στα στρώματά του χαρακτηριστική γεύση, άρωμα και υφή που χαρίζει απλόχερα σε πολλά πιάτα της κουζίνας μας. Αν μάλιστα συνειδητοποιήσουμε τον ρόλο του στην υγεία μας, δεν θα τον αποχωριστούμε ποτέ πια.
Ευεργετικό για τους καπνιστές

Η τραγωδία των κοινών


Η τραγωδία των κοινών (αγαθών) είναι μια αναλογία για την σύγκρουση των ιδιωτικών συμφερόντων και του κοινού καλού στην διεκδίκηση πόρων. 

Το πρόβλημα των κοινών αγαθών σχετίζεται και με τη θεωρία παιγνίων, η οποία μελετά την αλληλεπίδραση και την προσπάθεια πρόγνωσης της συμπεριφοράς περισσοτέρων υποκειμένων, καθώς και με τη θεωρία των property rightsπου μελετά την επίδραση των αποκλειστικών δικαιωμάτων στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

Ο όρος εφευρέθηκε και διαδόθηκε από τον Γκάρετ Χάρντιν (Garrett Hardin) στο κείμενο του με τίτλο «Η Τραγωδία των Κοινών» που δημοσιεύτηκε το 1968 στο περιοδικό Science. 

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ

kartesios250714
Όλο το διαδίκτυο είναι γεμάτο με φωτογραφίες ομαδικών τάφων Εβραίων – κι ας μην ήταν όλοι Εβραίοι – που ξεκληρίστηκαν από τους Ναζί. Γεμάτο με φωτογραφίες από σκελετωμένα πτώματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Από πρόσωπα που πάνω τους δεν έχει απομείνει τίποτα εκτός από δύο τεράστια μάτια που χωράνε όλη την απόγνωση του κόσμου μέσα στο Νταχάου. Αυτές οι φωτογραφίες βραβεύθηκαν, επιβραβεύθηκαν, κρίθηκαν πολιτικά ορθές και γεμίζουν μέχρι και σήμερα την καθημερινότητά μας στον αγώνα ενάντια στο νεοναζισμό.

Taedium vitae

5.15A
Μήπως η θλίψη δεν είναι παρά μετριασμένη κατάθλιψη; Δεν υπάρχει κατάπτωση, πτώση μέσα στη θλίψη. Ζήτημα διάθεσης, κατάστασης: η στάθμη της διάθεσης είναι χαμηλή. Ούτε καλή ούτε κακή. Επιδίδομαι στις ασχολίες μου, κενός.
Νεκρός χρόνος. Όσοι μισούν τις Κυριακές, τις “γιορτές”, τους άδειους δρόμους, τα κατεβασμένα ρολά των μαγαζιών, τον βαρύ ουρανό.
Η θλίψη σκοτώνει τη φαντασία.

Τίποτε δεν πάει χαμένο

Εικόνα Κοσμοπλημμύρα στη συναυλία της Αλεξίου
Θα ήθελα να υποκλιθώ στην Χαρούλα Αλεξίου για την ανοικτή συναυλία αλληλεγγύης που έδωσε στο Σύνταγμα. Οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών τραγούδησαν μαζί της το τραγούδι «Τίποτε δεν πάει χαμένο», με μια πραγματική κοσμοπλημμύρα να πάλλεται από κάτω.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από αυτήν τη συναυλία. Κατά το γνωστό τροπάριο, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, χαρακτήρισε «ύβρη

Κουρκουμάς ή κιτρινόριζα ως αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, για τον διαβήτη, την χοληστερινη, το Αλτσχάιμερ, την ακμή, τις πανάδες


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου
Πρόκειται για ένα  ριζωματοειδές πολυετές φυτό, προέρχεται από την τροπική Νότιο Ασία και το κύριο συστατικό της κιτρινόριζας είναι η κουρκουμίνη. Το μπαχαρικό, προέρχεται απο το ρίζωμα του φυτου Curcuma longa, που ανηκει στην οικογένεια των Ζιγγιβεριδων (συγγενης δηλαδη και του τζιντζερ), και είναι ιθαγενές της Νοτιο-Ανατολικης Ασιας.. Ειναι γνωστο και ως "κροκος της Ινδιας", απο το πορτοκαλοκιτρινο χρωμα του, που μοιαζει πολυ με αυτο του κροκου; λογω του χαμηλοτερου κοστους του, πολλες φορες χρησιμοποιειται αντι για αυτον, ενω το χρησιμοποιουν επισης και για να νοθευουν τη σκονη του κροκου. Πιο σπανια, μπορει να το συναντησετε και σαν τουμερικ, απο την αγγλικη του ονομασια, Turmeric ή Curcuma domestica (Κουρκούμη η οικιακή).

Συνειδητότητα

eye-world


Δεν είναι το τι κάνεις, αλλά το πως!
-Δάσκαλε, το πρωί ξυπνάω από το ξυπνητήρι, πάω τρέχοντας στη δουλειά μου γιατί πρέπει να δουλέψω, γυρνάω κατάκοπος πίσω και προσπαθώ να δείξω στα παιδιά μου τι πρέπει να κάνουν για να γίνουν επιτυχημένα. 
Τρώμε μια συγκεκριμένη ώρα για να έχουμε την καλύτερη χώνεψη, γυμνάζω το κορμί μου γιατί πρέπει να έχω καλύτερη υγεία και πίνω οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Βγαίνω με τους φίλους μου μία φορά την εβδομάδα γιατί πρέπει και αυτούς να δω, οργανώνω με το μυαλό μου τις μελλοντικές μου κινήσεις, σχεδιάζω μελετημένα τα πάντα και κοιμάμαι μια συγκεκριμένη ώρα για να χορτάσω τον ύπνο μου. 
Εσύ τι κάνεις δάσκαλε;

Καλή τύχη Τζον Ράμπο...


Πολύ κοντά σε παγκόσμιο ρόλο κλειδί βρίσκεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έπειτα από την απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να τον προτείνει για τη θέση του νέου επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι δύο ισχυροί άντρες επρόκειτο να συναντηθούν την Κυριακή το πρωί στο γυμναστήριο όπου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σμιλεύει ακούραστα το ατσάλινο κορμί του αλλά τελικά κάτι τέτοιο δε συνέβη, οπότε επικοινώνησαν τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης του κ. Αβραμόπουλου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μικτών πολεμικών τεχνών σε κλουβί.

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι με την ανακοίνωση του νέου επιτρόπου αρχίζει και η μάχη για το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η χώρα μας στην Κομισιόν. 

Η ψευδαίσθηση του εγώ

Silent ego by DigitalHyperGFX

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΥΣΗ των όντων, (η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ τους), Είναι Απεριόριστη, Αιώνια Ελεύθερη… Ούτε ξεπέφτει, ούτε σκλαβώνεται, ούτε ελευθερώνεται.
Μόνο η Αντίληψη «Κινείται», μόνο η Αντίληψη εξελίσσεται, σκλαβώνεται, ελευθερώνεται… όλα σαν όνειρο.
Αυτή η Δήλωση, όταν «προέρχεται’ από Βιωματική Κατανόηση, από Αληθινή Εμπειρία, είναι Αλήθεια… Αλλά όταν αυτό γίνεται αντιληπτό από «διαφορετική» υπαρξιακή κατάσταση, γίνεται ένα τεράστιο ψέμα…
.
Αντιλήψεις, σκέψεις, συναισθήματα, αισθήσεις, δραστηριότητες, αντιδράσεις… μια συνεχής ροή φαινομένων… και πίσω η μεγάλη ψευδαίσθηση, το εγώ.
Είναι ακριβώς η άγνοια, η ψευδαίσθηση μιας σταθερής ύπαρξης, που συγκρατεί όλη αυτή την χαώδη κίνηση, την οργανώνει και της δίνει κατευθύνσεις.

Αν παίρνατε συνέντευξη από το Θεό τι θα τον ρωτούσατε;

Τελικά τα χρήματα αγοράζουν την ευτυχία; Τι είναι αυτό που μετράει περισσότερο στη ζωή; Αν είχατε μπροστά σας το Θεό και μπορούσατε να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε ποιες απαντήσεις θα του ζητούσατε; Για να δούμε τι θα σας απαντούσε…
shapiro-god-and-science1Είδα όνειρο ότι πήρα συνέντευξη από το Θεό.
«Θες, λοιπόν, να σου δώσω συνέντευξη;» ρώτησε ο Θεός.
«Αν σας περισσεύει χρόνος», απάντησα.
Ο Θεός χαμογέλασε: «Έχω μια μέρα και μια αιωνιότητα. Τι ερωτήσεις σκέφτεσαι να μου κάνεις;»
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
Και ο Θεός απάντησε…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα