Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Είναι κάτι στιγμές Θεέ μου...



Είναι κάτι στιγμές που χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, αλλά αυτές οι στιγμές είναι που γίνονται σταθμοί για την πορεία του τρένου της ζωής σου. 

Τότε παίρνεις τις αποφάσεις, τότε περιέργως ενώ θεωρείς ότι έχεις θολώσει βλέπεις πιο καθαρά, τότε ανακαλύπτεις ότι τα πόδια σου δεν πατούν πάνω στη γη, αλλά έχουν ρίζες βαθιές που πάνε μέσα της. Τότε γνώρισες το γίγαντα που έκρυβες.

Είναι κάτι στιγμές που και ένα απλό χαμόγελο φαντάζει ψέμα, αλλά αυτές οι στιγμές είναι που σου έδειξαν την αλήθεια των ανθρώπων, που έπεσαν οι μάσκες, που ένοιωσες και έμαθες τον διπλανό σου, που χαμογέλασες εσύ αληθινά επειδή έμαθες πια. 


Από εκεί και μετά, έρχονται ή φεύγουν, δεν σε νοιάζει το ίδιο. Ταυτίζεσαι και αγαπάς όλο και περισσότερο τον άπειρο εαυτό σου.

Είναι κάτι στιγμές που η θλίψη σκοτεινιάζει τα μάτια και γέρνει το κεφάλι, αλλά αυτές τις στιγμές βλέπεις που αληθινά πατούσες και πόσο λασπωμένο ήταν αυτό που νόμιζες υπέροχο μονοπάτι. 

Ανακαλύψτε τα ευεργετικά συστατικά του φασκόμηλου


Η απαλή και γλυκιά γεύση του φασκόμηλου μαζί με τις θαυμάσιες ιδιότητες του που προάγουν την υγεία , το κάνουν ιδιαίτερα γνωστό τόσο για την χρήση του στην μαγειρική όσο και για την φαρμακευτική του χρήση. 

Η επιστημονική του ονομασία είναι Salvia officinalis, που προέρχεται από την λατινική λέξη salvere , που σημαίνει «για να σωθεί». Περιέχει μια ποικιλία από πτητικά έλαια , φλαβονοειδή και φαινολικά οξέα. Ένα από αυτά είναι το ροσμαρινικό οξύ, το οποίο μπορεί να απορροφηθεί εύκολα από την γαστρεντερική οδό και δρα μειώνοντας τις φλεγμονώδεις αποκρίσεις.

Παράλληλα τόσο τα φύλλα και όσο τα στελέχη του φυτού περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά. Επιπλέον είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ και μια καλή πηγή βιταμίνης Α. Ερευνητικά στοιχεία συσχετίζουν το φασκόμηλο με ενίσχυση της μνήμης και όχι μόνο.

Τι προκαλεί πέτρες στα νεφρά χωρίς να το γνωρίζουμε...


Μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό περιβαλλοντικής υγείας «Environmental Health Perspectives» αποκαλύπτει έναν παράδοξο παράγοντα που μας επηρεάζει όλους και ευθύνεται για την εμφάνιση πετρών στα νεφρά, την ύπαρξη του οποίου μέχρι σήμερα αγνοούσαμε.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ουρολόγο και επιδημιολόγο Γκρέγκορι Τάζιαν του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, ανέλυσαν στοιχεία από τα ιατρικά αρχεία για πάνω από 60.000 ενηλίκους και ανηλίκους που εμφάνισαν πέτρες στα νεφρά και μετά συσχέτισαν αυτά τα ιατρικά στοιχεία με μετεωρολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, τόσο οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν συχνότερα πέτρες στα νεφρά λόγω αυξημένης αφυδάτωσης.

Γνωρίζεις πώς να βάζεις όρια στους άλλους;

Γράφει η ψυχολόγος και συγγραφέας Εlyane Savage.
Μπορεί να αλλάξει η ζωή μας βάζοντας όρια στους άλλους; Ποια και πως;

Τα προσωπικά μας όρια που πρέπει να βάζουμε στους άλλους συνηθίζονται πολλές φορές να κατηγοριοπούνται σε 7 κατηγορίες. Αυτές τις κατηγορίες θα σας παρουσιάσω σήμερα, προσθέτοντας και τις δικές μου παρατηρήσεις.


Γράφει η ψυχολόγος και συγγραφέας Εlyane Savage.

Φυσικά όρια:

Η γνώμη των αρχαίων Μακεδόνων για το αν έπρεπε να τιμηθεί ως θεός ο Μ. Αλέξανδρος



Της Παρθένας Τσοκτουρίδου.

-Ποια ήταν η γνώμη των αρχαίων Μακεδόνων για το αν έπρεπε να τιμηθεί ως θεός ο Μ. Αλέξανδρος;Απάντηση παίρνουμε από το βιβλίο του Γ. Κιτσόπουλου για τον Μ. Αλέξανδρο, απόσπασμα του οποίου αναφέρεται αμέσως παρακάτω:
-«(327 π.Χ.). Ο Αλέξανδρος προσκάλεσε τον Καλισθένη, τον Ανάξαρχο και τους άλλους σοφιστές σε συμπόσιο, στο οποίο προσκλήθηκαν οι Πέρσες και οι Μήδιοι αξιωματούχοι της Αυλής του, Καθώς και οι στρατηγοί… Η συζήτηση άρχισε τυχαία, ή και σκηνοθετημένα – όπως ισχυρίζονται μερικοί – ανάμεσα στον Ανάξαρχο τον Αβδηρίτη που για να αποκτήσει την πνευματική πρυτανεία στην Αυλή, κολάκευε τον Αλέξανδρο υπέρμετρα, και σε έναν ποιητή από τη Σικελία, που τον έλεγαν Κλέωνα. Αυτός ο Κλέων ρώτησε, τάχα για να μάθει, αν οι Μακεδόνες δόξαζαν με θεικές τιμές τον βασιλιά τους. Γιατί, όπως είπε, σαν θεό τον τιμούσαν όλοι οι άλλοι.

Αλήθειες και ψέματα για τη χρεοκοπία της Αργεντινής


Αυτές τις ώρες η Αργεντινή βρίσκεται στην κορύφωση ενός δράματος που ξεκίνησε από το μονομερές κούρεμα του χρέους της το 2001. Μετά την κατάρρευση και της τελευταίας προσπάθειας συμβιβασμού με τους κερδοσκόπους η Αργεντινή αναγκάζεται για 2η φορά σε μια δεκαετία να κηρύξει στάση πληρωμών (αν και η ίδια δεν το δέχεται χαρακτηρίζοντας την «επιλεκτική, προσωρινή και ιδιότυπη»).

Η υπόθεση λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις στην Ελλάδα από ότι αλλού κυρίως επειδή ο Αλέξης Τσίπρας είχε στο παρελθόν χρησιμοποιήσει το παράδειγμα της Αργεντινής και τώρα οι επικριτές του βρίσκουν μια μοναδική ευκαιρία για να καταφερθούν εναντίον του. Τι συνέβη όμως στα αλήθεια στην λατινική χώρα;

Σύντομο ιστορικό

Μέντα για σύσφιξη της επιδερμίδας!


Εάν μυρίσετε τα φύλλα της μέντας, αμέσως θα έχετε μια αίσθηση δροσιάς και αναζοωγόνησης. Φανταστείτε πώς θα αισθανθεί το δέρμα σας αν το περιποιηθείτε με φρέσκα φύλλα μέντας!

Η «οργή» του Noam Chomsky

Ο διάσημος Αμερικάνος φιλόσοφος, πολιτικός αναλυτής και ακτιβιστής Noam Chomsky δημοσίευσε στο περιοδικό Znet ένα εκτενές κείμενο για την υποκρισία των ΗΠΑ -και της δύσης γενικότερα- σε σχέση με τις περιπτώσεις της Ουκρανίας και της Γάζας, αναφέροντας μια σειρά από περιστατικά που δεν είναι γνωστά στην ευρύτερη κοινή γνώμη. Θεωρήσαμε ότι η αξία του κειμένου είναι μεγάλη και πήραμε την άδεια του περιοδικού να το μεταφράσουμε για το ελληνικό κοινό:
Σχεδόν κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες νέων φοβερών εγκλημάτων αλλά μερικά από αυτά είναι τόσο ειδεχθή, φριχτά και κακόβουλα που καλύπτουν όλα τα άλλα. Ένα από αυτά τα σπάνια γεγονότα έλαβαν χώρα στις 17 Ιουλίου, όταν η πτήση MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας 298 ανθρώπους.

Οι «υπερασπιστές της αρετής» στον Λευκό Οίκο εξέφρασαν την «οργή τους για την αδιανόητη αυτή πράξη» στην οποία απέδωσαν «Ρωσική υποστήριξη». Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ άστραψε και βρόντηξε λέγοντας ότι «όταν 298 πολίτες σκοτώνονται» μετά από μια «τρομακτική κατάρριψη» πολιτικού αεροσκάφους «δεν πρέπει να σταματήσουμε μέχρι ο ένοχος να βρεθεί και να προσαχθεί στη δικαιοσύνη». Κάλεσε επίσης τον Putin να δώσει ένα τέλος στην ντροπιαστική προσπάθεια να αποφύγει τις σαφέστατες ευθύνες του.

Ο Χειρότερος Εχθρός Μας Είναι η Άγνοια

kales

«Ξέρουμε πια τόσα πολλά μα αγνοούμε τα απολύτως αυτονόητα, που θα μπορούσαν να κάνουν τον κόσμο μας, ένα καλύτερο κόσμο για όλους…»
Το ανθρώπινο σώμα αποτελεί έναν ενιαίο, υπό συνεχή εξέλιξη, οργανισμό, με αυτόνομο ανοσοποιητικό σύστημα, με συστήματα διαχείρισης, τροφοδοσίας, διανομής και κυκλοφορίας όλων των αναγκαίων συστατικών που χρειάζεται το σώμα, συστήματα εξόντωσης και αποβολής κάθε ουσίας, ιών ή μικροβίων που θα μπορούσαν να το βλάψουν. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα «εργοστάσιο» με δική του ολιστική ευφυΐα, που εργάζεται αδιάκοπα για ένα και μόνο σκοπό, την αυτάρκεια και την υγεία όλου αυτού του ενιαίου οργανισμού.
Οι σύγχρονες γνώσεις μας, τόσο για τον ανθρώπινο οργανισμό όσο και για τον κόσμο και ιδιαίτερα τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, βρίσκονται πλέον σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Αυτό το Καλοκαίρι Βελτιώστε τη Σεξουαλικη σας Ζωή!


Μήπως η σεξουαλική σας ζωή χρειάζεται λίγη βελτίωση;  Δεν είστε οι μόνοι.  Πολλές φορές η ρουτίνα, η καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα παίρνουν την πρώτη θέση, αφήνοντας τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού στην δεύτερη, τρίτη θέση ή και στα αζήτητα.  Οι παρακάτω συμβουλές βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και κλινική εμπειρία:

Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ


Σε όλες τις Εσωτερικές Παραδόσεις (που «διατηρούν» το Αληθινό Νόημα και το Πραγματικό Μήνυμα των θρησκειών, που έχουν ξεφτίσει στο χρόνο) ο Ύστατος Στόχος που τίθεται είναι η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ, (ή η Αποκατάσταση της Ισορροπίας της Ύπαρξης), που είναι Μια Κατάσταση Ολοκλήρωσης, Υπερβατική, Πέρα από τον χρόνο… όπου Νοιώθουμε Ηρεμία, Πληρότητα, Μακαριότητα… Μια Κατάσταση Πέρα από την κίνηση και την μάταιη δραστηριότητα της ύπαρξης.
Αυτή η Κατάσταση που «πραγματοποιείται» όταν περνάμε πέραν της σκέψης, του εγώ, της «προσωπικότητας», της μνήμης, των εμπειριών (κι όλων αυτών που νομίζουμε ότι συνθέτουν την ύπαρξή μας), είναι Μια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, είναι η Πραγματική Αντικειμενικότητα (που Αντιλαμβανόμαστε με το Σύνολο της Ύπαρξής μας), κι όχι η άμεσα συλλαμβανόμενη εξωτερική αντικειμενικότητα… είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Smart Meters

Smart Meters Stop

«Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε ακόμη αυτοκίνητα, που κινούνται με ελεύθερη ενέργεια,
είναι πολιτικός, δεν είναι επιστημονικός».
John O’ Malley Bockris, φυσικός
«Εξυπνοι» μετρητές από τη ΔΕΗ: Τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ φεύγουν, οι πρώτοι 200.000 «έξυπνοι» μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας έρχονται, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές ακόμη και μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον φορητό τους υπολογιστή να βλέπουν ανά πάσα στιγμή πόσο ρεύμα καταναλώνουν και να κάνουν ακόμη και συγκρίσεις με το παρελθόν. Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση 30.000 οθονών, όπου μέσα από αυτές οι καταναλωτές, είτε από το σαλόνι είτε από το υπνοδωμάτιό τους, θα μπορούν να βλέπουν on line πόσο ρεύμα καίνε. Με τον ρουφιάνο αγκαλιά !!!
Επίσης σε περίπου τρία χρόνια παρελθόν θα αποτελεί και η χρέωση με την κλίμακα κατανάλωσης. Η ΔΕΗ και οι ιδιώτες προμηθευτές ρεύματος θα εφαρμόσουν πολυζωνικά τιμολόγια. Αλλη χρέωση τις ώρες αιχμής και διαφορετική σε ώρες χαμηλής ζήτησης.

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ "ΕΞΥΠΝΟ" ΜΕΤΡΗΤΗ

Έξυπνοι μετρητές: Πόσο 'ηλίθιοι' είμαστε;

Έξυπνοι Μετρητές
Πόσοι από σας έχετε ακούσει για τους smart meters (έξυπνους μετρητές) ή το smart grid (έξυπνο δίκτυο); Είναι κάτι που λίγοι προς το παρόν έχουν ακούσει στην Ελλάδα και, όπως πάντα συμβαίνει, χωρίς καν να ξέρουν όλη την πικρή αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτούς, και που σύντομα όμως θα εισβάλλουν στα σπίτια μας αν δεν τους σταματήσουμε έγκαιρα.Και τα δυο έχουν -πάλι- να κάνουν με ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Και τα δύο έρχονται -πάλι- για το καλό μας... Είναι όμως έτσι;

Το smart meter θα αντικαταστήσει το παραδοσιακό ρολόι μέτρησης κατανάλωσης ρεύματος, θα μπει μέσα στο σπίτι και, μέσω μικροκυμάτων, θα κάνει καταμέτρηση της κατανάλωσης και αυτόματη αποστολή της στη ΔΕΗ. Σε πρώτη φάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ήδη υπάρχουν δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, σε δεύτερη και μάλλον αναπόφευκτη, θα στηθούν ξεχωριστές κειραίες για αυτή τη δουλειά. Κι αν είσαι και πολύ γκαντέμης, μπορεί κα να δεις καμιά τέτοια και μπροστά στην πόρτα του σπιτιού σου.

ΕΠΕΙΓΟΝ (ΕΝΦΙΑ)-ΜΗΝ υπογράφετε την ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΣ!

ΕΠΕΙΓΟΝ γιὰ ΕΝΦΙΑ. ΜΗΝ ὑπογράφετε τὴν ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!
Ε Π Ε Ι ΓΟ Ν !!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ!
ΘΕΜΑ: ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΣ !

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ -ΚΕΦΑΛΙΚΟ-ΦΟΡΟ ΕΝΦΙΑ!
ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΓΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟΝ 60 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ!!!!!! 
ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟΝ ΑΙΣΧΡΟ ΑΥΤΟΝ «ΝΟΜΟ», ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ Α΄ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΣΔΑ.
ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ Δ Ε Ν ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΟΠΟΤΕ Η 60ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΘΕΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΕΔΡΑ ΣΑΣ.

Εεε….ΕΣΥ….τι με ΚΟΙΤΑΣ….!




ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙ...........!

Εεε….ΕΣΥ….τι
με ΚΟΙΤΑΣ….!

Άρπαξε τις ευκαιρίες. Πραγματοποίησε αυτό που αρχικά σκέφτηκες….ότι ποτέ δεν θα μπορούσες
να κάμεις. Παίξτο και λίγο τρελός…αλλά να ακολουθείς πάντα την καρδιά σου και
να μην ανησυχείς για την κάθε λεπτομέρεια που σκέφτεται…ο καθένας για σένα. Και
πάνω από όλα…να μάθεις να αγαπάς αυτό που είσαι και αυτά που έχεις. Κατάλαβες;

Σήκω από τον καναπέ και νοιάσου πράγματι  για την δική σου ευτυχία.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ !!! ΑΚΥΡΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ !!!


Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Υπάρχουν Έλληνες Δικαστές που τολμούν και κάνουν την Υπέρβαση !!!
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ !!!!
Με τις παλιές συμβάσεις, που είναι σχεδόν όλες άκυρες, κρατάμε τις τράπεζες στο χέρι !!!
Απόφαση-Βόμβα του Δικηγόρου παρ. Αρείω Πάγω ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΣΙΡΑΚΗ από το Άργος !!!
Ειρ. Ναυπλίου 158/2014 :
Λόγω της φύσης των Γ.Ο.Σ. ως προδιατυπωμένων πάντοτε κανόνων, ο άκυρος Γ.Ο.Σ. συμπαρασύρει σε ακυρότητα ολόκληρη τη σύμβαση δανείου, καθόσον η Τράπεζα δε θα επιχειρούσε τη σύναψη χωρίς το άκυρο μέρος, αλλά απέβλεπε στη σύμβαση ως ενιαίο σύνολο (Άρθ. 181, 806 Α.Κ., Αρθ. 2 παρ. 7 περ.ια’ Ν. 2251/1994).

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΑΚΥΡΕΣ !!!

Η μυστικιστική άποψη του Πλάτωνα και του Αναξαγόρα για την δημιουργία του σύμπαντος


Ο νους είναι η κινητήρια δύναμη του οργανισμού όπου μπορεί να ελέγχει τα πάντα. Είναι από τη φύση της μια δύναμη ελέγχου, η σκέψη από την άλλη είναι μια πιο ελεύθερη μηχανική ενέργεια, η σκέψη δημιουργείται μέσα από το νου αλλά έχει μεγαλύτερη ελευθερία μέσα της, ταυτόχρονα όμως έχει και την ίδια δύναμη. Με λίγα λόγια ο νους είναι ο έλεγχος και η σκέψη η ελευθερία. 

Ο νους λοιπόν είναι εκείνη η δύναμη που δίνει το σήμα στο σώμα πότε θα πεινάσει; Πότε θα πράξει; Πότε θα κοιμηθεί; Πότε θα ξεδιψάσει; Πότε θα κάνει το ένα, πότε θα κάνει το άλλο. Η σκέψη είναι μια μηχανική δύναμη του νου, έρχεται μέσα από το νου, που μπορεί να σε οδηγήσει όμως σε μια πιο ελευθερία κινήσεων αυτή είναι η διαφορά τους. Άρα ο νους δημιουργεί τις σκέψεις αλλά παραμένουν μια ελεύθερη δύναμη γιατί μέσα από αυτές μπορείτε να κάνετε όνειρα, να αποδεσμευτείτε, να δημιουργήσετε, μπορείτε να κάνετε άλλα πράγματα από εκείνα που σας επιτρέπει ο νους να κάνετε.

Πώς να αποστειρώσετε το σφουγγάρι της κουζίνας

Πώς να αποστειρώσετε το σφουγγάρι της κουζίναςΑπολυμάνετε το σφουγγάρι της κουζίνας και διασφαλίστε ότι τα μικρόβια δεν θα φτάσουν στα πιάτα, τα ποτήρια ή τον εαυτό σας! Με το σφουγγάρι καθαρίζετε τον λερωμένο πάγκο, τις συσκευές της κουζίνας και τα βρώμικα πιάτα, που κάνουν το επαναχρησιμοποιημένο σφουγγάρι… «πηγή» βακτηρίων! Έρευνες αποδεικνύουν ότι ένα σφουγγάρι κουζίνας είναι 200.000 φορές πιο βρώμικο από ένα κάθισμα τουαλέτας, με 10 εκατ. βακτήρια να κάνουν «βόλτα» πάνω σε ένα σφουγγάρι. Οι ειδικοί έχουν βρει πάνω σε σφουγγάρια ακόμα και βακτήρια που μπορούν να οδηγήσουν στην παράλυση του σώματος! Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγιεινή στο περιβάλλον της κουζίνας και να προστατεύσετε την οικογένεια σας…

~Αγάπη στον Εαυτό ~Πίστη στην Αγάπη ~Εμπιστοσύνη στα αποτελέσματα της Αγάπης




Οι Αλλαγές είναι η ζωή
η ζωή είναι Αλλαγές
η ζωή είναι ο μετασχηματισμός
η Πίστη είναι ο οδηγός
!!!!!!!!!!!
Κάθε Αλλαγή χωρίς Πίστη στον Εαυτό 
οδηγεί ξανά σε μια άλλη ψευδαίσθηση
....
Η Πίστη στην Αγάπη 
γαληνεύει τον πόνο των Αλλαγών και οδηγεί με ασφάλεια καιπροστασία
...
......ακόμη κι αν περνάς μέσα απ΄το κέντρο ενός κυκλώνα...

Ινδική Φιλοσοφία: Η τελική Απελευθέρωση

ΔΑΡΜΑ - ΚΑΡΜΑ
 
-Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός θεσμός στην αρχαιότητα που τον συναντούμε σε όλους τους γνωστούς πολιτισμούς και αυτός είναι ο θεσμός των Μυστηρίων.


-Τα Μυστήρια ήταν ένα είδος «βιωματικού πανεπιστημίου»,
που μετάλλασσε όποιον «σπούδαζε» σε αυτά.


Ο Μαθητής κατακτούσε γνώση σε διάφορα επίπεδα.


Η θεωρητική άσκηση συμβάδιζε με την πρακτική και οι δοκιμασίες ήταν κατά κάποιον τρόπο οι εξετάσεις αυτών.


Ο στόχος ήταν να γνωρίσει τον εαυτό του και τους νόμους της φύσης για να καταφέρει να κατακτήσει ένα παραπάνω βήμα στην εξελικτική του πορεία.


-Στην Ινδική φιλοσοφία η Ανθρωπότητα αντιμετωπίζεται ως ένα ζωντανό Ον σε εξέλιξη και θεωρείται ότι η Ιστορία ακολουθεί κάποια σκοπιμότητα.

Αποκάλυψη Τώρα

claudia rogge COVER

Περπατώ στο δρόμο, κοιτώ γύρω μου και δεν καταλαβαίνω πως βρεθήκαμε όλοι μας σε αυτήν την κατάντια, όταν το ανθρώπινο πνεύμα είναι τόσο υπέροχο και θεϊκό και έχει καταφέρει τόσους πολλούς πνευματικούς θριάμβους. Πώς την πατήσαμε έτσι, χωρίς να το καταλάβουμε; Πώς βρεθήκαμε αδιαμαρτύρητα σε αυτήν την καθημερινή μιζέρια, σε αυτήν την απογοητευτική και αποθαρρυντική και απαράδεκτη καθημερινή πραγματικότητα;
Πώς, αντί να υλοποιηθούν τα ευγενή όνειρα και οράματα της ανθρωπότητας, και να ζούμε μέσα σε αυτό που τώρα ονομάζουμε Ουτοπία (ο ου-τόπος, ο μη-τόπος, ο τόπος που δεν υπάρχει), βρεθήκαμε φυλακισμένοι στη Μαύρη Σιδερένια Φυλακή (όπως γνωστικά αποκαλεί τον κόσμο ο Philip K. Dick), σε αυτήν την ασχήμια, στο καθημερινό αδιέξοδο, στην ομηρία, στην υλοποιημένη και παγιωμένη προσβολή εναντίον του ανθρώπινου πνεύματος, αποκαρδιωμένοι και αυτοματικοί, παραδομένοι και απελπισμένοι;
Γιατί δεν κάνουμε μια γενναία προσωπική επανάσταση ενάντια σε αυτό το σιχαμένο πράγμα που έχει κατασκευαστεί τεχνητά γύρω μας και μέσα μας, και που μας δεσμεύει με τόσο άπειρους τρόπους στις μεγαλύτερες ανοησίες και βιασμούς της ψυχής μας;

Πως Να Δολοφονήσετε Μια Αυθεντία

αυθεντία (η) ουσ [<αυθέντης]: η εξουσία του αυθέντη || η υπέρτατη επιστημονική αξία ή το αναμφισβήτητο κύρος
αυθέντης (ο) ουσ: [<αρχ. αυθέντης<αυτοέντης<αυτό+έντης<ανύω (=φτάνω στο τέλος)]: απόλυτος κύριος, άρχοντας, αφέντης
~
Το Μείζον Ελληνικό Λεξικό (Τεγόπουλος-Φυτράκης) είναι αυθεντία. Πιστεύω ότι όσα γράφει είναι αναμφισβήτητα σωστά.
Θα μπορούσα να ψάξω στο διαδίκτυο ή στα άλλα λεξικά που έχω, κυρίως σε εκείνο των αρχαίων ελληνικών, για να επιβεβαιώσω ότι πράγματι η λέξη «αυθέντης» έχει αυτή την ετυμολογία. Όμως τότε το μόνο που θα έκανα θα ήταν να αντιπαραβάλλω την αυθεντία του Τεγ.-Φυτρ. με την αυθεντία κάποιου άλλου λεξικογράφου.
Για να βεβαιωθώ απόλυτα για την ετυμηγορία αυτής της λέξης θα έπρεπε να βρω τα αρχαία πρωτότυπα όπου αναφέρεται ο «αυτό-έντης». Με λίγους μήνες δουλειάς θα ήμουν πια αυθέντης κι εγώ (όσον αφορά στο συγκεκριμένο λήμμα).

Ἡ χρεωκοπία τῆς Ἀργεντινῆς δέν ἀπεφασίσθη ἀπό τούς …ἐπικυριάρχους;


Ἡ χρεωκοπία τῆς Ἀργεντινῆς δέν ἀπεφασίσθη ἀπό τούς ...ἐπικυριάρχους;Ἡ Ἀρζεντίνα χρεωκόπησε κατόπιν σχεδίου τοῦ Σιωνισμοῦ, παρ’  ὅλες τὶς ἀπώλειες ποὺ θὰ ἔχη ἡ Παγκόσμια Τράπεζα.
Γιατί ἐπελέγη αὐτή ἡ λύσις;
Διότι κάπου τὸ πηγαίνουν…
Τὰ δύσκολα μέτωπα τῆς Μέσης Ἀνατολῆς, ἀλλὰ καὶ τῆς Οὐκρανίας, δὲν τοὺς βγαίνυν.
Ἔτσι διάλεξαν ΤΩΡΑ τὴν Νότιο Ἀμερικὴ γιὰ ἐμπόλεμες καταστάσεις.
Ἡ μείωσις τοῦ Παγκοσμίου Πληθυσμοῦ εἶναι τὸ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ τους.
Τό ξεχνᾶμε;

Η προσευχή του Fritz Perls



"Κάνω το δικό μου και εσύ κάνεις το δικό σου.

Δεν υπάρχω σε αυτό τον κόσμο  για να ζήσω σύμφωνα με τις προσδοκίες σου
και δεν είσαι σε αυτόν τον κόσμο  για να ζήσεις σύμφωνα με τις δικές μου.

Εσύ είσαι εσύ και εγώ είμαι εγώ.

Εγώ ενδιαφέρομαι για τη θεραπεία της καρδιάς και του νου, όχι του σώματο

355275
Mέσα από τα γράμματα του Κ στη Λαίδη Έμιλι γνωρίζουμε κάτι για την κατάσταση του νου του στις αρχές του 1930. Το Μάρτιο της επόμενης χρονιάς, της έγραφε: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα για να περάσουν κι άλλοι, όχι έξω, μακριά απ’ τη ζωή, αλλά να έχουν τη μεγαλύτερη αφθονία της ζωής… Όσο περισσότερο σκέφτομαι αυτό που έχω ’καταλάβει, τόσο καθαρότερα μπορώ να το τοποθετήσω και να χτίσω μια γέφυρα. Αυτό όμως παίρνει χρόνο με συνεχείς αλλαγές στις φράσεις, για να δοθεί η αληθινή σημασία. Δεν έχετε ιδέα πόσο δύσκολο είναι να εκφράσει κανείς το ανέκφραστο κι αυτό πάλι που εκφράζεται δεν είναι η αλήθεια.»

Υπερκόπωση από το συνεχές σκίσιμο μνημονίων υπέστη ο Αντώνης Σαμαράς!

samaras
Στην Α’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» εισήχθη νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας με έκδηλα τα σημάδια κούρασης ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, ύστερα από έντονη αδιαθεσία αλλά και πόνους στα χέρια που άρχισε να αισθάνεται λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης που είχε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Υπερκόπωση ελαφριάς μορφής» η ιατρική διάγνωση των γιατρών που εξέτασαν τον Έλληνα πρωθυπουργό

Μια αλληγορική ιστορία με πολλές ερμηνείες


[[ δαμ- ων ]]

Πολλές φορές, μετά από βροχή, θαυμάσαμε το εντυπωσιακό ουράνιο τόξο με τα ωραία του χρώματα. Το φως του ήλιου, καθώς πέφτει πάνω στα υδροσταγονίδια, που λειτουργούν σαν κρυσταλλάκια, αναλύεται στα εφτά χρώματα της ίριδας, με αποτέλεσμα να δίνει αυτή την εναλλαγή των εφτά ζωνών με τα χρώματα από το κόκκινο μέχρι το μενεξεδί (ιώδες). Ένα είναι το χρώμα του ηλιακού φωτός, το χρυσόλευκο. Κι όμως αποτελείται από εφτά χρώματα! Το εφτά είναι ένας αριθμός που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη φύση και τη ζωή.

Κατά τους Πυθαγόρειους ο αριθμός επτά είναι « αμήτωρ» μια και δεν είναι γινόμενο παραγόντων. Είναι επίσης το σύμβολο της τελειότητας γιατί είναι το άθροισμα του τρία (3) και του τέσσερα (4) που εκφράζουν τα δύο τέλεια σχήματα ,το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο. 

Επτά είναι οι μέρες της εβδομάδας, επτά και οι ημέρες της Δημιουργίας- σε έξι ημέρες ο Θεός δημιούργησε τα πάντα και την εβδόμη αναπαύτηκε, οπότε αυτή συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα. Επτά ήσαν τα μυστήρια θαύματα του αρχαίου κόσμου, όπως και επτά οι σοφοί της αρχαιότητας. Η Θήβα ήταν επτάπυλη και η Κωνσταντινούπολη επτάλόφος. Επτά Αργείοι στρατηγοί εξεστράτευσαν κατά της Θήβας, ενώ επτά ήρωες Θηβαίοι την υπερασπίστηκαν. 

Επτά είναι οι κύριοι ενδοκρινείς αδένες του ανθρώπινου σώματος και επτά τα ενεργειακά κέντρα (τσάκρας). Επτά πόλεις διεκδικούν την καταγωγή του Ομήρου, επτά και τα πνεύματα ενώπιον του θρόνου του Θεού. Επτά τα μυστήρια της εκκλησίας και επτά οι αρετές για τους χριστιανούς. Επτά επίσης και οι νάνοι της Χιονάτης.

Λένε πως μια ιστορία, μια παραβολή, ένας μύθος ή ένα παραμύθι μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Οι μύστες υποστηρίζουν πως υπάρχουν επτά κλειδιά ερμηνείας. Το εφτά, λοιπόν, είναι ένας ιερός αριθμός, έχοντας την ξεχωριστή του σημασία για όσους ασχολούνται με τα μυστήρια. Τα μυστήρια της φύσης, της ζωής, της θρησκείας, του πνευματικού κόσμου. Μία είναι η ιστορία ή ένας ο μύθος- το ίδιο, ένα το παραμύθι- αλλά μπορεί να ερμηνευτεί με εφτά τρόπους.


Και χαράς σ’ εκείνον που κατέχει τον τρόπο να χρησιμοποιήσει το έβδομο, το κλειδί της μυστικιστικής ερμηνείας.

Σώστε το διαβητικό σας πόδι με σύμφυτο. Ένα βότανο αληθινή λύτρωση! Σωτήριο φάρμακο για κατάγματα, πληγές, τραύματα!

Βότανο Σύμφυτο. Τι περιέχει. Το σύμφυτο, περιέχει τα εξής δραστικά συστατικά. Γλίσχρασμα, κόμμι, αλλαντοίνη, τανίνη, αλκαλοειδή, ρητίνη, πτητικό έλαιο.
Το σύμφυτο, είναι ένα βότανο όπου η ιστορία και οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι πανίσχυρο στο να κλείνει πληγές. 
Κατά τη γνώμη μου, όφειλαν να το ξέρουν όλοι οι γιατροί και να το συστήνουν σε επικίνδυνες-κρίσιμες  καταστάσεις ιδιαίτερα στους διαβητικούς που πολλές φορές περνάνε επικίνδυνα βάσανα με τα πόδια τους. 
 Αν αντιμετωπίζεται πρόβλημα το παρόν κείμενο είναι μια ευκαιρία για εσάς να ενημερωθείτε και να ενημερώσετε και τον γιατρό σας για την αντιμετώπιση του ποδιού σας.
 Ακόμα και αν το απορρίψετε σαν θεραπεία-που είναι φυσικά δικαίωμα σας- και τελικά ακολουθήσετε αποκλειστικά την κλασική ιατρική, είναι καλό να το μάθετε και να γνωρίζετε τις δυνατότητες του. 

Η αλήθεια για το κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα μαξιλάρια μας

maxilariaΝεκρά κύτταρα από το σώμα μας και μικρόβια «παγιδεύονται» σε αυτά και μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα 

Αν και βασιζόμαστε σε αυτά για έναν καλό ύπνο, η αλήθεια είναι ότι γνωρίζουμε ελάχιστα για τα μαξιλάρια, ενώ αφιερώνουμε ακόμη λιγότερο χρόνο στο να βρούμε τα κατάλληλα ή να αντικαταστήσουμε τα παλιά.
Αν λοιπόν αναρωτιέστε πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα μαξιλάρια σας, η απάντηση είναι ότι σχεδόν το 70% των ανθρώπων θέλει να είναι άνετα και μαλακά, αλλά τα κρατάει πολύ περισσότερο από όσο πρέπει.

Ο Δεκάλογος της Λιτότητας στην Δίαιτα

organic Food (2)


Λιτότητα στην Δίαιτα, ή νηστεία; Τι είναι άραγε, αληθινά σημαντικό, σε σχέση με την διατροφή, για μια Πνευματική Ανάταση; Για να είναι ο άνθρωπος στην κατάσταση που είναι η ιδανική, για τον Νου και το Σώμα του, δηλ. για καλή υγεία και δυναμική μακροζωία; Σε ποιά κατάσταση χρειάζεται να βρίσκεται, στην δίαιτα, στην νηστεία ή στην Λιτότητα στην Δίαιτα; Για την Μακροζωία δεν θα αναφερθώ εδώ, γιατί αγγίζει εκτός από την φυσική και μετά-φυσική πλευρά, θα μείνω στην υγεία, που είναι φυσική, απαραίτητη και οφθαλμοφανής.
Σε ένα τραπέζι που ήμουν καλεσμένη, κάποιοι από την ομήγυρη, βρίσκονταν σε κατάσταση νηστείας, λόγω της επιβολής του θεού της εκκλησίας και κάποιοι σε κατάσταση δίαιτας, λόγω της επιβολής του θεού με την άσπρη μπλούζα. Σε κατάσταση Λιτότητας στην Δίαιτα, δεν βρισκόταν κανείς ούτε καν η γράφουσα, γιατί στο μενού υπήρχαν εδέσματα πραγματικοί θησαυροί διατροφής και άφησα την εγκράτεια για άλλες στιγμές που δεν κάνω κέφι να μαγειρεύω.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση, όπως ίσως καταλάβατε, είναι ο διαχωρισμός των τριών αυτών καταστάσεων, Δίαιτα, Νηστεία και Διατροφική Εγκράτεια ή Λιτότητα στην Δίαιτα. Είχε επικεντρωθεί η κουβέντα, στο εγώ (αρκετά χοντρούλης) δεν τρώω αυτό γιατί νηστεύω, ή εγώ δεν τρώω το άλλο (επίσης χοντρούλης) γιατί κάνω δίαιτα, η χοληστερίνη πετάει σαν χαρταετός και ο γιατρός φωνάζει, είπαμε η εγκράτεια απείχε από την παρέα και κανένας δεν αναφέρθηκε σε αυτήν. Εδώ, η απλή Παρατήρηση του Ολοφάνερου, ΝΑΙ … ΠΑΛΙ!!!- είναι που μου έδωσε μερικές ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές απαντήσεις, για την φύση του ανθρώπου και των συμπεριφορών του και λεω να τις μοιραστώ μαζί σας.

Πώς καθαρίζουμε το στρώμα μας

Πώς καθαρίζουμε το στρώμα μαςΤο στρώμα του κρεβατιού μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι μας. Μας «ανέχεται» περίπου για το 1/3 κάθε ημέρας που κοιμόμαστε και θέλει κι αυτό τη φροντίδα του, ώστε να παραμένει πάντα σε καλή φόρμα, καθαρό, αφράτο και εργομετρικό ώστε να ξεκουραζόμαστε αποτελεσματικά όποτε γέρνουμε το κορμί μας πάνω του. Μερικές συμβουλές για την καλή χρήση και καθαριότητα του στρώματος:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα