Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ιστορίες καθημερινής… τρέλας στο Κέντρο Επιχειρήσεων Αττικής



Τα τρελά τηλεφωνήματα και οι φάρσες που καθυστερούν το έργο των διασωστών - Τι καιρό θα κάνει την επόμενη μέρα μέχρι το χρώμα των εσωρούχων της υπαλλήλου, ρωτούν ορισμένοι - Από τις 5.500 κλήσεις που γίνονται κάθε μέρα στο ΕΚΑΒ μόνο οι 1500 αφορούν προβλήματα υγείας και διακομιδές

Ιστορίες καθημερινής… τρέλας διαδραματίζονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ Αττικής. Αντί να καταγράφουν και να διαχειρίζονται τα επείγοντα συμβάντα, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας καλούνται να… υποδυθούν ποικίλους ρόλους, από γιατρούς και φαρμακοποιούς μέχρι ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, παρέχοντας την αναγκαία κάθε φορά στήριξη στον συνομιλητή τους στην άλλη άκρη της γραμμής 166, ενώ την ίδια στιγμή «υποχρεούνται» να γνωρίζουν απέξω κι ανακατωτά αν όχι τη… Wikipedia, τουλάχιστον τον Χρυσό Οδηγό.

3 ‘δροσεροί’ καλοκαιρινοί μύθοι

Καλοκαίρι, η εποχή της ξενοιασιάς, της χαλάρωσης και της δροσερής… απόλαυσης. Τα δροσιστικά ροφήματα έχουν την τιμητική τους στη διατροφή. Τρεις από τους πιο δημοφιλείς μύθους της καλοκαιρινής διατροφής και όλη η αλήθεια γύρω από αυτούς.


3 ‘δροσεροί’ καλοκαιρινοί μύθοι

Γράφει η Νατάσα Γεωργιουδάκη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Κοκτέιλ Vs δυνατά ποτά… ποια προτιμάμε και γιατί;

Και με καύσωνα, η άσκηση επιτρέπεται. Τι πρέπει όμως να προσέχουμε όταν ασκούμαστε;


Επιμέλεια Κική Τσεκούρα

Για όλους εκείνους που δεν θέλουν με την ζέστη να σταματήσουν την άσκησή τους, χρειάζεται απλά να προσέχουν απλά πράγματα για να μην συμβεί, αντί για καλό να κάνουν τελικά κακό στην υγεία τους.

Κατά την άσκηση σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος και ξεκινά η εφίδρωση. Όταν η ατμοσφαιρική θερμοκρασία υπερβαίνει αυτήν του σώματος και οι άλλοι θερμορρυθμιστικοί μηχανισμοί (αγωγή, μεταφορά και ακτινοβολία) δεν επαρκούν για την αποβολή μεγάλων θερμικών φορτίων, πρωταρχικός μηχανισμός άμυνας ενάντια στην υπερθερμία καθίσταται η εξάτμιση του ιδρώτα. Η αποτελεσματικότητα της εξάτμισης ως μηχανισμού ψύξης εξαρτάται από τη σχετική υγρασία. 
Εάν π.χ. η υγρασία είναι μεγάλη, η απομάκρυνση της θερμότητας μέσω ψύξης ουσιαστικά καταργείται, παρά την απατηλή εντύπωση που δημιουργούν οι σταγόνες ιδρώτα που κυλούν στο δέρμα. Αυτό το είδος εφίδρωσης συνιστά μια άσκοπη απώλεια νερού, με συνέπεια το άτομο να καθίσταται ιδιαίτερα επιρρεπές στον κίνδυνο αφυδάτωσης και υπερθερμίας.

Μύθοι και αλήθειες για τον εγκέφαλο

Μύθοι και αλήθειες για τον εγκέφαλο
Καλά κρατούν οι μύθοι για τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου, παρά τη συνεχή πρόοδο της επιστήμης και τα νέα δεδομένα για το πιο πολύπλοκο και μυστηριώδες όργανο της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ένας από αυτούς τους μύθους έχει επαναληφθεί τόσες φορές ώστε θεωρείται πλέον αξίωμα, ενώ έγινε και θρίλερ στην μεγάλη οθόνη με τίτλο «Lucy» και πρωταγωνίστρια την πολυβραβευμένη ηθοποιό Σκάρλετ Γιόχανσον.
Στην ταινία που μόλις παρουσιάσθηκε στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, η Γιόχανσον υποδύεται μία γυναίκα που «μαθαίνει» να χρησιμοποιεί ολόκληρο τον εγκέφαλό της και αποκτά υπερφυσικές ικανότητες.
Προς τι το «μάθημα»; Ας όψεται η (ανυπόστατη) θεωρία ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας, όταν στην πραγματικότητα «ολόκληρος ο εγκέφαλος είναι ενεργός και σε χρήση όλη την ώρα», κατά την δρα Μπάρμπρα Σαχακιάν, καθηγήτρια Κλινικής Νευροψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

«Υπερασπίσου το παιδί, γιατί, αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»

akoyarela
Ακουαρέλα από τον Amarildo Topali

Έξυπνες βόμβες, ανόητοι άνθρωποι, διαμελισμένα κορμιά, άρρωστα μυαλά, σχολεία κενά, προαύλια ποτισμένα με αίμα, νοσοκομεία – νεκροτομεία, σήραγγες – σύριγγες, φωνές, κλάματα, σφαίρες, σειρήνες, ξένοι ανταποκριτές, Ηνωμένα Έθνη (;), εγχώριοι επικριτές, οι εκλεκτοί του Θεού, τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, θρησκείες όπια λαών, ξύλινες γλώσσες, πολιτικά πιόνια, κόκκινος βραδινός ήλιος, ρουκέτες, ρίγη, οδύνη, πόνος, χαιρεκακία, μίσος, μίσος και πάλι μίσος.

Και τα παιδιά;

Μην τους ακούς αγάπη μου, αστέρια είμαστε όλοι!

Κείμενο: Α. Τοπάλης
Ανοίγω τηλεόραση, «ο μεγαλύτερος αστέρας του Χόλυγουντ έφτασε στην Ελλάδα για διακοπές»!
Ανοίγω το λάπτοπ και μπαίνω σε διάφορες ιστοσελίδες, « το μεγαλύτερο αστέρι της μουσικής εμφανίζεται στην τάδε αρένα, sold out τα εισιτήρια»!Ακούω ραδιόφωνο, «τα αστέρια του μπάσκετ έκλεισαν συμβόλαια με το αστρονομικό ποσό…»! Μπαίνω στα σόσιαλ μίντια, «Η Ριάνα, το αστέρι με το νέο της σουτιέν», που δεν το φοράει κιόλας. Λαμβάνω email από εταιρείες που πουλούν αέρα, «μπες στη κλήρωση για ένα ταξίδι στο διάστημα, για να δεις τα αστέρια από πιο κοντά»!
πινακς
Λοιπόν δεν άκουσα, ούτε είδα ούτε έλαβα από κανέναν είδηση, που να λέει, πόσα αστέρια έσβησαν στη Παλαιστίνη επίσης πόσα αστέρια χάθηκαν στο Ισραήλ… Ότι τριάντα χιλιάδες αστέρια πέθαναν φέτος από τον καρκίνο του μαστού, χιλιάδες αστεράκια ξεκίνησαν χημειοθεραπείες, εκατομμύρια αστεράκια είναι θύματα πολέμου, ασθενών, πορνείας, δουλεμπόρων, πολλά αστέρια στην Ελλάδα δεν έχουν να φάνε και να πάρουν τα φάρμακά τους.

Σε δολώματα για τον Σήφη τον κροκόδειλο θα μετατραπούν τα απούλητα ροδάκινα των αγροτοπαραγωγών

crocodile
Λύση στο αδιέξοδο που είχε προκύψει σχετικά με την τύχη των απούλητων -λόγω του ρωσικού εμπάργκο- ροδάκινων δίνει επιτέλους η ελληνική πολιτεία!
Στην μάχη για τη σύλληψη του Νο1 καταζητούμενου πανελλαδικά και όχι στις χωματερές της χώρας (όπως περίμεναν οι περισσότεροι) μπαίνουν από το πρωί της επόμενης Δευτέρας τα ελληνικά ροδάκινα! 
Αίσιο τέλος στο θρίλερ σχετικά με την τύχη που πρόκειται να έχουν τα ροδάκινα των Ελλήνων αγροτοπαραγωγών τα οποία ως γνωστόν δεν θα μπορέσουν να εξάγονται από εδώ και στο εξής στη Ρωσία λόγω του εμπάργκο  που επέβαλε στη χώρα μας (και όχι μόνο) πριν λίγες μέρες ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε το απόγευμα της Τρίτης η κυβέρνηση, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα στην οποία το παρόν έδωσαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αλλά και διακεκριμένοι ερπετολόγοι της χώρας.

Επτά φορές κι αν πέσεις, οκτώ να σηκωθείς!


Πώς μαζεύει κανείς τα «κομμάτια του» στις δύσκολες στιγμές για να πάρει κουράγιο, να αντέξει και να αντισταθεί…

Για όλους υπάρχουν αδιέξοδα, μαυρίλες και ανυπέρβλητες στιγμές. Όλοι, επιβεβαιώνουν οι σύγχρονες έρευνες, φτωχοί κ πλούσιοι, αδύναμοι ή δυνατοί, περνούν κρίσεις και κρίσιμες ώρες, με λάθη μοιραία, ή μαθήματα- λάθη, που μπορούν, αντίστροφα, να συμβάλλουν στην προσωπική επιβίωση και αντοχή.
 Στις κοινωνίες του σήμερα, όπου το αύριο δεν είναι πλέον, απαραίτητα, μια καλύτερη μέρα,σημασία αποκτά η μέθοδος, η ψυχραιμία και εσωτερική δύναμη για να ξεπερνιούνται, συνέχεια πια στη ζωή, οι δύσκολες στιγμές.

Τα όνειρα μπορεί για τις γενιές της κρίσης να μοιάζουν ότι καίγονται, οι κοινωνικοί ψυχολόγοι όμως διδάσκουν σήμερα, πώς να κρατάει κανείς τη φλόγα ζωντανή. Υπάρχει τρόπος, υποστηρίζει η Άννυ Μέρφυ Πωλ στο πολυσυζητημένο βιβλίο της Brilliant: The New Science of Smart. 
Η τεχνική θεωρείται επίσημη μέθοδος της κοινωνικής ψυχολογίας, και έχει βεβαιώσει τα αποτελέσματά της με πληθώρα ερευνητικών καταγραφών. 
Ονομάζεται Επιβεβαίωση αξιών, Values Affirmation. Είναι σαν μια σύντομη, νοητική σάρωση στον εγκέφαλό μας, τον οποίο καλούμαστε να ανακρίνουμε για το τι –πραγματικά μετρά εκείνη την ώρα για μας πιο πολύ. 

Ο νευρωτικός νους – Osho


Ένα μικρό παιδί ήθελε να παίξει στην παραλία με την άμμο. Η μητέρα του, είπε “Όχι! Η άμμος είναι υγρή και θα λερώσεις τα ρούχα σου!”

Ύστερα το παιδί,ήθελε να πάει κοντά στη θάλασσα.

Η μητέρα είπε “Όχι,αποκλείεται! Γλιστράει και μπορεί να πέσεις!”

Έπειτα,το παιδί ήθελε να τρέξει στο δρόμο και η μητέρα του είπε “Όχι! Μπορεί να χαθείς στον κόσμο!”

Κατόπιν το παιδί ζήτησε παγωτό,γιατί κάποιος πουλούσε εκεί κοντά.

Η μητέρα είπε “Όχι! Γιατί πάντα δημιουργεί προβλήματα στο λαιμό και είναι κακό για την υγεία!”

ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ «ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ»


Εντάξει, την πατήσαμε, πέσαμε σε λούκι, καταστραφήκαμε. Και κάποιοι που μιλάνε ελληνικά, μόνον Έλληνες δεν είναι, σίγουρα πράκτορες, ονόματα δεν λέμε… Είναι, όμως, απαραίτητη η αυτοκριτική, τέλος πάντων να δούμε τι διάολο συνέβη. Είναι κοροϊδιλίκι να πέφτει μονάχα μπινελίκι σε βάρος των Ευρωπαίων. Έτσι αντιδρά αυτός που μια ζωή τα περίμενε από τους άλλους, οι άλλοι να καθαρίζουν για πάρτη του.
Κανένας δεν σου δίνει μία για πάρτη σου. Και γιατί να σου δώσει; Εάν σε δανείζει, αν σε «βοηθάει», το κάνει μόνο για πάρτη του. Για τα δικά του συμφέροντα.
Αυτά τα απλούστατα βλάχικα δεν τα καταλαβαίνουν ο νεοέλλην κι αυτοί που τον δουλεύουν,πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διασκεδαστές του κώλου. Επιτέλους! Μιλάμε για νταραβέρι, όχι για φιλανθρωπία, για ελεημοσύνη. Μιλάμε για ευρωπαϊκή κοινότητα, όχι να ‘σαι διαχρονικός σελέμης.
Κατόπιν τούτου δεν υπάρχουν ούτε φιλέλληνες ούτε ανθέλληνες. Δεν υπήρξαν ποτέ. Κακώς τους λένε έτσι. Κι αν θεωρείται κάποιος φιλέλλην, κι όχι π.χ. ιδεολόγος, ρομαντικός, από τα χρόνια του Μπάυρον, αυτό αφορά τον ίδιο τον αλλοδαπό ιδεαλιστή, όχι τον λεχρίτη.

ΟΙ ΡΟΥΛΗΔΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ


Μαρτύριο. Ανοίγεις την κωλοτηλεόραση και σου κάνει επίθεση κατάμουτρα. Θα μπουν νέοι φόροι. Πέντε χρόνια τώρα το μαρτύριο. Αλλάζεις κανάλι. Η τρόικα επιμένει στις απολύσεις. Άλλος, το χρέος δεν μειώθηκε. Άλλος, θα πεινάσετε, θα ψοφήσετε όρθιοι. Πώς να το αντέξεις, ρε; Κι όμως, ακόμα είμαστε όρθιοι. Καθόμαστε μόνον όταν παίρνουμε θέση μπροστά στην άτιμητηλεόραση.
Ο εντεταλμένος σοφός στο αυτί του αυτοκράτορα ψιθυρίζει: Μέμνησο του θανάτου. Αυτή είναι η δουλειά του. Να υπενθυμίζει στον άλλον ότι κι εσύ, ο γαμάω, ο υπεράνω όλων, ο κρατών τον πλανήτη από τα αρχίδια του, δεν γλυτώνεις από τον θείο Χάρη.
Και με κίνδυνο της ζωής του περνούσε το μήνυμα στο αφεντικό ότι κι εσύ είσαι θνητός.

Αρχαίων Ελλήνων ευφυολογήματα * ο Λυκούργος και τα δύο σκυλάκια *



Έχω  γράψει κατά κόρον πως ένας από τους  λόγους που κάποιος αξίζει να ασχολείται με τους αρχαίους  Έλληνες,  είναι πως  οι αυτοί οι άνθρωποι  ήξεραν να σκέφτονται (συνεπώς και να δρουν ανάλογα) . !!  

 
Αυτό οφείλεται  φυσικά στην παιδεία που λάμβαναν, και αποδεικνύεται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας τους, αλλά κυρίως στην ετοιμολογία τους και σε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από  “ευφυολογήματα”  που έχουν διασωθεί.

Τις   μικρές αυτές ιστορίες   τις χαρακτηρίζει σχεδόν πάντα χιούμορ, για αυτό και η αφήγηση του διασκεδάζει, εντυπωσιάζει, και κυρίως διδάσκει. Έχω  αναρτήσει και στο παρελθόν χαρακτηριστικά αποφθέγματα από την Αρχαία Ελλάδα,  έπεσε  όμως στα χέρια μου ένα παλαιό σπάνιο βιβλίο το : “Ιστορίες Και Ανέκδοτα Από Την Εθνική Μας Ζωή”  του Θ.Α Γιανόπουλου,  όπου εντόπισα συγκεντρωμένες σχεδόν όλα  τις μικρές αυτές σπουδαίες  ιστορίες, από τις οποίες κάποιες επιλεκτικά θα αναδημοσιεύσω.

Αυτό που προκαλεί κατάπληξη  -όχι σε εμένα-, είναι πως ενώ οι τόμοι είναι δύο,  καθώς ο συγγραφέας  καλύπτει ένα μεγάλο χρονολογικό πλαίσιο αναφέροντας  ιστορίες και ανέκδοτα από την Αρχαία Ελλάδα έως την απελευθέρωση της Ελλάδος και τον πρώτο Κυβερνήτη της, εύκολα διαπιστώνουμε πως τελειώνοντας η αφήγηση της Αρχαίας Ελλάδος, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον ανάγνωσης καθώς οι ατάκες από μεγάλους και γνωστούς κατά τα άλλα  ιστορικούς χαρακτήρες δεν τους διακρίνει το χιούμορ και η πρωτοτυπία των Αρχαίων Ελλήνων.


Θα ξεκινήσω αυτή την σειρά με τον Λυκούργο  στον οποίο αποδίδονται οι  νόμοι της Σπάρτης . Η θρυλική επανίδρυση της Σπάρτης στις όχθες του Ευρώτα από τον Λυκούργο σηματοδότησε μια σειρά από κοσμογονικές αλλαγές, οι οποίες με την σειρά τους θα επηρεάσουν αλυσιδωτά και ριζικά, πολιτικά συστήματα σε πολλές χρονικές περιόδους. Ο νομοθέτης Λυκούργος, δημιουργώντας με τις ρήτρες του μια ισορροπία εξουσιών, μεταξύ των αριστοκρατικών φατριών της πόλεως, συγχρόνως θα σημάνει την στρατιωτική πρωτοκαθεδρία της Σπάρτης.

....Δόνηση Ψυχής....



....Δόνηση Ψυχής....

Οι "λεπτές" ψυχές που κατεβαίνουν στη γη και ενσαρκώνονται για ένα σκοπό (για να βοηθήσουν σε κάποιο τομέα ευαίσθητο),
είναι συνήθως ευαίσθητοι άνθρωποι,
οι οποίοι τις περισσότερες φορές,
το βρίσκουν δύσκολο,
το να βιώνουν σε αυτή τη διάσταση με ολα όσα επικρατούν...

Είναι συνήθως άνθρωποι που εναντιώνονται σε οσα γίνονται γύρω τους. 
Πολλές φορές υποφέρουν σιωπηλά.

Νιώθουν πάντα μόνοι.

Νιώθουν οτι έχουν έρθει απο αλλού και οτι δεν ανήκουν εδώ.

Διερωτώνται συνεχώς τι κάνουν στη γη και ποιος είναι ο σκοπός τους.
Είναι συχνά ευάλωτοι σε ουσίες,
σε ναρκωτικά,
στο ποτό.

Η καθαριότητα του ψυγείου

 Η καθαριότητα του ψυγείου

Τι κρύβει το ψυγείο σας; Ξέρετε αλήθεια όλα του τα περιεχόμενα; Θυμάστε εκείνο το ξεχασμένο κομμάτι πίτσα ή εκείνη την ανοιγμένη κονσέρβα φρούτων που χρησιμοποιήσατε την περασμένη βδομάδα; Αν υπάρχουν διάφορα μέσα στο ψυγείο που αποκλείεται να φαγωθούν και απλά υπάρχουν για να πιάνουν χώρο, είναι ώρα για μια γερή καθαριότητα του ψυγείου.
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να πετάξετε ό,τι δεν χρειάζεται, να καθαρίσετε τα ράφια και να τακτοποιήσετε τα περιεχόμενά του, έτσι ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τα περιεχόμενα του ψυγείου σας.

Αστρολογική ανάλυση του θανάτου του Robin Williams


Ο πολύ αγαπητός και στο Ελληνικό κοινό ηθοποιός Robin Williams βρέθηκε νεκρός στις 11 Αυγούστου του 2014. Αυτό ήρθε σαν έκπληξη για πολλούς, επειδή ο Robin Williams - από ότι γνωρίζουμε - δεν έπασχε από κάποια βαριά αρρώστια... Και η έκπληξη έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν διαβάσαμε ότι αυτός ο άνθρωπος - "Jumanji" αυτοκτόνησε! Βέβαια, πάλευε από καιρό με την κατάθλιψη αλλά και με κάποιους άλλους εθισμούς του, αλλά είχε πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης και πήγαινε σχετικά καλά. Για να μην πούμε ότι εκεί έξω υπάρχουν εκατομμύρια ανθρώπων που αντιμετωπίζουν παρόμοιες συνθήκες - ή και πολύ πολύ χειρότερες από οικονομικής άποψης - και οι περισσότεροι από αυτούς δεν αυτοκτονούν! Τι πήγε λοιπόν στραβά με τον Robin Williams; Ο γενέθλιος χάρτης του (και οι διελεύσεις / πρόοδοι μέσα σε αυτόν) μπορεί να μας προσφέρει κάποιες εξηγήσεις.

Ο Σαμαράς αρχαιολόγος

Του Θανάση Καρτερού


Η αλήθεια να λέγεται: Δύσκολος μήνας ο Αύγουστος για τη δημοσιογραφία. Οι δρόμοι αδειάζουν, τα γεγονότα όσο και να 'ναι αραιώνουν, οι άνθρωποι προτιμούν να εγκαταβιούν στου γλαυκού το γειτόνεμα, παρά να βολοδέρνουν στη δημοσιογραφική παραγωγή. Η οποία εξάλλου, τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια, ελάχιστο φως και πολύ σκοτάδι κουβαλάει για τις ψυχούλες τους.

Ευτυχώς όμως υπάρχει και ο Αντώνης Σαμαράς -η χαρά των δημοσιογράφων. Ο οποίος κάθε τόσο κατεβάζει και αμ έπος, αμ έργον υλοποιεί κάποια ιδέα που δίνει στη ράθυμη δημοσιογραφία ένα ευεργετικό σκούντημα. Ξυπνήστε, ο Σαμαράς κάνει τούτο, είπε το άλλο, ξεκινάει το τρίτο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον συγκεκριμένο Αύγουστο: Ξυπνήστε: Ο Σαμαράς πάει Αμφίπολη! 

Tα δύο πιο σημαντικά ερωτήματα στη ζωή μας

20_03_2008_0234669001205961573_grafixeye

Είτε το ξέρουμε είτε όχι, τα δύο πιο σημαντικά ερωτήματα στη ζωή μας είναι: « Ποιος είμαι; και Τι θέλω;»
Ποιος είμαι; Η ερώτηση «Ποιος είμαι;» είναι σημαντική, διότι γνωρίζοντας το ποιοί είμαστε γνωρίζουμε και ποιός είναι ο σκοπός της ζωής μας. Οι σοφοί στο παρελθόν μας το έχουν πει αυτό με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αφού ήδη το έχουμε καταγράψει από τα λόγια τους ανά τους αιώνες.
Ο Σούφι Ibn Arabi, εξέφρασε αυτήν την αλήθεια όταν είπε: «Ήμουν ένας κρυμμένος θησαυρός που ήθελα να γίνει γνωστός προς τα έξω και έτσι, δημιούργησα τη δημιουργία, έτσι ώστε να γίνω γνωστός».

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο «ξέρω» και στο «νοιώθω»…


10471202_677556408999379_2132910097047879842_o
“Υπάρχει, λοιπόν, διαφορά ανάμεσα στο «ξέρω» και στο «νοιώθω» και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να το κατανοήσετε αυτό. Για μας, οι εξηγήσεις είναι επαρκείς, δηλαδή, το «να ξέρουμε». 
Λέμε: «Ξέρω ότι είμαι φιλόδοξος, ξέρω ότι είμαι άπληστος, ξέρω ότι μισώ», αλλά αυτή η γνώση δεν σημαίνει ότι είμαστε ελεύθεροι από το γεγονός που ξέρουμε. 
Μπορεί να ξέρεις ότι μισείς, αλλά το πραγματικό συναίσθημα του μίσους και η ελευθερία από αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την λογική αναζήτηση της εξήγησης και της αιτίας του, έτσι δεν είναι; 
Δηλαδή, το να ξέρω ότι είμαι χοντροκέφαλος, ανόητος και το να έχω συνειδητή επίγνωση της αίσθησης της χοντροκεφαλιάς και της ανοησίας μου είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. 
Το να νοιώθεις κάτι συνεπάγεται πολλή ζωτικότητα, πολλή δύναμη και σφρίγος· ενώ απλώς το να ξέρεις είναι μόνο μια μερική προσέγγιση της ζωής, δεν είναι μια ολική προσέγγιση. 

Winstep Nexus : Eμφάνιση και λειτουργικότητα στον υπολογιστή σας

Δώστε εμφάνιση και λειτουργικότητα στον υπολογιστή σας ΄΄ζωντανεύοντας΄΄ το Desktop σας. Απαλλάξτε την επιφάνεια εργασίας σας από τα πολλά εικονίδια και φτιάξτε τη δική σας μπάρα εργασίας. Πρόκειται για το καλύτερο  ίσως δωρεάν εργαλείο για την συγκεκριμένη εργασία. Επιλέξτε ένα από τα δεκάδες δωρεάν πρότυπα εμφάνισης και δείτε την μπάρα σας σε πραγματικό χρόνο. Το μενου του προγράμματος είναι απόλυτα παραμετροποίησημο που σημαίνει οτι οι ρυθμίσεις για το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και την λειτουργικότητας της μπάρας σας είναι πάρα πολλές παρ΄όλα αυτά η διαμόρφωση του μενού ειναι κατά τέτοιο τρόπο δομημένη που αποκλείεται να ΄΄χαθείτε΄΄ όσο και αρχάριος να είστε. Για να έχετε μία καλύτερη άποψη και για να μην έχετε κανένα δισταγμό για να το εγκαταστήσετε

Δείτε το Βίντεο

Τὸ χάδι εἶναι δῶρο…

Τὸ χάδι εἶναι δῶρο...Ὅποτε κι ὅπου θὰ τὸ βροῦμε, μᾶς ἀξίζει νὰ τὸ ἀπολαύσουμε.
Τὸ ἀνθρώπινο χάδι, ἀλλὰ ὄχι μόνον, εἶναι μία ἐκδήλωσις τρυφερότητος, ποὺ μᾶς προσφέρεται μὲ ἀγάπη καὶ χαρά. 
Ἐὰν ἐμεῖς τὸ φοβόμαστε, τὸ χάδι δὲν θὰ μᾶς ἀγγίξη… Καὶ εἶναι κρίμα…

Τα Φυτοφάρμακα Κάνουν Τα Παιδιά μας Πιο Άρρωστα Από Ποτέ;



Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά είναι πιο άρρωστα σήμερα από ότι ήταν πριν από μια γενιά και ότι τα φυτοφάρμακα έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο
Είναι αδύνατο να πούμε με βεβαιότητα ότι η σύγχρονη εξάρτησή μας από τα φυτοφάρμακα προκαλεί άμεσα, περισσότερο συχνά, αρρώστιες στα παιδιά μας αλλά πολλές νέες έρευνες έχουν  κατεύθυνση  προς αυτό το σημείο.

 Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβρη του 2012 από το Φυτοφαρμακευτικό Δίκτυο Δράσης της Βόρειας Αμερικής (PANNA) με τίτλο «Μια γενιά σε κίνδυνο" εξετάζει δεκάδες πρόσφατες μελέτες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εισροή των φυτοφαρμάκων στην κοινωνία μας έχει ένα βαρύ τίμημα για την υγεία και την ευφυΐα των παιδιών μας.

Κακώς ήρθατε στον πλανήτη Γη !

deadgod

«Η ευφυία του Διαβόλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα στην πλειάδα των “ανταρσιών” που ήδη ξεπροβάλλουν από το Ηνωμένο Ανθρώπινο Σύμπαν, όλες εκτός από ΜΙΑ τον εξυπηρετούν. Σε οποιαδήποτε “ανταρσία” – πρέπει να το τονίσουμε αυτό – ο Διάβολος βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά.
Συνειδητοποιούμε τη διάσταση της δύναμής του όταν καταλάβουμε ότι σε θέματα “κυριαρχίας”
βρισκόμαστε τουλάχιστον δύο παρτίδες πίσω»
Μωρίς Νταντέκ
ΕΞ ΟΝΥΧΩΝ ΤΟΝ (ΧΑΜΑΙ)ΛΕΟΝΤΑ
το ακόμη ανεξήγητο του Κόσμου το ένα ζώο που τρώει το άλλο   οι φρικαλεότητες του Κολοσσαίου – η λέπρα που σαπίζει το σώμα ζωντανό – οι στρατιές των ταλαίπωρων ευνούχων – οι αμέτρητοι νεκροί στα θεμέλια του Μεγάλου Σινικού Τείχους – οι μαζικές ανθρωποθυσίες των Αζτέκων για να μη σβήσει ο ήλιος – οι αφόρητοι πόνοι της γέννας – οι μέχρις εσχάτων πόλεμοι μελισσών και σφηκών και διαφόρων «φυλών» μυρμηγκιών – τα οστά από τους ελέφαντες του στρατού του Αννίβα στα παγωμένα ύψη των Άλπεων – τα βρώμικα οικογενειακά μυστικά – οι απανθρακωμένοι αγκαλιασμένοι νεκροί της Πομπηίας
– τα δεκάδες εκατομμύρια νεκρών της επιδημίας του Μαύρου Θανάτου στην Ευρώπη και η αλλοφροσύνη των ζωντανών  – το μέλι του έρωτα που γίνεται κεντρί κι ο πόλεμος των δύο φύλων – οι Βίκινγκς που λεηλατούσαν ανελέητα επί αιώνες την Ευρώπη – τα εκατοντάδες μαρτυρικά θύματα του Κυανοπώγωνα – η αιματοβαμμένη Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου – οι χιλιάδες παλουκωμένοι του Βλαντ Τέπες – ο ακούραστος Εκατονταετής Πόλεμος – τα 30 και πλέον εκατομμύρια πτώματα των αιμοσταγών ορδών των Μογγόλων
- τα φρικαλέα βασανιστήρια της Ιεράς Εξέτασης και οι καμένοι ζωντανοί για «μαγεία» – το εφιαλτικό δουλεμπόριο – το σύνδρομο του Ιάγου: «τι θα ήμουν αν δεν κατηγορούσα;» – οι 500.000 νεκροί της Μεγάλης Στρατιάς του Ναπολέοντα στις παγωμένες στέπες της Ρωσίας – οι έντεκα  κατακρεουργημένες γυναίκες από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη – τα 6 εκατομμύρια νεκρών Κονγκολέζων  του βασιλιά Λεοπόλδου Β΄ του Βελγίου – οι στρατιώτες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου χωμένοι για τέσσερα χρόνια μέσα στα λασπωμένα ορύγματα σαν τα ποντίκια

Εσύ!




Kαι σου λέω ξανά  μέχρι να το νιώσεις στο κύτταρο σου  ότι η πραγματικότητα σου είναι καθρέφτης των πεποιθήσεων σου. Η πραγματικότητα σου ειναι αντανάκλαση του προγράμματος που τρέχει στο υποσυνείδητο νου σου. Αυτό που βιώνεις είναι η ο προγραμματισμός που έχεις υποστεί από την οικογένεια σου , το περιβάλλον σου και την κοινωνία και την έχεις αφομιώσει στην ενέργεια σου . Τα πήρες όλα για δεδομένα και αληθινά και ιδού η πραγματικότητα σου. Δεν σου αρέσει αλλά είναι δημιούργημά σου.

 Είσαι αυτό που αποφάσισες και επέλεξες να είσαι όταν έβγαλες λανθασμένα συμπεράσματα όταν ήσουν παιδί και έτσι συνέχισες στη ζωή σου . Εξακολουθείς και δηλώνεις ότι είσαι αυτό που συμπέρανες ότι είσαι.

 Και μετά μεγάλωσες και έζησες τη ζωή σου βασισμένος σε αυτές τις πεποιθήσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα