Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ο φόβος υπάρχει μόνο σε σχέση με κάτι• αυτό το «κάτι» γεννιέται όταν προσπαθούμε να το καταπνίξουμε, όταν του δίνουμε ένα όνομα


518698-13313_1393142072428_1348453043_1082192_243872_n
Όταν παύεις πια να κάνεις φυγές για να μη βλέπεις αυτό που είσαι, όταν δεν ψάχνεις κάποιον τρόπο να αποφύγεις αυτό που είσαι, τότε τι συμβαίνει; Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι κάνουμε το εξής: επειδή υπάρχει μια αίσθηση φόβου γι’ αυτό που βλέπουμε ή υπάρχει επιθυμία να το καταλάβουμε, του δίνουμε ένα όνομα. Αυτό δεν κάνουμε; Λέμε για εκείνο που μας γεννάει φόβο: «Νιώθω μόνος» ή «Νιώθω απελπισμένος», «Νιώθω άδειος», «Νιώθω το ένα ή το άλλο και θέλω να το καταλάβω». Πράγμα που σημαίνει ότι δίνοντάς του ένα όνομα εδραιώνουμε μια σχέση ανάμεσα στον εαυτό μας και σ’ αυτό που ονομάζουμε μοναξιά, απελπισία, κενό. Βάζοντας σε λέξεις αυτή τη σχέση μας, της δίνουμε ψυχολογική σημασία.

Ιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι αρχαίοι στρατοί. Πολεμικά τραύματα, μολύνσεις και ασθένειες. Τι έκανε ο στρατός του Μ. Αλέξανδρου και τι των Ρωμαίων;


Επιμέλεια Κωνσταντίνος Λούβρος, M.D.

Οι πολεμιστές που εκστράτευαν στην αρχαιότητα, από την εποχή το χαλκού, ως αυτή της Ρώμης, πέθαιναν από τις ίδιες αιτίες που αποδεκάτιζαν και τους μεταγενέστερους στρατούς, μέχρι την «ιατρική επανάσταση» του 20ου αιώνα, ενώ τα όπλα τους μπορούν ακόμα και σήμερα να σκοτώσουν ή να προκαλέσουν σοβαρότατα τραύματα σε οποιονδήποτε σύγχρονο στρατιώτη. Εξεταζόμενα αποκλειστικά ως μηχανικά εργαλεία για την ανθρώπινη καταστροφή, τα όπλα των αρχαίων στρατών, ήταν θανατηφόρα. Στα χέρια μάλιστα ενός καλά εκπαιδευμένου πολεμιστή μπορούσαν να γίνουν ακόμα πιο θανάσιμα. 
Στη σημερινή εποχή δεν είναι συνηθισμένος το φαινόμενο δύο στρατών στους οποίους η φονική ικανότητα του ενός να είναι δραματικά μεγαλύτερη από εκείνη του αντιπάλου του.
 Στον αρχαίο κόσμο όμως αυτή η ισορροπία μαχητικής ισχύος μεταξύ δύο στρατών υπήρχε σπάνια και τότε σήμαινε τεράστιο κίνδυνο για τους εμπλεκόμενους άντρες.
 Οι στρατιές των Υκσώς αποδεκάτιζαν με χαρακτηριστική ευκολία τους άτυχους Αιγυπτίους, με την ανωτερότητα που τους έδινε το σύνθετο τόξο και η ευκινησία των αρμάτων, και οι Μακεδόνες του Αλεξάνδρου κατατρόπωναν τους Πέρσες κάθε φορά παρά την αριθμητική τους κατωτερότητα. Αντίθετα οι λεγεώνες της Ρώμης ήταν σχεδόν ισοδύναμες με το στρατό του Αννίβα, αλλά όποτε τον πολεμούσαν υφίσταντο ήττες και μάλιστα πολύ βαριές. 

Πώς θα απομακρύνετε τον κίνδυνο του διαβήτη: Η πρόληψη του ζαχαρώδη διαβήτη

πρόληψη του ζαχαρώδη διαβήτη
Το ξέρετε ότι 90% των περιπτώσεων του ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 2 μπορούν να προληφθούν; Ο διαβήτης είναι από τις χειρότερες μάστιγες της υγείας των ανθρώπων παγκοσμίως. Ο αριθμός των περιστατικών παρουσιάζει συνεχή, μεγάλη αύξηση σε ενήλικες, αλλά δυστυχώς και σε παιδιά και έφηβους. Οι συνέπειες του διαβήτη σε όλα τα συστήματα του οργανισμού μπορεί να είναι καταστροφικές, ιδιαίτερα εάν δεν γίνεται σωστή ρύθμισή του.

Η πρόληψη του διαβήτη έχει τεράστια σημασία για τη δημόσια υγεία και μπορεί να επιτευχθεί με απλά ανέξοδα μέτρα. Επιπλέον τα ίδια μέτρα μειώνουν ουσιαστικά τον κίνδυνο προσβολής από καρδιοπάθειες και μερικούς τύπους καρκίνου.

Μέτρα πρόληψης:

Ο Κολοσσός του Μαρουσιού Χένρυ Μίλλερ


... Η ζωή για τον άνθρωπο δεν ξεκινά από την νίκη πάνω στον εχθρό, ούτε και οι ατέλειωτες θεραπείες εξασφαλίζουν την υγεία. Η χαρά της ζωής έρχεται με την ειρήνη, που δεν είναι στατική, μα δυναμική.Κανένας ,άνθρωπος δεν μπορεί να παινευτεί πως ξέρει τι είναι η χαρά αν δεν έχει ζήσει την ειρήνη. Και χωρίς χαρά, δεν υπάρχει ζωή, κι ας έχεις μια ντουζίνα αυτοκίνητα,,υπηρέτες, πύργους, δικιά σου εκκλησία και γερό καταφύγιο για τις μπόμπες. 

Η αρρώστια μας είναι οι δεσμοί μας, ας λέγονται συνήθειες, ιδεολογίες, ιδανικά, αρχές, αποκτήματα,φοβίες, θεοί, λατρείες, θρησκείες, κι ότι άλλο θέλεις.

 Ένας καλός μισθός είναι το ίδιο αρρώστια όσο κι ένας κακός. Η σχόλη είναι το ίδιο αρρώστια μεγάλη όσο και η δουλειά. Σ'  οτιδήποτε  γαντζωνόμαστε απάνω , κι ας είναι ελπίδα ή πίστη, μπορεί να είναι το κακό που θα μας παρασύρει. 

Ποιο το νόημα, ποιος ο σκοπός;


14082014292
“Γιατί είναι οι ζωές μας τόσο άδειες;
Γιατί είμαστε τόσο μόνοι, τόσο απογοητευμένοι;
Επειδή δεν έχουμε κοιτάξει ποτέ βαθιά μέσα στον εαυτό μας για να τον κατανοήσουμε.
Ποτέ δεν παραδεχόμαστε μέσα μας ότι αυτή η ζωή είναι το μόνο που ξέρουμε κι ότι θα πρέπει, επομένως, να κατανοηθεί σε όλο της το μήκος και βάθος”.

Η Σκοτεινή Πλευρά των Φωτεινών Πνευμάτων της Αναγέννησης…

Χαρισματικοί καλλιτέχνες που άφησαν το σημάδι τους στον κόσμο μας, με επίπεδο ευφυΐας και δημιουργίας αξιοθαύμαστο μέχρι σήμερα, που είχαν όμως κι αυτοί τα βάσανά τους.
Η καθημερινότητά τους, ο χαρακτήρας τους, τα πάθη και οι φόβοι τους δεν διαφέρουν από εκείνα οποιουδήποτε ανθρώπου. Μόνο που εκείνοι μπόρεσαν να φωτίσουν τα σκοτάδια της ψυχής τους –και της δικής μας-  με την ομορφιά της τέχνης.

Αμυoατροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS). Τι είναι και τι έκανε ένα σωρό διάσημους να μπουγελωθούν;


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
Άλλοι αυτό-μπουγελώνονται και άλλους τους μπουγελώνουν, ρίχνοντάς τους ένα μεγάλο κουβά με παγωμένο νερό. Αστέρες της μεγάλης οθόνης και της μουσικής σκηνής, καθώς και δημοφιλείς προσωπικότητες της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού… δροσίστηκαν  εν μέσω καλοκαιριού και μάλιστα για καλό σκοπό.
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σελένα Γκόμεζ, Μπιλ Γκέιτς και Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι μεταξύ των διασήμων, που συμμετέχουν στο ALS Ice Bucket Challenge, μια πρωτότυπη ιδέα του Αμερικανικού Ιδρύματος για την Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS).
Πώς παίζεται το Ice Bucket Challenge;
Μέσα σε 24 ώρες από την ώρα που κάποιος σε προκαλέσει πρέπει να ρίξεις ένα κουβά παγωμένο νερό πάνω σου ή αλλιώς να δωρίσεις 100 ευρώ στο ALS, όπως έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απ’ ό,τι φάνηκε δεν ήθελε να βραχεί.

Ρόδος: "Ο Ήλιος και ο Ποντικός" - Έκτακτη Κουκλοπαράσταση






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έκτακτη Κουκλοπαράσταση «Ο Ήλιος και ο Ποντικός»

Μία ακόμα παράσταση κουκλοθεάτρου οργανώνει η «Ποιήεσσα» - Θεματικές Εκδηλώσεις με την ομάδα «Καραμπόλα» στον όμορφο χώρο από πέτρα και ξύλο της Ρωγμής του Χρόνου (στον όροφο), στην πλατεία Αρίωνος 4 - Παλιά Πόλη, την Πέμπτη 21 Αυγούστου και ώρα 19:30. Ο χώρος κλιματίζεται και προσφέρεται ιδανικά για να φιλοξενήσει τη ψυχαγωγική και γεμάτη συμβολισμούς παράσταση για μία ακόμη φορά, μετά το τέλος του 3ου Φεστιβάλ θεάτρου Κούκλας, ύστερα από απαίτηση του μικρού και μεγάλου μας κοινού!

Τιμή εισιτηρίου: 7ευρώ. Για παιδιά έως 3 ετών: Δωρεάν.

Το τηλέφωνο κρατήσεων για την παράσταση είναι: 2241 025202 (Ρωγμή του Χρόνου)


Λίγα λόγια για την παράσταση …

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Φυσικό «ανέβασμα» χωρίς χημικές ουσίες. Ποιά είναι τα 5 φυσικά τονωτικά για τον εγκέφαλο και το σώμα μας

eftyx;iaΟι ψυχοδραστικές ουσίες επιδρούν στον εγκέφαλο με τρόπο σαρωτικό, διεγείροντας τους νευροδιαβιβαστές και επιφέροντας πολλές φορές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Ο λόγος όμως που τα ναρκωτικά έχουν αυτήν την επίδραση είναι επειδή ο ίδιος ο εγκέφαλός μας είναι «προγραμματισμένος» να αισθάνεται την απόλαυση στο μέγιστο βαθμό. Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για ναρκωτικά για λόγους που χρειάζεται να αναλυθούν σ’αυτό το άρθρο.
Μπορούμε, ωστόσο, να προκαλέσουμε τόνωση των νευροδιαβιβαστών μας, και να πετύχουμε αντίστοιχα αποτελέσματα με απόλυτα φυσικό τρόπο. Δείτε με ποιους τρόπους μπορούμε να δώσουμε στο μυαλό και στο σώμα μας, μια γερή δόση απόλαυσης:

Το πένθος των λέξεων

Γράφει η Μαρία Λαμπαδαρίδου – Πόθου //

fa2Έλεγα πως στη μακριά διαδρομή της ζωής μου είδα και έμαθα τόσα πράγματα, είδα και έγραψα άλλα τόσα, και πως τίποτα πια καινούριο δεν θα μπορούσε να με αιφνιδιάσει. Όμως το μυστήριο της ζωής είναι μια ανεξάντλητη πηγή που δεν σταματά ποτέ να μας φέρνει αντιμέτωπους με την ψυχή μας.

Είναι κάποιες στιγμές, εξαιρετικές στιγμές του βίου ή αλλιώς, στιγμές λάμψης, που υψώνονται πάνω από τον χρόνο, πάνω από τη βουή της καθημερινότητας, και μένουν εκεί ακοίμητες να σου θυμίζουν ένα εξαιρετικό και άκρως προσωπικό συμβάν που σε σημάδεψε.
Μέσα σ” αυτές τις εξαιρετικές στιγμές υπάρχουμε με όλα τα άγνωστα βάθη του είναι μας. Σε αυτή την εσωτερική λάμψη που μας υψώνει πάνω από τον χρόνο.
Εκεί, σ” εκείνη την ελάχιστη αστραπή συνειδητοποίησα “το πένθος των λέξεων”.

16 αλάνθαστα σημάδια, ότι μπήκατε στη «μέση ηλικία»

Nicolas Cage in a scene from the film The Weather Man. Αυτό που αποκαλούμε »μέση ηλικία», σίγουρα δεν είναι κάποιο αριθμητικό ορόσημο, αλλά περισσότερο μια κατάσταση του μυαλού. 
Υπάρχουν 50ρηδες που αισθάνονται νεότεροι από όταν ήταν στα 35. Άλλοι στα 60 τους, μπορεί να είναι πιο δραστήριοι από ότι στα 45 τους. Η ουσία είναι ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.
Τί ακριβώς είναι η μέση ηλικία; Σύμφωνα με μια μελέτη, ο μέσος άνθρωπος θεωρεί ότι η νεότητα τερματίζεται στα 35, ενώ το γήρας ξεκινά στα 58. Αποτελούν άραγε τα ενδιάμεσα χρόνια τη μέση ηλικία;
Σύμφωνα με έρευνες, τα παρακάτω είναι τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια της εισόδου στη λεγόμενη »μέση ηλικία»:

Η Πανίερη Εκάτη στον Σκορπιό. Η Θεά των Ψυχών στον Κάτω Κόσμο.



19. 8. 2014

Η Εκάτη* 
στον Σκορπιό*


Κάνε μια Προσευχή.

Πές το όνομα της.

Δυνατά ή Ψιθυριστά δεν έχει σημασία.

Αρκεί να ακουστεί στα Σύμπαντα.


Η Εκάτη μπήκε στον Σκορπιό.

Στον Άδη.

Στην Χώρα του Πλούτωνα.


Ακούς το όνομα της και φοβάσαι.

Θέλαν να σε κάνουν να την ξεχάσεις.

Χθόνια Θεά σου είπαν και Μάγισσα 

και συ έκλεισες την πόρτα και δεν ξαναείπες το όνομα της.


Και ξέχασες πως η Εκάτη είναι η Λάμπουσα 

η αδελφή του Απόλλωνα.


Αυτήν που ο Ησίοδος σου άφησε μήνυμα 

πως είναι η πιο Αγαπημένη των Αθανάτων

και του Διός η Λατρεμένη.

Ένα έγγραφο που εκδόθηκε από τον αμερικανικό στρατό αποκαλύπτει στοιχεία προετοιμασίας για «ταραχές πλήρους κλίμακας»

11309-620x412

ΕΓΓΡΑΦΟ ΒΟΜΒΑ – Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΑΟΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΑΟΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΡΑΧΩΝ ΜΕΓΆΛΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης περιγράφει «απάντηση ελεύθερου σκοπευτή» κατά της λειτουργίας επιχειρήσεων ελέγχου του πλήθους.
Ένα έγγραφο που εκδόθηκε από τον αμερικανικό στρατό αποκαλύπτει στοιχεία προετοιμασίας για «ταραχές πλήρους κλίμακας» στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των οποίων στρατιωτικοί μπορεί να αναγκαστούν να συμμετάσχουν σε μια «θανατηφόρα αντίδραση» σε βάρος του απείθαρχου πλήθους των διαδηλωτών.
Και μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πως το συγκεκριμένο έγγραφο είδε το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της αυξανόμενης αναταραχής στο Φέργκιουσον, όπου πλέον έχει επιστρατευθεί για την καταστολή της η εθνική φρουρά… Το έγγραφο (132 σελίδων), με τίτλο «U.S. Army Techniques Publication 3-39.33: Civil Disturbances», γράφτηκε τον Απρίλιο του 2014.

Κριτική…αλλά με μέτρο

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ
Υπάρχει μία γενικευμένη αντίληψη ότι η κριτική βοηθάει τους ανθρώπους να γίνονται καλύτεροι τόσο σε προσωπικό όσο σε επαγγελματικό επίπεδο. 
Μερικές φορές είναι δύσκολο να τη δεχτείς, αφού σε κανέναν δεν αρέσει να του επισημαίνουν ότι έκανε λάθος ή θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι διαφορετικά.
Η κριτική όμως είναι μια μορφή επικοινωνίας, προκαλεί μία ανάδραση σχετικά με αυτό που κάνεις και είναι μία ευκαιρία να βελτιωθείς στον τομέα που δραστηριοποιείσαι ή σαν χαρακτήρας. Αν δεν δέχεσαι ποτέ την κριτική, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αυτό που κάνεις αρέσει όντως στους άλλους. Όταν οι γύρω σου ασκούν κριτική στη δουλειά σου, είναι σημαντικό να μελετάς τις απαντήσεις που θα δώσεις και να μην διαφωνείς πριν καν σκεφτείς ό,τι σου έχουν πει. Το σημαντικότερο όμως είναι να μην παίρνεις την κριτική προσωπικά. Δέξου την ελευθερία της έκφρασης και το γεγονός ότι μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον η δουλειά σου.

4 καθημερινά προβλήματα που μπορεί να λύσει ένας ευτυχισμένος γάμος!

Ένας ευτυχισμένος γάμος δεν είναι ο γάμος ανάμεσα σε δύο υπερήρωες. Ούτε είναι ο γάμος μια διαδικασία όπου όλα είναι ιδανικά, που κανείς δεν μαλώνει με τον άλλον και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο ευτυχισμένος γάμος είναι ένας γάμος με αγάπη, αφοσίωση, κατανόηση και πολύ υπομονή. Μπορεί να θέλει πολύ παραπάνω δουλειά, ωστόσο αν τον κατακτήσετε θα μπορέσετε να δώσετε λύση στα πιο βασικά καθημερινά προβλήματα.
wedding
Η ανατροφή των παιδιών
Ως γονείς έχετε σαφώς υποχρεώσεις και ευθύνες απέναντι στα παιδιά σας. Θα έρθουν να σας ζητήσουν συμβουλές και θα περιμένουν να τα καθοδηγήσετε στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Είναι σημαντικό να είστε θετικά πρότυπα για τα παιδιά σας. Θα χρειαστεί να τους δείξετε ότι μπορεί στην ζωή να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες, ωστόσο ότι έχετε την ικανότητα να τις αντιμετωπίζετε μη ηρεμία και υπομονή. Μπορεί να έχετε διαφορετικές απόψεις με τον σύζυγό σας αλλά σέβεστε την γνώμη του και λαμβάνετε αποφάσεις με τρόπο που δείχνει πάντα την αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη που τρέφετε. Αυτές είναι αξίες που τα παιδιά θα κληρονομήσουν και θα κρατήσουν ζωντανές για όλη τους την ζωή.

ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ



 Για πολλούς ανθρώπους που η σχέση τους πήρε την κάτω βόλτα και έπαψαν να είναι ευτυχισμένοι αντιλαμβάνονται τον επικείμενο χωρισμό.  Ακόμα και όταν διαμαρτυρηθούν ότι δεν τον περίμεναν, στην πραγματικότητα τα σημάδια του χωρισμού ήταν εκεί, απλώς δεν τους έδωσαν την πρέπουσα προσοχή ή αποφάσισαν να εθελοτυφλήσουν.  

Για πολύ κόσμο η αίσθηση που έχουν σε μια σχέση που δεν πάει καλά περιγράφεται ως εξής:  «είναι σαν να βρίσκομαι σε ένα αυτοκίνητο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ξαφνικά βλέπω μπροστά μου έναν τσιμεντένιο τοίχο». 

 Αν όμως κανείς προσέχει τα σημάδια γύρω του και κάνει τις αναγκαίες αλλαγές, το αυτοκίνητο μπορεί να σταματήσει χωρίς να συντριβεί στον τοίχο.  Αυτό ακριβώς συμβαίνει και όταν κανείς αντιλαμβάνεται έναν επικείμενο χωρισμό: αν κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές είναι πολύ πιθανό ότι ο χωρισμός δεν θα έρθει.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ


Η προσπάθεια του κάθε ανθρώπου να έλθει κοντά στην Αλήθεια,
δεν εξαρτάται από "εξωτερικούς" παράγοντες.

Είναι καθαρά εσωτερική,πνευματική και ψυχική υπόθεση.
Το εσωτερικό μονοπάτι που ακολουθεί το "μέσα".

Είναι το μονοπάτι ου έχει ταμπέλες,σήματα και βέλη,τα λεγόμενα σημάδια.

Κάποια στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι η πορεία προς την Αλήθεια είναι σωστή,
είναι το συναίσθημα της σιγουριάς,αλλά παράλληλα της ανυπομονησίας,
της κούρασης,της αυτοταπείνωσης,του θυμού,της απάρνησης,
της μελαγχολίας,του φόβου.

Όλα αυτά τα σημάδια δείχνουν μια σωστή πορεία.

ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



Οι παθητικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν την ζωή ανώριμα χωρίς σκέψη,
χωρίς να βλέπουν σε βάθος.
Η συνειδητοποίηση του μέσα,του εσωτερικού ψυχισμού
είναι το πρώτο βήμα.

Βλέπουμε τα νοήματα,πίσω από καταστάσεις,πίσω από τις σκιές,
πίσω από τις μάσκες.
Η αρνητικότητα της καθημερινότητας κρύβει μιά αντίστοιχη
θετική πλευρά.

Όσος πόνος και θλίψη,άλλη τόση γνώση και ηρεμία.
Η απόλυτη μιζέρια και κατάθλιψη είναι συνήθως αυτή,
που οδηγεί και στην "ακρότητα" της ευτυχίας.

Οι μέτριες καταστάσεις,τα μέτρια συναισθήματα ισοδυναμούν
με την παύση του χρόνου.
Οσο συμβαίνουν ακραία γεγονότα στην ζωή μας σημαίνει
δημιουργία και εξέλιξη.
Η σταθερότητα σημαίνει μη εξέλιξη.

Γλώσσα του Σώματος: Πώς διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα!

Η γλώσσα του σώματος μας κατευθύνει πάντα προς την αλήθεια, καθώς το σώμα αποδεδειγμένα δεν λέει ψέματα! Η επικοινωνία αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, το οποίο πολλές φορές ταλαντεύεται ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθειατου προφορικού λόγου. Σε όλους μας έχει συμβεί να βρισκόμαστε σε μια συζήτηση και ενώ τα λόγια του συνομιλητή ακούγονται άκρως πιστευτά, ένα προαίσθημα μας κατευθύνει προς την αμφισβήτηση. Αυτή η «φωνή» μέσα μας δεν είναι τυχαία, καθώς ο εγκέφαλός μας έχει την ικανότητα να αποκωδικοποιεί με λογική τα σημάδια κάθε εικόνας…
Όταν η γλώσσα του σώματος διαφέρει κατά πολύ από τον προφορικό λόγο, τότε δημιουργείται μέσα μας μια αμφιβολία για την αλήθεια, απορία που στηρίζεται κυρίως στην στάση του σώματος, την χροιά της φωνής και το πρόσωπο. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα παρατηρητικοί και να μην βιαζόμαστε να συνδυάζουμε γρήγορα τα δείγματα του σώματος, ώστε να έχουμε στα χέρια μας ένα ασφαλέστερο αποτέλεσμα. Πάντως ο ψεύτης πάντα αποκαλύπτεται, έστω και μέσα από αυθόρμητες πράξεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε καχύποπτοι με όλους!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα