Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Τα μυστικά του επιβλητικού τάφου στην Αμφίπολη κατά τον ακαδημαϊκό Εμ. Μικρογιαννάκη



«Να έγινε ο τάφος για τον Αλέξανδρο Δ’, το παιδί του Μεγαλέξανδρου που γεννήθηκε τρεις μήνες μετά το θάνατό του; Να έγινε για τη Ρωξάνη; Μήπως έγινε για κάποιον από τους στρατηγούς του;»
 
«Τη μητέρα του Αλέξανδρου, την Ολυμπιάδα, ο Κάσσανδρος την πέταξε άταφη, την εκδικήθηκε ακόμα και νεκρή. Πιστεύω ότι δεν ήθελε να αφήσει κανέναν ζωντανό από τη γενιά του στρατηλάτη»
 
Για ποιoν θα μπορούσε να χτιστεί ένας τέτοιος περιφανής, λαμπρός τάφος; Να έγινε για τον Αλέξανδρο Δ’, το γιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Μήπως για κάποιον από τους στρατηγούς του; Οσο ο Τύπος και το κοινό επιχειρούν να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα, συχνά με μεγάλες υπερβολές για τα μυστικά που μπορεί να κρύβει ο μεγαλοπρεπής ταφικός περίβολος στην Αμφίπολη, οι ειδικοί έχουν τις δικές τους απόψεις.

Ο Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης (ομότιμος καθηγητής της αρχαίας ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»), στον οποίο απευθυνθήκαμε, παρουσιάζεται φειδωλός στις εύκολες απαντήσεις. 

Αποκαλύπτεται σταδιακά η εντυπωσιακή είσοδος του τάφου στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

Αποκαλύπτεται σταδιακά η εντυπωσιακή είσοδος του τάφου στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, από την ΚΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για την αποκάλυψη του ταφικού μνημείου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «αφαιρέθηκαν ακόμη δέκα λιθόπλινθοι, που αποτελούσαν την έβδομη και όγδοη σειρά, στον τοίχο σφράγισης. Απομένουν τρεις σειρές προς αποδόμηση του συνόλου των έντεκα δόμων. 

Έτσι, αποκαλύφθηκε η συνέχεια της πρόσοψης της εισόδου του μνημείου, με διάκοσμο, όμοιο με αυτόν των πλαϊνών τοίχων. Δηλαδή, νωπογραφία λευκού χρώματος, εξαιρετικά επιμελημένη, που μιμείται τον μαρμάρινο περίβολο».

Η ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης πριν 50 χρόνια !!!


Η ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης πριν 50 χρόνια !!! 
Εις απόστασιν ολίγων δεκάδων μέτρων ανατολικώς του υπ” αριθμ. 133 λόφου εις την θέσιν “Καστάς’, υπάρχει λοφίσκος, εις την κορυφήν του οποίου είχεν ανευρεθεί κατά το παρελθόν τάφος εκ πωρολίθου, κάτωθεν δε του τάφου τούτου είχε αποκαλυφθή και δεύτερος τάφος παιδίου.

 Το κανονικόν σχήμα του λοφίσκου και το πλήθος των λατυπών μαρμάρου, αίτινες είχον ανευρεθή τότε εις τα χώματα της επιχώσεως, χωρίς να αποκαλυφθή μέχρι σήμερον τάφος εκ μαρμάρου, ήσαν τα κίνητρα δια να επιχειρηθεί μικρά έρευνα, ήτις εγένετο εις δύο σημεία της δυτικής και της νοτίας πλευράς, παρά την βάσιν του λοφίσκου.

Δια της ερεύνης διεπιστώθη, ότι η επίχωσης είναι αμμώδης, εντός αυτής δε ανευρέθησαν τμήματα κεράμων. Πρόκειται άρα περί μεγάλου τεχνητού τύμβου, όστις πιθανώς καλύπτει μέγα ταφικόν οικοδόμημα. Δια της μελλοντικής ερεύνης του τύμβου θα ελεγχθή η ορθότης της υποθέσεως ταύτης».


Με αυτά τα λόγια περιγράφει την πρώτη του ανασκαφή στον λόφο Καστά, το 1964, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης στα «Πρακτικά της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας», σε απόσπασμα με τίτλο «Ανασκαφαί και έρευνα εις Αμφίπολιν», Εν Αθήναις 1966.

Μεγάλος κίνδυνος για τον νότιο νομό Σερρών, από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη λόγω των δαιμόνων που υπάρχουν στον τάφο!!! Αν πιστεύετε ότι τίποτα δεν μπορεί να σας εκπλήξει ....διαβάστε αυτό




Όπως κάθε πολίτης αυτής της χώρας έτσι και εγώ παρακολουθώ στις ειδήσεις την ανασκαφή ενός τάφου στην Αμφίπολη Σερρών. 

Σαν κάτοικος όμως του νομού ενίσταμαι και απορώ πως σε εκείνο τον χώρο, ενώ έχει κληθεί η αστυνομία να τον εποπτεύει, δεν σκέφτηκε κανείς –σκόπιμα;-  ότι στον χώρο υπάρχουν κίνδυνοι πέραν της αντιμετώπισης από ένα αστυνομικό όργανο.

Είναι γνωστό από τους άγιους πατέρες της εκκλησίας μας, ότι στους χώρους αυτούς των ειδωλολατρών, όπως ναοί, τάφοι κλπ… κατοικούν δαίμονες, οι οποίοι προφανώς έμειναν κλεισμένοι αιώνες στα έγκατα της γης. 

Τώρα με το άνοιγμα του τάφου, και εάν δεν έχει εξαγνιστεί κατά τους παλαιούς χρόνους, προφανώς θα βρεθούμε μπροστά σε μία ανεξέλεγκτη έξοδο δαιμόνων στην περιοχή. 

Μην ξεχνάμε ότι ο λόφος βρίσκεται πλησίον πολυσύχναστης οδού, την οποία χρησιμοποιούν ανυποψίαστοι λουόμενοι, επισκέπτες των εκεί κοντινών παραλιών. 

Σκεφτείτε τι κίνδυνο διατρέχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, εάν συμπέσει να ταξιδεύουν στην περιοχή, την ώρα που θα εξέλθουν τα φοβερά δαιμόνια των ειδωλολατρών από τον τάφο. 

Πώς το περπάτημα της γυναίκας δείχνει αν έχει οργασμούς στο σεξ!

Πώς το περπάτημα της γυναίκας δείχνει αν έχει οργασμούς στο σεξ!
Έρευνα Βέλγων επιστημόνων έρχεται να αποκαλύψει απόκρυφα μυστικά της σεξουαλικής ζωής κάθε γυναίκας, τουλάχιστον για όσους είναι αρκετά... παρατηρητικοί.
Συγκεκριμένα, ομάδα ερευνητών από το "Institut d'itudes de la famille et de la sexualiti" του πανεπιστημίου "Universiti Catholique de Louvain", παρακολούθησαν με προσοχή σε βίντεο τον τρόπο που περπατούν οι γυναίκες και διαπίστωσαν ότι είναι δυνατό να προβλέψουν με ακρίβεια ποιες από αυτές έχουν τακτικά κολπικούς οργασμούς κατά τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις.
Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες βιντεοσκόπησαν γυναίκες -για τις οποίες είχαν ήδη συγκεντρώσει πληροφορίες για την σεξουαλική τους ζωή- να περπατούν στον δρόμο.

Η πιο απλή ασπίδα στον καρκίνο του στομάχου και του προστάτη

Η πιο απλή ασπίδα στον καρκίνο του στομάχου και του προστάτη
Περνάει σχεδόν απαρατήρητο για τις ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό μας και το μνημονεύουμε κατά κανόνα μόνο για τη γεύση που δίνει στο πιάτο μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό το ταπεινό χορταρικό είναι από τις καλύτερες "ασπίδες" μας ενάντια στον καρκίνο.
Ο λόγος γίνεται για το σχοινόπρασο! Πρόκειται για ένα χορταρικό που έχει πολλές θρεπτικές ουσίες μέσα σε λίγα γραμμάρια. Ενώ είναι τροφή χαμηλή σε θερμίδες, είναι πλούσια σε ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΝΑ(1ο μέρος)

SoulBody

Η επιστήμη φτάνει στο σημείο όπου θ’ αναγκαστεί να παραδεχθεί το γεγονός του αιθερικού σώματος, γιατί η άρνηση της παραδοχής του θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια σε σύγκριση με την αποδοχή της ύπαρξής του. Oι επιστήμονες αποδέχονται ήδη το γεγονός της αιθερικής ύλης.
Επισυμβαίνουν συνεχώς φαινόμενα τα οποία, αν δεν ερμηνευθούν με βάση την αιθερική ύλη, θα παραμείνουν στην περιοχή του υπερφυσικού.
O ιατρικός κόσμος έχει αρχίσει να μελετά το θέμα της ζωτικότητας, την επίδραση των ηλιακών ακτίνων πάνω στο φυσικό οργανισμό και τους υποκείμενους νόμους της εγγενούς και ακτινοβόλου θερμότητας. Αρχίζουν να αποδίδουν στη σπλήνα λειτουργίες που δεν αναγνωρίζονταν μέχρι τώρα, να μελετούν τα αποτελέσματα της δράσης των αδένων και τη σχέση τους με την αφομοίωση των ζωτικών ουσιών από το σωματικό μηχανισμό. Βρίσκονται στο σωστό δρόμο, το γεγονός του αιθερικού σώματος και της βασικής του λειτουργίας θα εδραιωθεί πέρα από κάθε αμφισβήτηση και ολόκληρος ο σκοπός της προληπτικής και θεραπευτικής ιατρικής θα μετατοπισθεί σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο.

Χρονικά παράδοξα που δεν μπορούν να εξηγηθούν


Το ταξίδι στο χρόνο αποτελεί μια φαντασίωση πολλών ανθρώπων, ιδίως αυτών που ασχολούνται ένθερμα με την επιστημονική φαντασία ή την εναλλακτική ιστορία. 

Επίσης, αποτελεί κι ένα πολύ σοβαρό πεδίο μελέτης (με ισχυρές αντικρουόμενες απόψεις) για τους επιστήμονες - φυσικούς και μηχανικούς – και φιλοσόφους, οι οποίοι προσπαθούν να εντοπίσουν αν είναι δυνατό να συμβεί και υπό ποιες προϋποθέσεις, καθώς και τρόπους για την επίτευξή του. 

Όσον αφορά τη θεωρητική πλευρά του ζητήματος, δηλαδή αν οι φυσικοί νόμοι επιτρέπουν την πραγματοποίηση ενός τέτοιου ταξιδιού, ένας σημαντικός λόγος που ενισχύει την άποψη που θέλει το ταξίδι στο χρόνο να είναι αδύνατο είναι τα χρονικά παράδοξα. Ο όρος είναι γνωστός σε πολλούς, αλλά ας δούμε αναλυτικότερα ποια ακριβώς είναι αυτά. 

Το παράδοξο του παππού: 

Τρία Ελληνικά σπήλαια με τις πιο παράξενες ιστορίες - Μυστήρια που δεν λύθηκαν ποτέ


Τα μυστήρια σπήλαια της Ελλάδος... 

Το σπήλαιο της Πεντέλης: 

Το σπήλαιο της Πεντέλης είναι ίσως το γνωστότερο από τα σπήλαια της Ελλάδας στα οποία λαμβάνουν χώρα παράξενα φαινόμενα λόγω του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη των Αθηνών. 


Το σπήλαιο ήταν ήδη γνωστό από την αρχαιότητα, από τότε που οι αρχαίοι Αθηναίοι έψαχναν το όρος της Πεντέλης για το παγκοσμίου φήμης πεντελικό μάρμαρο. 

Το συγκεκριμένο σπήλαιο αποτέλεσε κατά την αρχαιότητα ιερό του Πανός και των νυμφών. Αυτό συνεπάγεται πως οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως στην περιοχή εμφανιζόταν ο τραγόμορφος θεός και οι ακόλουθοί του, καθώς και οι νύμφες. 

Ρόδος: Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και η χρήση tablet κατά την διάρκεια της οδήγησης!!!




Ένα από τα ρίσκα που έχουμε εμείς οι ξεναγοί στην δουλειά μας είναι η καθημερινή μεταφορά μας μαζί με τους επισκέπτες μας από τα πούλμαν...

Εμπιστευόμαστε δηλαδή τις ζωές μας και τις ζωές των συνεπιβατών μας στα χέρια του οδηγού του τουριστικού λεωφορείου...

Και μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι ικανότητές τους και η ασφάλεια που μου προκαλούσαν, ήσαν δεδομένες...

Αυτό μέχρι που άλλαξε ο νόμος...Βλέπετε, στο παρελθόν γιά να πάρει κάποιος άδεια τουριστικού λεωφορείου, έπρεπε να έχει τουλάχιστον τρία χρόνια προϋπηρεσία σε νταλίκες...

Ορθότατον θα μου πείτε, γιατί πως να εμπιστευτείς την ζωή τόσων ανθρώπων σε κάποιον που δεν έχει πείρα και εμπειρία? Και έδειχνε και σεβασμό της Πολιτείας προς την ανθρώπινη ζωή...

Αλλά βεβαίως, οι ανθρώπινες ζωές ήλθαν σε δεύτερη μοίρα, να μην πω και τρίτη και τέταρτη, διότι έτσι αποφάσισαν οι προδότες μαζί με τους τοκογλύφους φιλαράκια τους τους τραπεζίτες κι έτσι στο πλαίσιο της κακώς νοούμενης απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, έδωσαν το δικαίωμα ακόμα και σε νέους οδηγούς παντελώς άπειρους και χωρίς καμμία προϋπηρεσία να πάρουν λεωφορεία και να ξεχυθούν στους δρόμους...

Κρίση πανικού: ο αόρατος εχθρός

«Ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση σε κυριεύει ο απόλυτος τρόμος. Δεν φοβάσαι απλά, νιώθεις πως δεν μπορείς να ανασάνεις, να κινηθείς, πως τρελαίνεσαι, πως ασφυκτιάς και -το πιο τρομακτικό όλων- πως πεθαίνεις!».
aldrigdeΑν ακούγεται τρομακτικό, φανταστείτε να το ζήσετε. Αν πάλι το έχετε βιώσει, εύχεστε να μην ξανασυμβεί ποτέ, κυρίως γιατί εμφανίζεται ύπουλα, σε χρόνο ανύποπτο και χωρίς προφανή αιτία.
Οι κρίσεις πανικού μπορεί  να ποικίλουν από άτομο σε άτομο, όμως τα βασικότερα και συνηθέστερα συμπτώματά είναι: ίλιγγοι, μούδιασμα, ναυτία, δύσπνοια, ταχυπαλμία, εφίδρωση, τρέμουλο, εξάψεις, κοιλιακές κράμπες, σφίξιμο στο στήθος και το  λαιμό, βουητό στα αφτιά και μια αίσθηση πως σας «λούζει κρύος ιδρώτας».

Οταν η Ελλάδα “έβρισκε” τον Κολοσσό της Ρόδου

Koλοσσος
Με αφορμή την “μανία” για τον τάφο του Αλεξάνδρου το WE του news247 πηγαίνει 27 χρόνια πίσω τότε που ήταν επιτακτική μία σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη. Ευτυχώς για το σήμερα υπάρχουν σημαντικές διαφορές με την περίπτωση της Αμφίπολης.
Ιούνιος του 1987, η Ελλάδα δεν έχει προλάβει να “συνέλθει” από την εθνική υπερηφάνεια που της προσέφεραν ο Γιαννάκης, ο Γκάλης και τα άλλα παιδιά – την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Eurobasket – και μαθαίνει ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την ανεύρεση του Κολοσσού της Ρόδου. Σε αντίθεση με την περίπτωση της Αμφίπολης που τον πρώτο λόγο έχουν οι αρχαιολόγοι στην περίπτωση της Ρόδου τις έρευνες κινούσε μια Ολλανδή οραματίστρια η οποία είχε καταφέρει να παρασύρει τις τοπικές αρχές της Ρόδου αλλά και τον τότε υπουργό Ναυτιλίας Στάθη Αλεξανδρή στην μεγαλύτερη αρχαιολογική “γκάφα”.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ


Κυρίες και Κύριοι η τοιχογραφία της Ιεράς μονής της Περιβλέπτου στην Μάνη που έδειχνε την ανάληψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Μέγας Αλέξανδρος με δυο Σφιγγες η Λιοντάρια η Γρύπες. 

Που το ήξεραν πως θα είναι έτσι το ταφικό μνημείο ; 

Γιατί σε ΜΟΝΗ υπάρχει ΑΝΑΛΗΨΗ του Μεγάλου Αλέξανδρου;  


Γιατί  μεταφέρθηκε σε ένα μουσείο της κακιάς ώρας ;

Μεγάλης έκτασης γεωλογικό φαινόμενο αναστατώνει την Αμερική




 Παγκόσμιο γεωλογικό ενδιαφέρον προξενήσει η τάφρος μήκους πολλών χιλιομέτρων και φάρδους έως και 8 μέτρων που έχει ανοίξει στο Βόρειο δυτικό Μεξικό. 

 Η τάφρος έχει κόψει  την Highway 26 μεταξύ Hermosillo και της ακτής. Προέκταση της ίδιας ρωγμής έχει φτάσει έως και την  Highway 4, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στις γύρω περιοχές είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλά χιλιόμετρα  παράκαμψης για να αποφύγουν τα ασταθή εδάφη.  

 Γεωλογικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα αίτια που προκάλεσαν την ρωγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα El Imparcial λένε ότι....

ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΧΕΙΣ


Ο ομοφυλόφιλος στην εποχή μας έχει ξεσαλώσει. Τέτοιο πράμα δεν είχε ματαγίνει στο παρελθόν, είναι δουλειά των τελευταίων δεκαετιών. Ο gay, και μαγκιά του, όλο και περισσότερο απλώνεται, επιβάλλεται και δείχνει ξεκάθαρα την ταυτότητά του. Ξεχάστε, σου λέει, αυτά που ξέρατε. Είμαι αυτός που είμαι, και, θέλετε δεν θέλετε, θα γίνω δήμαρχος και μητροπολίτης, στα φανερά πλέον, αξιωματικός και άμα λάχει ακόμα και αρχιμαφιόζος.
Είναι και δυνατός η αδερφή σήμερα. Και αθλητικός. Και τσαμπουκάς. Έχει και θυμό, οργή και θράσος. Του λείπουν τα αρχίδια, όμως. Τα αρσενικά αρχίδια, για να κάνουμε ταμείο. Εκείνα τα αρχίδια που γουστάρουν γυναικείο κόλπο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα