Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Η Πίστη στο ταξίδι της Ζωής!

Η Πίστη στο ταξίδι της Ζωής! Αξίες Ηθική Ύπαρξη Άνθρωπος
Η Πίστη είναι μια ιδιότητα συνυφασμένη με την ύπαρξη του Ανθρώπου. Φιλοσοφικές θεωρίες, θρησκείες, ιδεολογικά ρεύματα, επιστημονικά δεδομένα και ανακαλύψεις προσέφεραν, κάθε φορά, το αντικείμενο της πίστεως στον Άνθρωπο.

Αυτό που προσφέρει κάθε φορά το αντικείμενο της πίστης, είναι μια εκδοχή του : «Γιατί είναι έτσι ο κόσμος» και μια ευχή : «να πάνε όλα καλά». Το αντικείμενο, δηλαδή, της πίστης αναλαμβάνει να καλύψει το κενό γνώσης και το φόβο για το άγνωστο.

Ευτυχώς -όπως φάνηκε- η πίστη πήγαινε πάντοτε πλάι πλάι με την αμφισβήτηση. Μοιραία, κατά τη γνώμη μου, αφού όλα τα αντικείμενα της πίστης που, κατά καιρούς, λατρεύτηκαν και λατρεύονται, δεν κατάφεραν να δώσουν στον Άνθρωπο τη γνώση που αναζητά, την ασφάλεια και την ευτυχία που επιζητά. Αντίθετα, κατέληξαν να διαμορφώσουν διάφορα συστήματα κανόνων ηθικής, προκειμένου να εξευμενίσουν το εκάστοτε αντικείμενο της πίστης, που τελικά στο τέλος εγκαταλείπονταν, αφού καταπίεζαν τον Άνθρωπο με κανόνες που δεν ανταποκρίνονταν στη φύση του ως Ον.

έψιλον φι



Ο Στέλιος. Στέλιος ή Στελάρας ή Στελάκης. Καμιά φορά και Στελάκος για κάναν καλό γείτονα. Ο Στέλιος είναι μπάτσος. Όχι σαν αυτούς που διαβάζουμε στα νουάρ. Είναι μπάτσος. Όπως τους ξέρουμε. Δηλαδή σε καμιά περίπτωση δεν μοιάζει με τον αστυνόμο Πάκο Μαρτίνεθ του Μωρίς Αττιά. Τέτοιοι μπάτσοι δεν υπάρχουν. Ο Πάκο Μαρτίνεθ θα μπορούσε να είναι φίλος μας. Δεν μοιάζει ούτε με μπάτσος του Ελλρόυ. Τέτοιοι μπάτσοι φυσικά και υπάρχουν αλλά η κατάρα που τους περιβάλλει είναι πολύ λυρική για να είναι πραγματική. Δεν είναι ούτε ο αστυνόμος Χαρίτος του Μάρκαρη. Δεν υπάρχει μπάτσος με τέτοιο χιούμορ.


Ο Στέλιος ξυπνάει μέσα στο άγριο χάραμα για να πιάσει δουλειά. Έξι βγαίνει για περιπολία και κάνα μισάωρο πιο πριν για τα διαδικαστικά. Κρυώνει και το στόμα του μυρίζει λες και τον τάιζαν σκατά όλο το βράδυ. Νοιώθει νύστα. Νύστα βαριά. Τον περιμένει δύσκολη μέρα. Πρέπει να οδηγάει την μηχανή για ατελείωτες ώρες κουβαλώντας μαζί με την βαριά του εξάρτηση και τον συνάδελφο του. Ατελείωτες ώρες να οδηγάει και να κυνηγάει το έγκλημα παίζοντας την ζωή του κορώνα γράμματα. Και σαν να μην φτάνει αυτό από μόνο του, έχει και τους φυσιολογικούς να τον αποκαλούν μπάτσο, γουρούνι και δολοφόνο. Γιατί αυτός δεν είναι κανένα πλουσιόπαιδο όπως οι αναρχοσυριζαίοι που τους τα σκάνε οι μπαμπάδες τους για να καίνε τις περιουσίες του κοσμάκη. Αυτός πρέπει να δουλέψει για να τα καταφέρει.

Γίνε μπάτσος


Οριστικό τέρμα στην αγωνία εκατοντάδων οικογενειών από την επαρχία έρχεται να δώσει η ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι εντός Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος έχει βαρέσει λουκέτο", η Ελλάδα μπορεί να έχει την μεγαλύτερη αναλογία αστυνομικών-πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της μέχρι να φτάσει τη Βόρεια Κορέα.

Το τελικό ΟΚ για το σχετικό αίτημα θα δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, αφού, όπως όλα δείχνουν, ο Γκίκας Χαρδούβελης επιθυμεί διακαώς οι 500 ειδικοί φρουροί που θα προσληφθούν να φορέσουν φακιόλι και να αναλάβουν τα καθήκοντα των 595 καθαριστριών που απολύθηκαν από το Υπουργείο πριν από μερικούς μήνες αλλά συνεχίζουν μέχρι σήμερα να δίνουν μαθήματα αγωνιστικότητας. 

Άδειος... ο τάφος στην Αμφίπολη...

Του Ανδρέα Ζαμπούκα 






Έχω γυρίσει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από γκρίνια και διαστροφή (η γυναίκα μου δεν με αντέχει...), ψάχνω πάντα να καταλάβω την οικονομική διαστρωμάτωση των κατοίκων  της ευρύτερης  τοποθεσίας.  

Τελευταία  αποκαρδιωτική έκπληξη  ήταν μια πρόσφατη επίσκεψη στη Βεργίνα. Είχα να πάω από μικρό παιδί και δεν θυμόμουν πολλά πράγματα. Είναι απίστευτο το πόσο παρηκμασμένο είναι το χωριό, γύρω από τα μνημεία και πόσο κιτς τα εστιατόρια που πουλάνε φαγητό (τέτοιο συνδυασμό χρωμάτων σε πινακίδα ούτε στο Ζεφύρι δεν έχει...)!. Σε ένα μέρος που επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο, οι κάτοικοι του χωριού μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται που βρίσκονται. Πεταμένες πλαστικές καρέκλες σε οικόπεδα, σκουριασμένα αγροτικά  εργαλεία, σκουπίδια και εγκατάλειψη παντού!  Πολύ χειρότερα και από την Ολυμπία που είχα βρεθεί πέρυσι. Γιατί εκεί, τουλάχιστον, το τοπίο είναι απίστευτα όμορφο και ξεχνιέσαι.

Ρώτησα πόσο συνδέονται επιχειρηματικά οι κάτοικοι με τον αρχαιολογικό χώρο. Πόσοι από αυτούς, έβγαλαν χρήματα, μιας και καθημερινά και για όλο το χρόνο, συρρέουν πλήθη επισκεπτών και κατ΄επέκταση καταναλωτών. «Μπα» μου είπε ένας υπάλληλος του Μουσείου, «ελάχιστοι με τα εστιατόρια  κι εμείς που δουλεύουμε εδώ». Οι υπόλοιποι ασχολούνται με τα χωράφια και επειδή δεν έχουν και πολλά στρέμματα, είναι κυρίως φτωχοί άνθρωποι.»

ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ!!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΞΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΣΜΟ 





            Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι κάτι πάει στραβά στη ζωή τους ή μέσα τους και ότι δεν αισθάνονται όμορφα, χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν τι ακριβώς είναι αυτό που νιώθουν ή τι είναι αυτό που φταίει για την αρνητική τους διάθεση.  Το παράξενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι αυτή η αίσθηση δεν προκύπτει μόνο όταν κανείς βιώνει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του, αλλά και όταν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος για να αισθάνεται το άτομο άσχημα.  Κι όμως, αισθάνεται ανεξήγητα άσχημα!  Πολλοί άνθρωποι το περιγράφουν ως μια αίσθηση ότι «κάτι πάει στραβά», «ένας γενικός εκνευρισμός», μια «κακή διάθεση χωρίς λόγο».  Όλες αυτές οι περιγραφές έχουν στη βάση τους έναν κοινό παρονομαστή: τοξικά συναισθήματα που δηλητηριάζουν τη ζωή του ανθρώπου και δεν του επιτρέπουν να χαρεί.  Παράλληλα, αυτά τα τοξικά συναισθήματα δεν επιτρέπουν στο άτομο να χαρεί και του δημιουργούν την αίσθηση της τελμάτωσης.

Τα μωρά «απειλή για το περιβάλλον»


shield Gaza (5)


Οι άλλοτε θεωρίες συνωμοσίας για την Ατζέντα 21 [1] πλέον είναι πραγματικότητα: Τα μωρά είναι «απειλή για το περιβάλλον»
Παραδόξως, αυτή είναι μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ιατρικής Δεοντολογίας, και η συντάκτης, Κριστίνα Ρίτσι, του Τμήματος Θεολογίας στο κολλέγιο της Βοστώνης, έβγαλε ουσιαστικά το συμπέρασμα ότι τα πάρα πολλά μωρά έχουν μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, και γι αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν λιγότερα από αυτά.
Παραδόξως, όμως, η συντάκτης δεν συνιστά λιγότερα. Μια περίληψη της μελέτης της, με τίτλο, «Τι θα σήμαινε μια περιβαλλοντικά βιώσιμη αναπαραγωγική βιομηχανία τεχνολογίας» γράφει, εν μέρει: Μια περίληψη της μελέτης της, με τον τίτλο, «τι μια περιβαλλοντικά βιώσιμη αναπαραγωγική βιομηχανία τεχνολογίας θα έμοιαζε με;» διαβάζουμε σε περίληψη:
Μέσω της χρήσης των τεχνολογιών της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART), τα πολλαπλάσια παιδιά που γεννήθηκαν είναι μια προσθήκη στις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

O Α λ η θ ι ν ό ς Π λ ο ύ τ ο ς


Osho: Μου φαίνεται ότι οι άνθρωποι νιώθουν πως το να είναι απλώς ο εαυτός τους δεν είναι αρκετό. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι πιέζονται να αποκτήσουν δύναμη και κύρος, αντί να είναι απλώς ανθρώπινα όντα; 

Ο καθένας προσπαθούσε να σε βελτιώσει, να σε κάνει καλύτερο. Ο καθένας έδειχνε τα ψεγάδια σου, τα λάθη σου, τα σφάλματά σου, τις αδυναμίες σου, τα ελαττώματα σου. 

Κανένας δεν δίνει έμφαση στην ομορφιά σου, στην ευφυΐα σου, στο μεγαλείο σου. Και μόνο το να είσαι ζωντανός, είναι τόσο μεγάλο δώρο, κανένας όμως δεν σου είπε ποτέ να ευχαριστείς την ύπαρξη. 

Αντίθετα, όλοι γκρινιάζουν και παραπονιούνται. 

Φυσικά, αν όλοι όσοι είναι γύρω από τη ζωή σου, σου δείχνουν ότι δεν είσαι αυτό που θα έπρεπε να είσαι και εξακολουθούν να σου δίνουν μεγάλα ιδανικά που πρέπει να ακολουθήσεις και που πρέπει να γίνεις, τότε η οντότητά σου δεν επαινείται ποτέ.


Αυτό που επαινείται είναι το μέλλον σου. Το να μπορέσεις να γίνεις σεβαστός, δυνατός, πλούσιος, διανοούμενος, διάσημος. Όταν λοιπόν σε στρέφουν διαρκώς εναντίον του εαυτού σου, δημιουργείς την ιδέα: "Δεν είμαι αρκετός έτσι όπως είμαι, κάτι λείπει. Και πρέπει να είμαι κάπου αλλού, όχι εδώ. Δεν είναι αυτός ο τόπος που είμαι προορισμένος να είμαι, αλλά κάπου πιο ψηλά, που να έχω δύναμη, να με σέβονται και να με υπολογίζουν."

Από τη Σεξουαλικότητα στην Πνευματικότητα


Αποσπάσματα από το βιβλίο 

¨Η σεξουαλική δύναμη ή ο 

φτερωτός δράκος ¨

του Michael Aivanhov


Όλος ο κόσμος λέει: «Ο ήλιος ανατέλλει, ο ήλιος δύει...»
Ναι, αυτό είναι αλήθεια, άλλα είναι και λάθος. Είναι αλήθεια από την άποψη της γης, από γεωκεντρική άποψη έχετε δίκιο. Αλλά από ηλιοκεντρική άποψη, από ηλιακή, είναι λάθος. Όλοι παρατηρούν τη ζωή από την άποψη της γης και φυσικά έχουν δίκιο να λένε: «Πρέπει να φάμε, να κερδίσουμε χρήματα, να επωφεληθούμε τις απολαύσεις...» '
Αλλά αν τοποθετούνταν από την ηλιακή άποψη, δηλαδή από τη θεία, πνευματική άποψη, θα έβλεπαν τα πράγματα διαφορετικά. Και αυτή ή άποψη πού έχω, μου επιτρέπει να σας παρουσιάσω τη φύση της αγάπης και της σεξουαλικότητας με έναν εντελώς άλλο τρόπο.



Κατ' αρχήν φαίνεται δύσκολο να διαχωριστεί ή σεξουαλικότητα από την αγάπη. Όλα έρχονται από το Θεό και ό,τι εκδηλώνεται μέσα από τον άνθρωπο σαν ενέργεια είναι από την προέλευσή του, μία θεία ενέργεια, αλλά αυτή ή ενέργεια προκαλεί διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με τον αγωγό μέσα από τον όποιο εκδηλώνεται. Μπορούμε να τη συγκρίνουμε με τον ηλεκτρισμό. 

Τι αποκαλύπτει το πρόσωπο για την υγεία σας

Η μοναδική ευφυΐα του σώματος προειδοποιεί όταν  ένα όργανο νοσεί. Όμως, η ανεπάρκεια στην κατανόηση αυτής της γλώσσας καθιστά δύσκολη την αποκρυπτογράφηση των σημάτων. Ωστόσο, στην ανατολική ιατρική ο γιατρός διαβάζει ό, τι είναι γραμμένο στο πρόσωπο, στη γλώσσα, στα μάτια, στο δέρμα και στον σφυγμό. Για παράδειγμα, σημάδια εξάντλησης μπορεί να είναι χαραγμένα στο πρόσωπό σας και εσείς να μην το αντιληφθήκατε.
Η οπτική διάγνωση είναι ένα αρχαίο εργαλείο που χρησιμοποιείται από τους παραδοσιακούς θεραπευτές για να ανακαλύψουν τη δύναμη και την αδυναμία, και την υγεία (ή την έλλειψη της υγείας) μέσα στο σώμα. Μόλις καταστεί αντιληπτό τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματος, τότε μπορεί να διαγνωσθεί μία ασθένεια ή να αποτραπεί μια ασθένεια από την εκδήλωσή της. Η συνειδητοποίηση του σώματός σας είναι το κλειδί για να ελέγξετε τη διατροφή σας και τον τρόπο ζωής σας για να σφύζετε από υγεία. Στην εν λόγω διάγνωση κάθε όργανο παρατηρείται σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Οι δυναστείες των Ελληνιστικών μοναρχιών στην Μικρά Ασία

Ellinistikos_Kosmos_300pX_el
Γράφει ο Περικλής Δημ. Λιβάς
[1] Σκοπός του παρόντος δεν είναι μόνο η εξέταση της εθνικότητας των δυναστειών του Ποντιακού βασιλείου αλλά και η αποσαφήνιση του χαρακτήρα του βασιλείου ως κράτος «δεύτερης τάξης» σε σύγκριση με τις άλλες μοναρχίες της Μικράς Ασίας όπως η Βιθυνία και Καππαδοκία και την σχέση τους με την μεγάλη Ελληνιστική δύναμη του Βασιλείου των Σελευκιδών. Αποδεικνύεται ότι η Χρονογραφία που γράφτηκε περί τον ένατο αιώνα από τον Βυζαντινό συγγραφέαΓεώργιο Σύγκελλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς διευκρίνηση ζητημάτων αναφορικά με την ιστορία των δυναστειών στα κράτη της Μικράς Ασίας, παρόλο που το έργο θεωρείται γενικότερα αναξιόπιστο σχετικά με γεγονότα και ημερομηνίες.
Ο Γεώργιος Σύγκελλος υπήρξε Βυζαντινός χρονογράφος που έζησε στα τέλη του 8ου και στις αρχές του 9ου αιώνα. Έγραψε το έργο «Εκλογή χρονογραφίας» το οποίο συνέχισε μετά το θάνατο του Σύγκελλου, ο Θεοφάνης ο ομολογητής. Η πρώτη έκδοσή του έγινε στο Παρίσι το 1652. Στην παρούσα μελέτη γίνεται εκτενής χρήση αποσπασμάτων από την έκδοση του A.AMosshammerGeorgiusSyncellusEcloga Chronographica 1984.
Johann_Gustav_Droysen
Johann_Gustav_Droysen
Το επίθετο Ελληνιστικός προέρχεται από τον γερμανικό όρο Hellenismus τον οποίο εισηγήθηκε ο ιστορικός Johann Gustav Droysen με το τρίτομο έργο τουGeschichte des Hellenismus (άρχισε να δημοσιεύεται τμηματικά από το 1833 και εκδόθηκε στο σύνολό του το 1877) που αφορούσε την ιστορία του Αλεξάνδρου και των διαδόχων του. Κατά τον Droysen, ο Ελληνισμός (Hellenismus) δηλαδή τα 300 χρόνια που ακολούθησαν τον θάνατο του Αλεξάνδρου, συμβολίζει την μίξη του Ελληνικού και του Ανατολικού πολιτισμού, μια πολιτισμική ανάμειξη που προετοίμασε το έδαφος για την επικράτηση του Χριστιανισμού.

Avira Free AntiVirus 2014 : Η κορυφαία δωρεάν λύση προστασίας από τους ιούς


Το Avira AntiVirus είναι η συνέχεια του πολύ καλού antivirus Avira AntiVir Personal. Η εγκατάσταση είναι πολύ γρηγορότερη και ταχύτερη απ΄ότι οι προηγούμενες και παρ΄ότι σε αυτή την έκδοση δεν υπάρχουν μεγάλες οπτικές αλλαγές εν τούτοις υπάρχουν κάποιες πολύ ουσιαστικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα η βελτιστοποίηση του προγράμματος ώστε να καταναλώνει λιγότερη μνήμη απ΄ την προηγούμενη έκδοση, μια καλύτερη μηχανή αντιμετώπισης για την εύρεση και αντιμετώπιση του malware αλλά και δυνατότητα ώστε να επιλέγετε την προτεραιότητα της σάρωσης στον υπολογιστή σας ώστε να αποφύγετε την επιβράδυνση του.

Πυριτιδαποθήκη οι τράπεζες

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ – ΔΥΣΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
Αν η Ρωσία γονατίσει από τις οικονομικές κυρώσεις, το τι θα συμβεί στις ευρωπαϊκές τράπεζες, στις οποίες ρωσικές εταιρείες χρωστάνε 200 δισ. ευρώ, παραμένει αδιανόητο ** 75 δισ. έχουν φύγει από τη Ρωσία από την αρχή του 2014 και έως σήμερα με συνέπεια την υποτίμηση του ρουβλιου.
Ο κόσμος όλος διολισθαίνει στο χείλος του γκρεμού μιας οικονομικής αναμέτρησης που ελάχιστα απέχει από την κλιμάκωσή της σε αμοιβαία καταστροφική στρατιωτική σύγκρουση για τη Δύση και τη Ρωσία. Το βέβαιο είναι πως η Ευρωζώνη έπαψε να αναπτύσσεται κι αυτό συνέβη το β’ τρίμηνο του 2014, πριν δηλαδή αρχίσουν να γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις από τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και από τα αντίμετρά της.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ακόμη κι αν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποδειχθούν αποτελεσματικές, δηλαδή τη ζημιώσουν ουσιαστικά, ο αντίκτυπος στην ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι ακόμη χειρότερος. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η μείωση των ευρωπαϊκών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, ούτε ακόμη οι ακριβότερες τιμές ενέργειας που ενδεχομένως επιβάλλει η Ρωσία προσεχώς στην Ευρώπη (όπου πολλοί πιστεύουν πως η Ε.Ε. έχει αποθέματα ικανά να τις αντιμετωπίσει). Το μεγάλο πρόβλημα είναι η εύθραυστη κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος διεθνώς, και ειδικότερα των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα