Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Θα’ πρεπε η αλήθεια να διδάσκεται σε όλους ή μόνο στους λίγους διαλεχτούς;


Θα’ πρεπε η αλήθεια να διδάσκεται σε όλους ή μόνο στους λίγους διαλεχτούς;
*********************************************************************************

- ΜΙΡΔΑΔ : Η ανάσα σας πάνω στον άνεμο σίγουρα θα κατοικήσει μέσα σε κάποιο στήθος. Μη ρωτάτε ποιανού στήθος θα είναι. Φροντίστε μονάχα η ανάσα η ίδια να’ ναι καθαρή.
Ο λόγος σας θα ζητήσει και σίγουρα θα βρει κάποιο αυτί. Μη ρωτάτε ποιανού το αυτί θα είναι. Φροντίστε μονάχα ο λόγος ο ίδιος να’ ναι ένας αληθινός μαντατοφόρος της Ελευθερίας.
Η σιωπηλή σας σκέψη σίγουρα θα παρακινήσει κάποια γλώσσα σε ομιλία. Μη ρωτάτε ποιανού γλώσσα θα είναι. Φροντίστε μονάχα η ίδια η σκέψη να’ ναι φωτισμένη με στοργική Κατανόηση.
Μη νομίζετε καμιά προσπάθεια χαμένη. Μερικοί σπόροι κείτονται θαμμένοι στο χώμα για πολλά χρόνια, μα γρήγορα έρχονται στο φως, όταν τους αναταράξει η ανάσα της πρώτης ευνοϊκής εποχής.
Ο σπόρος της Αλήθειας υπάρχει σ’ όλους τους ανθρώπους και σ’ όλα τα πράγματα. Το έργο σας δεν είναι να σπείρετε την Αλήθεια, μα να προετοιμάσετε την ευνοϊκή εποχή για τη βλάστησή της. Όλα είναι δυνατά στην αιωνιότητα. Γι’ αυτό, μην απελπίζεστε για κανενός την Ελευθερία, μα διδάξτε το μήνυμα της λύτρωσης, σ’ όλους με την ίδια πίστη και ζήλο, στους μη αναζητητές, όπως και στους αναζητούντες. Γιατί οι μη αναζητούντες σίγουρα θα καταλήξουν να ποθήσουν κι οι σημερινοί νεοσσοί κάποια μέρα θα ραμφίσουν τα φτερά τους στον Ήλιο και με τις φτερούγες τους θα σκίσουν τις μακρινότερες και τις πιο απρόσιτες εκτάσεις τ’ ουρανού.

Μιχαήλ Ναϊμύ, Το Βιβλίο του Μιρδάδ, Κεφάλαιο 27ο, σελ.179-180.
Εκδ. Πύρινος Κόσμος

- ΜΙΡΔΑΔ : Η ανάσα σας πάνω στον άνεμο σίγουρα θα κατοικήσει μέσα σε κάποιο 
στήθος. Μη ρωτάτε ποιανού στήθος θα είναι. Φροντίστε μονάχα η ανάσα η ίδια 
να’ ναι καθαρή.

Ο λόγος σας θα ζητήσει και σίγουρα θα βρει κάποιο αυτί. Μη ρωτάτε ποιανού το 
αυτί θα είναι. Φροντίστε μονάχα ο λόγος ο ίδιος να’ ναι ένας αληθινός 
μαντατοφόρος της Ελευθερίας.

Η σιωπηλή σας σκέψη σίγουρα θα παρακινήσει κάποια γλώσσα σε ομιλία.

Δίνες και Νερά που Λιμνάζουν


Μοιάζουμε αρκετά με δίνες μέσα στο ποτάμι της ζωής. Καθώς το ποτάμι ή το ρέμα ρέει, μπορεί να κτυπήσει βράχους, κλαδιά, ή ανωμαλίες του εδάφους, προκαλώντας την αυτόματη εμφάνιση δινών εδώ κι εκεί. Το νερό που μπαίνει μέσα στη δίνη περνάει γρήγορα από μέσα της και ξαναενώνεται με το ποτάμι, για να ξανασυναντήσει μια άλλη δίνη και να προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο. 

Παρ’ ότι για μικρά διαστήματα φαίνεται να αποτελεί ένα διακεκριμένο και ξεχωριστό γεγονός, το νερό στις δίνες είναι το ίδιο το ποτάμι. Η σταθερότητα μιας δίνης είναι απλά πρόσκαιρη. Η ενέργεια του ποταμού της ζωής δίνει μορφή στα ζωντανά πράγματα – σε μια ανθρώπινη ύπαρξη, σε μια γάτα, σε δένδρα και φυτά –, στη συνέχεια αυτό που δημιουργούσε τη δίνη μεταβάλλεται και η δίνη εξαφανίζεται, γινόμενη ένα με την ευρύτερη ροή.  Η ενέργεια που συνιστούσε μια ιδιαίτερη δίνη σβήνει και το νερό προχωράει, για να πιαστεί πιθανώς και να στριφογυρίσει για μια στιγμή μέσα σε μιαν άλλη δίνη.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να βλέπουμε τις ζωές μας μ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τους εαυτούς μας απλά σαν έναν παροδικό σχηματισμό, μια δίνη μέσα στο ποτάμι της ζωής. Το γεγονός είναι ότι παίρνουμε μορφή για κάποιο διάστημα. Στη συνέχεια, όταν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες, εξαφανιζόμαστε. 

Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Δύο κομμάτια καρδιάς σπασμένα,πάντα απομακρυσμένα
Η πρώτη ματιά,η πρώτη έλξη,η πρώτη λέξη
Φώναξαν στην ανατολή τον ήλιο να φέξει
Η ένωση δυο ανθρώπων πάντα δυνατή
Το κακό να φεύγει,το σκοτάδι να αδυνατεί...

Κίνδυνοι πολλοί,μονοπάτια σκοτεινά
Η αγάπη ασπίδα δυνατή πάντα νικά
Οι καιροί αλλάζουν,το σκοτάδι πέφτει
Μα ένα φως μικρό πάντα φέγγει...

Ο χρόνος κυλά,οι εποχές αλλάζουν
Οι πράξεις,οι σκέψεις στον αιώνα πάντοτε θα μοιάζουν
Οι μνήμες αξέχαστες,θα θολώνουν το μυαλό
Όμως η αγάπη,η αθάνατη θα υπάρχει για να σου υπενθυμίζει αυτό...

Δύο κομμάτια καρδιάς σπασμένα,πάντα απομακρυσμένα
Η πρώτη ματιά,η πρώτη έλξη,η πρώτη λέξη
Φώναξαν στην ανατολή τον ήλιο να φέξει
Η ένωση δυο ανθρώπων πάντα δυνατή
Το κακό να φεύγει,το σκοτάδι να αδυνατεί...
Κίνδυνοι πολλοί,μονοπάτια σκοτεινά
Η αγάπη ασπίδα δυνατή πάντα νικά
Οι καιροί αλλάζουν,το σκοτάδι πέφτει
Μα ένα φως μικρό πάντα φέγγει...

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ: ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΖΕΙΜΣ ΦΟΛΕΙ




Είναι φυσιολογικό για τα μέλη της οικογένειας μόλις συνειδητοποιούν ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο υπέστη ένα φρικιαστικό θάνατο να γεμίζουν με ευτυχία και χαμόγελα; 



Τι μπορεί να συμβαίνει με τα μέλη της οικογένειας όταν αντιλαμβάνονται ότι αυτός που τόσο αγάπησαν μόλις σφαγιάστηκε μέσα από έναν άγριο ​​αποκεφαλισμό;

Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι γνωστοί και συγγενείς χαμογελούν ή / έχουν πονηρά χαμόγελα; 

Κανείς δεν ρίχνει το παραμικρό δάκρυ; 

Ποιος μπορεί να βρίσκει μια τέτοια ανοησία πιστευτή;

Πώς θα αντιδρούσε οποιοδήποτε πρόσωπο στη σκέψη ότι, για παράδειγμα, ένας τέτοιος γιος ή αδελφός κάποιου θανατώθηκε στο βίντεο εν ψυχρώ;

Την στιγμή πριν να εκτελεστεί, θα έμοιαζε κάπως έτσι; Ποιος θα είχε αυτό το χαμόγελο σαν αυτό του Φόλει γνωρίζοντας ότι θα σφαχτεί βάναυσα; 

Πώς θα μπορούσε να χαμογελάει σαν και αυτόν, γνωρίζοντας ότι πρόκειται να σκοτωθεί - και να σκοτωθεί μάλιστα με έναν άγριο, βάρβαρο και οδυνηρό τρόπο.

Heritage Foundation για Σκόπια: Ξανακτυπά κατά της Ελλάδας




 "Οι Ηνωμένες Πολιτείες να πιέσουν για το βέτο της Ελλάδας"

Αύγουστος 29, 2014.

Μετά από μία εβδομάδα  το αμερικανικό ίδρυμα που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και είναι φίλα προσκείμενο με το σκοπιανό καθεστώς,  ξανακτυπά πάλι.


Τώρα ζητά από την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να πιέσει την Αθήνα για να αποσύρει το βέτο που έχει στην ένταξη του νοτιοσλαβικού κράτους με την προσωρινή ονομασία στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Πάλι ο ίδιος, ο Λουκ Κόφι σε μια ανάλυσή του  που δημοσιεύει το American Heritage Foundation, παραμονή της Συνόδου Κορυφής του NATO στην Ουαλία, προτρέπει τις ΗΠΑ να συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα ώστε να ξεπερασθεί το ελληνικό βέτο για τη «Μακεδονία».

Νέα Γουϊνέα: Μαζικές εκκενώσεις από έκρηξη ηφαιστείου στην Παπούα


Πολλές είναι οι κοινότητες ανθρώπων που απομακρύνθηκαν ενώ υπήρξαν και αλλαγές πορείας των διεθνών πτήσεων μετά την έκρηξη ηφαιστείου στην Παπούα Νέα Γουϊνέα.

Οι αρχές της χώρας στο νότιο Ειρηνικό εκκένωσαν την περιοχή κοντά στο όρος Tavurvur το οποίο εξερράγη σήμερα στην περιφέρεια Rabaul της νήσου Νέας Βρετανίας.

12 μικρά μυστικά για μια σχέση που αντέχει στο χρόνο

Μια σχέση που αντέχει στο χρόνο και μπορούμε να πούμε ότ ονομάζεται "επιτυχημένη¨ βασίζεται άραγε σε κάποια μυστική συνταγή, σε κάποιο μαγικό μυστικό; 
Μέσα από το βιβλίο του  Λέο Μπουσκάλια “Ν’ αγαπάμε ο ένας τον άλλον”, νομίζω ότι βρήκα την απάντηση....


» Να μου λες συχνά ότι μ’ αγαπάς με τα λόγια σου, τις πράξεις σου, τις χειρονομίες σου. Μην υποθέτεις ότι το ξέρω. Μπορεί να δείχνω σημάδια ενόχλησης και να τ’ αρνούμαι. Εσύ μην πιστεύεις, συνέχισε πάνω στον ίδιο δρόμο.

» Να με συγχαίρεις όταν κάνω κάτι καλό, μ’ αρέσουν οι φιλοφρονήσεις.

» Μην με απογοητεύεις όταν κάνω κάτι στραβό, αντίθετα να με ενθαρρύνεις.

» Να μου δείχνεις αποδοχή με τις εκφράσεις σου, τα λόγια σου, τις πράξεις σου, την γλώσσα του σώματος σου. Έτσι μπορώ να σε εμπιστεύομαι και να μην φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό με βοηθάει να εμπιστεύομαι περισσότερο τον εαυτό μου και να είμαι αυθεντική.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά


Αυτή τη στιγμή η επιστημονική κοινότητα μοιάζει προβληματισμένη με όσα συμβαίνουν καθημερινά στον Τύμβο της Αμφίπολης και της πολυσυζητημένης ανασκαφής.

Όσοι εμπλέκονται σ’ αυτήν έχουν την έγνοια να προχωρήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις εργασίες αποκάλυψης, συντήρησης αλλά και προετοιμασίας για τα νερά του χειμώνα, ενώ συγχρόνως είναι υποχρεωμένοι να δίνουν λόγο στους δημοσιογράφους που δεν κατανοούν τον υποχρεωτικά αργό αρχαιολογικό χρόνο. Επίσης, να αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προσδοκίες των κατοίκων της περιοχής, μαζί και τις επισκέψεις των πολιτικών.

Ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που έφτασε στην Αμφίπολη για τους δικούς του λόγους, ενώ την περασμένη εβδομάδα πήγε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και εκπρόσωπος της Χ.Α. έφτασε εκεί. Στο μεταξύ, άλλοι πολιτικοί, βουλευτές, δήμαρχοι έχουν άποψη για το εύρημα, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ή κραυγάζουν ζητώντας από την ανασκαφέα και τους αρχαιολόγους να προστατεύσουν τις αρχαιότητες από τους... Γερμανούς, όπως έκανε η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο Facebook.

Οδήγηση Ασθενοφόρου



Εδώ και κάτι βδομάδες έχει κοινοποιηθεί έγγραφο της Διοίκησης, το οποίο υπενθυμίζει την υποχρέωση τήρησης του ΚΟΚ από τους οδηγούς των ασθενοφόρων, με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων, με ασθενοφόρα εμπλεκόμενα.

Κάθε τόσο το ανακαλύπτει και κάποιος και το αναδημοσιεύει σε social media, ή σε κάποιο blog. Και κάτω από την δημοσίευση, ο καθένας γράφει το κοντό του και το μακρύ του. Γράφει την "άποψή του". 

Ούτε οι Δημόσιοι Οργανισμοί, ούτε οι ιδιωτικές επιχειρήσεις διοικούνται με τις απόψεις, αλλά με κατευθυντήριες οδηγίες των Διοικήσεων, οι οποίες όμως κάπου στηρίζονται. Στον σωστό σχεδιασμό, την παιδεία, την εκπαίδευση.

 Σχεδιασμό και παιδεία δεν έχουμε, το έχουμε πει χιλιάδες φορές και αποδεικνύεται κάθε μέρα, ακόμη και χτες, με τον θάνατο νεαρής γυναίκας στην Κοζάνη, τον οποίο τελικά θα χρεωθεί το ΕΚΑΒ. Έχουμε όμως εκπαίδευση, η οποία όμως (πάλι σε παγκόσμια πρωτοτυπία), δεν περιλαμβάνει την οδήγηση του ασθενοφόρου.

Ένας blogger και το Family Guy του BBC είχαν προβλέψει τον θάνατο του Robin Williams!

Η υποτιθέμενη αυτοκτονία του Robin Williams από δράμα έχει αρχίσει να αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Οι "σατανικές" συμπτώσεις ολοένα και πληθαίνουν και τελικά φτάνει κανείς ακόμα και στο σημείο να αναρωτηθεί γιατί άραγε γίνονται όλα αυτά; Παίζουν με το μυαλό μας; Είναι η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να έχει κάποιο νόημα...
Picture
Το BBC Three, τη μέρα του θανάτου του Williams είχε ένα επεισόδιο που αφορούσε στον Robin Williams και μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας.

Στο επεισόδιο «Fatman και Robin» ο ήρωας Peter Griffin είναι καταραμένος με την ικανότητα να μετατρέψει ό, τι αγγίζει σε Robin Williams αφού πρώτα έχει κατηγορήσει τον Θεό της μισεί τον ηθοποιό της κα Doubtfire κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Οι "ανωμαλίες" πάνω από την Ευρώπη για μια φορά ακόμα ορατές και αισθητές

Το μάθαμε τώρα το κόλπο. Ξυπνάς το πρωί και νιώθεις άσκημα -πονοκέφαλο, ζαλάδα, κομμάρες- μπαίνεις στα σάιτ των δορυφόρων κι έχουν πάλι "ανωμαλίες". Μετά κάθεσαι και περιμένεις να ακούσεις ποιος πλημμύρισε,  ποιος αυτοκτόνησε, ποιο ηφαίστειο είναι έτοιμο να εκραγεί. Μιλάμε για το απόλυτο μοτίβο που επαναλαμβάνεται! 
Picture
Χθες αργά τη νύχτα προς ξημερώματα ξανά η ίδια δυσφορία, μια ζέστη εσωτερική και εκνευρισμός. Το θερμόμετρο μέσα στο σπίτι δεν έλεγε να κατέβει καθόλου, ούτε τον σύνηθη ένα βαθμό.

Σήμερα το πρωί τόσο εγώ όσο και πολλοί φίλοι είχαμε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα (ή συμπτώσεις) που περιέγραψα. Μπαίνω στο sat24 και τσουπ! ξανά μανά τα ίδια μαύρα κυκλάκια. Εδώ και μέρες και 1-2 jet stream πάνω από τη Βρετανία και λίγο πιο κει προς την Ισλανδία, της οποίας ένα ηφαίστειο βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. 

Σεξ από... την «πίσω πόρτα»! Γιατί ξετρελαίνει τους άνδρες; Νιώθεις πάντα τόσο... περίεργα; Μάθετε τα υπέρ και τα κατά, ενός θέματος taboo! Της πρωκτικής διείσδυσης!

Πρωκτικό σεξ: Υπάρχουν γυναίκες που το μισούν και άλλες που το... μισούν λιγότερο! Και υπάρχουν και εκείνες οι λίγες που βρήκαν κάποια μυστικά στο σεξ της πίσω πόρτας και τελικά το λάτρεψαν (υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένη περιοδικότητα).



Δες κι εσύ ποιά είναι εκείνα που μισείς και που λατρεύεις στο πρωκτικό και λάβε τα μέτρα σου!

Τα θετικά:

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ, ΑΓΝΗ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ


Ένα ορφανό φτωχόπαιδο 15χρονο μετά τον πόλεμο πουλούσε σάμαλι τις Κυριακές έξω από τα γήπεδα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Ριζούπολης. Ήταν αυτός που μετά από τέσσερα χρόνια, το 1950, ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο και δυο χρόνια αργότερα κτύπησε τον πρώτο δίσκο. Το μεγαλύτερο όνομα Έλληνα τραγουδιστή, ο θρυλικός Στέλιος Καζαντζίδης, που γεννήθηκε σα σήμερα, στις 29 Αυγούστου, το 1931, στη Νέα Ιωνία.

Οι επιπτώσεις σήμερα από το κραχ στον Σαγγάριο


Ο Ελληνικός Στρατός βρέθηκε στη Μικρά Ασία τον Μάιο του 1919, περισσότερο ως ακολούθημα γεωπολιτικών σχεδιασμών της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, παρά ως αποτέλεσμα σώφρονος ελληνικού στρατηγικού σχεδιασμού. Λίγους μήνες πριν, στις αρχές Ιανουαρίου, είχε προηγηθεί η αποστολή στην Κριμαία δύο μεραρχιών του Α΄ Σώματος Στρατού (ΙΙα και ΧΙΙΙη Μεραρχίες), υπό γαλλική διοίκηση και πάλι κάτω από το ίδιο πλαίσιο. 

Δηλαδή, χωρίς εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό και ακολούθημα γεωπολιτικών σχεδιασμών άλλων δυνάμεων.

Τα αποτελέσματα της εκστρατείας στην Κριμαία ήταν τραγικά για τους 23.551 Ελληνες που εκστράτευσαν τυπικά εναντίον των Μπολσεβίκων και κατ’ ουσίαν εναντίον των Ρώσων, καταστροφικά για τη μικρασιατική εκστρατεία και τη στρατιά της Μικράς Ασίας, καταστροφικά για τον Ελληνισμό του Πόντου και της Μικράς Ασίας, κατ’ επέκτασιν δε καταστροφικά για το σύνολο του Ελληνισμού και τη δύσμοιρη Ελλάδα. 

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΑΔΟΞΑΣΤΟ ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΔΕΣ


Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Αυτός που βάπτιζε κόσμο στον Ιορδάνη ποταμό. “Μετανοείτε, ήγγικεν γαρ η βασιλεία των ουρανών” τρομοκρατούσε τους εβραίους ο περίεργος αυτός άνθρωπος. Όποιος προλάβει, δηλαδή. Όποιος δεν έπαιρνε την ευλογία του Ιωάννου, έχανε το τραίνο, το διαστημόπλοιο για τους ουρανούς. Μέχρι και τον Ιησού βάπτισε, μη μείνει ο Χριστός έξω από το κόλπο.
Το πρώτο χοντροκομμένο παραμύθι της αιωνιότητας είναι η Παλαιά Διαθήκη των Εβραίων, που γι' αυτούς ο Ιωάννης ήταν προφήτης. Δεν πάει πίσω και η Καινή Διαθήκη των χριστιανών, που γι' αυτούς ο σύγχρονος, ο συνομήλικος του Χριστού Ιωάννης είναι ο Πρόδρομος. Αυτός που άνοιξε το δρόμο στον Κύριο.

Εκτός κινδύνου οι γιατροί που εξέτασαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!

newego_LARGE_t_1101_54076475
Ομαλά και έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον κίνδυνο υποτροπής εξελίσσεται τα τελευταία λεπτά η κατάσταση της υγείας των ιατρών που εξέτασαν τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της Πέμπτης ο αιωνόβιος πρώην πρωθυπουργός εισήχθη σε ιδιωτική γενική κλινική των Χανίων με λοίμωξη αναπνευστικού, σκορπώντας με την είσοδό του στην κλινική τον τρόμο και τον πανικό σε ολόκληρο το ανυποψίαστο προσωπικό της κλινικής που εκείνη την ώρα είχε την ατυχία να έχει βάρδια.

Μέγας Αλέξανδρος……..το μαντείο του Άμμωνα

Alexander-The-Great-Die
Το μαντείο του Άμμωνα, μέσω των Ελλήνων της Κυρηναϊκής ήταν παλαιόθεν γνωστό στους Έλληνες της κυρίως Ελλάδας, που πίστευαν ότι από εκεί είχε φθάσει η σχετική τέχνη στο αρχαιότερο μαντείο τους, εκείνο της Δωδώνης. Έχαιρε μεγάλου σεβασμού (ο Αριστοφάνης θεωρούσε το Μαντείο του Άμμωνα ως το δεύτερο σημαντικότερο μετά από εκείνο των Δελφών, ο Πίνδαρος είχε ιδρύσει στη Θήβα ναό του Άμμωνα και οι Αθηναίοι είχαν στείλει επίσημη αντιπροσωπεία κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, για να πάρουν χρησμό).
Είχε τη φήμη του αλάνθαστου και κατά καιρούς το είχαν συμβουλευθεί πολλοί Έλληνες ήρωες, μεταξύ των οποίων ο Περσέας, όταν ο Πολυδέκτης τον έστειλε να σκοτώσει τη Γοργόνα και ο Ηρακλής, όταν πήγε στη Λιβύη για να αντιμετωπίσει τον Ανταίο. Επίσης ο Φίλιππος μετά από ένα ενύπνιο (όνειρο) έστειλε τον Χαίρωνα τον Μεγαλοπολίτη στο μαντείο των Δελφών, για να ζητήσει χρησμό και ο Απόλλων απάντησε ότι όφειλε να τιμά και να θυσιάζει στον Άμμωνα περισσότερο απ’ όσο στους άλλους θεούς και ότι θα έχανε το μάτι εκείνο, με το οποίο είχε δει από τη χαραμάδα τον Άμμωνα με μορφή ερπετού να κοιμάται με την Ολυμπιάδα. Ο Αλέξανδρος υποτίθεται ότι ήθελε να μιμηθεί τον Περσέα και τον Ηρακλή (εγγονό του Περσέα), επειδή καταγόταν κι απ’ τους δύο και επιπλέον απέδιδε μέρος της καταγωγής του στον Άμμωνα (σύμφωνα με το ενύπνιο του πατέρα του) αν και το τελευταίο κατά πάσα πιθανότητα είναι μεταγενέστερη επινόηση.

Παροτρύνοντας το παιδί ν’ αναλάβει τις ευθύνες του!


Παροτρύνοντας το παιδί ν’ αναλάβει τις ευθύνες του! Όρια Ευθύνη Γονείς Παιδιά
Ερευνες ειδικών έχουν αποδείξει, ότι ένα άτομο υπακούει πιο πρόθυμα και συμμορφώνεται καλύτερα σε ορισμένους κανόνες, όταν υπάρχει κάποιος να το καθοδηγήσει και να το παροτρύνει για κάτι τέτοιο. Και αυτό, οπωσδήποτε, ισχύει και για τα παιδιά.

Τα παιδιά μπορεί να είναι μικρότερα από τους ενήλικες, ανίκανα, ίσως, να εκφραστούν όπως εκείνοι και γενικά αδύναμα, παρ’ όλα αυτά όμως, έχουν τα ίδια συναισθήματα μ’ αυτούς. Όταν βρεθεί κάποιος να τους ορίσει τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους θα πρέπει να συμπεριφερθούν, τότε τους είναι πιο εύκολο να συμμορφωθούν σ’ αυτούς και να υπακούσουν. Ετσι η σχέση τους με την οικογένεια γίνεται ουσιαστικότερη και τα ίδια αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους.

Τους περιορισμούς μπορείτε να τους βάλετε, είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα. Στην πρώτη περίπτωση, καθίστε μαζί με το παιδί και εξηγήστε του τους λόγους για τους οποίους το περιορίζετε :

Οι άγνωστοι κίνδυνοι από τα τατουάζ, για τους οποίους δεν μιλάει κανείς


Οι κίνδυνοι από την τέχνη του τατουάζ – η οποία γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη στον 21ο αιώνα, ιδιαίτερα σε άτομα κάτω των 30 ετών – είναι πολλοί και ως επί το πλείστον άγνωστοι, καθώς κανένας δεν ενδιαφέρεται πριν κάνει ένα τατουάζ στο σώμα του, να μάθει τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην υγεία του.

Το τατουάζ, λοιπόν, είναι μία επεμβατική διαδικασία διάτρησης του δέρματος, η οποία – κάθε άλλο παρά αθώα είναι. Διαβάστε ποιοι είναι η κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από ένα αθώο – μικρό ή μεγάλο – τατουάζ.

25 πρόσωπα/πράγματα/ζώα/φυτά που θα ήταν καλύτεροι Πρόεδροι της Δημοκρατίας από τον Κουβέλη

Ένα φάντασμα πλανάται αυτές τις μέρες πάνω από την πολιτική ζωή του τόπου μας. Ο Φώτης Κουβέλης. Ο οποίος φέρεται να προωθείται από την κυβέρνηση για επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φιλοδοξώντας να συνεχίσει το δυναμικό σερί των σάψαλων που έχουν αναλάβει το πόστο αυτό από το 1974 και μετά.
Αν το σκεφτεί κανείς, δεν είναι κακή επιλογή. Εξάλλου, ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να μη μιλάει, να μην κινείται, και να μην αναπέμπει νομοσχέδια, οπότε λίγοι θα ήταν καλύτεροι από τον Φώτη Κουβέλη σε αυτό. Σωστά; Λάθος.
Με μία πρόχειρη σκέψη, βρήκα 25 πρόσωπα, πράγματα, ζώα και φυτά που θα ήταν εξίσου ικανά ή και πολύ καλύτερα από τον Φώτη Κουβέλη για να αναλάβουν την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Και είναι τα εξής:
25. Ένα ρακούν

Γνωρίστε τις πολύτιμες ανθοκυανίνες των φρούτων και των λαχανικών

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών συστατικών. Ποια είναι όμως τα συστατικά αυτά και τι οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε από την κατανάλωσή τους;

Μια βασική ομάδα αντιοξειδωτικών ουσιών είναι οι ανθοκυανίνες. Οι ανθοκυανίνες ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των φλαβονοειδών και είναι τα κύρια συστατικά στα οποία οφείλεται το έντονο κόκκινο-πορτοκαλί και μπλε-μωβ χρώμα πολλών φρούτων και λαχανικών.
Στις πιο πλούσιες πηγές ανθοκυανινών ανήκουν τα βατόμουρα, οι μαύρες σταφίδες, οι φράουλες και οι χυμοί τους, οι κόκκινες και μωβ ποικιλίες σταφυλιών, το κόκκινο κρασί, τα κεράσια, τα δαμάσκηνα, τα σαγκουίνια, οι μελιτζάνες και το κόκκινο λάχανο.

το κακό δεν υπάρχει όταν δεν είσαι στην σκιά τους....

Το κακό δεν υπήρξε ποτέ, πως θα μπορούσε να αναπαράγεται σε έναν πλανήτη γεμάτο νερό
πως θα μπορούσε να υπάρχει το κακό σε έναν κόσμο γεμάτο προσευχές
το κακό δεν υπάρχει, το ξέρουν καλά τα κύτταρά σου όταν κάνουν έρωτα με την θεά Υγεία
το ξέρει η διάνοια σου όταν συνδιαλέγεται με το πνεύμα
το ξέρει καλά η ύπαρξή σου όταν ποτίζεται με τα όνειρα της αιωνιότητας...
Μην δίνεις τροφή στους μιμητές του κακού
στους ανάξιους συνεχιστές του της τραγικής απόληξης του
μην συνθηκολογείς με τα διαβρωτικά μηνύματα των εκτοπλασμάτων που εκπέμπονται από τις κεραίες της υπνωτικής υποβολής τους
σπάσε τον κώδικά τους, εξασκήσου  στην ενέδρα και παρατήρησε την απουσία τους την ώρα της παρουσίας τους
δεν υπάρχει δύναμη στον κόσμο που να συγκρίνεται με την δική σου
μην την δίνεις βορά στις ειδήσεις τους, στο εκπαιδευτικό τους σύστημα, στην οικονομική τους φυλακή, στο σαθρό βασίλειο της μετριότητας που αναπαράγουν μην συμμετέχεις
το κακό δεν υπάρχει όταν δεν είσαι στην σκιά τους....

© Αργύρης Καραβούλιας

Το κακό δεν υπήρξε ποτέ, πως θα μπορούσε να αναπαράγεται σε έναν πλανήτη 
γεμάτο νερό πως θα μπορούσε να υπάρχει το κακό σε έναν κόσμο γεμάτο 
προσευχές
 το κακό δεν υπάρχει, το ξέρουν καλά τα κύτταρά σου όταν κάνουν 
έρωτα με την θεά Υγεία το ξέρει η διάνοια σου όταν συνδιαλέγεται με το πνεύμα
το ξέρει καλά η ύπαρξή σου όταν ποτίζεται με τα όνειρα της αιωνιότητας...
Μην δίνεις τροφή στους μιμητές του κακού

Η ΤΕΛΕΙΑ ΣΧΕΣΗ (Μέρος δεύτερο)




Διακρίνετε τις δυνατότητες που προσφέρει μια σχέση;
Εξερευνήστε τες. Να είστε ο εαυτός σας. Βρείτε ένα άτομο που σας ταιριάζει.

Διακινδυνεύστε το, αλλά να είστε ειλικρινείς. Αν πάει καλά, συνεχίστε.
Διαφορετικά, κάντε μια χάρη σε εσάς και στον σύντροφο σας: αποχωρήστε ή αφήστε τον να φύγει. Μην είστε εγωιστές. Δώστε του την ευκαιρία να βρει αυτό που θέλει πραγματικά και ταυτόχρονα δώστε την ίδια ευκαιρία και στον εαυτό σας. 


Αν τα πράγματα δεν πρόκειται να εξελιχθούν με αίσιο τρόπο, είναι προτιμότερο να
κοιτάξετε σε διαφορετική κατεύθυνση. Αν εσείς δεν μπορείτε να τον αγαπήσετε
όπως είναι, κάποιος άλλος ίσως το κάνει. Μη σπαταλάτε τον χρόνο σας ούτε τον
χρόνο του συντρόφου σας. Αυτό είναι σεβασμός.

Αν είστε ο προμηθευτής και ο σύντροφός σας ο εξαρτημένος,
και δεν το θέλετε αυτό, ίσως να ήσασταν πιο ευτυχισμένοι με κάποιον άλλο. Αλλά
αν αποφασίσετε να παραμείνετε σε αυτή τη σχέση, βάλτε τα δυνατά σας γιατί εσείς
θα δρέψετε την ανταμοιβή. Αν μπορείτε να αγαπήσετε τον σύντροφό σας όπως είναι,
αν μπορείτε να του ανοίξετε εντελώς την καρδιά σας, μπορείτε να φτάσετε στον
παράδεισο μέσω της αγάπης σας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα