Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

20 Άσχημα Συναισθήματα -που γεννιούνται από καθημερινές μικροαναποδιές

Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα αρνητικά συναισθήματα, τα οποία μάλιστα προκύπτουν από σοβαρές καταστάσεις, όμως μερικές φορές παρατηρώντας τι είναι αυτό που μας ενοχλεί και κατονομάζοντάς το καταφέρνουμε να το μειώσουμε.






  1. Στρεσάρεσαι καθημερινά με μικρά και μεγάλα πράγματα σε σημείο που δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις, η καρδιά σου χτυπάει έντονα και χάνεις τον ύπνο σου.
  2. Αμφιβάλεις για τον εαυτό σου, τις ικανότητές σου, τις δυνάμεις σου, τα προτερήματά σου: ερωτήματα όπως «θα τα καταφέρω;», «είμαι ικανός/ή», «μήπως είμαι ο χειρότερος από όλους;» τριβελίζουν αναπάντητα το μυαλό σου και σε γεμίζουν άγχος.

Πίσω από την υπερπροστασία των γονιών και γιαγιάδων

Γονείς, παππούδες και γιαγιάδες ασχολούνται πρωί, μεσημέρι, βράδυ, με τα παιδιά και εγγόνια τους. Τρέχουν από πίσω τους με το φαγητό στο χέρι, ζητώντας να προφτάσουν κάθε τους ανάγκη, κάθε επιθυμία κάθε πληγή, πριν ακόμα αυτά χτυπήσουν.
Protective-ParentΘέλουν να ελέγχουν ασφυκτικά, εάν είναι δυνατόν, κάθε σκέψη, κάθε λόγο, και πράξη του παιδιού τους. Βιώνουν δραματικά, και ως δικαίωμα και «ιερό» τους καθήκον, που απορρέει απ’ τον κηδεμονικό τους ρόλο, να προλαβαίνουν κάθε ολίσθημα, κάθε λάθος, στραβοτιμονιά, κάθε πληγή η απροσεξία του παιδιού.

Ανησυχούν θανάσιμα και με το παραμικρό.

Αμφίπολη: Αποκαλύφθηκαν οι ολόσωμες και «θαμμένες» στο χώμα Καρυάτιδες (Φωτογραφίες)



Νέα στοιχεία έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τις έρευνες στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη. Σύμφωνα με αυτά οι Καρυάτιδες είναι ολόσωμες και βρίσκονταν «θαμμένες» στο χώμα που υπήρχε ανάμεσα στο διαφραγματικό τοίχο όπου βρίσκονται και στον τοίχο σφράγισης. Επίσης, τμήματα του προσώπου και της πόλου της ανατολικής Καρυάτιδας, εντοπίστηκαν κατά την ανασκαφή και αποδόθηκαν στο γλυπτό.

Από την καταστροφή στη σωτηρία…

Κάποτε ένας ναυτικός βρέθηκε ναυαγός σε ένα ακατοίκητο τροπικό νησί. Με πολλούς κόπους, χωρίς εργαλεία κατάφερε να φτιάξει μια ξύλινη καλύβα για να μπορέσει να προστατευτεί κατά την περίοδο των βροχών.
Πράγματι, μόλις τελείωσε την καλύβα, άρχισε να βρέχει ασταμάτητα. Όμως τη δεύτερη κιόλας μέρα ένας κεραυνός την έκανε στάχτη. Ο ναυαγός, που πρώτα δόξαζε τον Θεό για τη σωτηρία του, ξέσπασε σε κλάματα.
«Γιατί, Θεέ μου;», άρχισε να λέει και να παραπονιέται για την καταστροφή. Κι ενώ η απελπισία πλημμύριζε την καρδιά του, άκουσε να έρχεται από το πέλαγος το σφύριγμα ενός μεγάλου πλοίου.

Σχέδιο Βορίδη: Τσεκούρι στον ΕΟΠΥΥ


Ενθουσιασμό έχουν προκαλέσει στην ετοιμοθάνατη κοινωνία μας τα δημοσιεύματα σχετικά με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να κουρέψει τη συνταγογράφηση εξετάσεων σε τεστ ΠΑΠ, μαστογραφίες, προστάτη και μαγνητικές τομογραφίες, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ελλάδα, μόλις 24.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο κι άλλοι 37.000 προσβάλλονται από κάποια μορφή της νόσου, δηλαδή πολύ κάτω από τον στόχο της κυβέρνησης που είναι η εξόντωση ολόκληρου του ελληνικού πληθυσμού μέχρι το τέλος της θητείας της.

Πολύ σωστή αυτή η απόφαση του ΕΟΠΥΥ. Δηλαδή, τί θέλατε; Να φτάνετε όλοι σε ηλικία σύνταξης, να πήξουμε στους κωλόγερους, να βουλιάξουν τα ασφαλιστικά ταμεία και να πάρουμε την κάτω βόλτα πάνω που αρχίσαμε να απογειωνόμαστε; Ψοφήστε επιτέλους, τί σας ζητάνε πια;

Την πρώτη μέρα της εφαρμογής του μέτρου, ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης διέψευσε τα δημοσιεύματα διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για κούρεμα αλλά τσεκούρωμα των εξετάσεων, όπως προβλέπει το σχέδιο που εμπεύστηκε ο ίδιος και φέρει την κωδική ονομασία "Τσεκούρι στον ΕΟΠΥΥ".

Υδροσίφωνες στην Ελλάδα και γιατί αυτοί πυκνώνουν!

Υδροσίφωνες στο Αιγαίο;  Οι υδροσίφωνες στην Ελλάδα πυκνώνουν; Τις πταίει; Η Κλιματική Αλλαγή! Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν πταίει η Κλιματική Αλλαγή!
Picture
Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις, αλλά εννέα  υδροσίφωνες έκαναν το πρωί του Σαββάτου την εμφάνισή τους στο βόρειο Αιγαίο. Τρεις μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου, τρεις στην περιοχή της Λήμνου και τρεις στο Άγιον Όρος, κοντά στη Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Αλλά πόσο φυσικό είναι να έχουμε στην Ελλάδα τέτοια φαινόμενα;

Εγώ εναντίον Εγώ







Πολλές φορές αισθάνομαι ότι αυτό που οι περισσότεροι νομίζουμε ότι λάμπει και έχει κάποια αξία κρύβει πίσω του πυκνό σκοτάδι. Απαιτείται μεγάλη ειλικρίνεια και διάκριση, βαδίζοντας σε οποιοδήποτε πνευματικό μονοπάτι, ώστε να κατανοήσουμε ότι δε θα μπορέσουμε ποτέ να θεραπεύσουμε αυτό που κρύβουμε μέσα μας και μας κάνει να υποφέρουμε, αν πρώτα δεν το φέρουμε στην επιφάνεια και το αναγνωρίσουμε.Θα πρέπει λοιπόν να προχωρούμε με ορθάνοιχτα τα μάτια έξω, αλλά και με ορθάνοιχτα τα μάτια μέσα μας. Γιατί χωρίς ειλικρίνεια τίποτα δε θα μεταλλαχθεί. Ούτε μέσα αλλά ούτε και έξω.


Ειλικρίνεια όμως δεν μπορεί να είναι η πρόχειρη αντίληψη της πραγματικότητας που προκύπτει ύστερα από μια επιπόλαιη παρατήρηση αυτού που μας συμβαίνει. Η ειλικρίνεια συμβαδίζει με την νοημοσύνη και συμβαίνει μόνο όταν είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην ατραπό της αλήθειας. Τελικά, αν είμαστε ειλικρινείς, θα παραδεχτούμε πως ποτέ δεν είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Οι καλές προθέσεις από μόνες τους δεν επαρκούν δυστυχώς όταν οι προκαταλήψεις μας λειτουργούν ανενόχλητες στον υποσυνείδητο νου. 

Επτά μυστικά για “μη βαρετή” ερωτική ζωή

Επτά μυστικά για «μη βαρετή» ερωτική ζωήΈνας από τους κυρίαρχους φόβους του σύγχρονου άνδρα είναι μήπως χαρακτηριστεί «βαρετός εραστής» από την ή τις παρτενέρ του. Πέρα από τα… προφανή, δηλαδή τις επιδόσεις και την αντοχή κατά τη διάρκεια του ερωτικού παιχνιδιού, μια γυναίκα ζητάει και αρκετά άλλα πράγματα για να βάλει καλό βαθμό. Κι όχι απαραιτήτως ρομαντισμό και ερωτική ατμόσφαιρα, κάτι που είναι απαραίτητο για να ανέβει η λίμπιντο, αλλά πολλές φορές μοιάζει ξεπερασμένο, ειδικά για ζευγάρια που είναι πολύ καιρό μαζί.  Ποια είναι, λοιπόν, τα «περιφερειακά» μυστικά του καλού εραστή;
Θράσος
Δεν ζητάει ποτέ λεκτικά την άδεια για να δοκιμάσει κάτι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξενέρωτο από το αινιγματικό βλέμμα και τα συνεχή «μπορώ να…» ή «θα ήθελα να…». Ο σωστός εραστής στην αρχή δοκιμάζει και στη συνέχεια καταλαβαίνει από τις αντιδράσεις και όχι από τις λέξεις. Αναγνωρίζει τι μπορεί να είναι αποδεκτό και τι όχι, δεν χρειάζεται να του το παραδώσουν και γραπτώς, ούτε να το συμφωνήσουν με συμβόλαιο πριν καταλήξουν στις περιπτύξεις.

Πώς θα ανεβάσετε την αυτοπεποίθησή σας;

Από νωρίς, γίνεται αντιληπτό, μέσα από τις καθημερινές μας εμπειρίες πως τις φορές που έχουμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά, έχουμε και τη δύναμη να κατακτήσουμε τον κόσμο, ενώ τις φορές που δεν έχουμε καλή εικόνα για τον εαυτό μας, είμαστε ανίκανοι ακόμα και για την πιο μικρή… πολιορκία.
autopepoithisi
Μην βασίζεστε λοιπόν σε εντυπωσιακά ρούχα και άλλα τεχνάσματα για να επιβληθείτε στους άλλους. Αρκεί να νιώθετε καλά εσείς με τον εαυτό σας και οι άλλοι θα ακολουθήσουν πειθήνια.
Η αυτοπεποίθηση άλλωστε, όπως όλα τα πράγματα, θέλει δουλειά, και ακόμα και αν δεν γεννηθήκατε με το «στέρνο φουσκωμένο» και τη «μύτη ψηλά», ακολουθήστε τις παρακάτω στρατηγικές, που μας προτείνει η Huffington Post, για να νιώσετε καλύτερα για τον εαυτό σας και θα δείτε πως τελικά τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα, όταν πιστεύετε πραγματικά στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας. 

Selfie με την καρυάτιδα ανέβασε η Άννα Παναγιωταρέα στο Facebook

 Με το σχόλιο «PARTY ALL NIGHT ΑΜΦΙΠΟΟΟΟΟΟΛΗΗΗΗΗΗ» η γνωστή 

δημοσιογράφος θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους, τις 

ευχάριστες στιγμές που περνάει με τα ευρήματα του τάφου

Αγκαλιασμένες, δημοσιογράφος και εύρημα, απαθανατίζουν τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές τους στιγμές για να τις μοιραστούν με τους διαδικτυακούς τους φίλους

Αγκαλιασμένες, δημοσιογράφος και εύρημα, απαθανατίζουν τις ξέγνοιαστες 
καλοκαιρινές τους στιγμέςγια να τις μοιραστούν με τους διαδικτυακούς τους 
φίλους
Η οικειότητα και η βαθιά φιλία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην απεσταλμένη του Αντώνη Σαμαρά και την καρυάτιδα που φυλάει το μνημείο της Αμφίπολης, είναι πλέον εμφανής και έχει εντυπωσιάσει τους πάντες.

Όπως αναφέρουν οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην ανασκαφή του τύμβου Καστά, η κα Παναγιωταρέα περνάει πολλές ώρες της ημέρας με τη δυτική καρυάτιδα. Κουβεντιάζοντας και γελώντας. Πράγμα που δείχνει πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

7. Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ-Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ;

Ένα από τα ευρήματα στον Τάφο της Αμφίπολης ήταν και οι οκτάφυλλοι ρόδακες στο επιστήλιο του πρώτου διαφραγματικού τοίχου.
Ας το δούμε πιο προσεκτικά σε μεγένθυση :


Παρατηρούμε ότι οι ρόδακες είναι δύο και μάλιστα και οι δύο οκτάφυλλοι.'Αρα το σύμβολο στον Τάφο είναι διπλοί οκτάφυλλοι ρόδακες.

Που αλλού είδαμε διπλούς οκτάφυλλους ρόδακες ;
Κατ'αρχήν  είδαμε στο ψηφιδωτό  από το ανάκτορο των Αιγών, όπου συνυπάρχει ένα μαρμαρωτό ψηφιδωτό ίδιο με αυτό που βρέθηκε στον Τάφο της Αμφίπολης και ένας διπλός οκτάφυλλος ρόδακας στο κέντρο του ψηφιδωτού.

6. Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ- ΑΝΤΙ-ΠΕΡΣΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ;

Στις 7/9/2014 το ΥΠΠΟ ανακοινώνοντας τα νέα ευρήματα των ανασκαφών στην Αμφίπολη ανέφερε τα εξής (http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=58312):
«Οι καρυάτιδες έχουν πλούσιους βοστρύχους, που καλύπτουν τους ώμους τους, φέρουν ενώτια, και φορούν χειριδωτό χιτώνα. Το δεξί χέρι της μιας και το αριστερό της άλλης ήταν προτεταμμένα, ώστε με την κίνηση τους να αποτρέπουν συμβολικά εκείνους οι οποίοι θα επιχειρούσαν την είσοδο στον τάφο και ήταν ένθετα. Ακολουθείται, δηλαδή, η ίδια τεχνική, όπως στις κεφαλές και στα φτερά των Σφιγγών» Στην αρχή επικρατούσε η άποψη στα ΜΜΕ και μάλιστα από σχόλια αρχαιολόγων ότι δεν πρέπει να έκαναν αποτρεπτική κίνηση οι Καρυάτιδες αλλά μάλλον με τα χέρια τους συγκρατούσαν το επιστύλιο, όπως έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ψηφιακή αναπαράσταση του μνημείου που δημοσίευσε το ΥΠΠΟ στις 9/9/2014 (http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=58355) οιΚαρυάτιδες φαίνεται ότι προτάσσουν τα χέρια τους ΠΛΑΓΙΩΣ κόβοντας έτσι την είσοδο στους εισβολείς του τάφου, ουσιαστικά αποτρέπουν με την έννοια του εμποδίζουν/κόβουν τον δρόμο  και όχι με την έννοια τηςσυμβολικής κίνησης της αποτροπής που γίνεται με προτεταμένο το χέρι προς τα εμπρός.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι μεγέθυνση  στο σημείο που βρίσκονται οι Καρυάτιδες :

5. Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ-ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΤΑΦΗ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



Αρκετοί φίλοι σε σχόλια τους στο διαδίκτυο ερωτούν από που συνάγω ότι μπορεί ο Αλέξανδρος να ετάφη τελικά στην Μακεδονία και μάλιστααποτεφρωμένος , ενώ η παγιωμένη άποψη είναι ότι  ετάφη ως μούμιαστην Αλεξάνδρεια.

Μερικοί συγγραφείς και ερευνητές  για να πιθανολογήσουν ότι  ο τάφος του μπορεί να είναι στην Μακεδονία, υποστηρίζουν ότι πιθανόν κάποια στιγμή να εκλάπη η μούμια του Αλεξάνδρου από την Αλεξάνδρεια και να μετεφέρθη κρυφά στην  Μακεδονία.

Κατά την άποψη μου η σωρός του Αλεξάνδρου δεν μετέβη ποτέ στην Αλεξάνδρεια, αντίθετα αποτεφρώθηκε στην Μέμφιδα και σε σύντομο χρονικό διάστημα (περίπου 2-3 μήνες μετά)  μετεφέρθη  στην Μακεδονίααπό τον Αντίπατρο μαζί με τους δυο βασιλείς, τον Φίλιππο Γ’ τον Αρριδαίο και τον Αλέξανδρο Δ’ , υιό του Μεγάλου Αλεξάνδρου μετά απόσυναινετική απόφαση των διαδόχων στην σύσκεψη στον  Τριπαράδεισο.

Θα προσπαθήσω να αναπτύξω  επιγραμματικά σχεδόν το σκεπτικό, παρότι για το θέμα αυτό έγινε ομιλία περίπου 2,5 ωρών.

Όπως είναι γνωστό η πομπή με την σωρό του Αλεξάνδρου  ξεκίνησε από την Βαβυλώνα προς τον  τόπο ταφής, ο οποίος ήταν κατά τον Παυσανία οιΑιγές στην Μακεδονία (Παυσανίας  1.6.3) ενώ κατά τον Διόδωρο Σικελιώτη(18.3.5,  18.28.2-3)  ήταν η Αίγυπτος.

4. Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ...οι Σφίγγες ήταν εσκεμμένα ακέφαλες είτε συμβολικά είτε «για λόγους ασφαλείας του μνημείου


Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του ΥΠΠΟ την 31η  Αυγούστου, ανάμεσα σε άλλα γίνεται και η εξής αναφορά :
«Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι και στους τρεις χώρους , μετά από τον τοίχο σφράγισης, υπάρχει χαλαρή αμμώδης επίχωση, ως το μέγιστο ύψος της θόλου. Οι τρεις χώροι, που δημιουργούνται από την κατασκευή των εγκάρσιων διαφραγματικών τοίχων, κατά μήκος της θόλου, φαίνεται ότικαταχώθηκαν κατά την σφράγιση του ταφικού μνημείου. Οι τοίχοι, εν μέρει, λειτουργούν και ως στοιχεία αντιστήριξης των χαλαρών επιχώσεων. Τόσο το κενό στον εξωτερικό τοίχο σφράγισης όσο και οι οπές στα επόμενα διαφράγματα, που πιθανόν να έχουν προέλθει απόαφαίρεση λίθων ή και από μη τοποθέτηση λίθων, φαίνεται ότιαποτελεί μέρος σχεδίου σφράγισης του τάφου». (http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=58232 )

Με άλλα λόγια η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μου ότι τόσο οι  επιχωματώσεις, όσο και το άνοιγμα των σφιγγών και το άνοιγμα στο άνω αριστερό άκρο του διαφραγματικού τοίχου (Τ1) ήταν εσκεμμένα και αποτελούσαν μέρη του  σχεδίου σφράγισης του τάφου! (βλέπε σχετικά :http://www.empedotimos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_28.html  όπου εικάζεται  το σχέδιο σφράγισης του τάφου, όπως και το ότι οι Σφίγγες ήταν εσκεμμένα ακέφαλες είτε συμβολικά είτε «για λόγους ασφαλείας του μνημείου»).

3. Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ... ήδη ο τάφος μας έδωσε τις συστάσεις του

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού περί των νεώτερων ευρημάτων της ανασκαφής του Τάφου της Αμφίπολης : «Επί του διαφραγματικού τοίχου αποκαλύπτεται, επίσης, μαρμάρινο επιστύλιο με γείσο, όμοιο του αντίστοιχου του ιδίου περιβόλου. Φέρει διάκοσμο με οκτάφυλλους ανάγλυφους ρόδακες, στο ύψος του επιστυλίου των πλευρικών τοίχων»   ( όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα ).



Όμως οι ρόδακες είναι βασιλικό σύμβολο και μάλιστα χρησιμοπιείται ευρέως από την Μακεδονική Δυναστεία. Ο Ήλιος της Βεργίνας  έχει στοκέντρο του ρόδακα, η δε λάρνακα που βρέθηκε στον τάφο του Φιλίππουμε τα οστά του, κοσμείται από ρόδακες, δεκάφυλλους  σε οριζόντια γραμμή και οκτάφυλλους  καθέτως.

2. Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ...ο Δεινοκράτης και ο στενός φίλος του Μέγας Αλέξανδρος



Καθως έρχονται νεώτερα στοιχεία στο φως από τις ανασκαφές ας σημειώσουμε τα εξής :
1)      Το υπερμεγέθες  του ταφικού μνημείου  παραπέμπει στηνΑιγυπτιακή συνήθεια της κατασκευής υπερμεγέθων μνημείων, συνήθεια που δεν παρατηρείται στην κατασκευή των Ελληνικών ταφικών μνημείων,  που  ίσως να υποδηλώνεικάποια σχέση του νεκρού με την Αίγυπτο.

2)      Ο Λέων  της Αμφίπολης ΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ δεν έχει γλώσσα. Δεδομένου  ότι η θέση του λέοντα της Αμφίπολης ήταν πάνω στον τύμβο, η μη κατασκευή γλώσσας σε αυτό ίσως συμβολίζει ότι αποτελεί φύλακα ενός μυστικού που δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψει σε κανέναν.

3)      Η τόσο σοβαρή , πολυτελής και επιμελημένη κατασκευή φύλαξης και προστασίας του μνημείου  (ύπαρξη  τοίχου στήριξης,  μπάζωμα των προθαλάμων με χώμα που προσομοιάζει στην δημιουργία στεγανών  στα πλοία, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση τον ρόλο του κενού τον παίζει τοχώμα ) μαρτυρεί ότι ο κατασκευαστής του τάφου, ο Δεινοκράτης, ήθελε αφ’ενός μεν να τιμήσει στο έπακρον και αφ’ετέρου να προστατέψει σε υπέρτατο βαθμό τον νεκρό και να εμποδίσει την σύληση του τάφου του, που όμως δικαιολογείται μόνον αν είχε στενή σχέση με τον νεκρό. Να σημειωθεί  ότι ο Δεινοκράτης ήτανστενός φίλος και αρχιτέκτονας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

1. Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ...δεν αποκλείεται να μας αποκαλύψει την ταφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου , ο οποίος μάλιστα, ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ, θα βρεθεί ΑΠΟΤΕΦΡΩΜΕΝΟΣ και όχι ως μούμια!




Αναμένοντας τις  ανακοινώσεις της αρχαιολογικής ομάδας που ανασκάπτει τον τάφο τηςΑμφίπολης, διαβάζοντας τις εικασίες  των αρχαιολόγων  για το θέμα και  λαμβάνοντας υπ’όψιν κάποια καινούργια στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα,  κάνω μια επιγραμματική αναφορά γιατί θεωρώ ότι ο Τάφος τηςΑμφίπολης ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να είναι ο Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρά την σαφέστατη θέση  των αρχαιολόγων   ότι ο Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Όντως, η μέχρι σήμερα αποκρυσταλλωμένη άποψη είναι ότι ο Αλέξανδροςετάφη στην Αλεξάνδρεια στην περιοχή που εκαλείτο «Σήμα» και υπάρχουν αναφορές για την ύπαρξη της σωρού μέχρι και τον 4ο αιώνα οπότε σταματά κάθε αναφορά σε αυτήν. 

Μήπως όμως θα μπορούσε να υπάρχει και μια άλλη εκδοχή σχετικά με την τύχη της σωρού του Μεγάλου Αλεξάνδρου ;

Σε ομιλία μου στις 16/3/2014 "Περί του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου"  ανατρέχοντας σε  κειμενικές  πηγές και αναλύοντας  τις  ιστορικο-πολιτικές καταστάσεις της εποχής κατέληξα στα εξής συμπεράσματα :

Οἰ ἄλλοι ἀναγνωρίζουν σὲ ἐμᾶς αὐτὰ ποὺ κι ἐμεῖς ἀναγνωρίζουμε σὲ …ἐμᾶς!!!


Οἰ ἄλλοι ἀναγνωρίζουν σὲ ἐμᾶς αὐτὰ ποὺ κι ἐμεῖς ἀναγνωρίζουμε σὲ ...ἐμᾶς!!!Ἐὰν ἐγὼ σέβομαι, ἐκτιμῷ, τιμῷ, ἀγαπῷ τὸν ἑαυτόν μου, αὐτὸ «ἀκτινοβολεῖται» σὲ κάθε μου πράξιν, ἐκδήλωσιν, συμπεριφορά, μὲ ἀποτέλεσμα οἱ ἄνθρωποι ποὺ συναναστρέφομαι νὰ τὸ εἰσπράττουν.
Ὅσο βαθύτερα  καὶ πραγματικὰ εἶναι αὐτὰ τὰ συναισθήματά μου, τόσο περισσότερο οἰ γύρω μου ἀντιλαμβάνονται τὴν εἰκόνα ποὺ …ἐκπέμπω, μὲ ἀποτέλεσμα καὶ ἡ δική τους συμπεριφορὰ πρὸς ἐμέναν νὰ λειτουργῇ ὡς …ἀνακλαστήρας καὶ τελικῶς ἀκόμη καὶ οἱ  …χειρότεροι νὰ συμπεριφέρονται σὲ ΕΜΕΝΑΝ ἄψογα.

Τι προκαλεί τις αυτοκτονίες; Μύθοι και αλήθειες και ποια τα προειδοποιητικά σημεία για μια απόπειρα;




Συντάκτες Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., Βικτώρια Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια

Το 2011 καταγράφηκαν επισήμως στη χώρα μας 477 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 393 αφορούσαν άνδρες και οι 84 γυναίκες, ενώ την ίδια χρονιά οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα σημείωσαν αύξηση της τάξης του 26,52% σε σχέση με το 2010 και στην κατηγορία των γυναικών η αύξηση έφθασε το 104,8%!.

 Από το 2009 μέχρι το καλοκαίρι του 2012, 3.124 αυτοκτονίες και απόπειρες κατέγραψε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στοιχεία που ανατριχιάζουν και κόβουν την ανάσα του καθενός από εμάς. 

Αν μάλιστα προσθέσουμε και το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας "μετατρέπουν" την αυτοκτονία σε ατύχημα για λόγους κοινωνικούς ή θρησκευτικούς, τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός. Τρεις αυτοκτονίες κάθε δύο μέρες και συνολική αύξηση κατά 22% σε σχέση με τα ποσοστά του παρελθόντος.

 Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα η οποία παραδοσιακά και επι σειρά ετών ήταν στις τελευταίες θέσεις πανευρωπαϊκά στις αυτοκτονίες. Υπάρχουν και αρκετές άλλες που είτε δεν καταγράφηκαν πουθενά είτε τελευταία στιγμή απετράπησαν με την βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της αστυνομίας είτε από γιατρούς, είτε από φίλους και συγγενείς. Ένα ολόκληρο χωριό, κάθε χρόνο, σβήνει από την Ελλάδα. Η Ελλάδα, με το τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας, σκοτώνει τα παιδιά της και η πολιτεία παρακολουθεί ανάλγητα και αφήνει το φαινόμενο να εξελίσσεται αυξανόμενο.

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΘΥΜΟ ΤΟΥΣ

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΘΥΜΟ ΤΟΥΣ

Όλοι οι άνθρωποι αισθάνονται θυμό. Τα παιδιά όμως έχουν μια δυσκολία στο να αποφορτίσουν σωστά τα έντονα συναισθήματα. Ο θυμός είναι μια αντίδραση σε μία πραγματική ή όχι αίσθηση απώλειας ή άγχους. Επέρχεται όταν η αυτοεκτίμηση, το σώμα, η ιδιοκτησία, οι αξίες ή τα δικαίωμα ενός ατόμου απειλούνται. Είναι η συνήθης αντίδραση όταν αισθάνεται κανείς παρεξηγημένος, απογοητευμένος, πληγωμένος ή ντροπιασμένος.
Τα παιδιά συχνά αποδίδουν το θυμό τους σε συμβάντα ή άλλα άτομα αντί να αναλάβουν την ευθύνη του. Αν τα παιδιά δεν μάθουν να ελευθερώνουν το θυμό τους σωστά, μπορεί να συσσωρευθεί και να εκτονωθεί με ακατάλληλους τρόπους ή να εσωτερικευθεί και να καταστρέψει την αίσθηση της αξίας του εαυτού. Όταν τα παιδιά εκφράζουν το θυμό τους με ακατάλληλο τρόπο, μπορεί να σημαίνει ότι στερούνται της ικανότητας να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους με θετικό τρόπο.
Για να βοηθήσουμε τα παιδιά να γίνουν συναισθηματικά ικανά εκτός από τους γονείς μπορούν να βοηθήσουν και οι εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα θα πρέπει να τα βοηθήσουμε:

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα «στοχεύει» τη Γη

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα «στοχεύει» τη Γη

Μία πολύ ισχυρή ηλιακή καταιγίδα φορτισμένων σωματιδίων, που αντιλήφθηκε το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA, αναμένεται να πλήξει πολύ σύντομα τον πλανήτη μας.

Η Ελλάδα απείχε από ψηφοφορία για την προστασία χωρών από τη χρεοκοπία

Η Ελλάδα απείχε από ψηφοφορία για την προστασία χωρών από τη χρεοκοπία

Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την προστασία χωρών από τη χρεοκοπία.
Το ίδιο έπραξαν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες – μέλη του ΟΗΕ, εκτός από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Φινλανδία και την Τσεχία που ψήφισαν κατά.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έλαβε χθες ο ΟΗΕ, η όποια διεθνής σύμβαση για την πτώχευση και την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την επόμενη Συνέλευση του Οργανισμού του χρόνου, οπότε και θα τεθεί σε ψηφοφορία.
Η απόφαση ελήφθη με 124 θετικές ψήφους, 11 αρνητικές και 41 αποχές.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την… πολύπαθη Αργεντινή.

Το Μήνυμα της Ανάστασης από την Αμφίπολη

Το πόσο σημαντικοί είναι οι Κλασσικοί (και όχι “Αρχαίοι”) Έλληνες στην Ιστορία της Ανθρωπότητος φαίνεται από το πόσο ένας “τάφος” 2.500 χρόνων επηρεάζει την Ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη…

Ως πότε θα αγνοείς την δική σου ευτυχία;

Ως πότε θα αγνοείς την δική σου ευτυχία;

Επιμέλεια – Απόδοση:Απόστολος Καζάκος

 Είναι στην φύση μας να ανησυχούμε για το τι πιστεύουν οι άλλοι. Ζούμε σε μια κατάσταση φόβου: τί σκέφτονται, τι εντύπωση έχουν στο περιβάλλον μας; 

Θλιβερό όσο και πραγματικό, καθώς οι πράξεις μας έχουν ως κίνητρο την τελική έγκριση τρίτων. 

Καταντά εμμονή να μη θέλουμε να απογοητεύσουμε  τους άλλους, με σύνηθες αντίτιμο την δική μας ευτυχία. 

Πόσο χρόνο αναλώνουμε, πόσα πράγματα κάνουμε, πριν κάνουμε κάτι πραγματικά για εμάς; 

Η συμπεριφορά αυτή, ήταν κυρίαρχη στις γυναίκες ως φυσιολογική έκφραση της μητρότητας, ενώ τώρα είναι εμφανής στις νεότερες γενιές. 

Ολόσωμες οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης

Οι Καρυάτιδες του τάφου της Αμφίπολης είναι ολόσωμες και ανάμεσά τους υπάρχει θυραίο άνοιγμα και όχι δίφυλλη πόρτα (!), όπως έγραψε έγκυρη εφημερίδα.
Σχεδιαστική αναπαράσταση  του ταφικού μνημείουΣχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείουΤα δύο νέα αυτά στοιχεία αποκαλύπτονται από την πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου που εκπόνησε ο αρχιτέκτων της ανασκαφής Μιχάλης Λεφαντζής. Το σχέδιο, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αποδίδει στη θέση τους όλα τα στοιχεία που έχουν ώς τώρα αποκαλυφθεί.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ



ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ , ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΣΟ ΑΝΑΛΥΜΕΝΑ!

ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΝΙΩΘΩ ΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΟΡΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!

ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΤΗ ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΥΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΥ!

ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤE ΝΑ ΜΗ ΜΠΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΟΥ , ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ!

Το αίνιγμα του τάφου της Αμφίπολης – 2


arxigramma-Piαρατάμε τα πέριξ, κι ακολουθούμε τους αρχαιολόγους μέσα στον ίδιο τον τάφο.
Είχα πεί πως δεν θα συνεχίσω το άρθρο, παρά μόνον μετά το “επίσημο” άνοιγμα του τάφου – δηλ. μετά την επίσημη ανακοίνωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ισχύει. Ωστόσο, μπορούμε να δούμε μερικά πράγματα από τώρα.
Καί, πρώτους καί καλύτερους, θα δούμε τους ρόδακες, που βρέθηκαν στον διάδρομο εισόδου του τάφου:
rodakes-tafou-Amfipolhs
Ναί, ξέρω, είναι ίδιοι μ’ αυτούς που βρέθηκαν στη Βεργίνα, άρα τάφος Μακεδόνα βασιλέα, μπλά-μπλά-μπλά.
Οι ρόδακες αυτοί, όμως, είναι ίδιοι καί μ’ αυτόν:
diskos-Faistou-pleura-1

Το αίνιγμα του τάφου της Αμφίπολης – 1β

Kardamylh_19-08-2014

arxigramma-sigmaυνεχίζεται ο καταιγισμός ειδήσεων με συμβολικά γεγονότα! Θεωρώ σκόπιμο ν’ αναφέρω μερικές, καί ας είναι καλά ένα από τα ιστολόγια που διαβάζω, που τις συγκεντρώνει καί τις παρουσιάζει όλες μαζί… ώστε να γλυτώνω το ψάξιμο. (Εδώ, δίνω τους συνδέσμους από τις πηγές των ειδήσεων.)
Έχουμε, λοιπόν…
Στην Κόρινθο:
  • Σκοτωμένο γεράκι (δηλαδή, το ιερό πτηνό του Απόλλωνα) από κυνηγό.
  • Φωτιά στον ναό του Αποστόλου Παύλου.
  • Καί, ώ της ηλιθιότητας, ζωγραφισμένο “στρίνγκ” επάνω στο (ολόσωμο) άγαλμα του Ηρακλή. (Κάποια βάνδαλα κι αγράμματα ζώα προφανώς θα ήθελαν να είναι σαν τα μούτρα τους ο κατ’ εξοχήν άνδρας. Αμ, δεν ήταν, όμως! Κάντε τον κόπο να διαβάσετε γιά τους δύο ληστές, που ο Ηρακλής τους έδεσε με τα κεφάλια προς τα κάτω καί τους κουβαλούσε… καί γιατί στο τέλος τους άφησε ελεύθερους.)

Το αίνιγμα του τάφου της Αμφίπολης – 1α



arxigramma-Piαραμένουμε στο προηγούμενο θέμα, με το φονικό καί την τοιχογραφία στη μονή Περιβλέπτου, καί σημειώνουμε κάποια συμβολικά. Συν καταιγισμόειδήσεων… που φαινομενικά δεν έχουν σχέση με το θέμα μας, ούτε είναι δυνατόν (με πρακτική καθημερινή λογική, τουλάχιστον…) να προξενεί κάποιο άτομο εξεπίτηδες τα γεγονότα, που περιγράφονται στις ειδήσεις αυτές.
Όλ’ αυτά υπέπεσαν στην αντίληψή μου χθες το βράδυ, δηλαδή αρκετές ώρες αφ’ ότου είχα τελειώσει καί δημοσιεύσει την ανάρτησή μου. Ωστόσο, θεωρώ απαραίτητο το να τ’ αναφέρω.
Πάμε να τα δούμε.
1. Στην τοιχογραφία, πάνω αριστερά υπάρχει μιά “ξεκάρφωτη” γατόφατσα:
Αnalhpsis-Megalou-Aleksandrou-2

Το αίνιγμα του τάφου της Αμφίπολης – 1

sfigges-foney8entes
arxigramma-Piαρά το ότι μόλις πριν μία ανάρτηση εγώ ο ίδιος έγραφα: “Οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους, κι οι ζωντανοί με τους ζωντανούς”, ωστόσο δεν αφήνω εύκολα την αγαπημένη μου ασχολία, τους γρίφους με μυστήριο.
Τί να κάνουμε; Πρώτα βγαίν’ η ψυχή, κι ύστερα το χούϊ! Όμως:
Ο -περίφημος πιά- τάφος της Αμφίπολης κρύβει περισσότερα μυστικά, απ’ όσα φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Περισσότερα καί βαθύτερα. Πολύ βαθύτερα.
Ο πρόσφατος φόνος των δύο “μποντυμπιλντεράδων” στη νότια Ελλάδα, απ’ την αρχή μου “ξίνισε”. Μου φάνηκε πολύ παράξενος – καί η δικαιολογία πως έγινε γιά “ρίξιμο” 800 ευρώ, επειδή οι φονευθέντες δεν παρέδωσαν υπεσχημένη παρτίδα αναβολικών στους δύο 18χρονους δράστες, είναι σαφώς ανεπαρκής. Να μην πω “τουλάχιστον βλακώδης”. Αυτή μπορεί να πείθει τυφλωμένα από κομματική άνοια γεροντάκια, που ενημερώνονται από “έγκριτα” κατεστημένα ΜΜΕ, αλλά όχι εμένα. Μπορεί να “κλείνει στόματα”, αλλά δεν σταματάει το πληκτρολόγιό μου.
Ο λόγος;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα