Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Οι πύλες της Κόλασης και του Παράδεισου

Μια πολύ όμορφη ιστορία που αφηγείται και αναλύει ο Osho. Από τις πιο όμορφες ιστορίες που έχω διαβάσει...

Κάποτε ένας πολεμιστής, ένας σπουδαίος σαμουράι επισκέφτηκε τον Χακούιν, ένα μεγάλο δάσκαλο του Ζεν και τον ρώτησε: ΔΑΣΚΑΛΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΥΛΕΣ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ;

«Ήταν ένας απλός πολεμιστής. Οι πολεμιστές πάντα είναι απλοί αλλιώς δεν μπορούν να γίνουν πολεμιστές. Ξέρουν μόνο δυο πράγματα, Ζωή και Θάνατο. Συνεχώς ρισκάρουν την ζωή τους, την παίζουν κορώνα–γράμματα...

Γιατί τα σπουργίτια μαζεύουν αποτσίγαρα από τους δρόμους;




Καπνίζεις και πετάς αποτσίγαρα δεξιά και αριστερά; Τουλάχιστον χρησιμεύουν σε κάτι. Όπως ανακάλυψαν ερευνητές του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού, τα περιμαζεύουν σπίνοι και σπουργίτια της πόλης, όχι επειδή έχουν εθιστεί στη μυρωδιά του τσιγάρου, αλλά επειδή είναι υλικό που διώχνει τα παρασιτικά ακάρεα και γι΄ αυτόν τον λόγο το χρειάζονται στη φωλιά τους!

Σε έπεισαν...

Κοίτα το κεφάλι σου! Σε έπεισαν ότι θα έχεις αξία μόλις το γεμίσεις γνώσεις, και η αλήθεια είναι πως το γέμισες τόσες πολλές, που χώρος για το σ’ αγαπώ, το σε νιώθω, το σε θέλω, το σε χρειάζομαι, δεν έχει μείνει, επειδή αυτά από βιβλία δεν θα τα μάθεις.
Κοίτα το σώμα σου! Σε έπεισαν ότι θα αποδεικνύεις την αξία σου όταν πανάκριβα και μοδάτα ρούχα θα το καλύπτουν, και η αλήθεια είναι πως τα κυνήγησες τόσο πολύ για να τα έχεις, που δεν πρόσεξες ποτέ ότι αυτά τα μπιχλιμπίδια, τη γύμνια της ψυχής σου ποτέ δεν θα την κρύψουν, γιατί η καρδιά σου δεν ντύνεται με ρούχα ακριβά, αλλά το χαμόγελο, η χαρά, και η ευτυχία είναι που την ανθίζουν.
Κοίτα τα χέρια σου! Σε έπεισαν πως η γροθιά είναι το έμβλημα της δύναμης, και η αλήθεια είναι πως γρονθοκοπώντας απέκτησες τη ζωή σου και πάντα για να αρπάξεις και να αποκτήσεις πασχίζεις, και δεν λογάριασες ποτέ, πως την άμμο δεν την συγκρατείς με σφιχτή την παλάμη, πως μοιράζεις όποτε ανοίγεις τα χέρια σου, πως το άρωμά σου διαχέεται με την αγκαλιά σου, και πως τα χέρια τα ανοιχτά, χωράνε μέσα τους τον κόσμο όλο.

Κύττα το κεφάλι σου! Σε έπεισαν ότι θα έχεις αξία μόλις το γεμίσεις γνώσεις, και η αλήθεια είναι πως το γέμισες τόσες πολλές, που χώρος για το σ’ αγαπώ, το σε νιώθω, το σε θέλω, το σε χρειάζομαι, δεν έχει μείνει, επειδή αυτά από βιβλία δεν θα τα μάθεις.

Κύττα το σώμα σου!

ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΕΣΒΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ



Περισσότερο από μισός αιώνας έχει περάσει από τότε που σκοτώσανε, αυτοκτονήσανε την Μαίρυλιν Μονρώ κι ακόμα δεν έχουν σταματήσει οι αποκαλύψεις(;) που βγαίνουν και την αφορούν άμεσα. Τα έχουμε πει. Υπάρχουν κάποια πρόσωπα με απίστευτο μαγνητισμό στις μάζες και γι' αυτό δεν “πεθαίνουν” ποτέ! Η μνήμη τους θα ζει αιώνια, π.χ. Μαίρυλιν Μονρώ, Τζαίημς Ντην.

Το τελευταίο νέο είναι ότι η θρυλική ηθοποιός, μάλλον το θρυλικό όνομα του Χόλυγουντ, συζούσε με μία κυρία, λεσβία, την καθηγήτρια της υποκριτικής Natasha Lytess. Το έγραψε η βρετανική Daily Mail.

ΞΑΝΑ, ΚΑΙ ΞΑΝΑ, ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!



Πιτσιρικάδες πρώτα ακούσαμε για το ροκ εν' ρολ και μετά για την κάντρυ. Και το όνομα το μεγάλο της αμερικάνικης Country Music ήταν ο Johnny Cash. 

Γεννημένος τραγουδιστής. Έκανε και τον ηθοποιό, και τον συγγραφέα αλλά έγραψε τη μεγάλη προσωπική του Ιστορία τόσο σα τραγουδιστής των δίσκων όσο και των συναυλιών.

“Γεια σας, είμαι ο Τζώνυ Κας” έλεγε πάντα όταν εμφανιζότανε μπροστά στο κοινό και επιτόπου ξεκίναγε να τραγουδάει κάθε φορά, πρώτο κομμάτι, το αγαπημένο του Folson Prison Blues. Καθόλου τυχαίο. 

Έδωσε αρκετές συναυλίες σε φυλακές! Και ο ίδιος, επειδή ήταν άνθρωπος με αδυναμίες, μπήκε επτά φορές στη φυλακή.

Η ευθύνη στην ψυχολογική ενηλικίωση

Σίγουρα δεν μπορεί να ζητά κανείς από ένα παιδί να πάρει σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις για το μέλλον του, και το μέλλον των άλλων.

Σίγουρα υπάρχουν εκείνοι που έχουν κίνητρο μεθοδευμένα να σε κρατήσουν προσκολλημένο στην νοητική & ψυχική κατάσταση του νηπίου.

Δες όμως εάν, έμμεσα, επιθυμείς κι εσύ αυτήν την κατάσταση..

Με ποιούς τρόπους συμβάλεις ατομικά & συλλογικά στην καλλιέργεια της ψυχοπνευματικής σου υστέρησης και καθήλωσης...;

10 φράσεις που σε γεμίζουν δύναμη και αυτοπεποίθηση

ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ-10 φράσεις που σε γεμίζουν δύναμη και αυτοπεποίθηση
Αν δεν υιοθετείς αυτές τις πεποιθήσεις ή νοοτροπίες και στάσεις ζωής, δες μήπως μπορείς να τις υιοθετήσεις. Μερικές σημαντικές στάσεις ζωής βρίσκονται μέσα στις φράσεις που ακολουθούν. Υιοθετώντας τες, διαλέγεις να δώσεις δύναμη στον εαυτό σου, να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και την αξία σου.

Απολαυστική φάρσα της «Ελληνοφρένειας» για την Αμφίπολη



 Απολαυστική φάρσα της «Ελληνοφρένειας» για την Αμφίπολη (Βίντεο)

 Μια ξεκαρδιστική «καταγγελία» στο γραφείο του υπουργείου Πολιτισμού έκαναν οι συντελεστές της «Ελληνοφρένειας».

Ο «Ιεροκλής Πεπέτας» ανέλαβε δράση, τηλεφώνησε στο γραφείο του υπουργού και αφού ενημέρωσε ότι η κυρία Περιστέρη είναι μέσα στον τάφο και δεν πιάνει το κινητό της κατήγγειλε ότι «Ήρθε ο Τσίπρας με κασμάδες και κάτι ακτιβιστές για να καπηλευτούν την επιτυχία του μνημείου και ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ice bucket μπροστά από τις Καρυάτιδες»

Όπως ήταν λογικό η γυναίκα που σήκωσε το τηλέφωνο έμεινε έκπληκτη, αλλά και... υποψιασμένη για τα όσα παρανοϊκά άκουγε.

Πόσων χρονών είναι τα γόνατά σας;


Το γόνατο είναι η μεγαλύτερη και η πιο ταλαιπωρημένη άρθρωση στο σώμα, αφού σε κάθε μας βήμα δέχονται κραδασμούς με διπλάσια έως τριπλάσια δύναμη από το βάρος μας. Πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε και να τα διατηρήσουμε γερά και υγιή;

Γυναικείο «προνόμιο»
 
Οι τραυματισμοί στο γόνατο δεν αφορούν μόνο ανθρώπους που ασχολούνται συστηματικά με κάποιο σπορ ή έχουν έντονη σωματική δραστηριότητα. Φθορές μπορεί να εμφανίσει ο καθένας από εμάς, ως αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων κινήσεων (π.χ. ανεβοκατέβασμα σκάλας) ή λανθασμένης εκτέλεσης κινήσεων στο γυμναστήριο ή στην καθημερινότητα. Μάλιστα, οι γυναίκες είναι 3-8 φορές πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα στο γόνατο. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σενέκας - περί της πνευματικής γαλήνης

free_mind_sftVIII. Ας περάσουμε τώρα στο θέμα των πατρικών περιουσιών , που αποτελεί την πηγή για τις μεγαλύτερες ανθρώπινες στενοχώριες γιατί , αν συγκρίνεις όλα τα άλλα που μας δίνουν άγχος -θανάτους, αρρώστιες , φόβους, επιθυμίες , αντοχή στον πόνο και στο μόχθο- με τα δεινά που μας προσφέρουν τα χρήματά μας , η τελευταία αυτή πηγή στενοχώριας  ξεπερνά κατά πολύ όλες τις άλλες.


Γι' αυτό λοιπόν και θα πρέπει να σκεφθούμε πόσο μικρότερη είναι η λύπη μας όταν δεν έχουμε χρήματα παρά όταν έχουμε και τα χάσουμε' και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι, όσο πιο λίγα έχει να χάσει η φτώχεια , τόσο λιγότερες ευκαιρίες έχει να μας βασανίζει. Γιατί κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι οι πλούσιοι υποφέρουν με μεγαλύτερη άνεση τις απώλειες ο πόνος του τραύματος είναι όμοιος τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα σώματα.

Business Insider: Αυτά είναι τα 11 υπερόπλα των ΗΠΑ που δεν διαθέτει καμία άλλη χώρα [εικόνες]


Τη στιγμή που η κοινή γνώμη των ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της εμπλοκής της χώρας στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο Τζον Κέρι προειδοποιεί πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κρατήσει για χρόνια, μέχρι την τελική ήττα των τζιχαντιστών.

Πού πήγε λοιπόν η περιβόητη στρατιωτική κυριαρχία της υπερδύναμης; Στην πραγματικότητα οι τζιχαντιστές είναι άρτια εκπαιδευμένοι σε μη τακτικό πόλεμο, ενώ διαθέτουν πληθώρα όπλων για να αποκρούσουν τυχόν επιθέσεις. Φυσικά δεν έχουν την υπεροπλία των ΗΠΑ και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Όχι μόνο οι τζιχαντιστές, αλλά οποιοδήποτε νόμιμο ή μη, κράτος του κόσμου.


Όπως αναφέρει το Business Insider οι ΗΠΑ διαθέτουν όπλα που δεν τα βρίσκει κανείς σε καμία άλλη χώρα. Παρουσιάζει, λοιπόν, 11 από αυτά τα υπερόπλα που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν από τους αμερικανούς στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Δωδεκάνησα: Απίστευτος ο αριθμός των χωρισμένων ζευγαριών στα νησιά μας




 Απίστευτος ο αριθμός των χωρισμένων ζευγαριών στα νησιά μας

Μόνο στη Ρόδο ξεπερνούν τα 4.000 άτομα


Διαστάσεις επιδημίας φαίνεται ότι έχουν πάρει τα διαζύγια στα νησιά της Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Ροδιακή».

Μόνο στο νησί της Ρόδου, ο αριθμός των διαζυγίων σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή (αφορά και τους πολιτικούς αλλά και τους θρησκευτικούς γάμους) έφθασαν συνολικά τα 4.037  άτομα.


Αντίστοιχα υψηλός είναι επίσης και ο αριθμός των χωρισμένων ζευγαριών που καταγράφονται και στα υπόλοιπα νησιά του νομού μας, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Ειδικότερα ο αριθμός των χωρισμένων ζευγαριών κατά νησί σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων που έκανε η ΡΟΔΙΑΚΗ έχουν ως εξής:

Διέρρευσαν 5 εκατομμύρια κωδικοί του Gmail – Αλλάξτε άμεσα τον κωδικό σας

create-a-new-gmail-account

Τη στιγμή που οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται και πληθύνονται όχι μόνο εναντίον φυσικών προσώπων, αλλά και εταιρειών αιχμής, η ανάρτηση πέντε εκατομμύριων λογαριασμών στο διαδίκτυο, από ρώσο χάκερ, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.
Η μεγάλη είδηση ​​ είναι η κυκλοφορία μιας βάσης δεδομένων που περιέχει περισσότερους από 5 εκατομμύρια λογαριασμούς του Gmail. Η βάση δεδομένων φαίνεται να περιλαμβάνει ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όλες οι ιατρικές εξετάσεις που κόβει ο ΕΟΠΥΥ


Μακρύς είναι ο κατάλογος των εξετάσεων που δεν θα γράφονται, σε ασφαλισμένους,  καθώς δεν είναι μόνο το τεστ ΠΑΠ και ο έλεγχος του προστάτη (PSA), που κόβονται από τον ΕΟΠΥΥ. Η λίστα με τις εξετάσεις τις οποίες θα πρέπει πια να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς είναι τεράστια και αφορά σχεδόν το σύνολο των προληπτικών εξετάσεων.
Οι εξετάσεις που κόβονται αφορούν μεταξύ αλλων τον θυρεοειδή, τον καρκίνο, τα οστά, την αναιμία καθώς και δεκάδες άλλες ασθένειες. 
Δείτε τον πλήρη κατάλογο με τις κομμένες εξετάσεις:

Αντιεπιστημονικές, απάνθρωπες, αλλά και ασύμφορες οικονομικά, είναι οι νέες εξαγγελίες του Yπουργείου Υγείας


Αντιεπιστημονικές,  απάνθρωπες, αλλά και ασύμφορες οικονομικά, είναι οι νέες
εξαγγελίες του ΕΟΠΥΥ για την κατάργηση συγκεκριμένων  προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Αντιεπιστημονικές,  επειδή πάνε να εφαρμόσουν μέτρα και σταθμά άλλων προηγμένων χωρών (ΗΠΑ,& Μεγάλης Βρετανίας), στις οποίες έχει αυξηθεί το μεσοδιάστημα των ελέγχων του πληθυσμού. 

Αυτό φυσικά έγινε μετά από μακροχρόνια συμμετοχή των γυναικών, οι οποίες για δεκαετίες συμμετείχαν σε  προληπτικά προγράμματα  για την πρόληψη  του καρκίνου του μαστού και του καρκίνο του τραχήλου της μήτρας  και δεν αντιμετωπίζουν τη σημερινή οικονομική κατάσταση των Ελλήνων.

Απάνθρωπες:  Eπειδή μάλλον στοχεύουν στην εξόντωση των ασθενέστερων οικονομικά και σωματικά αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία συνανθρώπων μας. Κι αυτό γιατί οι εξετάσεις που δεν θα χορηγούνται για την πρόληψη  παθήσεων όπως του καρκίνου του  μαστού, προστάτη, ωοθηκών  και  τραχήλου της μήτρας, είναι καρκίνοι που σκοτώνουν χιλιάδες συνανθρώπους μας κάθε χρόνο. Επίσης  και για πολλές  άλλες παθήσεις όπως π.χ  καρδιοπάθειες.

Είναι αδιανόητο για έναν θεράποντα ιατρό να μη μπορεί να γράψει ένα τρίπλεξ καρδιάς σε καρδιοπαθή  ή  χειρουργημένο στην καρδιά ασθενή όταν εκείνος το κρίνει.

 Ασύμφορες οικονομικά, αφού η πρόληψη του καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών, του προστάτη κ.ά. είναι 10 φορές τουλάχιστον φθηνότερη από ότι  κοστίζει η αντίστοιχη   θεραπευτική  αγωγή σε περίπτωση εμφάνισης καρκίνου.

Με γνώμονα μόνον τη μείωση του κόστους ,  δυστυχώς το Υπουργείο Υγείας εκδίδει και εφαρμόζει οδηγίες, που συμβουλεύτηκε  από άλλα συστήματα υγείας,  βασιζόμενα σε αλλότρια και ξένα προς εμάς δημογραφικά και πληθυσμιακά στοιχεία αλλά και νομικά πλαίσια, αφού η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν διαθέτει Αρχείο Καταγραφής  Νεοπλασιών (καρκίνων), για να γνωρίζουμε  τα πλήρη επιδημιολογικά στοιχεία και τον επιπολασμό των νοσημάτων αυτών. Δηλ. χωρίς να υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση ή μεθοδολογία που να βασίζεται στα Ελληνικά δημογραφικά και πληθυσμιακά στοιχεία. 

Gravity Probe B



Το διάστημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην φυσική. Για τον Ισαάκ Νεύτων το διάστημα ήταν ένα πλαίσιο εργασίας παθητικό, απόλυτο, παντοτινό και αναλλοίωτο για ότι συμβαίνει στον Κόσμο και αυτό του επέτρεπε να κατανοήσει όλες σχεδόν τις κινήσεις που έβλεπε γύρω του, φτιάχνοντας νόμους που προέβλεπαν τα πάντα.

Η προσέγγιση του Νεύτωνα ήταν στο επίκεντρο για πάνω από διακόσια χρόνια. Στις αρχές του εικοστού αιώνα όμως οι ιδέες ενός υπαλλήλου που δούλευε σε ένα ελβετικό γραφείο ευρεσιτεχνιών, του Άλμπερτ Αϊνστάιν, ανέτρεψαν την εικόνα του Νεύτωνα για το διάστημα.

Με την θεωρία της ειδικής σχετικότητας ο Αϊνστάιν ανακάλυψε ότι η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι ίδια (300.000 χλμ. το δευτερόλεπτο) για όλους τους παρατηρητές, ανεξαρτήτως της σχετικής τους κίνησης ή της κίνησης της πηγής του φωτός και έφερε την μεγάλη ανατροπή. 

Τεχνολογία ΔΙΧΩΣ πνευματικότητα

Τεχνολογία ΔΙΧΩΣ πνευματικότητα.Τὸ μεγάλο «δυστύχημα» τῆς ἀνθρωπότητος εἶναί πὼς ἀνεπτύχθη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ χωρὶς παράλληλα νὰ ἐξελιχθῇ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ..
Μόνο ἡ ἐπιστροφὴ στὴν βάσῃ, δηλαδὴ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ εἶναι αὐτό που θὰ ἀποκόψη τὸν ἄνθρωπο ἀπὸ τὴν βαρβαρότητα .
Αὐτὴ ἡ ἐπιστροφή συνέβη κατὰ τὴν διάρκεια τῆς ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ, ἐξ οὐ καὶ τὸ ὄνομα τῆς καὶ τὰ ἀποτελέσματα ὑπῆρξαν ὁρατὰ καὶ οὐσιαστικὰ γιὰ τὴν ἀναβάθμιση τοῦ ἐπιπέδου τῆς ζωῆς τῶν ἀνθρώπων μὲ πυρῆνα τὸν ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟ .

Επιλογή και Ευθύνη

sartre1
Η λέξη “επιλογή” χρησιμοποιείται αρκετά στην καθημερινότητα, αλλά συχνά δεν γνωρίζουμε τη διαφορά ανάμεσα στα ρήματα “επιλέγω” και “διαλέγω”. Διαλέγω, όταν έχω να αποφασίσω ανάμεσα σε εναλλακτικές. Αυτές μπορεί να αφορούν ένα συνεργάτη μας, το πού θα πάμε διακοπές, ή τι θα πάρουμε σε ένα δείπνο. Επιλέγω σημαίνει οικειοποιούμαι την απόφαση που μόλις πήρα. 
Στην καθημερινότητα μπορεί να μην έχουμε μπροστά μας πολλές εναλλακτικές, έχουμε όμως μία επιλογή και αυτή είναι να αποφασίσουμε αν θα οικειοποιηθούμε ή όχι την αλληλουχία των πράξεών μας
Όπως λέει ο Άμλετ στο ομώνυμο έργο του Σέξπηρ, “Να ζεις κανείς ή να μη ζει, αυτό είναι το ερώτημα” (Άμλετ 3.1). 

Ένα Φύσημα!

6280 72c8 500

Στον Αστερισμό του Τυμβωρύχου κινείται η θλιβερή κυβέρνηση των εξωνημένων Ολετήρων, ελπίζοντας ότι θα τους σώσει ο Μεγαλέξαντρος, μέσα από τον τάφο της Αμφίπολης.

Διαβάζεις τις δηλώσεις τους και καταλαβαίνεις ότι ο πανικός έχει αρχίσει να παραλύει τα βρώμικα κι αδύναμα μυαλά τους. 

Η μια επικρίνει τους Έλληνες που επένδυσαν τις οικονομίες τους στο πατρογονικό όνειρο για ένα κεραμίδι στο κεφάλι. Ο άλλος «τιτιβίζει» σαν αφιονισμένος παπαγάλος με το νέο του επιχείρημα: «Τώρα που μειώνονται οι αυτοκτονίες τί θα πουν οι κατ' επάγγελμα λαϊκιστές?»  

Η έλξη της αρνητικής σκέψης

Γιατί αναγνωρίζουμε στη ζωή μας τη λύπη περισσότερο από τη χαρά; Γιατί άραγε οι αρνητικές ιστορίες μας παίρνουν τόσο πολύ υπόσταση μέσα μας αντί για τα όμορφα πράγματα που κάνουμε ή συμβαίνουν γύρω μας; Γιατί δεχόμαστε όλο το βάρος του «όχι» και δεν αφήνουμε το «ναι» να διεκδικήσει το δικό του ποσοστό εγγραφής;

Σκεφτείτε μία καθημερινή εικόνα. Για παράδειγμα την περίπτωση που οδηγούμε βιαστικά για μία συνάντηση και μας πιάνει κόκκινο φανάρι ενώ τρέχουμε να το περάσουμε. Η πρώτη σκέψη είναι αυθόρμητη «πάντα με πιάνει το κόκκινο όταν βιάζομαι, όταν θέλω να περάσω για να πάω στο ραντεβού μου, πάντα μου συμβαίνει αυτό και μόνο σε εμένα» και όσο περισσότερο το χτίζουμε με αρνητισμό, τόσο φτιάχνουμε σενάρια που θυμίζουν το «άντε και εσύ και ο γρύλος σου». Ναι, μας έπιασε κόκκινο. Πόσες φορές έχει γίνει αυτό; Άγνωστο, γιατί δεν τις μετράμε. Κι όμως νομίζουμε ότι μας πιάνει μόνο το κόκκινο! Αν υπήρχε ένας μετρητής προσπέλασης φαναριών, σίγουρα τα πράσινα θα ήταν περισσότερα, αν όχι τουλάχιστον ισόποσα.

Λόγοι για να ζεις– Gabriel Garcia Marquez

1. «Σε αγαπώ, όχι για αυτό που είσαι… αλλά για αυτό που είμαι εγώ, όταν είμαι κοντά σου».

2. Δεν αξίζει να κλαίς για κανέναν. Όσοι αξίζουν τα δάκρυα σου, δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις.

3. Επειδή πιστεύεις ότι κάποιος δεν σε αγαπάει όσο εσύ θα ήθελες, δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπά με όλη την καρδιά του.

4. Αληθινός φίλος είναι αυτός που σου κρατάει το χέρι… και ταυτόχρονα αγγίζει την καρδιά σου.

5. Ο χειρότερος τρόπος ν΄αγαπάς κάποιον, είναι να κάθεσαι δίπλα του, αλλά αυτός να μην είναι πραγματικά εκεί.

Οι ωραίοι άντρες έχουν χειρότερο σπέρμα

Οι ωραίοι άντρες έχουν χειρότερο σπέρμα
Μη σας ξεγελούν τα αμυγδαλωτά μάτια και το θεληματικό πηγούνι! Αν και τα αντικειμενικά ελκυστικά χαρακτηριστικά θεωρούνται ένδειξη καλών γονιδίων και καλής υγείας, φαίνεται πως δεν είναι ενδεικτικά και της καλής γονιμότητας του άντρα.
Ερευνητές από την Ισπανία, την Αυστραλία και την Κολομβία ανατρέπουν τη λεγόμενη θεωρία του φαινότυπου, η οποία υποδεικνύει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους ελκυστικούς άνδρες επειδή τα παιδιά τους θα κληρονομήσουν καλά χαρακτηριστικά, όπως η καλή υγεία και η εξυπνάδα.
Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Evolutionary Biology υποστηρίζει ότι οι άντρες με πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά έχουν χειρότερη ποιότητα σπέρματος. Αν και οι ερευνητές δεν εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό, παλαιότερα ερευνητικά δεδομένα έχουν καταδείξει ότι τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να παρεμποδίσουν την ομαλή παραγωγή του σπέρματος.

Τα πιο ερωτικά σημεία στο ανδρικό και το γυναικείο κορμί

Τα πιο ερωτικά σημεία στο ανδρικό και το γυναικείο κορμί
Η ερωτική διέγερση είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη έκφανση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και δεν πρέπει να την προσεγγίζουμε με «πρωτόγονο» τρόπο, εστιάζοντας δηλαδή μόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
Πολλές ακόμη περιοχές του σώματος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στο άγγιγμα, την πίεση ή τη δόνηση, καθώς διαθέτουν δεκάδες νευρικές απολήξεις. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο επιστημονικό περιοδικό Cortex, υπάρχει μια «γενική ομοφωνία» για τις βασικότερες ερωτογενείς ζώνες στον άντρα και τη γυναίκα, ανεξαρτήτως των προσωπικών προτιμήσεων του καθενός.
Οι ερωτογενείς ζώνες δε συνδέονται μόνο με την απόλαυση στο σεξ αλλά και με διαφορετικές αντιδράσεις του εγκεφάλου και του υπόλοιπου σώματος. Για παράδειγμα, η διέγερση του γυναικείου κόλπου συνδέεται με την απελευθέρωση προλακτίνης, μιας ορμόνης που ενισχύει την καλή διάθεση, ενώ ο τράχηλος ελέγχει τις συσπάσεις των μυών κατά τη διάρκεια του σεξ.

Νερό με λεμόνι: Μύθος ή αλήθεια οι θαυματουργές του ιδιότητες;

Νερό με λεμόνι: Μύθος ή αλήθεια οι θαυματουργές του ιδιότητες;
Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά ακούμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού με λεμόνι για τον οργανισμό μας.
Κατά πόσο όλα αυτά όμως ευσταθούν και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;
Απευθυνθήκαμε στους ειδικούς, οι οποίοι έχουν τις απαντήσεις. Δείτε, λοιπόν, γιατί πρέπει και εσείς να ξεκινήσετε να πίνετε νερό με λεμόνι!

MASTER GAME ΕΣΥ ΠΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙΣ;


Master Game Anoigma
Γράφει η Μίλιτσα Κοσάνοβιτς
Αν ακόμη δεν βρήκες το κατάλληλο «παιχνίδι» της ζωής σου, αυτό που σε εκφράζει και θέλεις να το παίζεις, ψάξε και βρες το. Όταν το βρεις παίξτο! Παίξτο με όλη σου τη δύναμή, σαν να εξαρτάται η ίδια σου η ζωή από αυτό το παιχνίδι. 
Γιατί, κακά τα ψέματα, η ζωή σου όντως εξαρτάται από αυτό. Και όταν περνάς τις στιγμές που νομίζεις πως η ζωή σου δεν έχει κανένα νόημα κι έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ένα τέλμα, ενώ όλοι οι δρόμοι μπροστά σου έχουν μια πινακίδα που λέει «ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ», τότε παίξε το παιχνίδι σου με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και κινήσου σαν να είχαν οι κινήσεις σου κάποιο συγκεκριμένο στόχο. 
Αν η ζωή η ίδια δεν σου προσφέρει κανένα παιχνίδι που να αξίζει να το παίξεις, τότε δημιούργησέ το μόνος σου! Κι αν αποφασίσεις να παίξεις το Master Game, πρέπει να ξέρεις πως είναι το δυσκολότερο απ’ όλα τα παιχνίδια της ζωής, αλλά αξίζει τον κόπο. Το Master Game είναι ένα «παιχνίδι» αφύπνισης από το matrix της πραγματικότητας.
“Αυτό που χρειάζονται και απαιτούν οι άνθρωποι πραγματικά από τη ζωή τους δεν είναι ούτε τα πλούτη, ούτε οι ανέσεις, ούτε ο σεβασμός των άλλων, αλλά τα παιχνίδια που να αξίζουν να παίζονται”.   Thomas Szasz

10 Υπέροχα Θετικά Συναισθήματα για Κάθε Μέρα

Ξέρετε γιατί είναι σημαντικό να διαχειριζόμαστε τον ψυχικό και τον συναισθηματικό μας κόσμο;  Επειδή αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και τους άλλους και να είμαστε πετυχημένοι στη ζωή μας!



Το πρώτο βήμα για να μάθει κανείς να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του είναι να ξέρει να τα αναγνωρίζει και να τα κατονομάζει.  Διαφορετικά, είναι δύσκολο να συνδεθεί κανείς με τη συναισθηματική του κατάσταση αν δε γνωρίζει ακριβώς ποια συναισθήματα νιώθει.

Τα βασικά συναισθήματα είναι το να νιώθει κανείς θυμωμένος, χαρούμενος, λυπημένος, φοβισμένος και έκπληκτος.  Πέρα όμως από αυτά, υπάρχουν και πολλά άλλα συναισθήματα.  Προσέξατε ότι στα βασικά αυτά συναισθήματα μόνο ένα είναι ξεκάθαρα θετικό;  Η ψυχολόγος Barbara Fredrickson στο βιβλίο της «Positivity» παραθέτει 10 συνηθισμένα θετικά συναισθήματα.  Αυτά τα συναισθήματα προέρχονται από έρευνες σε χιλιάδες ανθρώπους και απ’ ότι φαίνεται τα θετικά αυτά συναισθήματα διαμορφώνουν τη ζωή μας.

Το νόημα της αποδοχής

orange

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας φρούτα, είναι το πορτοκάλι.
Όταν στύψετε ένα πορτοκάλι, τι θα πάρετε;
Χυμό πορτοκαλιού, θα μου πείτε.
Ακριβώς! Χυμό πορτοκαλιού. Είναι αδύνατον να στύψετε ένα πορτοκάλι, και να πάρετε χυμό φράουλας, ας πούμε.
Έτσι κάθε άνθρωπος θα σας δώσει αυτό που έχει μέσα του! Δεν μπορεί να σας δώσει τίποτα άλλο, παρά μόνον αυτό που έχει, όσο γερά και αν τον στύψετε…

4+1 Σκόρπιες Σκέψεις Ανάμεσα Στο Εφήμερο Και Την Αιωνιότητα

«Κανείς δεν αγαπάει τη ζωή τόσο πολύ όσο ο γέρος»
«Πολλοί γενούν το δέος, το μέγα δέος ο άνθρωπος γεννά.»
Σοφοκλής
~
1) Περί αιωνιότητας
Ήταν στο Πήλιο που το είδα. Η καμπάνα βαρούσε πένθιμα και οι άντρες έπιναν τσίπουρο με μεζέ, πρωί Σαββάτου.
Στον πλάτανο πάνω από το καφενείο είχαν καρφώσει ένα κηδειόχαρτο. Συνηθίζω να κοιτάζω την ηλικία και τους συγγενείς που παρελαύνουν κάτω από το όνομα του εκλιπόντα.
Ο συγκεκριμένος είχε πολλούς, όλοι κατιόντες: Παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, τρισέγγονα, γέμιζαν ένα χωριό από μόνοι τους.
Κοίταξα την ηλικία και γέλασα. Δεν είχε κάποιον αριθμό, έγραφε μόνο: «Αιωνόβιος».

Θέλεις αγαπά Κύριον τον Θεόν σου εξ όλης της καρδίας σου, και εξ όλης της διανοίας σου, και εξ όλης της ψυχής σου, και εξ όλης της δυνάμεώς σου


Εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια ο «άνθρωπος» όταν «κοιτούσε» ψηλά  διαισθανόταν ότι υπάρχει κάτι πέρα από αυτά που βλέπει… Όταν ένοιωθε μόνος αποκομμένος μέσα σε ένα εχθρικό κόσμο διαισθανόταν μια άλλη Δύναμη που τα Στηρίζει όλα αυτά… Όταν, στις ώρες του στοχασμού του αναρωτιόταν «τι υπάρχει» κατανοούσε ότι «Υπάρχει Κάτι» πέρα από τα όρια του νου του… Ελάχιστοι, που δεν ξεχώριζαν από τους «τρελούς» τραβούσαν το πέπλο του Μυστηρίου για να βυθιστούν στο Άγνωστο… Κάποιοι «επέστρεφαν», κάποιοι δεν «επέστρεφαν»…
Κι έτσι δημιουργήθηκαν πριν κάποιες χιλιετηρίδες οι γνωστές μας θρησκείες, από την «πραγματική επαφή» με το Απεριόριστο… κι η φλόγα έμενε για λίγο ζωντανή και μετά έσβηνε… κι από το Μήνυμα των Μεγάλων Σοφών δεν έμεναν παρά μερικά λόγια, κάποιες συνήθειες, κάποιες τελετουργικές πράξεις… τίποτα «ζωντανό»…
Και σήμερα, την εποχή της παντογνωσίας, όπου όλοι «γνωρίζουν», (τώρα, το τι «γνωρίζουν» είναι μια θλιβερή ιστορία…), έχουν θρησκευτικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια, θρησκειολογικές και θεολογικές σχολές, χιλιάδες βιβλία, εκατομμύρια τόνους πληροφοριακό υλικό, όλοι μιλούν, μιλούν, μιλούν, για την Αλήθεια, για την Πραγματικότητα, για τον Θεό… χωρίς να έχουν βιώσει τίποτα…

Μήπως η τεχνολογία μας κάνει να αισθανόμαστε μοναξιά;

Δημιουργήθηκε για να μας «συνδέσει», αλλά μήπως τελικά η τεχνολογία μας κάνει να νιώθουμε πιο μόνοι; Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;
mipos-i-texnologia-mas-kanei-na-aisthanomaste-monaksia
Την εποχή της κοινωνικής δικτύωσης, θα αναρωτιόταν κανείς πώς γίνεται να αισθανόμαστε μοναξιά. Κι όμως, όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να επικοινωνούμε, τόσο πιο πολλή μοναξιά είναι πιθανό να αισθανόμαστε. Αυτό έδειξε με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία.
42% των Αυστραλών που χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο τέσσερις μεθόδους της τεχνολογίας για την επικοινωνία τους (όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, SMS, το Facebook και το Twitter), ένιωθαν περισσότερη μοναξιά σε σύγκριση με το 11% των ατόμων που χρησιμοποιούσαν μόνο μία, σύμφωνα με την έρευνα.
Τα αποτελέσματα του 2011, τα οποία προέρχονται από συμμετοχή 1.204 ατόμων άνω των 18 ετών, αμφισβητούν επίσης την ιδέα ότι οι ηλικιωμένοι είναι πιο μοναχικοί.

Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς


Αντιπροσωπευτικό δείγμα της εξαιρετικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αποτέλεσε η απόφαση της Ελλάδας να μη συμμετέχει στο ψήφισμα του ΟΗΕ υπέρ της προστασίας των χρεοκοπημένων χωρών από την ασυδοσία των vulture funds.

Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε έπειτα από ψηφοφορία (124 θετικές ψήφοι, 11 αρνητικές και 41 αποχές), η διεθνής σύμβαση για την πτώχευση και την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την επόμενη Συνέλευση του Οργανισμού του χρόνου, οπότε και θα τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία.

Όπως διευκρίνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, "η απόφαση της Ελλάδας να απέχει από τη ψηφοφορία αποτελεί ορόσημο για την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αφού ένα ενδεχόμενο θετικής ψήφου από μέρους μας θα μας έβαζε αυτομάτως στο γκρουπ των αδύναμων χωρών και θα αποτέλουσε σημάδι ηττοπάθειας κι επιστροφής στο παρελθόν, ακριβώς πάνω στην ώρα που ανακαλύψαμε τον τάφο της Αμφίπολης κι αρχίζουμε να απογειωνόμαστε".

Εαυτός (Μέρος Πέμπτο)

ΕΑΥΤΟΣ (Μέρος Πρώτο)

ΕΑΥΤΟΣ (Μέρος Γ)

ΕΑΥΤΟΣ (Μέρος Δ)


Εαυτός (ΚΕ΄)


Μας είναι αδύνατο να συλλάβουμε το άπειροχωρίς να το συσχετίσουμε με το χώρο και το χρόνο.

Αν ο χώρος και ο χρόνος είναι μορφές της  αντίληψης μας και βρίσκονται στην ψυχή μας,

* Τότε οι ρίζες του απείρου θα πρέπει να αναζητηθούν επίσηςμέσα μας, (στην ψυχή μας),

* Και ίσως μπορέσουμε να το ορίσουυμε ως μία άπειρη δυνατότητα επέκτασης της συνειδητότητας μας.

Εισδύοντας στα βάθη του εαυτού του ο άνθρωπος μπορεί να βρει τα πάντα, να κερδίσει τα πάντα,

* Κι αυτό που θα κερδίσει εξαρτάται απ’ αυτό που αναζητά  και από τον τρόπο που το αναζητά.

Αμφίπολη: Όταν το περίφημο λιοντάρι ήρθε στο φως - Σπάνιες φωτογραφίες από ένα βιβλίο που δεν μεταφράστηκε ποτέ!

Αμφίπολη: Όταν το περίφημο λιοντάρι ήρθε στο φως - Σπάνιες φωτογραφίες από ένα βιβλίο που δεν μεταφράστηκε ποτέ!

Κατά τον Πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο, Έλληνες στρατιώτεςπαρατήρησαν την ύπαρξη μαρμάρων μέσα σε θάμνους της δυτικής όχθης του ποταμού Στρυμώνα και ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες στην περιοχή από αρχαιολόγους...

 Ενα βιβλίο του συγγραφέα Oscar Broneer που εκδόθηκε το 1941 αλλά δεν μεταφραστηκε ποτέ στα Ελληνικά περιέχει σπάνιες φωτογραφίες από την εύρεση του επιβλητικού γλυπτού σε κομμάτια στις όχθες του Στρυμώνα καθώς και από την κατασκευή του μνημείου του.
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Πού χάθηκαν τα... ίχνη του Μ. Αλεξάνδρου


H ζωή του Μεγάλου Αλε­ξάνδρου υπήρξε περιπετειώδης. Το ίδιο ο θάνατός του στη Βαβυλώνα, το 323 π.Χ., και κυρίως η ταφή του.

Η ανεύρεση του τάφου αποτελεί σήμερα όνειρο ζωής πολλών αρχαιολόγων και ακόμα περισσότερων Ελλήνων. Ίσως γι' αυτό οι δεύτεροι, με κάθε νύξη γύρω από το όνομά του, πανηγυρίζουν πιστεύοντας πως εντοπίστηκε.

Το 321 π.Χ., σχεδόν δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου, ο Αρριδαίος ολοκλήρωσε την κατασκευή της αρμάμαξας που θα μετέφερε τη σορό από τη Βαβυλώνα στο μαντείο του Άμμωνα, όπως ήταν η επιθυμία του. Η σαρκοφάγος ήταν από σφυρήλατο χρυσό, τη γέμισαν με αρώματα, για να συντηρείται η μούμια, και τη σφράγισαν με εφαρμοστό χρυσό κάλυμμα.

Η φήμη της προπορευόταν και πολλοί κάτοικοι από τις πόλεις όπου πλησίαζε έτρεχαν να θαυμάσουν τη λαμπρή και πανάκριβη κατασκευή. Κατά τον Διόδωρο, όταν η πομπή έφτασε στα σύνορα της Συρίας με την Αίγυπτο, ο Πτολεμαίος, επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης, μετέφερε με τιμές την αρμάμαξα στην Αλεξάνδρεια.

Γιατί ο Steve Jobs δεν έδινε το iPhone στα παιδιά του; Κάτι ήξερε...

Από πολιτική ορθότητα, η Apple απέφυγε κάθε σχετική αναφορά κατά την πανηγυρική  παρουσίαση του νέου iPhone, όμως κάθε γονιός ανά τον πλανήτη το γνωρίζει καλά: Τα παιδιά θα λατρέψουν το iPhone Plus και οι γονείς δεν θα μπορούν να το αποσπάσουν από τα  χέρια τους.



Με οθόνη μήκους άνω των έξι ιντσών, δηλαδή μέγεθος παρόμοιο με αυτό του  Nintendo 3DS, το νέο iPhone 6 Plus θα γίνει μόλις κυκλοφορήσει στα μαγαζιά το απόλυτο παιχνίδι για παιδιά. Θα είναι η πιο αποτελεσματική ενασχόληση για τις μεγάλες διαδρομές με το αυτοκίνητο, αυτό που θα τα κρατά ήσυχα κατά τις ημέρες που δεν έχουν σχολείο, ενώ θα παίξει και το ρόλο της εικονικής-μαμάς, όταν η πραγματική έχει πολλές δουλειές.

Για αυτό και προκαλεί εντύπωση ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που έβαλε τα iPhones και τα iPads σε όλα τα σπίτια -και στα χέρια των παιδιών- δεν επέτρεπε στα δικά του παιδιά να περνούν το χρόνο τους με αυτά.

Το Βατικανό Προετοιμάζει Δήλωση για Εξωγήινη Ζωή


Ο Πάπας Francis φέρεται να προετοιμάζει μια σημαντική παγκόσμια δήλωση για όσον αφορά τηνεξωγήινη ζωή και τις θεολογικές επιπτώσεις της. 

Η Rosana Ubanell από το Voxxi News ανέφερε σήμερα ότι λόγω της εξέλιξης των επιστημονικών μεθόδων ανίχνευσης για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής, ο Πάπας Francis θέλει να είναι έτοιμος με μια δήλωση για την "Πρώτη Επαφή". 

Η Ubanell αναφέρει ότι οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το ενδιαφέρον του Βατικανού για την εξωγήινη ζωή είναι καλά τεκμηριωμένο μέσα από πρόσφατες διασκέψεις αστροβιολογίας τις οποίες το Παρατηρητήριο του Βατικανού έχει υποστηρίξει ή συμμετάσχει. 

Η Αγάπη Δεν Μπορεί Να Εξηγηθεί Κι Όμως Εξηγεί Τα Πάντα

Η ιστορία του Χαρούν αλ-Ρασίντ και της Λεϊλά


Harun Al-Rashid and the World of the Thousand and One Nights.jpg

Ακούγοντας πως ένας βεδουίνος ονόματι Καϊς είχε ερωτευθεί παράφορα τη Λεϊλά και είχε χάσει το μυαλό του για χάρη της, και από τότε είχε πάρει το παρανόμι Μεζνούν - ο Τρελός - ο αυτοκράτορας ένιωσε μεγάλη περιέργεια να μάθει για τη γυναίκα που είχε προκαλέσει τόση δυστυχία.

Αυτή η Λεϊλά πρέπει να είναι πολύ ξεχωριστό πλάσμα, σκέφτηκε. Μια γυναίκα κατά πολύ ανώτερη από όλες τις άλλες γυναίκες. Ίσως να είναι μια μάγισσα απαράμιλλης ομορφιάς και χάρης.

Ενθουσιασμένος, παραξενεμένος, χρησιμοποίησε κάθε πιθανό τέχνασμα για να βρει τρόπο να δει τη Λεϊλά με τα ίδια του τα μάτια και να διαπιστώσει αν αλήθευαν όσα έλεγαν για εκείνη.

Επιτέλους, μια μέρα έφεραν τη Λεϊλά στο παλάτι του αυτοκράτορα. Όταν εκείνη έβγαλε το πέπλο της, ο Χαρούν αλ-Ρασίντ απογοητεύτηκε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα