Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Κρυμμένα μυστικά Κωνσταντινούπολης


Υπάρχει κάτι μαγικό στην Πόλη και από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα εδώ, μου πλάνεψε την καρδιά και την σκέψη. Αυτό δεν είναι ούτε οι εμπορικοί της δρόμοι με την πολυκοσμία, ούτε οι κεφτέδες και τα κεμπάπ, ούτε τα δερμάτινα και οι ναργιλέδες. Αυτή η, αρχικά απροσδιόριστη, μαγεία οφείλεται στην Ιστορία και στα Ιερά χώματα τούτης της γής και κάθε φορά που προσπαθώ να συλλάβω στην σκέψη μου την Κωνσταντινούπολη σαν έννοια, κυριεύομαι από δέος και ρίγη συγκίνησης. Μια βροχερή και παγερή μέρα σαν κι αυτή αποφάσισα να έρθω σε άμεση επαφή με τα χώματα των προγόνων μας καθώς θέλησα να εισέλθω στα υπόγεια και κρυμμένα μυστικά της Κωνσταντινούπολης.
Η Ιστορία της Βασιλεύουσας ξετυλίγεται συνεχώς μπροστά στα μάτια μου και στην ιστορική χερσόνησο συναντώ συχνά πολλά τέτοια στοιχεία. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι το τμήμα του Ιπποδρόμου και συγκεκριμένα αυτό των πεσσών που στήριζαν την Σφενδόνη, το μέρος που βρισκόνταν η στροφή του Ιπποδρόμου.
Ότι απόμεινε από τον, άλλοτε, κολοσσιαίων διαστάσεων Ιππόδρομο. Εδώ οι πεσσοί που στήριζαν την Σφενδόνη
Είσοδος στοών που δυστυχώς έχουν σφραγισθεί
Ότι υπάρχει όμως πάνω στους δρόμους της Πόλης, υπάρχει και κάτω από αυτήν και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Δεν μπορείτε να νοιώσετε τον ενθουσιασμό μου καθώς ανακάλυπτα καινούριες υπόγειες δεξαμενές με κίονες και αυθεντικά ψηφιδωτά από εκείνες τις ένδοξες εποχές του Βυζαντίου, όπου η Πόλη ήταν το αδιαμφισβήτητο κέντρο του κόσμου.

Ματιές στην αρχιτεκτονική και τα σύμβολα του Γαλατά

Υπάρχουν συνοικίες στην Πόλη που, μέσα από την παρατήρηση των κτιρίων τους, μας επιτρέπουν να διαπιστώσουμε τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην Πόλη των περασμένων αιώνων. Μια τέτοια συνοικία είναι και αυτή του ιστορικού Γαλατά και οι συχνοί μου περίπατοι εκεί με ώθησαν σε μία ακόμη ανάρτηση με αρχιτεκτονικές αναφορές που όμως συνοδεύονται από πτυχές συμβολισμών, κρυφών και μή.
Το Karaköy παραμένει στις μέρες μας ακόμα υποβαθμισμένο, καίτοι στο μέλλον η εικόνα του θα μεταβληθεί σφόδρα προς το καλύτερο, λαμβάνοντας ίσως μερική από την αίγλη του παρελθόντος.
Το Κάρακιόι του παρελθόντος συναντά το τωρινό της εγκατάλειψης και της κακαισθησίας
Από τα μέσα του προπερασμένου αιώνα η Πόλη λειτούργησε ως μητρόπολη του εκσυγχρονισμού σε πάρα πολλά πεδία. Μερικά από αυτά ήταν το εμπορικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα και η καρδιά τους χτυπούσε εδώ στον Γαλατά. Όλα αυτά αποτυπώθηκαν αρχιτεκτονικά στα κτίρια που κατασκευάστηκαν εκείνη την περίοδο και που σίγουρα οι περισσότεροι περαστικοί αγνοούν στο σύντομο πέρασμα τους από τα σοκάκια που οδηγούν είτε προς το Μπέιογλου είτε προς την γέφυρα και την ιστορική χερσόνησο.

Ατάκες γάμου που έγραψαν ιστορία

Γνωριμία
«Η γυναίκα μου κι εγώ ζούσαμε ευτυχισμένοι για 25 ολόκληρα 


χρόνια. Μετά γνωριστήκαμε…» Χαραγμένο στο μνημείο του Άγνωστου Συζύγου.


Απιστία
«Όταν ένας άνδρας σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει… καλύτερη εκδίκηση από το να τον αφήσεις να την κρατήσει» Σάσα Γκιστρί, Γάλλος ηθοποιός που είπε επίσης ότι «η γυναίκα που το σκάει με τον εραστή της δεν εγκαταλείπει τον άνδρα της, τον απαλλάσσει από μια άπιστη σύζυγο.»

Ταχύτητα
«Φυσικά και υπάρχει τρόπος να μεταφέρεις χρήματα και ο οποίος να είναι πιο γρήγορος και από το e-banking. Ονομάζεται γάμος» Ανώνυμος τραπεζίτης, αποκαλύπτει το υπέρτατο μυστικό που απειλεί τον τομέα εργασίας του.

Αναζητώντας το Βούδα - Μια διδακτική ιστορία


Ο Βούδας τριγυρνούσε στον κόσμο για να συναντήσει όσους αυτοαποκαλούνταν μαθητές του, και να τους μιλήσει για την αλήθεια.

Στο πέρασμα του, οι άνθρωποι που πίστευαν στο λόγο του έτρεχαν κατά εκατοντάδες να τον ακούσουν, να τον αγγίξουν ή να τον δουν, σίγουρα για μία και μοναδική φορά στη ζωή τους.
Τέσσερις μοναχοί που έμαθαν ότι ο Βούδας θα βρισκόταν στην πόλη Βαάλι, φόρτωσαν τα μουλάρια τους και ξεκίνησαν το ταξίδι που θα διαρκούσε, αν όλα πήγαιναν καλά, κάμποσες εβδομάδες.
Ο ένας δεν ήξερε καλά το δρόμο για το Βαάλι και ακολουθούσε τους άλλους.
Ύστερα από τρεις μέρες πορεία τούς έπιασε μεγάλη καταιγίδα. Οι μοναχοί έτρεξαν ν' αναζητήσουν καταφύγιο σ' ένα χωριό, ώσπου να περάσει η καταιγίδα.
0 τελευταίος, όμως, δεν έφτασε στον οικισμό και αναγκάστηκε να καταφύγει στο σπίτι ενός βοσκού, στα περίχωρα. Ο βοσκός τού πρόσφερε ρούχα, στέγη και φαγητό για να περάσει τη νύχτα.
Το επόμενο πρωί, όταν ο μοναχός ετοιμαζόταν να φύγει, πήγε ν' αποχαιρετήσει το βοσκό. Όταν πλησίασε στο μαντρί είδε ότι με την καταιγίδα τα πρόβατα είχαν σκορπίσει κι ο βοσκός πάσχιζε να τα συγκεντρώσει.

Η ψυχολογια του έρωτα: Ξεκίνα από σένα


Οι συντροφικές σχέσεις δεν είναι δυνατόν να βελτιωθούν ακολουθώντας οι ενδιαφερόμενοι τις «συνταγές βελτίωσης» του σεξολόγου, ή του γραμμικά σκεπτόμενου ειδικού της ψυχικής υγείας.

Οι λύσεις του τύπου: «περιποιήσου τον εαυτό σου», «υιοθέτησε νέες σεξουαλικές συνήθειες & πρακτικές», «γίνε πιο θελκτική/ ός στον/στην σύντροφό σου», και τα παρόμοια είναι εκ προοιμίου καταδικασμένες σε αποτυχία.

Αν δεν πάρεις την θαρραλέα απόφαση να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου με στόχο να αναθεωρήσεις την πορεία της προσωπικής σου ζωής και αυτο-αντίληψης.

H μοντέρνα συνήθεια που προκαλεί καρδιοπάθειες, καρκίνο, κατάγματα και διαβήτη

H μοντέρνα συνήθεια που προκαλεί καρδιοπάθειες, καρκίνο, κατάγματα και διαβήτη
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια καταστροφική συνήθεια που υιοθετούν αρκετοί από εμάς. Δεν πρόκειται για κάτι που τρώμε ή πίνουμε, ούτε σχετίζεται με τα κιλά και τη γυμναστική.
Χιλιάδες μεσήλικες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κατάγματος, καρδιοπάθειας, καρκίνου και διαβήτη λόγω μιας «σιωπηρής» έλλειψης που συνήθως περνά απαρατήρητη.

Η δικτατορία της υπερευαισθησίας

Η δικτατορία της υπερευαισθησίας
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που αδυνατούν να συγχρονιστούν με τους ρυθμούς, τα ιδανικά και τους στόχους της κοινωνίας μας.
 
Κλείνονται στον κόσμο τους. Σταδιακά μαθαίνουν να τον υπερεκτιμούν και να τον απεχθάνονται ταυτόχρονα, να τον προασπίζουν, όταν οι άλλοι τον αμφισβητούν, και να τον απαξιώνουν, όταν τους οδηγεί σε συνεχή αδιέξοδα.
 
Τους λατρεύεις ή τους εξορκίζεις, αλλά σίγουρα, αν συσχετισθείς μαζί τους, δεν μπορείς να τους αγνοήσεις- τείνουν να απορροφούν κάθε ικμάδα και ενέργεια και απαιτούν αυτό, που και οι ίδιοι παρέχουν απλόχερα: πολλή προσοχή, φροντίδα, αποκλειστικότητα, σεβασμό, σε βαθμό ασφυκτικό ή υπέροχο.

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ...


“Αποφασίσαμε να εκτελέσουμε τον απατεώνα και ληστή του λαού Μπακογιάννη...” αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα αναφερόταν στην “προκήρυξη” της 17 Νοέμβρη που είχε 
τίτλο “Άρχισε η κάθαρση” και είχε σταλεί στην “Ελευθεροτυπία”.
Επί της ουσίας. Το να αναμασάς τα γεγονότα δεν λέει τίποτα. Επί της ουσίας, λοιπόν. Έγινε καμμία κάθαρση στην Ελλάδα; Όχι. Απεναντίας τα σκάνδαλα και οι χοντρές αρπακτές έγιναν μετά τη δολοφονία του Μπακογιάννη, μετά από άλλες δολοφονίες και σειρά τρομοκρατικών ενεργειών της 17Ν. Άρα; Απέτυχε πολιτικά η εγκληματική οργάνωση που σκότωνε κόσμο στο όνομα του λαού. Τζάμπα οι φόνοι, που τους λέγανε “εκτελέσεις”.

Ποιο είναι το μπαχαρικό που «επισκευάζει» τον εγκέφαλο

Ποιο είναι το μπαχαρικό που «επισκευάζει» τον εγκέφαλο
Τα μπαχαρικά δε δίνουν μόνο γεύση και υπέροχο άρωμα στα πιάτα μας, αλλά έχουν και ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.
Νέα γερμανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Stem Cell Research and Therapy καταδεικνύει ότι ένα αγαπημένο μπαχαρικό ενισχύει σημαντικά τον εγκέφαλο και μάλιστα βοηθά στην αποκατάστασή του.

Μαζί και μετά τον θάνατο


Οι σκελετοί ενός άνδρα και μιας γυναίκας βρέθηκαν θαμμένοι να κρατούν 
ο ένας το χέρι του άλλου έπειτα από επτά ολόκληρους αιώνες
Πολλοί ερωτευμένοι ορκίζονται να μείνουν μαζί για μια ζωή, κάποιοι όμως, όπως αποδεικνύεται, παραμένουν ενωμένοι ακόμη και μετά θάνατον. Πραγματοποιώντας ανασκαφές για να αποκαλύψουν ένα χαμένο παρεκκλήσι βρετανοί αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά στους σκελετούς ενός άνδρα και μιας γυναίκας που ήταν θαμμένοι κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου επί επτά ολόκληρους αιώνες!

Χαμένος τόπος προσκυνήματος

Τι ζητάμε; Ένα χάπι για να είμαστε εντάξει…

Ως πολιτισμένοι άνθρωποι έχουμε… εκτροχιαστεί. Σε όλα τα επίπεδα. Λέμε, κάνουμε, τρώμε ό,τι μας… καπνίσει και μετά κλαιγόμαστε γιατί μας βρίσκουν αναπάντεχα κακά. Ειδικά στην υγεία, που είναι το υπέρτατο αγαθό. Χωρίς αυτό, είναι γεγονός, η ζωή μας μπορεί να εξελιχθεί σε μαρτύριο.
Βρήκαμε ένα απόσπασμα από συνέντευξη του Richard Veech – είναι βιοχημικός, επικεφαλής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Οινοπνευματωδών και τον Αλκοολισμό – που με δυο λόγια λέει τα στραβά μας και τον ανορθόδοξο τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας:

DIY: Διακοσμητικά ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ από ΧΑΛΑΚΙΑ-ΚΟΥΡΕΛΟΥΔΕΣ





Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιέςαυθεντικές μικρές κουρελούδες φτιαγμένες στον αργαλείο, αλλά μόνο αν σας εξυπηρετεί το μέγεθος τους γιατί είναι κρίμα να τις "καταστρέψετε" κόβοντάς τες ή τα μικρά χαλάκια-κουρελούδες που θα βρείτε ακόμη και στα καταστήματα "1 Euro shop" αλλά και σε λαϊκές αγορές, παζάριακλπ.


Εκτός από αυτά στο στυλ  κουρελούς κάθε τύπου "υφαντό"οικονομικό τέτοιο χαλάκι ή και κανονικά παλιά, φθαρμένακιλίμια που πιθανόν έχετε και δεν τα χρησιμοποιείτε πια ως χαλιά, μπορούν να μετατραπούν σε πολύ ιδιαίτερα καιεντυπωσιακά διακοσμητικά μαξιλάρια

Πονόλαιμος και βήχας: Το απίστευτο ρόφημα για γαργάρες

gargara
Πονόλαιμος και βήχας: Το απίστευτο ρόφημα για γαργάρες
 Μία συνταγή για την καταπολέμηση του πονόλαιμου και του βήχα, συστήνουν οι γιατροί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» , προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία στον οργανισμό να καταπολεμήσει το πρόβλημα , αλλά και για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για μικρόβιο ή για μια απλή ίωση.

Πώς θα απαλλαγείτε από τον «καλόγερο» στο πρόσωπο ή το σώμα

Πώς θα απαλλαγείτε από τον «καλόγερο» στο πρόσωπο ή το σώμα
Δοθιήνας ή «καλόγερος» ονομάζεται το γεμάτο πύον σπυράκι που εμφανίζεται κάτω από την επιδερμίδα λόγω φλεγμονής σε θύλακα της τρίχας. Αρχικά, εμφανίζεται στην επιδερμίδα ένα μικρό και ευαίσθητο κοκκινωπό εξάνθημα, το οποίο σύντομα γεμίζει με πύον και μεγαλώνει σε μέγεθος, προκαλώντας έντονο πόνο.
Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, όμως εμφανίζεται συνήθως στο πρόσωπο, το λαιμό, τις μασχάλες, τα οπίσθια ή τους μηρούς –δηλαδή σε περιοχές του σώματος που υπάρχουν τρίχες, παράγεται περισσότερος ιδρώτας και υπάρχουν τριβές.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καλόγερος εμφανίζεται λόγω λοίμωξης από το βακτήριο Staphylococcus aureus (χρυσίζων σταφυλόκοκκος). Μετά τη λοίμωξη του θύλακα της τρίχας, εκδηλώνεται φλεγμονή και εμφανίζεται το χαρακτηριστικό εξάνθημα.

«Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ»


«Η εργασία είναι ένας σκοπός για τη ζωή και όχι το νόημα»
    Πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως τη μάστιγα της εποχής μας, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για το βασικό αίτιο αύξησης των περιστατικών κατάθλιψης, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Η ανεργία είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα καθώς επηρεάζει τον άνθρωπο σε όλες τις πτυχές της ζωής του.

    Ο άνθρωπος δίχως εργασία συνήθως νιώθει συναισθηματικά μετέωρος, περιθωριοποιημένος, αποτυχημένος και ανίκανος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. 
    Το αίσθημα της ανικανότητας ξεπερνιέται με την σκέψη πως η εργασία δεν είναι η μόνη απόδειξη χρησιμότητας και αξίας του ανθρώπου καθώς μέσα από τις πολλές αρμοδιότητες που έχει αναλάβει στη ζωή του (οικογένεια, φίλοι, εαυτός) παράγεται έργο. 
    Όταν στη ζωή, μας τυχαίνει κάτι αρνητικό έχουμε επιλογή είτε να δεχτούμε παθητικά αυτό που μας συνέβη είτε να δυναμώσουμε και να σκεφτούμε τρόπους και συμπεριφορές οι οποίες θα μας αποφέρουν κέρδη, ψυχικά αλλά και οικονομικά. 
    Μέσα από δύσκολες καταστάσεις, ο άνθρωπος ωριμάζει και γίνεται πιο εφευρετικός και δημιουργικός πάνω σε εργασιακά θέματα. 

    Ανακαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά μας



    Όλοι έχουμε μέσα μας μια σκοτεινή πλευρά. Αυτή η σκοτεινή πλευρά περιλαμβάνει ιδιότητες που δεν τολμούμε να αποκαλύψουμε στους άλλους. Είναι τα χαρακτηριστικά για τα οποία νιώθουμε ντροπή και αμηχανία. Είναι τα χαρακτηριστικά που οι σημαντικοί “άλλοι” έχουν απορρίψει. Είναι τα χαρακτηριστικά που πιστεύουμε ότι μας προσδιορίζουν σαν ανάξιους για εκτίμηση και αγάπη από τους άλλους.

    Μπορεί να είναι κανείς επικριτικός, αδύναμος, θυμωμένος, τεμπέλης, εγωιστής ή ελεγκτικός. Ίσως να μισεί για αυτά τον εαυτό του. Ή μπορεί αυτά τα χαρακτηριστικά να έχουν θαφτεί τόσο βαθιά μέσα του, που δεν συνειδητοποιεί καν ότι υπάρχουν. Αν όμως, αποδεχθεί κανείς αυτές τις αρνητικές ιδιότητες, θα ανοίξει πραγματικά το δρόμο του προς την ευτυχία και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του.  

    Οι σκοτεινές πλευρές μας, είναι μέρος του αληθινού εαυτού μας. Όταν ανακαλύπτουμε και αποδεχόμαστε αυτήν την πλευρά, γινόμαστε ολοκληρωμένοι. Κάθε πτυχή του εαυτού μας, κρύβει και ένα δώρο. Κάθε συναίσθημα και κάθε χαρακτηριστικό που διαθέτουμε, μας βοηθά και μας δείχνει τον τρόπο για την ολοκλήρωση του εαυτού μας.

    ΑΛΗΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ


    Να τα πούμε χοντρά, τηλεγραφικά. Δεν κάνουμε μάθημα, ούτε φθάνουμε σε συνωμοσίες, που βέβαια προσφέρονται για τέτοια γεγονότα όπως είναι ο βομβαρδισμός της Ακροπόλεως Αθηνών, το απόλυτο σημείο αναφοράς της ανθρώπινης σκέψεως και δημιουργίας. Τελειώσαμε. Όλα τα άλλη μνημεία της αρχαιότητος, όπου γης, να το πούμε έτσι πεζοδρομιακά, είναι κατώτερα, είναι Β' εθνικής.
    Από το 1205 που η Ακρόπολη πέρασε στα χέρια των Τούρκων, για διόμισυ αιώνες θα την πατήσουν κι άλλοι ξένοι βάρβαροι. Όπως το λέω. Βάρβαρος είναι ο Ευρωπαίος κι όχι όταν δεν στέκεται προσοχή στο Ναό, όταν το μετατρέπει σε φρούριο, Φλωρεντίνος είναι, Καταλανός, ο όποιος.
    Τρέχουμε στο χρόνο για να φθάσουμε στις 26 Σεπτεμβρίου, σα σήμερα, το 1687, την ημέρα που ο Βενετσιάνος αλήτης Μοροζίνι πολιορκούσε την Ακρόπολη όταν διοικητής στο κάστρο της ήταν ο Οθωμανός Αλή Αγάς. Είπαμε, απλή αναφορά του γεγονότος, που αρκεί για τη χρησιμότητά του.

    Πώς θα καθαρίσεις τα άλατα στον βραστήρα χωρίς χημικά;

    Ο ηλεκτρικός βραστήρας συχνά πιάνει άλατα από το νερό, τα οποία συσσωρεύονται κυρίως γύρω από την ηλεκτρική αντίσταση. Για να τα καθαρίσεις, υπάρχει φυσικός, γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος: Με το θαυματουργό λευκό ξίδι.
    Με απλές κινήσεις:

    Ποιες γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα…

    Ποιες γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα…
    Η αυτοϊκανοποίηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, περιβάλλεται όμως από ταμπού ακόμη και σήμερα.
    Επειδή βέβαια η επιστήμη και η έρευνα δε γνωρίζουν όρια και κοινωνικές συμβάσεις, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έρχεται να ρίξει περισσότερο φως σε αυτήν την έκφανση της γυναικείας σεξουαλικής έκφρασης.
    Οι ερευνητές ρώτησαν 196 γυναίκες πόσο συχνά αυτοϊκανοποιούνται και πόσο συχνά κάνουν σεξ, αλλά και πόσο συχνά θέλουν να αυτοϊκανοποιούνται και να κάνουν σεξ.
    Αφού κατέγραψαν τις... πικάντικες αυτές πληροφορίες, οι ερευνητές πήραν δείγματα σάλιου από τις γυναίκες.

    Αν θέλεις να αλλάξει η Ζωή σου…


    Ένα χαμόγελο, ένας καλός λόγος, ένα ευχαριστώ δεν στοιχίζουν τίποτα και είναι ταυτόχρονα πραγματικοί θησαυροί που αν τους μοιραστούμε θα κάνουν την δική μας ζωή ομορφότερη.
    Ναι! Στη ζωή μας υπάρχουν προβλήματα και η επιβίωση είναι δύσκολη στους περισσοτέρους από εμάς. Όμως ακόμα και μέσα στη θύελλα των προβλημάτων, όταν νιώθουμε ότι μας ανεμοδέρνει η Ζωή μπορούμε για κάποια λεπτά να κάνουμε ένα στοπ. Να κοιτάξουμε ψηλά και να δούμε  τον ήλιο, να τον αναπνεύσουμε και να γεμίσουμε από την χρυσή ενέργεια του. 

    Ερευνήτρια αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν οι μαύρες τρύπες!!!


    μαύρη τρύπα
    Η άποψη αυτή του καλλιτέχνη απεικονίζει μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία. Το μπλε χρώμα εδώ αντιπροσωπεύει την ακτινοβολία που εκχύεται έξω από υλικό που είναι πολύ κοντά στη μαύρη τρύπα. Η γκριζωπή δομή γύρω από τη μαύρη τρύπα, που ονομάζεται torus, αποτελείται από αέρια και σκόνη
    Οι μαύρες τρύπες έχουν εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα καταλάβει τη φαντασία του κοινού και αποτέλεσαν αντικείμενο της λαϊκής κουλτούρας, από το Star Trek έως το Χόλιγουντ. Είναι το απόλυτο άγνωστο - τα πιο σκούρα και πιο πυκνά αντικείμενα στο σύμπαν που δεν αφήνουν ακόμη και το  φως να διαφύγει. Και σαν να μην ήταν αρκετά παράξενα όλα αυτά, τώρα προστέθηκε κι αυτό στο μείγμα: ότι δεν υπάρχουν.
    Με τη συγχώνευση δύο φαινομενικά αντικρουόμενων θεωριών, η Laura Mersini-Houghton, καθηγήτρια φυσικής στο UNC-Chapel Hill στο Κολέγιο Τεχνών και Επιστημών, απόδειξε μαθηματικά,  ότι , κατά πρώτο λόγο, δεν μπορούν ποτέ να δημιουργηθούν. Η εργασία αναγκάζει  τους επιστήμονες όχι μόνο να επανεξετάσουν τον ιστό του χωροχρόνου, αλλά και την προέλευση του σύμπαντος.

    Εννέα tips για να αποφύγετε να βάλετε τις φωνές (όταν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να βάλετε τις φωνές!)

    Η αλήθεια είναι πως η ζωή με έναν (ή περισσότερους) προεφήβους και εφήβους στο σπίτι είναι σχετικά δύσκολη. Είναι όμως σίγουρο ότι δεν θα γίνει καλύτερη, αν αντιμετωπίζετε τις (αναπόφευκτες) συγκρούσεις σας βάζοντας τις φωνές. Η Σίλα ΜακΓκρέιθ, στο βιβλίο της Yell Less Love More (Φώναζε λιγότερο, Αγάπα περισσότερο) μας δίνει μερικές συμβουλές για να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πιο χαλαρά. 
    Yelling-Less-Loving-More1. Όταν νιώθετε ότι αρχίζετε να βγαίνετε εκτός εαυτού, απομακρυνθείτε λίγο από το χώρο, πάρτε βαθιές ανάσες και υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι το να αρχίσετε να βάζετε τώρα τις φωνές δεν είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να λύσετε το πρόβλημα.

    Η ΟΨΗ ΘΕΛΗΣΗ

    Η ΟΨΗ ΘΕΛΗΣΗ
    Θέλω να θέλω αυτό που θέλω, θέλω να το θέλω εγώ όχι οι άλλοι όχι η κοινωνία, όχι τα πρέπει, ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ.
    Τα ρητά λένε, οι σοφοί επίσης, κάθε σελίδα σχεδόν που θα ανοίξεις θα σου προτείνει κάτι που <<θέλεις>> , μήπως πάνω σε αυτό το <<θέλω>> δεν βασίζεται η παγκόσμια αγορά, να δημιουργούμε θέλω και να τα κατευθύνουμε προς εκεί που θέλουν οι ΑΛΛΟΙ ;
    Όχι θέλω εγώ να θέλω αυτό που θέλω. Ωραία εύκολο θα μου πείτε, εγώ θέλω και κάνω κάτιi, εγώ αγοράζω το δείνα προϊόν, πάω στην τάδε εκδήλωση, διαβάζω το τάδε βιβλίο, ακούω τον τάδε δάσκαλο και χιλιάδες άλλα έως το απλό απλούστατο ΘΕΛΩ. Αυτό όμως που εγώ βαθιά αντιλήφθηκα και αναρωτήθηκα είναι <<ποιος είναι ακριβώς ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ>>
    ΠΟΙΟΣ θέλει, ποιος είναι ΕΓΩ ; Aυτή η πορεία έχει αρχίσει για πάρα πολλούς και πριν πολύ πολύ καιρό. <<Άνθρωπε γνώθι σ’ αυτόν>>, μάθε ποιος είσαι, άρα ποιος είναι το ΕΓΩ.

    Σκόπια: «Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι είμαστε Σλάβοι»




     Οι Ιστορικοί χρησιμοποιούν τον όρο ‘Σλάβοι’, γράφει το δημοσίευμα

    Σεπτέμβριος 24, 2014.

    «Το ζήτημα της μακεδονικής ταυτότητας μετατρέπεται σε ένα παιχνίδι των λέξεων και των ερμηνειών», γράφει  το Alsat-Mκαι συνεχίζει:

    Ο ιστορικός Τοντόροφ Τσεπρεγκάνοφ, δεν αρνείται τη σλαβική καταγωγή των πολιτών του κράτους της FYROM, αλλά λέει ότι έχει προσδιοριστική σημασία για τις φυλές που υπάρχουν και όχι για το σύνολο του λαού.


    Σύμφωνα με τον Τσεπρεγκάνοφ (Тодоров Чепреганов)οι πολίτες της FYROM δεν έχουν μόνο σλαβική καταγωγή, αλλά και αρχαία και βυζαντινή καταγωγή.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα