Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ανάλυση Ονείρων: Πάντα υπάρχει κάτι να μάθεις για τον εαυτό σου μέσα από τα όνειρα - Α μέρος

Ξεκλειδώνοντας τα χαρακτηριστικά των ονείρων


Τι σημαίνουν τα όνειρά σας;

Για τον κάθε άνθρωπο η σημασία των ονείρων του έχει μοναδικά στοιχεία, που σχετίζονται με την προσωπικότητά του, τις εμπειρίες του, τις ανησυχίες του και τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεται.  Ωστόσο, υπάρχουν κοινά στοιχεία που εμφανίζονται στα όνειρα πολλών ανθρώπων και σε αυτά θα επικεντρωθούμε εδώ.

Όνειρα στα οποία Πετάτε

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΥΠΝΟΣ



Εκείνο που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη βλάβη με την εξέλιξη τού ανθρώπινου πολιτισμού είναι ο ύπνος. Από την ημέρα που ανακάλυψε ο άνθρωπος το τεχνητό φως, ο ύπνος του έχει διαταραχθεί πάρα πολύ. Και καθώς άρχισαν να πέφτουν στα χέρια του ανθρώπου όλο και πιο πολλές συσκευές, άρχισε να αισθάνεται ότι ο ύπνος είναι ανώφελο πράγμα, ότι χάνει υπερβολικά πολύ χρόνο με αυτόν. Ο χρόνος όπου είμαστε κοιμισμένοι πάει τελείως χαμένος. Έτσι λοιπόν με όσο πιο λίγο ύπνο μπορούμε να τα καταφέρουμε, τόσο το καλύτερο. Δεν περνά από τον νου των ανθρώπων η σκέψη ότι έχει κάποιου είδους συνεισφορά ο ύπνος στις βαθύτερες διεργασίες της ζωής. Νομίζουν ότι ο χρόνος που περνούν κοιμισμένοι είναι χρόνος που τον χάνουν άδικα κι έτσι όσο πιο λίγο κοιμούνται τόσο το καλύτερο΄ όσο πιο γρήγορα μειώσουν την ποσότητα του ύπνου τόσο το καλύτερο.

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΧΗΜΕΙΑ



Μια μόνο είναι η δυνατότητα για να υπάρχει πνευματική υγεία στις σχέσεις, έτσι ώστε να μην μετατρέπονται σε παιγνίδια κατωτερότητας και ανωτερότητας, έτσι ώστε να μην μετατρέπονται σε σαδο-μαζωχιστικά βασανιστήρια.  Και αυτή η μόνη δυνατότητα είναι η παρουσία της άνευ όρων αγάπης.
Η αγάπη είναι η πιο μεγάλη αλχημεία.
Μεταμορφώνει τα κοινά μέταλλα σε χρυσάφι.  Τα συστατικά σου είναι τα ίδια΄ ο δολοφόνος κι ο Γκωτάμα Βούδας δεν είναι διαφορετικοί σε ό,τι αφορά τα συστατικά τους, τις εγγενείς τους δυνατότητες.  Απλώς ο άνθρωπος δεν είναι ένα μονοδιάστατο μηχάνημα.
Ο άνθρωπος δεν είναι μονοδιάστατος΄ διαφορετικά, όλος του ο κόσμος θα ήταν μια σκέτη πλήξη.  Και η αναζήτηση τού ανθρώπου είναι κατά βάση για να γίνει ένα με την ύπαρξη΄ πληγώνει ο χωρισμός.
Στις άλλες μας σχέσεις αγάπης, σε μικρό βαθμό αναζητούμε την ίδια αυτή ενότητα.  Στην αγάπη για μια γυναίκα, στην αγάπη για έναν άντρα, στην αγάπη για ένα φίλο, στην αγάπη για μια δημιουργική δραστηριότητα -το χορό, τη μουσική, τη ποίηση-  προσπαθούμε να έχουμε κάποιο συγχρονισμό με την ύπαρξη.

7 μύθοι για την μητρότητα που έχω προσωπικά καταρρίψει.


MAMADES-ELSOKARY-7 MYTHOI GIA TH MHTROTHTA
Πριν γίνω η ίδια μητέρα και βλέποντας τα παιδιά γνωστών και φίλων, βρισκόμουν στην ασφαλή θέση να βγάζω συμπεράσματα ή να διακηρύττω αποφάσεις για το τι θα έκανα εγώ όταν θα γινόμουν μάνα. Αμ δε!! Ό,τι κι αν έχετε πει ή διακηρύξει πριν γίνετε γονείς, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα όταν τελικά έχετε να αντιμετωπίσετε το παιδί σας και την καθημερινότητα μαζί του.
Από τους πιο συνηθισμένους «μύθους» και «διακηρύξεις» πριν τη μητρότητα.
Μύθος 1:
Δε θα αφήσω το παιδί να κοιμηθεί μαζί μου στο κρεβάτι.
Μετά από αρκετά άυπνα βράδια που πηγαινοερχόμουν στο δωμάτιο του, αποφάσισα ότι ο ύπνος μου ότι είναι πιο σημαντικός και υπέκυψα και εγώ στην καινούργια μόδα του co sleeping

ΖΕΙ στην Αμφίπολη...ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ, Ο ΤΥΜΒΟΣ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ

Αν δεχθούμε τη χρονολόγηση των πρώτων ευρημάτων, το μόνο βέβαιο, είναι πως βρισκόμαστε στην εποχή που ο Αλέξανδρος πεθαίνει και ο πόλεμος των διαδόχων έχει αρχίσει

Μπορεί να είναι τάφος, μπορεί και να μην είναι! Εχει πάνω του έναν Λέοντα και δύο Σφίγγες και μέσα δύο Καρυάτιδες. Τι είναι; Ο,τι κι αν είναι, έχει άμεση σχέση με τον Αλέξανδρο, που μόλις έχει πεθάνει ή πρόκειται σε λίγο να πεθάνει. Η σημειολογία του τάφου μάς παραπέμπει τόσο στη Μακεδονία όσο και στην Αίγυπτο.
Η εποχή του είναι αυτή στην οποία ο Ηφαιστίωνας πεθαίνει κι ακολουθεί ο Αλέξανδρος. Η Ολυμπιάδα μπορεί να μην είναι θαμμένη εκεί, αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι αυτή που έφτιαξε το τεράστιο ταφικό μνημείο. 

Καθώς η σκαπάνη στην Αμφίπολη προχωρεί, τα μυστήρια πολλαπλασιάζονται, τα σενάρια πληθαίνουν, οι διαμάχες αρχίζουν. Το ερώτημα πλέον δεν είναι ποιος ή ποιοι είναι θαμμένοι εκεί, αλλά ποιος έφτιαξε ένα τόσο μεγάλο ταφικό μνημείο και γιατί ή για ποιον. 

Αχρονοχρονικές Συζεύξεις






…η συνέχεια του αποσπάσματος από την πραγματεία της Σοφίας Άντζακα πάνω στην τέχνη της αθανατοποίησης…


Τι λέει λοιπόν η Πλάνη στην πλειονότητα των ανθρώπων;

Τους λέει ότι η ηδονή, δηλαδή η σαρκική, η εφήμερη ηδονή, είναι αιώνια, άχρονη ευδαιμονία. Τα ίδια ακριβώς λέει και για την αναγνώριση.



 



Ας επιχειρήσουμε τώρα εμείς να δούμε με πιο καθαρά μάτια την κατάσταση. Το πρώτο που διαπιστώνουμε είναι το ασυμβίβαστο των αχρονοχρονικών συζεύξεων αφού, από την ίδια τους την υφή και τη σύσταση, το ένα στοιχείο αναιρεί το άλλο. Το δεύτερο που θα κάνουμε είναι να καθορίσουμε επακριβώς τι προσφέρει η χρονικότητα.

Στην περίπτωση της ηδονής, όπως διαπιστώσαμε, προσφέρει μια φευγαλέα χρονική ευχαρίστηση της σάρκας.   Στην περίπτωση της αναγνώρισης, μια φευγαλέα ικανοποίηση της αξίας του ατόμου. Το φευγαλέο της όλης υπόθεσης προκαλεί μια αίσθηση άγχους και την επιθυμία για επανάληψη των χρονικών στιγμών, είτε στην πράξη, είτε στην φαντασία.

Από καταναλωτής γίνει υποκείμενο του έρωτα

Ως καταναλωτής του έρωτα, δεν μπορείς να τον γνωρίσεις…

Οι καταναλωτές του έρωτα, μην αντέχοντας τον βαρετό εαυτό τους, προσπαθούν να τον αποφύγουν καταναλώνοντας το αντικείμενο του πόθου τους.

Ο υποψήφιος σύντροφος θεάται μόνο ως ευκαιρία πλήρωσης του κενού, όχι ως υποκείμενο που δικαιούται να ζητά και να λαμβάνει.

Ο τρόμος που συνοδεύει την πιθανότητα μακρόχρονης συμπόρευσης με τον «αγαπημένο», μετατρέπει τον «ερωτευμένο» σε θηρευτή, και τον ερώμενο σε θύμα.

Τα περισσότερα προβλήματα σου- βιοτικά και ψυχικά- θα αποκατασταθούν, στον βαθμό που μεταμορφώνεσαι από καταναλωτή του έρωτα σε αυθεντικό ερωτικό άνθρωπο...
 

ΕΝΦΙΑ: μαζοχισμός σε δόσεις

Εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από την υπερφορολόγηση, τον ΕΝΦΙΑ και τη μείωση των εισοδημάτων τους είναι χιλιάδες Έλληνες πολίτες που ξεχύθηκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους, προκειμένου να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος.

Πρέπει να είναι διχασμένες προσωπικότητες αυτοί οι Έλληνες. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της προθεσμίας καταβολής της δόσης, οπότε όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν είναι τόσο ραγιάδες σαν κάτι άλλους που τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις τους από την πρώτη στιγμή.

Όπως ήταν φυσικό, ο συνωστισμός έξω από τις τράπεζες και τα ταχυδρομεία δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων που φαίνονταν από το διάστημα, οπότε οι μικροπωλητές και οι καντινιέρηδες έκαναν χρυσές δουλειές πουλώντας σκαμνάκια, χοτ ντογκ και διάφορα άλλα σκατολοΐδια, ενώ οι φορολογούμενοι, προκειμένου να περάσουν την ώρα τους, έβγαζαν έξω τον ΕΝΦΙΑ και τον μετρούσαν για να δουν ποιος τον έχει μεγαλύτερο.

Κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που επινόησες

«Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να βρεις τον εαυτό σου, αλλά με το να τον επινοήσεις»
George Bernard Shaw
«Δεν είμαστε ουσιαστικά, είμαστε ρήματα. Δεν είμαι πράγμα (συγγραφέας, ηθοποιός), είμαι ένα πρόσωπο που ενεργεί (γράφω, παίζω), χωρίς να ξέρω ποτέ τι θα κάνω στη συνέχεια. Νομίζω ότι φυλακίζεσαι όταν περιγράφεις τον εαυτό σου ως ουσιαστικό.»
Stephen Fry
                                                                                               ~
Δεν νομίζω  ότι μπορούμε αληθινά να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.
Ο εαυτός είναι ένας μύθος, ντυμένος με αυταπάτες, εμμονές, πεποιθήσεις και προσδοκίες.
Και πολύ συχνά ενστερνιζόμαστε την εντύπωση που έχουν οι άλλοι για μας.
Αν ο κόσμος πιστεύει ότι είσαι εγκληματίας (ή ήρωας), κάποια στιγμή ίσως και να το πιστέψεις κι εσύ, ίσως και να γίνεις.
                                                                                                   ~
Εαυτός δεν υπάρχει, γιατί ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια διαρκή εξέλιξη. Όχι με την έννοια της ανόδου, παρά με την έννοια της αλλαγής.

Τα είδη των ανδρών που πρέπει να αποφύγεις για σχέση

Κάποιες φορές είμαστε τόσο ερωτευμένες που δε βλέπουμε τι ακριβώς γίνεται γύρω μας. Ο έρωτας μας έχει "τυφλώσει" και δεν μπορούμε με ασφάλεια να κρίνουμε και να σκεφτούμε αν πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω ή όχι. Υπάρχουν όμως κάποιοι τύποι ανδρών που καλό θα ήταν να τους απομακρύνουμε από κοντά μας όσο πιο νωρίς γίνεται και, αν γίνεται, πριν δεθούμε συναισθηματικά μαζί τους.

romance Ο αιώνιος έφηβος

Παίζει όλη μέρα video games, έχει ακόμη αφίσες με τραγουδιστές στο δωμάτιό του, αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και φυσικά δεν έχει τα δικά του χρήματα γιατί απλά βαριέται να εργαστεί. Κι αν όλα αυτά δεν ακούγονται και τόσο άσχημα… όταν θα αρχίσει όμως να χοροπηδάει, να γελάει με όλα και με όλους, να είναι αγενής και να μιλάει δυνατά σε δημόσιους χώρους, τότε ίσως να μας γίνει πιο κατανοητή η περίπτωσή του. Εντάξει… είναι πολύ γλυκό που σα μικρά παιδιά ζητούν αγκαλίτσες και χάδια, αλλά υπάρχουν στιγμές που η ενηλικίωση είναι απαραίτητη. Και αυτές οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές στη ζωή μίας γυναίκας…. ειδικά όταν η καθημερινότητα την έχει βαρύνει κι έχει ανάγκη, εκείνη, από μία αγκαλιά και μία γλυκιά και τρυφερή κουβέντα που θα την ξανανιώσει και θα τη βοηθήσει να βρει και πάλι το δρόμο της.

Πώς να έχετε μια κακή ημέρα

kakimera

Μπορώ να βάλω και στοίχημα πως κανείς από εσάς δεν έχει ψάξει στο Google για το «πώς να έχει μια κακή μέρα». Αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό γιατί κανείς δεν θέλει να έχει μια κακή ημέρα. Μήπως όμως δεν επιδιώκουμε να μάθουμε πως είναι μια κακή ημέρα γιατί απλά το γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να το κάνουμε;
Για μια κακή ημέρα χρειάζονται οι ακόλουθες 5 κινήσεις:

5 Bασικά Χαρακτηριστικά των Ονείρων

Εσείς τι όνειρο είδατε χτες;  



Τα όνειρα είναι μαγικά, άπιαστα και έχουν απασχολήσει όχι μόνο τους επιστήμονες, αλλά και τους φιλοσόφους και του καλλιτέχνες.  Ένας σημαντικός ερευνητής του ύπνου και των ονείρων, ο Δρ. JAllan Hobson (1988) βρήκε ότι υπάρχουν πέντε βασικά χαρακτηριστικά στα όνειρα:

1. Τα όνειρα συνήθως συνοδεύονται από έντονα συναισθήματα
Τα συναισθήματα που βλέπει κανείς στα όνειρά του, θετικά ή αρνητικά, είναι ιδιαίτερα έντονα.  Πιο συχνά οι άνθρωποι δηλώνουν αρνητικά συναισθήματα μεγάλης έντασης, που προκαλούν πόνο και στεναχώρια.  Μερικές φορές είναι τόσο έντονα τα συναισθήματα (πχ ντροπή, όπως σε όνειρα όπου το άτομο βλέπει ότι είναι γυμνό σε δημόσιο χώρο ή τρομακτικά, όπως σε όνειρα όπου το άτομο βλέπει ότι κάποιος το καταδιώκει) που ξυπνάει απότομα και η καρδιά του χτυπάει δυνατά.  Τα 3 πιο συνηθισμένα συναισθήματα στα όνειρα είναι: άγχος, φόβος, έκπληξη.

Οι Σχέσεις Καθρέφτης του Εαυτού μας

Απόσπασμα από το βιβλίο της Δέσποινας Παλαμάρη

¨τα λευκά ρόδα φυτρώνουν στην κόλαση¨





Υπάρχει ένα παραδοσιακό Κρητικό τραγούδι που λέει:

«Ο έρωτας κι ο θάνατος ίδια σπαθιά βαστούνε»…

Αναρωτήθηκα, πώς είναι δυνατόν αυτό; Ο Έρωτας είναι Χαρά, είναι Ζωή, κι ο Θάνατος…

Ξαφνικά όταν έπαψα να το σκέφτομαι και άδειασα το μυαλό μου, όταν παραδόθηκα σε αυτή τη φράση μπαίνοντας διαλογιστικά στη δόνησή της τότε, με γέμισε ολοκληρωτικά η απάντηση;

Ο Έρωτας κι ο Θάνατος κρατάνε τα ίδια σπαθιά γιατί και οι δυο σκοτώνουν το Εγώ. Και δεν μιλάω για τον έρωτα που είναι γέννημα θρέμμα του μυαλού, τον έρωτα του εγώ, αλλά για τον Άγιο Έρωτα που έρχεται από τη σφαίρα των ιδανικών. Για εκείνον τον Έρωτα που σε προάγει ως άνθρωπο, ως ψυχή, ως ύπαρξη…

«Έρωτας είναι η συγχώνευση με ένα άτομο. Η βαθιά οικειότητα που έχουν δυο καρδιές, τόσο βαθιά που αρχίζουν να χορεύουν μέσα στην ίδια αρμονία. Αν και οι καρδιές είναι δύο, η αρμονία είναι μία, η μουσική είναι μία, ο χορός είναι ένας. Αυτό που είναι έρωτας ανάμεσα σε δύο άτομα είναι η αφοσίωση ανάμεσα σε ένα άτομο κι ολόκληρη την Ύπαρξη. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα