Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

US Army: Το νέο αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 3ο Συγκρότημα Ειδικών Δυνάμεων (Αερομεταφερόμενο) [3rd Special Forces Group (Airborne)] έγινε το πρώτο συγκρότημα του Στρατού των ΗΠΑ που ενέταξε σε υπηρεσία το νέο αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης RA-1 Military Free Fall Advanced Ram-Air Parachute System.
Το νέο αλεξίπτωτο έχει ως χαρακτηριστικό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλματα ελεύθερης πτώσης (HALO και ΗΑΗΟ, μεγάλου υψομέτρου και ανοίγματος σε μικρό και μεγάλο υψόμετρο αντίστοιχα) αλλά και στατικού ιμάντα αυξάνοντας σημαντικά την επιχειρησιακή ευελιξία.


Επίσης, λόγω ισχυρότερης κατασκευής σε σχέση με το προγενέστερο MC-4 που χρησιμοποιείται από τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού των ΗΠΑ (αλλά και του Ελληνικού Στρατού) για πολλά χρόνια μπορεί να υποστηρίξει βάρος μεγαλύτερο κατά 35 κιλά. 

Ήδη την παρούσα περίοδο δύο συσκευαστές του 3ου Συγκροτήματος Ειδικών Δυνάμεων (Αερομεταφερόμενο) έχουν μεταβεί στην Yuma της Αριζόνα όπου εδρεύει το 1ο Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Ειδικού Πολέμου (Αερομεταφερόμενο) [1st Special Warfare Training Group (Airborne)] για να υποβοηθήσουν με την κτηθείσα εμπειρία την εισαγωγή του νέου αλεξιπτώτου στο σχολείο εκπαίδευσης στην ελεύθερη πτώση. 


 defence-point

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα