Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Πως o σκύλος επηρεάζει την ψυχολογία του παιδιού


Όταν υιοθετήσατε τον σκύλο σας πίστευες πως θα κάνει καλή παρέα στο παιδί σου, πως θα είναι φύλακας και πως έκανες και μία καλή πράξη. Ήξερες όμως πως ο σκύλος επηρεάζει την ψυχολογία του παιδιού;
Και όμως, επηρεάζει θετικά τη ψυχολογία του παιδιού και με διάφορους τρόπους!

 Του μαθαίνει βασικές έννοιες

skulos-paidi-ipopgr (2)
Ο σκύλος από την στιγμή που θα έρθει στο σπίτι είναι ένα μεγάλο μάθημα για το παιδί. Του μαθαίνει βασικές έννοιες όπως ο κύκλος της ζωής από την γέννηση, την ανάπτυξη, την ενηλικίωση μέχρι και τον θάνατο και βοηθάει να εξοικειωθεί με θέματα όπως η ασθένεια και η απώλεια/πένθος.

Του μαθαίνει να είναι επιμελής

skulos-paidi-ipopgr (1)
Ο σκύλος θέλει ένα οργανωμένο πρόγραμμα, με συγκεκριμένα ωράρια. Έτσι το παιδί αναλαμβάνει συγκεκριμένες ώρες να φροντίσει τον σκύλο, να τον πάει βόλτα, να του κάνει μπάνιο, να το ταΐσει. Αποτέλεσμα; Να μάθει πως η οργάνωση και η συνέπεια είναι βασικά εφόδια για τη ζωή.

Του παρέχει συναισθηματική στήριξη και εξέλιξη

skulos-paidi-ipopgr (4)
Ο σκύλος πέρα από το συναίσθημα ασφάλειας και της συνεχόμενης παρουσίας παρέχει και αγάπη.  Το αίσθημα ασφάλειας της σχέσης κατοικίδιου- παιδιού επιτυγχάνεται λόγω του ότι αισθάνεται αποδοχή και αναγνώριση των ικανοτήτων του, καθώς και αποδοχή των αδυναμιών του. Και φυσικά, όσο δένεται το παιδί με τον σκύλο τα συναισθήματα αυτά αυξάνονται και εξελίσσονται.

Το κοινωνικοποιεί

skulos-paidi-ipopgr (5)
Ένας σκύλος μαθαίνει στο παιδί να είναι κοινωνικοποιημένος, να εμπιστεύεται τους άλλους και να επιτρέπει να τον πλησιάσουν. Να έχει περισσότερες κοινωνικές δεξιότητες και αυτοπεποίθηση σε σχέση με παιδιά χωρίς κατοικίδιο.

Βοnus:

skulos-paidi-ipopgr (3)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα