Ένας από τους πολύ σοβαρούς λόγους που το κλίμα χειραγωγείται και λιώνουν οι πάγοι στην Αρκτική, είναι και τα τεράστια, ανεκμετάλλευτα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου

Την επέκταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στην Αρκτική διεκδικεί από τον ΟΗΕ η Μόσχα

Η περιοχή της Αρκτικής πιστεύεται ότι έχει τεράστια, ανεκμετάλλευτα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου

Η Ρωσία υπέβαλε σήμερα και επισήμως στα Ηνωμένα Έθνη αίτημα για την επέκταση του εξωτερικού ορίου της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της στην Αρκτική κατά περισσότερα από 1 εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα, υποστηρίζοντας ότι οι επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν τα δικαιώματά της στον τεράστιο φυσικό πλούτο του Αρκτικού Ωκεανού.
Στο αίτημα που υποβλήθηκε στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Όρια της Ηπειρωτικής Υφαλοκρηπίδας (CLCS) η Ρωσία δηλώνει ότι με βάση τις επιστημονικές έρευνες θα πρέπει να επεκταθούν τα χωρικά ύδατά της κατά 1,2 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η Μόσχα είχε ζητήσει από το 2001 να αναγνωριστεί η κυριαρχία της στην περιοχή αυτή της Αρκτικής όμως το αίτημά της είχε απορριφθεί λόγω έλλειψης στοιχείων και ο ΟΗΕ την είχε καλέσει να παρουσιάσει περισσότερες αποδείξεις για να στηρίξει το αίτημά της.
Στο αναθεωρημένο αίτημα που κατατέθηκε σήμερα η Ρωσία για την επέκταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στην Αρκτική, αναφέρει τις υποθαλάσσιες ράχες Λεμονόσοφ, Μεντελέγεφ-Άλφα και Τσούκτσι οι οποίες “ανήκουν στα υποθαλάσσια υψώματα που αποτελούν φυσική προέκταση του υφαλοπλαισίου”. Στο κείμενο αναφέρονται επίσης οι Λεκάνες Ποντβοντνίκοφ και Τσούκτσι που χωρίζουν τις τρεις αυτές ράχες.
Στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 καθορίζεται ότι οι χώρες με κυριαρχικά δικαιώματα στα χωρικά ύδατά τους δικαιούνται να ορίζουν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη τους (ΑΟΖ) στα 200 ναυτικά μίλια. Στις περιπτώσεις όπου η ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα επεκτείνεται πέρα του προκαθορισμένου ορίου, η ΑΟΖ μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 350 ναυτικά μίλια και η χώρα να έχει τον πλήρη έλεγχο των φυσικών πόρων που περιλαμβάνονται σ’ αυτήν.
Η περιοχή της Αρκτικής πιστεύεται ότι έχει τεράστια, ανεκμετάλλευτα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Η Ρωσία υπολογίζει ότι οι ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να φτάνουν τα 5 δισεκατομμύρια τόνους και να αξίζουν σχεδόν 30 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Άλλες τέσσερις χώρες που έχουν σύνορα στον Αρκτικό Κύκλο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Δανία, μπορεί να αμφισβητήσουν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας και να παρουσιάσουν δικά τους, ανάλογα αιτήματα. Η Δανία και η Γροιλανδία υπέβαλαν πέρσι ένα αντίστοιχο αίτημα στον ΟΗΕ, διεκδικώντας την επέκταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους σε μια έκταση 485 ναυτικών μιλίων στην Αρκτική.

πηγή: Ε.Τ.

Η «κλιματική αλλαγή» είναι μια εξαιρετική μπίζνα πολλαπλών εφαρμογών και αποδόσεων

Και σε αυτό είναι σύμφωνοι και συνένοχοι τόσο ΗΠΑ και Ρωσία, καθώς βέβαια και όλος ο ελεγχόμενος από εταιρικά συμφέροντα ΟργανισμόςΗνωμένων Εγκληματιών
  1. Πρώτα απ’ όλα και πολύ σημαντικό, είναι το κύριο αίτιο για την εφαρμογή της φασιστικής Ατζέντας 21, την ταφόπλακα όλων των λαών.
  2. Δεύτερον τα ποσά που παίζονται στο χρηματιστήριο του καιρού και στα παράγωγα κινδύνου είναι ασύλληπτα. Μόνο από τον τυφώνα Σάντι της Νέας Υόρκης τα κέρδη άγγιζαν κάποια δισ. δολάρια.
  3. Τρίτον ανθεί η αγορά των φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών ως καθαρή πράσινη ενέργεια.
  4. Τέταρτον ανθεί η αγορά μεταλλαγμένων σπόρων αφού θεωρούνται πιο ανθεκτικοί σε σκληρές κλιματολογικές συνθήκες και πιο αποδοτικοί
  5. Πέμπτον με το λιώσιμο των πάγων ήρθε η ώρα επιτέλους να γίνει πραγματικότητα αυτό που είχε προβλέψει ο Ιούλιος Βέρν στο βιβλίο του Άνω Κάτω: Να βρεθεί η κατάλληλη τεχνολογία ώστε να μπορούν να λιώσουν οι πάγοι και να βάλουν χέρι στον πλούτο. Βρέθηκε λοιπόν! Δείτε στην άνω φωτό πόσο ψεκασμένος είναι ο ουρανός! Όλο το ψέκασμα εκεί και χωρίς ντροπή καμία.
Αφού, λοιπόν, τα βρήκαν μεταξύ τους και συνέβαλλαν στην υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή, τώρα θα ρίξουν κι ένα καυγαδάκι για το ποιος θα βάλει πρώτος χέρι. Αλίμονο στον πλανήτη μας και αλίμονο στα χιλιάδες θύματα της εγ-κλιματικής αλλαγής – ανθρωποθυσίες στο βωμό του Μαμμωνά!
allnewz

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ