Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Βρέθηκε το μακρύτερο αρχαίο αιγυπτιακό χειρόγραφο







Ο Ανούμπις ζυγίζει την καρδιά του νεκρού- παραδοσιακή ιστορία από το ‘Βιβλίο των Νεκρών’





Βέλγος αρχαιολόγος ανακάλυψε ένα αρχαίο αιγυπτιακό χειρόγραφο, το οποίο δεν είχε, ακόμη, καταγραφεί στις υπόγειες αποθήκες της βιβλιοθήκης του Αιγυπτιακού Μουσείου, στο Κάιρο.

Το χειρόγραφο έχει ηλικία πάνω από 4.000 έτη,  είναι σε ρολό από δέρμα, διπλής όψης με μήκος δύο μέτρα.

Περιέχει κείμενα για την εκπλήρωση θρησκευτικών τελετουργιών και σύμφωνα με τον επικεφαλής του Μουσείου, παραδόθηκε σε αυτό, λίγο πριν από ξέσπασμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, λησμονήθηκε με πολλά άλλα αντικείμενα μέσα στις αποθήκες.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι περιέχει κείμενα και εικόνες  που αναφέρονται στη μετά θάνατο ζωή και τις τελετές που γίνονται κατά τη διάρκεια της ταφής.

Το χειρόγραφο καθορίζεται χρονικά στην αρχή του Μέσου Βασιλείου και προηγείται από το περίφημο «Βιβλίο των Νεκρών» που εμφανίστηκε στο Νέο Βασίλειο.

Το ότι είναι από δέρμα, είχε υψηλή αξία εκείνη την εποχή, θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό, αφού συνήθως χρησιμοποιούνταν ο πάπυρος ως γραφικό υλικό.

Είναι σημαντικό, επίσης,  ότι λόγω του ξηρού κλίματος στην Αίγυπτο, τα κείμενα σε πάπυρο κατάφεραν να  διατηρηθούν πολύ καλά μέχρι τις μέρες μας, ενώ αυτά σε περγαμηνές, ως επί το πλείστον έχουν εξαφανισθεί.

Στην ίδια χρονική περίοδο με αυτό που ανακαλύφθηκε,  υπάρχουν ακόμη έξι χειρόγραφα γραμμένα σε πάπυρους.

Το νέο χειρόγραφο θα μελετηθεί από τους επιστήμονες και αναμένεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις μας για τους αρχαίους Αιγυπτίους.



Πηγή: old.archeo-news.ru


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα