Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Τι κάνουμε αν η Αστυνομία δεν συλλαμβάνει εκείνους που κακοποιούν ζώα;

Τι κάνουμε αν η Αστυνομία δεν συλλαμβάνει εκείνους που κακοποιούν ζώα;

- Αν κάνετε καταγγελία (καθώς είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα) στην Αστυνομία για κακοποίηση ζώου και οι αστυνομικοί αδιαφορούν και δεν κινούν την αυτόφωρη διαδικασία κρατήστε αρχικά τα στοιχεία τους.
- Κάντε καταγγελία για το ίδιο θέμα και στην Εισαγγελία του νομού. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να κάνουν καταγγελίες ή μηνύσεις ή στην Αστυνομία ή στον Εισαγγελέα.
- Στη συνέχεια διαμαρτυρηθείτε εντόνως στον διοικητή του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος για την ολιγωρία των αστυνομικών οργάνων.
- Η κακοποίηση ζώου είναι πλημμέλημα και μάλιστα βαρύ πλημμέλημα, γι’ αυτό και ο νομοθέτης προβλέπει ποινές φυλάκισης πάνω από ένα έτος αλλά και χρηματικό πρόστιμο.
- Ο ποινικός κώδικας προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη για όλα τα ποινικά αδικήματα (για όσα δεν διώκονται κατ’ έγκλιση και δεν απαιτούν το φυσικό πρόσωπο - δηλαδή το θύμα - να μηνύσει τον δράστη).
- Τα ποινικά αδικήματα εις βάρος των ζώων διώκονται με αυτεπάγγελτη δίωξη και επιδέχονται την αυτόφωρη διαδικασία (σύλληψη του δράστη εντός 24ωρου από την ώρα, που έγινε π.χ. η καταγγελία ή διαπιστώθηκε το έγκλημα).

- Αν οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αδιαφορούν τότε επικοινωνήστε με το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής σας, τα μέλη του οποίου συνήθως γνωρίζουν περισσότερα και μπορούν να σας καθοδηγήσουν.
- Επικοινωνήστε με τις τρεις φιλοζωικές ομοσπονδίες για να σας καθοδηγήσουν αν τα τοπικά σωματεία δεν γνωρίζουν ή δεν μπορούν.
1.Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
2.Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία
3.Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού
- Απευθυνθείτε στους δικηγορικούς συλλόγους των νομών, όπου διαπιστώθηκε το έγκλημα και η αδιαφορία των αστυνομικών αρχών.
- Δημοσιοποιήστε το γεγονός στα τοπικά Μ.Μ.Ε. εκθέτοντας τους συγκεκριμένους δημοσίους υπαλλήλους, που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
- Κάθε αστυνομικός που δεν κάνει αυτό που ορίζει η νομοθεσία και οι διαταγές της ΕΛ.ΑΣ. (τις οποίες μπορείτε να δείτε και να την κατεβάσετε ώστε να την έχετε μαζί σας εδώ) σχετικά με το πόσο σοβαρά πρέπει να αντιμετωπίζουν τα εγκλήματα και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα κινδυνεύει με κυρώσεις (βαθμού και άλλες).
- Μην επιτρέπετε στους αστυνομικούς να σας χλευάζουν επειδή νοιάζεστε για τα ζώα.
- Μην χάνετε την ψυχραιμία σας, μιλήστε σοβαρά, και δείξτε, ότι είστε αποφασισμένοι να τους εκθέσετε, εξαιτίας είτε της άγνοιας τους, που είναι ανεπίτρεπτη (αλλιώς ας αλλάξουν δουλειά), της αδιαφορίας τους («δε βαριέσαι αδέσποτο είναι», «εσένα τι νοιάζει»), ή της επιδίωξης συγκάλυψης του δράστη (αν είναι γνωστός κάτι που στις μικρές κοινωνίες συμβαίνει πολύ συχνά).
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα