Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Το μυαλό φοβάται τον Θεό, ενώ η καρδιά Τον αγαπά.



Εκείνος που είναι πραγματικά Ανώτερος από όλους μας δεν παραβιάζει την ελεύθερη βούλησή μας. Και σε κάθε παραδοχή λάθους μας, μας συγχωρεί και μας μηδενίζει. Δηλαδή λειτουργεί σαν να μην κάναμε ποτέ τίποτε. Δεν θυμάται ποτέ τα λάθη μας, γιατί πολύ απλά Εκείνος μετά από τη συγχώρεση θεωρεί ότι το λάθος μας δεν το κάναμε ποτέ.


Όταν λοιπόν εμείς έχουμε έναν τόσο σπουδαίο σύμμαχο που ακούει στο όνομα Θεός. Ο Οποίος είναι η Υπέρτατη Δύναμη, είναι δυνατόν να φοβόμαστε και να νιώθουμε έρμαια ?
Φτάσαμε λοιπόν σε όλους μας σχεδόν τους τομείς να απομονώσουμε τον Θεό από την ζωή μας ή να τον έχουμε ανά περίπτωση ή κάτω από προϋποθέσεις και να μην τον έχουμε συνέχεια μέσα μας. Αυτό δεν μας επιτρέπει να νιώθουμε τον Θεό ως αγάπη, αλλά να τον φοβόμαστε και να τον θεωρούμε υπεύθυνο είτε για αυτά που μας συμβαίνουν εμάς, είτε για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Κι όμως δεν είναι έτσι.
Το ότι εμείς δίνουμε το κύριο βάρος μας στην ύλη και στους ανθρώπους, μας έχει οδηγήσει στην δειλία- φόβο και αυτό θα μας μεταφέρει στην δουλεία, στην σκλαβιά.
Ο Θεός λοιπόν είναι ελευθερία, είναι αγάπη, είναι ενότητα, είναι ασφάλεια, είναι μελωδία.
Κι Εκείνος μας είπε να τα αφήσουμε όλα, μα όλα επάνω του χωρίς φόβο.
Εκείνος μας είπε ότι δεν πειράζει να κάνουμε λάθη και όσες φορές κάνουμε λάθος, χρειάζεται να το αντιληφθούμε και να το αφήσουμε επάνω του για να μας συγχωρήσει.
Ο Θεός αγαπά κάθε τι που μας απαρτίζει και δεν μας μάχεται.
Τον Θεό λοιπόν όταν τον προσεγγίζουμε μέσω σκέψης, μας οδηγεί ο φόβος μας για Εκείνον. Ενώ η καρδιά όταν προσεγγίζει τον Θεό, τον αγαπά. Και όταν αγαπάμε τον Θεό τότε πιστεύουμε σε Εκείνον.
Για να αγαπήσω τον Θεό αυτό που χρειάζεται να πω στον εαυτό μου είναι πως Εκείνος δεν με έστειλε εδώ για να πονέσω, αλλά για να εξελιχθώ. Και κάθε φορά που η καρδιά μου θα Του ζητήσει κάτι, Εκείνος θα αναζητήσει τις προϋποθέσεις για να της το δώσει.
Τίποτε δεν θα χάσουμε από τις ζωές μας, όταν φέρουμε την καρδιά μας να γίνει ένα με τον Θεό.

Δωροθέα 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα