Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Τρία σίγουρα βήματα

The great forest

Σας συμβαίνει ν᾽αποφασίζετε έναν στόχο στην ζωή σας αλλά να μην τον πετυχαίνετε; 
Να έχετε την προθυμία και την ορμή να βρείτε σύντροφο ή μια καλύτερη εργασία ή να κοιμάστε νωρίτερα και μετά από κάποιες μέρες η πειθαρχία της απόφασής σας να εξασθενεί; Μην ανησυχείτε. Ανήκετε στην πλειοψηφία εκείνων που αποφασίζουν κάτι και μετά απογοητεύονται από τον εαυτό τους, επειδή η ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους δεν έχει αλλάξει.
Λοιπόν, εδώ υπάρχει ένα κλειδί, απλό και κομψό: δεν είναι ο στόχος που δεν πετύχαμε είναι που δεν αλλάξαμε τον εαυτό μας. Για παράδειγμα, αν θέλω να κοιμάμαι νωρίς το βράδυ, για να μπορώ να είμαι ήρεμη και συγκεντρωμένη την επόμενη μέρα, βήμα πρώτο: ποιές συνήθειες ή δραστηριότητες χρειάζεται ν᾽αλλάξω για να πετύχω την ηρεμία και την συγκέντρωση;
Βήμα δεύτερο: δεν χρειάζονται ηχηρές αλλαγές προγράμματος. Χρειάζονται μικρές αλλαγές που να μπορούν να μονιμοποιηθούν εύκολα και να γίνουν συνήθειες.

Βήμα τρίτο: ορίστε έναν, πρακτικά, λογικό χρονικό ορίζοντα, στο τέλος του οποίου θα έχει εγκατασταθεί η συνήθεια. Για παράδειγμα φυτεύετε τον σπόρο (την δύναμη της απόφασης), ποτίζετε (κάθε μέρα την επιθυμείτε όλο και περισσότερο), εμφανίζεται το φυτό πάνω από το χώμα (αρχίζει να μονιμοποείται). Σε τρεις μήνες έχει κορμό και φύλλα. Τρέφεται με το φως της σκέψης σας και το νερό της επιθυμίας σας. Σε τρεις μήνες θα έχετε αλλάξει έναν παράγοντα στον τρόπο σκέψης σας. 
Προχωρείστε αργά και σταθερά. Έτσι δεν θα σκοντάψετε ποτέ. Κάνοντας ένα-ένα τα μικρά βήματα, στο τέλος θάχετε διανύσει μια απόσταση. Θα έχετε πετύχει έναν στόχο μία μόνιμη αλλαγή προς το καλύτερο, έτσι δεν είναι;
Σημαντικό: Λάβετε υπ᾽όψιν ότι το νευρικό σας σύστημα έχει μια προηγούμενη συνήθεια εγκατεστημένη. Έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί με τις προηγούμενες εντολές. Δώστε του τον χρόνο να μάθει και να προσαρμόσει τις λειτουργίες του.
Ας είστε ήπιοι με τις συνθήκες του χωρόχρονου στον οποίο ζείτε. Δεν είναι το σπίτι μας εδώ. Ένα ταξίδι κάνουμε χωρίς καμμία αξία αν δεν επενδύσουμε την αξία στον Εαυτό μας που μπορεί να κάνει νέες επιλογές.
Ας είμαστε πάντα ενωμένοι… 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα