Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Χτυπούν με απανωτούς σεισμούς τ’ αδέλφια μας στην Ιταλία!

Italy-755x500.jpg


Ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώνονται από το πρωί στην κεντρική Ιταλία. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην ιταλική πρωτεύουσα και οι αρχές αποφάσισαν την προληπτική εκκένωση του μετρό ενώ πολλά σχολεία σε όλη την επαρχία έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους

Η πρώτη, μεγέθους 5,3 βαθμών, σημειώθηκε στις 10:25 π.μ. (τοπική ώρα). Η δεύτερη , μεγέθους 5,6 βαθμών στις 11:14, ενώ στις 11:26 ακολούθησε τρίτη δόνηση, μεγέθους 5,4 βαθμών. Το επίκεντρο των δονήσεων ήταν στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αματρίτσε, η οποία είχε ήδη πληγεί με τραγικό τρόπο από τον Εγκέλαδο, στις 24 Αυγούστου. Στις 12:08 (τοπική ώρα), σημειώθηκε τέταρτη σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών.
Η δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε την είδηση ότι στο χωριό Κόλε Ντ΄Αρκουάτα δεν απαντούν στα τηλεφωνήματα των συγγενών τους, 15 κτηνοτρόφοι. Τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας εξακρίβωσαν όμως ότι οι 12 απ’ αυτούς είναι καλά στην υγεία τους και επιχειρεί να εντοπίσει τους υπόλοιπους τρεις. Στο Αματρίτσε κατέρρευσε ότι είχε απομείνει από το καμπαναριό της κεντρικής εκκλησίας του χωριού.
Italia-2-769x500.jpg


Η προσπάθεια της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας να ελέγξει την όλη περιοχή δυσχεραίνεται από την έντονη κακοκαιρία: το χιόνι ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το ένα μέτρο και φράζει τις εισόδους πολλών σπιτιών. Κάτοικοι της περιοχής της πόλης Λ’ ‘Ακουϊλα επιχειρούν, παρά το χιόνι και τον πάγο, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να μεταβούν σε ασφαλέστερα κτίρια.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ζήτησε την ενίσχυση της παρουσίας του στρατού στις σεισμόπληκτες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας για να παρασχεθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους κατοίκους. Στην Ρώμη, αλλά και σε πολλές μικρότερες πόλεις, τα μαθήματα στα σχολεία διακόπηκαν και οι γονείς κλήθηκαν να μεταβούν στα σχολικά συγκροτήματα για να πάρουν τα παιδιά τους. Συνολικά, από τις 10:25 το πρωί, έχουν καταγραφεί πάνω από εκατό σεισμικές δονήσεις.






















Αύριο σε πολλές περιοχές της κεντρικής Ιταλίας οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στην Ρώμη, για προληπτικούς πάντα λόγους, διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών του μετρό. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών Ούμπρια, Μάρκε και Λάτσιο της κεντρικής Ιταλίας βιώνουν τεράστιο ψυχολογικό στρες, διότι η σεισμική αυτή δραστηριότητα, η οποία τους περασμένους μήνες προκάλεσε την ουσιαστική εξαφάνιση ολόκληρων χωριών, μοιάζει ατέλειωτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η RAI, στα σύνορα των περιφερειών της Ρώμης και της Λ’Άκουιλα ενδέχεται να υπάρχουν θύματα λόγω καταρρεύσεων που προκλήθηκαν από τις σεισμικές δονήσεις και από το βάρος του χιονιού.

Εκκενώνεται το μετρό στη Ρώμη και το προεδρικό μέγαρο





Η ΠΙΝΑΚΊΔΑ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΜΕΤΡΌ ΤΗΣ ΡΏΜΗΣ ΠΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΊ ΤΟ ΚΟΙΝΌ ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΈΣ ΈΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΊ ΠΡΟΣΩΡΙΝΆ ΛΌΓΩ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΎ.

Στην Ρώμη, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση του μετρό αλλά και του προεδρικού μεγάρου, ενώ παράλληλα εκκενώθηκαν και τα σχολεία της πόλης Ριέτι και Άσκολι. Πολλά μουσεία επίσης, ανακοίνωσαν πως θα κλείσουν για προληπτικούς λόγους.
Ακόμα, ο πρόεδρος της επαρχίας Τεράμο, απευθύνει έκκληση για βοήθεια. «Βοηθήστε μας, είμαστε απομονωμένοι από το χιόνι».

Ο χάρτης από τις εικόνες τις ΝΑΣΑ (πάνω) δείχνει έντονη ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα στην Ιταλία, που σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ο σεισμός να είναι τεχνητός, από εγκαταστάσεις που χειραγωγούν τις τεκτονικές πλάκες και την ιονόσφαιρα (τύπου HAARP).
Τις πιθανότητες επιβεβαιώνουν και το μικρό βάθος του σεισμού που αρχικά ήταν στα 10 χλμ, με τους μετασεισμούς +/- στο ίδιο περίπου βάθος, καθώς εκεί έχουν τη δυνατότητα τεχνητά να ενεργοποιήσουν κάποιο ήδη υπάρχον ρήγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα