Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Η αγάπη δεν ζει μέσα στο σωστό και το λάθος.





Όλη μας τη ζωή κυνηγάμε το σωστό και πολεμάμε το λάθος. Αυτό το κυνήγι, μας έχει οδηγήσει να χάνουμε πολλά από τη ζωή μας, αλλά το βασικότερο είναι ότι χάνουμε τους ανθρώπους μας και τους εαυτούς μας μέσα σε αυτή μας την διαδικασία.

Ποιο σωστό και ποιο λάθος ?
Μα πώς να τα ξεχωρίσεις ?

Ναι υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ξεκάθαρα ως προς το σωστό και ως προς το λάθος. Και αυτά είναι ξεκάθαρα γιατί είναι η αλήθεια. Μία αλήθεια που όλοι μας την γνωρίζουμε. Το σωστό και το λάθος που είναι ξεκάθαρο βασίζεται στις μη μεταβλητές έννοιες – καταστάσεις που υπάρχουν ως βάση για την δική μας ισορροπία.
Όμως υπάρχουν και αυτές οι μεταβλητές όπου εκεί το σωστό και το λάθος είναι πάντα σχετικά. Εκεί το σωστό και το λάθος έχει να κάνει με την οπτική γωνία του κάθε ανθρώπου.
Αντί λοιπόν να κυνηγάμε το σωστό και να πολεμάμε το λάθος, καλό είναι να επιλέξουμε τον δρόμο της αλήθειας.
Η αλήθεια και αυτή με τη σειρά της έχει μεταβλητές έννοιες και μη μεταβλητές έννοιες. Όπου αυτές οι έννοιες ως προς το εσωτερικό του κάθε ανθρώπου, ενώνεται με τα βιώματά του.
Το να κυνηγάμε το σωστό και το να πολεμάμε το λάθος είναι δρόμοι που δεν οδηγούν κανέναν πουθενά. Όμως το να κρατήσουμε στα χέρια μας την αλήθεια και να ενώσουμε τους εαυτούς μας με τις μεταβλητές και τις μη μεταβλητές έννοιες είναι ένας δρόμος που σίγουρα θα μας ενώσει με την ουσία μας.  

Ποιες είναι οι μεταβλητές και ποιες οι μη μεταβλητές έννοιες ? 

μεταβλητή είναι οι μέρες, οι μήνες, οι ώρες και μεταβλητές είναι η γεύση που σε κάθε άνθρωπο είναι πάντα σχετική, για παράδειγμα.  Οπότε κάθε άνθρωπος συνεργάζεται με τις μη μεταβλητές και εφαρμόζει ανάλογα με την εσωτερική του κατάσταση τις μεταβλητές. 

Ο στόχος όλων μας, είναι μέσα σε αυτές τις έννοιες να αναπτύσσουμε τις εσωτερικές ποιότητες των αρετών μας, που υπάρχουν σε κάθε έναν από μας. Μέσα σε μας λοιπόν υπάρχουν τα διαμάντια των αρετών, που μας οδηγούν να τις ενώσουμε με την αγάπη. Η οποία αγάπη δεν ζει μέσα στο σωστό και το λάθος, αλλά μέσα στις ποιότητες αυτών των αρετών. Και δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην έχει αρετές μέσα του.

Δωροθέα  


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα