Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Δεν υπάρχουν συμπτώσεις, υπάρχει συγχρονικότητα! Η θεωρία που βρίσκει λόγο σε ό,τι συμβαίνει

Σκοντάφτετε στον δρόμο πάνω σε κάποιο παλιό φίλο ή γνωρίζετε έναν άνθρωπο που κάνει τις ίδιες χειρονομίες ή μιλά με τις ίδιες εκφράσεις που χρησιμοποιείτε κι εσείς; Τέτοια περιστατικά σας κάνουν να σκέφτεστε  πως υπάρχει κάποια φοβερή σύμπτωση ή ότι συνέβη ένα ατύχημα που θα μπορούσατε να αποφύγετε.
Σύμφωνα με τη θεωρία της “κατανόησης της συγχρονικότητας” δεν πρέπει να κάνουμε σκέψεις περί συμπτώσεων, γιατί κάθε σύμπτωση φέρνει ένα μήνυμα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν συμπτώσεις και ατυχήματα, υπάρχει μόνο συγχρονικότητα και όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.
Κατανόηση της Συγχρονικότητας. Η θεωρία που εξηγεί τις συμπτώσεις
Βάση της θεωρίας είναι ότι τα πάντα στη ζωή μας συνδέονται. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όπως και κάθε σύμπτωση που μας τυχαίνει. Δεν έχει σημασία πόσο μικρή ή μεγάλη είναι μια κίνηση διότι όλα σχετίζονται με τη συγχρονικότητα.
Είτε νιώθετε πως έχετε μια τέλεια μέρα και όλα θα κυλήσουν ομαλά είτε διανύετε μια κακή περίοδο κατά την οποία πολλές συμπτώσεις συμβαίνουν, το σύμπαν σας στέλνει ένα μήνυμα. Οι άνθρωποι και τα πράγματα που διαπλέκονται σε μια δεδομένη στιγμή δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη συγχρονικότητα και υπάρχει ένας τρόπος να αποδειχτεί.
“Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, εμφανίζεται ο καθηγητής”; 
Η συγχρονικότητα εξηγείται ως εξής. Κάθε φορά που συγχρονίζεστε με κάτι που πραγματικά θέλετε, είναι πιο πιθανό να το συναντήσετε και γι΄ αυτό οι άνθρωποι που έχουν κάτι κοινό συναντώνται «κατά λάθος». Στην ουσία είναι συντονισμένοι στην ίδια ακριβώς συχνότητα και η συγχρονικότητα βάζει τα δυνατά της για να τους φέρει σε επαφή.

Image result for Synchronicity
 Πώς μπορείς να προκαλέσεις τη συγχρονικότητα 
Η συγχρονικότητα λειτουργεί καλύτερα στους ανθρώπους που την πιστεύουν. Σε πρώτη φάση, θα πρέπει κάποιος να σταματήσει να υποστηρίζει πως κάτι που του συνέβη είναι τυχαίο ή σύμπτωση. Διότι αν το κάνει αυτό είναι σαν να ανταποκρίνεται με ένα αδύναμο πνευματικό  μήνυμα στο ισχυρό μήνυμα που του έστειλε το σύμπαν με τον συγχρονισμό των πραγμάτων και των καταστάσεων.
Αφού κάποιος ενστερνιστεί τη συγχρονικότητα και πάψει να θεωρεί πως τα πράγματα δεν είναι τόσο συνηθισμένα, αλλά έχουν κάποια σημασία, τότε θα είναι σε θέση να συνδεθεί στενότερα με τον εσωτερικό συγχρονισμό του και θα μπορεί με περισσότερη ευκολία να κάνει τα πράγματα που θέλει να συμβούν. Απλώς θα πιστεύει σε αυτά και τα πράγματα θα συμβαίνουν  χωρίς καμία απολύτως δύναμη.
Με αυτό το σκεπτικό, η συγχρονικότητα είναι σαν καθρέφτης που αντανακλά αυτό που πιστεύεις.
Αν πιστεύεις λοιπόν στη συχγρονικότητα θα είσαι σε θέση να στέλνεις ισχυρά μηνύματα σε πνευματικό επίπεδο και επιπλέον, θα αποκτήσεις ισχυρότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για κάθε τι που πράττεις.
Με άλλα λόγια, η κατανόηση της συγχρονικότητας μεταφράζεται στη δημιουργία αρμονίας σε ό,τι αναζητεί κάποιος σχετικά με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται όσα συμβαίνουν γύρω του.
Αντιστρέφοντας την παλίρροια! Πώς οι αλλαγές μπορούν να λειτουργήσουν θετικά 
Αν έχετε ακούσει και πιστεύετε τον νόμου του Μέρφι είστε σε καλό δρόμο να κατανοήσετε τη συγχρονικότητα. Είναι γεγονός πως όταν κάτι πάει στραβά, μπορεί να συνεχίσει πηγαίνει στραβά για κάποιο διάστημα.
Αυτό σημαίνει ότι η συγχρονικότητα μπορεί επίσης να λειτουργήσει εναντίον σας. Ωστόσο, αν περιμένετε άσχημα πράγματα να συμβούν και πιστεύετε στον νόμο του Μέρφι, τότε έχετε συγχρονιστεί με τον εσωτερικό αρνητισμό σας.
Image result for Synchronicity

Η συνάντηση με την ευκαιρία. “Δεν είναι σύμπτωση”
Συναντάς κάποιον σε κάποιο μέρος και σκέφτεσαι αν είναι σύμπτωση, τύχη ή ευκαιρία. Η πραγματική απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η ερμηνεία της συνάντησης με την ευκαιρία.
Επιπλέον, είναι ο λόγος για να συμβεί κάτι. Υπάρχει πάντα ένας λόγος και μια σύνδεση για να συναντήσετε κάποιον ή να αποκτήσετε μια εμπειρία. Η σύμπτωση είναι απλώς μια ψευδαίσθηση.
Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας συνδέονται. Και παρόλο που δεν καταλαβαίνουμε  όλα όσα μας συμβαίνουν, υπάρχει πάντα ένας λόγος, ο οποίος αποκαλύπτεται κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο.
Συγχρονικότητα και Ψυχολογία 
Ο θεμελιωτής της Αναλυτικής Ψυχολογίας, Καρλ Γιουνγκ, είχε πει: “Η συγχρονικότητα είναι μια, πάντα παρούσα, πραγματικότητα για εκείνους που έχουν τα μάτια να τη δουν.»
Μπορείτε να ξεκινήσετε να βλέπετε συγχρονικότητες με ανθρώπους, αριθμούς ή γεγονότα. Αυτό που έχει σημασία είναι να δεχτείτε τη συγχρονικότητα στην πραγματική της μορφή, ως μια πνευματική και καθολική νοημοσύνη που συνεχώς προσπαθεί να μας διδάξει, να μας προσεγγίσει και να μας προσφέρει αγάπη, υποστήριξη και καθοδήγηση.
Το σύνθημα αυτής της θεωρίας είναι πως αν οι άνθρωποι μάθουν να είναι ανοικτοί στη συγρονικότητα θα αρχίσουν να αποκτούν ζωή γεμάτη νόημα!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα