Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ (Μέρος Α)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Πώς το να ακούμε τα φυτά να «τραγουδούν» μπορεί να ενισχύσει δραματικά την υγεία μας

Η επιστήμη μας δείχνει ότι το να είμαστε κοντά σε δέντρα και φυτά βελτιώνει σημαντικά τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική μας ευεξία. Φυσικά, η θεραπευτική δύναμη των φυτών έχει γίνει κατανοητή εδώ και πολύ καιρό στους αυτόχθονες πολιτισμούς που επικοινωνούσαν με τη φύση και αξιοποιούσαν τη δύναμη των φυτών με τα αποστάγματα λουλουδιών, τα έλαια ή τα βότανα καθώς και κάνοντας ταξίδια στη φύση για να θεραπεύουν το σώμα, το νου και το πνεύμα τους. Τώρα οι δυνατότητες για θεραπεία μέσω των φυτών έχουν κάνει ένα κβαντικό βήμα με την άφιξη της Μουσικής των Φυτών.
Πριν από σαράντα χρόνια ερευνητές στην Damanhur Federation of Communities κοντά στο Τορίνο της Ιταλίας ξεκίνησαν εντατικές έρευνες για την επικοινωνία των φυτών, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι τα φυτά ήταν αισθανόμενα όντα. Ανέπτυξαν μια συσκευή από αυτή την έρευνα, που μπορεί να διαβάσει την ηλεκτρομαγνητική δόνηση ενός φυτού και να την μετατρέψει σε μουσική.
Το μηχάνημα διαβάζει τον παλμό ενός φυτού και έπειτα οι παλμοί αυτοί περνούν μέσω ενός αλγορίθμου και ενός συνθέτη εντός της συσκευής, μεταφράζοντάς τον σε ήχο. Ακριβώς όπως ένας μουσικός χρησιμοποιεί ένα βιολί ή ένα όμποε για να δημιουργήσει μουσική, με τον ίδιο τρόπο τα φυτά χρησιμοποιούν τη συσκευή για να εκφραστούν και να φτιάξουν μουσική. Τα δέντρα και τα φυτά μαθαίνουν να ελέγχουν τις ηλεκτρικές εκπομπές τους, έτσι ώστε να μπορούν να διαμορφώνουν τις νότες, σαν να έχουν επίγνωση της μουσικής που παράγουν.
Πειραματιζόμενοι με όλα τα είδη φυτών στο Ιερό Δάσος στην Damanhur, που περιβάλλει τις οικολογικές τους κοινότητες, δημιούργησαν ακόμη και συναυλίες με φυτά και ανθρώπους να παίζουν μαζί. Η συσκευή έχει χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο στις συναυλίες Music of the Plants  Μουσική Των Φυτών) και οι άνθρωποι συγκινούνται από την ομορφιά και τη μαγεία των φυτών που εκφράζονται και επικοινωνούν μαζί μας μέσω της μουσικής.
« Ένα από τα πιο χαρούμενα μέρη όταν δουλεύεις με τη Μουσική των Φυτών είναι η στιγμή που ένα άτομο αντιλαμβάνεται ότι ο φυτικός κόσμος δεν είναι μόνο ζωντανός, έχει και επίγνωση. Αυτό αλλάζει τα πάντα». - Tigrilla Gardenia, Ερευνήτρια Φυτών, Damanhur

Τα σωματικά αποτελέσματα του να ακούς τα φυτά να παίζουν μουσική
Σε περασμένες εποχές, όταν η φύση θεωρούνταν ζωντανή, και στους ιθαγενείς πολιτισμούς σήμερα, υπάρχει μια φυσική σχέση και σύνδεση με τα φυτά, όπως η σχέση που θα είχατε με τα κατοικίδια ζώα σας. Οι επιστήμονες ονομάζουν τώρα αυτή τη γενετικά κωδικοποιημένη σχέση, βιοφιλία. Η Pam Montgomery, βοτανολόγος και συν-συγγραφέας του «Plant Spirit Healing: A Guide to Working with Plant Consciousness»  Θεραπεία με το Πνεύμα των Φυτών: Ένας οδηγός για να Δουλέψεις με τη Συνειδητότητα των Φυτών), έχει βιωματικά ερευνήσει τη συνειδητή, ευφυή φύση των φυτών και των δέντρων για πάνω από 25 χρόνια. Διερεύνησε τη Μουσική των Φυτών και ανακάλυψε κάτι εξαιρετικό:
«Ο ακουστικός συντονισμός των φυτών και των δέντρων πυροδοτεί την απελευθέρωση της ορμόνης οξυτοκίνης. Η οξυτοκίνη είναι η ορμόνη του δεσμού, τόσο συνηθισμένη στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό, και ξεκινά την ανταπόκριση της αποκατάστασης στο σώμα, φέρνοντας ολόκληρο το σύστημά μας - σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά - σε ομοιόσταση ή ισορροπία».
«Από την στιγμή που επιτευχθεί η ομοιόσταση, επιτυγχάνεται η βιοφιλία - μια έμφυτη αγάπη για τον φυσικό κόσμο - και μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε και να γνωρίζουμε, από το κέντρο της ύπαρξής μας, ότι αποτελούμε μέρος ενός ζωτικού, διασυνδεδεμένου ιστού ζωής, στον οποίο τα πάντα και όλοι είναι συνδεδεμένοι», λέει η Montgomery.
«Η αίσθηση μου είναι ότι τα φυτά που τραγουδούν εγκαθιστούν ένα νέο επιστημονικό σκεπτικό... όπου οι άνθρωποι, τα φυτά και τα πνεύματα της φύσης μοιράζονται εξίσου το δώρο της φροντίδας του κόσμου. Τα δέντρα, και οι όμορφες μελωδίες τους είναι αυτό που θα ανεβάσει τη συνειδητότητα σε ένα νέο επίπεδο, όπου η Γη και όλα τα όντα της θα συνυπάρχουν δημιουργικά».


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα