Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΟΜΥΡΗΤΟΣ/ΟΜΗΡΟΣ=Ο-ΜΗΡΟΣ

Φωτογραφία του Ioannis Stogiannos.
Ήταν γιος του Μελανόπου και της Κύμης. Ο Μελάνοπος ήταν έμπορος, καραβοκύρης κι έκανε μακρινά ταξίδια. Είχε 3 γιους. Ο ένας ήταν ο ΟΜΗΡΟΣ. Κανονικά το όνομά του ήταν Ομύρητος. 
Γεννήθηκε στην Ικαρία το 979 π.Χ. και πέθανε στη Χίο το 917 π.Χ. σε ηλικία 62 ετών, όπου και θάφτηκε.
 Παντρεύτηκε σε ηλικία 32 ετών και απέκτησε δύο κόρες. Διδάχθηκε Φυσική, Αστρολογία, Μαθηματικά από δύο δασκάλους στη Χίο και Ποίηση, Μουσική, Ιατρική, Φιλοσοφία από δύο δασκάλους στη Μήλο. 
Σε ηλικία 21 ετών τελείωσε τις σπουδές του και βοηθούσε τον πατέρα του και πεθερό του και άρχισε να ταξιδεύει σε πολλές παραλιακές χώρες της Μεσογείου, του Ατλαντικού και της Αφρικής. 
Ταξίδευσε επίσης πολλές φορές στην Κ. και Ν. Αμερική και σε κάποια νησιά του Ατλαντικού. Ακόμη σε πόλεις της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας, Σουηδίας, Δανίας, Μεσοποταμίας, Αιγύπτου. 
Σε ηλικία 42 ετών σταμάτησε τα μακρινά του ταξίδια κι άρχισε να εργάζεται ως δάσκαλος στη Βοιωτία, Φωκίδα, Αργολίδα, Ιθάκη, Αθήνα κλπ. όπου κι έγραψε 7 μεγάλα και άλλα 3 μικρά (έργα-βιβλία), από τα οποία τα πιο φημισμένα ήταν αυτά που διασώθηκαν: Η ΙΛΙΑΔΑ και Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ. Άλλα έργα του είναι: «Βατραχομυομαχία», «Βοιωτικά», «Φωκαϊδικά», «Αργοναυτικά», «Πελασγικά», «Ταξιδεύοντας»… που είναι και το τελευταίο του έργο.
 Από αυτό το έργο είχαν διασωθεί πολλές περικοπές που αναφέρονταν στα ταξίδια του σε χώρα μεγάλη, πέρα του Ατλαντικού (Αμερική/όπου η Κολχίδα, η χώρα των Εσπερίδων και των Αμαζόνων κ.α.). 

Αυτές είχαν ως οδηγό τους οι ΧΙΩΤΕΣ καραβοκύρηδες που έκαναν ταξίδια στην Αμερική κ.α μέρη της Υδρογείου. 
Το βιβλίο αυτό που φύλαγαν κρυφό οι Χιώτες, καταστράφηκε με την καταστροφή της Χίου, από τους Τούρκους. 
Ο μεγάλος ραψωδός ΟΜΗΡΟΣ αρρώστησε και πέθανε από κάποια λοιμώδη αρρώστια σε ηλικία 62 ετών. Θάφτηκε στη Χίο. 
Το όνομά ΟΜΗΡΟΣ στην εποχή του σήμαινε: «Ο συλλέγων και συναρμολογητής των παραδόσεων του απώτατου χρόνου», δηλαδή είναι αυτός που μάζευε, συναρμολογούσε, αναβίωνε και ανύψωνε τα διασκορπισμένα και αφανή γεγονότα (ιστορίες λαών, αρχόντων, βασιλιάδων, τοποθεσιών, φυσικών φαινομένων), που έτειναν να αφανιστούν. 
Ο ΟΜΗΡΟΣ με τη σύνθεση και απαγγελία των ραψωδιών του μετέδιδε αυτές σε ένα ευρύ κοινό και τις αναβίωνε. Δεν απήγγειλε μόνο τις ραψωδίες του, αλλά και τις έγραφε. 
Όλα τα έργα του γραφτήκανε από τον ίδιο με το αλφάβητο που χρησιμοποίησε 200 χρόνια αργότερα ο ΗΣΙΟΔΟΣ, ο πατέρας του διδακτικού έπους. 
Το σημερινό ΑΛΦΑΒΗΤΟ πρώτο χρησιμοποιήθηκε από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ, κατοίκους της πόλης ΦΟΙΝΙΚΗΣ, της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, τον 5ο αιώνα της 4ης π.Χ. χιλιετίας και ολόκληρης της Θεσσαλίας, το 2ο μισό του 20ου αιώνα π.Χ. (1930).
Και από το 2ο μισό του 17ου π.Χ. αιώνα, από ΟΛΟΥΣ του Ελλαδικού χώρου.
 Ο ΟΜΗΡΟΣ πήγε κι έμεινε στο βασίλειο του Οδυσσέα (Ν. Ιθάκη) ως δάσκαλος κάπου 2 χρόνια 944-942 π.Χ.
 Αυτά τα χρόνια που έμεινε στο νησί, γνώρισε τις παραδόσεις και μπόρεσε να περιγράψει επακριβώς την Ιστορία του ΟΔΥΣΣΕΑ και το νησί ΙΘΑΚΗ, που την εποχή εκείνη περιελάμβανε το σημερινό νησάκι και τη νήσο Κεφαλληνία, που ήταν ενωμένα τότε και με το όνομα Ιθάκη.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα