Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ BBQ ΑΠΟ ΒΑΡΕΛΙ


ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΕ... Reuters: Δήμευση καταθέσεων για διάσωση τραπεζών αποφάσισε η ΕΕ


Πριν λίγο το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι η ΕΕ έχει έτοιμες τις ρυθμίσεις ώστε οι καταθέσεις των Ευρωπαίων να χρησιμοποιούνται για να καλυφθούν οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Οι καταθέσεις θα χαρακτηρίζονται πλέον "επενδύσεις" και η απώλειά τους "αποτυχημένη επένδυση".

Το πρακτορείο τονίζει ότι έχει στην κατοχή του έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ενωσης το οποίο αναφέρει ότι η ΕΕ εξετάζει τρόπους για να περιορίσει την υψηλή εξάρτηση της ένωσης των 28 από την τραπεζική χρηματοδότηση και να βρει άλλους τρόπους χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων, έργων υποδομής και άλλων επενδύσεων.

«Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση έχουν περιορίσει την ικανότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου να διοχετεύει κεφάλαια στην πραγματική οικονομία, ιδιαίτερα σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις», αναφέρει το έγγραφο της ΕΕ.

Οι προθέσεις της καρδιάς...ω, ναι, είναι όμορφο να τις θέτει η καρδιά και εσύ να τις υπερασπίζεσαι…

Φωτογραφία: Οι προθέσεις της καρδιάς...ω, ναι, είναι όμορφο να τις θέτει η καρδιά και εσύ να τις υπερασπίζεσαι…

Ουσιαστικά, τις προθέσεις της καρδιάς υπερασπίζεται ο Άνθρωπος...΄
Το λάθος είναι ότι παρασύρεται από τα συναισθήματα και αντί να τις υπερασπίζεται, τις πολεμάει...

Η καρδιά δεν γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα, είναι το καθαρό και διαμαντένιο μέρος μας. Έχει σαν βάση την θετικότητα, την αθωότητα, την συγχώρεση, την εμπιστοσύνη, την αλήθεια και αν σηκώνει άμυνες δεν το κάνει για να προστατευθεί από τους άλλους, αλλά από τα συναισθήματά μας που ορμάνε επιβλητικά να της επιτεθούν με τις προσδοκίες τους και την αλαζονική αρνητικότητα τους, από το 3ο κέντρο μας.

Η αρνητικότητα που έχει ένας άνθρωπος, δεν είναι από την καρδιά του, αλλά από το στομάχι του.
Και όταν λέμε ότι κάποιος έχει αρνητική ενέργεια και τον φοβόμαστε μήπως μας παρασύρει ή μας γεμίσει με αρνητική ενέργεια, ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν έχουμε την καρδιά μας μαζί μας, ούτε τον Εαυτό μας. Κανείς δεν μπορεί να μας γεμίσει με αρνητική ενέργεια, αν η καρδιά μας δεν μας φοβάται...Η απειλή είναι τα δικά μας ασυνείδητα συναισθήματα και όχι οι άλλοι...

Τοξικά συναισθήματα που έχουν παραμείνει μέσα μας, όπως μνησικακία, επίκριση, φθόνος, φόβος, οργή, ντροπή δημιουργούν και την απειλή για την καρδιά μας και εκείνη βάζει προστασίες. Και όταν η καρδιά βάζει προστασίες, τότε ο άνθρωπος έχει χαμηλή δονητική συχνότητα, κινείται δηλαδή στην Ύλη, ζει με ψευδαισθήσεις, παρασύρεται εύκολα από την μαζική νοοτροπία, δεν έχει καμία επαφή με τον Εαυτό του, δεν έχει Λογική και διάκριση και έτσι δεν έχει επαφή με την ουσιώδη αλήθεια της Αγάπης και τους Νόμους του Σύμπαντος.

Όλα τα τοξικά συναισθήματα μας (κάποια μπορεί να είναι συνειδητά, κάποια είναι ασυνείδητα) δημιουργούν ψευδαισθήσεις για τον εαυτό μας και τους άλλους και αλλοιώνουν, πάλι ασυνείδητα, τις προθέσεις μας.

Ετσι μπορεί να έχουμε καλές προθέσεις, αλλά ο σκιώδης εαυτός μας, επειδή ακριβώς δεν είναι συνειδητός σε εμάς, δημιουργεί αντιπερισπασμούς ώστε να μπλοκάρει την κάθε καλοπροαίρετη διάθεσή μας…Και τότε άλλα σκεφτόμαστε, άλλα θέλουμε και άλλα πράττουμε…

Ο Ουσιώδης Ευατός μας είναι Φως, Αγάπη και Σοφία, μα η πλατφόρμα επαφής μας είναι η καρδιά μας…Εκεί μόνο μπορούμε να επιστρέψουμε ξανά στην Αθωότητα 

Για αιώνες ο άνθρωπος επιβίωνε στον Φυσικό Κόσμο…Η Θεία Πρόνοια δίνει πάντα αυτό που χρειαζόμαστε, αλλά ποτέ δεν δίνει αυτό που νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε…
Ο Εαυτός μας έχει Δύναμη να μας καθοδηγήσει στο πιο αποτελεσματικό για την εξέλιξή μας Δρόμο…Την Θέληση όμως την βάζω «εγώ ο ίδιος»

Όταν μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τις προθέσεις της καρδιάς μας, τότε μπορούμε και να τις "υπηρετούμε" με πειθαρχία, που καμία σχέση δεν έχει με κανόνες και δογματισμούς...

Όμως ας σκεφτούμε...Ένας άνθρωπος αρχίζει και μαθαίνει ποιός είναι, ξεκινώντας από τους "εχθρούς" μέσα του, αναπτύσσει την Θέληση και την επαφή με την Σοφία και την Αγάπη του Εαυτού του, παίρνει όπλα για να πολεμήσει τους φόβους και τις φοβίες του, τις ανασφάλειές του και τις λανθασμένες πεποιθήσεις του και αφού πάρει όλη την Γνώση που του χρειάζεται για να εκφράσει τις ποιότητες του Πνεύματος, εξακολουθεί και είναι ίδια φοβισμένος...
Τότε τι θα γίνει ο άλλος άνθρωπος που δεν είχε ακόμα την ευκαιρία να το μάθει? Πως ο διπλανός μας θα επηρεαστεί από την θετικότητα μας, αν τελικά η αρνητικότητα προσβάλλει την ουσιώδη Φύση μας, παρ' όλο που γνωρίζουμε που ακριβώς βρίσκονται οι αληθινές απειλές?
Αν ο αληθινός Εαυτός μας δεν παραμείνει μια ιδέα, αλλά γίνει η Ουσία μας, τότε θα "υπηρετούμε" αυτό ακριβώς που Είμαστε...τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο...

Και αν εγώ θέλω να "μιλάω" με τους Αγγέλους και εσύ δεν το πιστεύεις, σε παρακαλώ κράτησε το αυτό για εσένα, μην με επικρίνεις, προσπάθησε να νιώσεις ότι δεν μας χωρίζει μια άποψη, αλλά μια Πίστη...
Η επίκριση δεν βλάπτει εμένα, αλλά εσένα…
Ο καθένας έχει τον δικό του Δρόμο μεν, αλλά η Αλήθεια είναι μία και για τους δυό μας...

Καλημέρα <3 <3 <3

Ουσιαστικά, τις προθέσεις της καρδιάς υπερασπίζεται ο Άνθρωπος...΄
Το λάθος είναι ότι παρασύρεται από τα συναισθήματα και αντί να τις υπερασπίζεται, τις πολεμάει...

Η καρδιά δεν γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα, είναι το καθαρό και διαμαντένιο μέρος μας. Έχει σαν βάση την θετικότητα, την αθωότητα, την συγχώρεση, την εμπιστοσύνη, την αλήθεια και αν σηκώνει άμυνες δεν το κάνει για να προστατευθεί από τους άλλους, αλλά από τα συναισθήματά μας που ορμάνε επιβλητικά να της επιτεθούν με τις προσδοκίες τους και την αλαζονική αρνητικότητα τους, από το 3ο κέντρο μας.

H Δύναμη του "Δέχομαι" .......!!!!!

ΔΕΧΟΜΑΙ : ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΑΓΙΚΗ. Μια λέξη - δώρο. Κάνει το νου να ησυχάζει από την αδιάκοπη φλυαρία της αυτοεπίκρισης φέρνοντας ειρήνη εντός. 

«Τι καιρό κάνει μέσα σου;» Ίσως δεν το έχεις σκεφτεί ποτέ έτσι, αλλά η διάθεσή μας μοιάζει πολύ με τις μεταβολές του καιρού, με τα χαμηλά και υψηλά βαρομετρικά του, την ομίχλη, τους θυελλώδεις ανέμους και τα διαστήματα με ήλιο. 

Αντίθετα από τα καιρικά φαινόμενα όμως, εμείς δεν εκδηλώνουμε πάντα την εσωτερική μας κατάσταση. Μπορεί να μαίνονται μέσα μας οι θύελλες ενώ έξω να δείχνουμε διάθεση…αιθρία , άντε με κατά τόπους νεφώσεις. Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος να φέρουμε περισσότερη λιακάδα μέσα μας; Η απάντηση είναι η αποδοχή. 

Λοξοκοιτάνε τις καταθέσεις…

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Λοξοκοιτάνε τις καταθέσεις…)

Όταν στη δεκαετία του 1990-2000 επικράτησε παγκοσμίως η πολιτική της λιτότητας και τα κέρδη στο δεύτερο μισό αυτής δεκαετίας αποκαταστάθηκαν στα επίπεδα του μεταπολεμικού οικονομικού θαύματος, έπρεπε να λυθεί το εξής δομικό πρόβλημα: πώς οι άνθρωποι θα κατανάλωναν όταν οι μισθοί τους καθηλώνονταν; 
Η απάντηση που επινοήθηκε, είναι πλέον γνωστή: ένα μέρος των κερδών αλλά και των χαμηλών αποταμιεύσεων έγινε δάνεια προς αυτούς που το ύψος των μισθών τους δεν τους επέτρεπε να καταναλώνουν στο επιθυμητό για την κατανάλωση και ανάπτυξη επίπεδο. Το ιδιωτικό χρέος γιγαντώθηκε, η κατανάλωση με δανειακά αυξήθηκε και η ευφορία διατηρήθηκε μέχρι και το 2008, οπότε ξέσπασε η κρίση. 
Αυτή η κατανάλωση με δανειακά, με χαρακτηρίστηκε και «χρηματο-οικονομικός κεϊνσιανισμός», δεν ήταν τίποτε άλλο παρά κατανάλωση μελλοντικών εισοδημάτων στο σήμερα και αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης σε βάρος των μελλοντικών ρυθμών ανάπτυξης.

Οι ΗΠΑ είναι γεμάτες από ελληνικά τοπωνύμια!

Απέναντι από το ψηλό, καμαρωτό βουνό του Ολύμπου βρίσκεται η Ολυμπία, η πρωτεύουσα. Όχι, δεν άλλαξε ο χάρτης της Ελλάδας. Η Ολυμπία (Olympia) είναι η πρωτεύουσα της Πολιτείας της Washington. Ονομάστηκε έτσι γιατί είναι χτισμένη με θέα τα Ολυμπιακά Όρη – με ψηλότερο το όρος Όλυμπος (mount Olympus), το οποίο πήρε αυτό το όνομα επειδή θεωρήθηκε ότι είναι ένα βουνό τόσο όμορφο ώστε να είναι αντάξιο για κατοικία των Ελλήνων θεών. Κάπως έτσι, χάρη σε ανθρώπους που υπήρξαν λάτρεις της αρχαίας και νεότερης ελληνικής ιστορίας, οι ΗΠΑ γέμισαν πριν από περίπου δυο αιώνες από τοπωνύμια βγαλμένα κυρίως από τη μυθολογία μας – και δεν είναι καθόλου λίγα.

Πώς θα αυξήσεις τη σβελτάδα του μυαλού σου σε 4 ημέρες!




Μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες ο εγκέφαλος μπορεί να… απογειωθεί παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση στη μνήμη, την αντίληψη, την αναγνώριση πολλών ταυτόχρονων ερεθισμάτων, την επαγρύπνηση και την αυτοσυγκέντρωση. Πώς; Με διαλογισμό εξπρές!
Γενικώς όλες οι γνωστικές ικανότητες του μυαλού αρχίζουν να επιταχύνονται, αρκεί κάποιος να απομονωθεί και να διαλογιστεί για 20 λεπτά καθημερινά επί τέσσερις ημέρες, υποστηρίζει έρευνα νευροεπιστημόνων που έγινε στο αμερικανικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα.

Τα δέκα πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο




Υπάρχει ένα λουλούδι που δεν μπορεί να πουληθεί ποτέ

Είναι από τα πιο συνηθισμένα, αλλά ταυτόχρονα και τα πιο όμορφα δώρα που μπορεί να προσφέρει κανείς σε κάποιον την ημέρα των γενεθλίων του, σε μια γιορτή/επέτειο, ή χωρίς να υπάρχει καμία άλλη αφορμή.

Ένα μπουκέτο λουλούδια.

Η ομορφιά της Φύσης συγκεντρωμένη σε ένα μπουκέτο.

Τα λουλούδια είναι μια σχετικά φθηνή επιλογή, όμως υπάρχουν ορισμένα που κοστίζουν αρκετά χρήματα και δε μπορούν να τα αγοράσουν όλοι, καθώς επίσης και ένα λουλούδι που δε μπορεί να αγοράσει κανείς…

Για να μάθετε ποιο είναι αλλά και το γιατί, διαβάστε παρακάτω:

Οι άστεγοι της Ρόδου βρήκαν καταφύγιο



Ξενώνα αστέγων αποκτά η Ρόδος. Η άλλοτε κραταιά οικονομικά Ρόδος που λύγισε από την ύφεση και την οικονομική κρίση αποκτά μια κοινωνική δομή που τις παλιές καλές εποχές ούτε στη φαντασία κάποιων θα μπορούσε να υπήρχε αυτός ο σχεδιασμός.

Όπως έκανε γνωστό, την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν τα εγκαίνια του ξενώνα αστέγων.

Ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε  και υλοποιήθηκε χάρις στην οικονομική συνδρομή ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας.

Μίνι ατομικό θερμοκήπιο




Μια απλή ιδέα για να φτιάξετε μοσχεύματα από βότανα και να έχετε 100% επιτυχία. 

Αρχικά κόβετε βλαστούς(μοσχεύματα) από νεαρά φυτά. Καθαρίζετε το μόσχευμα μέχρι την μέση περίπου από τα φύλλα του κόβοντάς τα και καλό να είναι να τα τοποθετήσετε σε νερό για 2 μέρες. 

Για το υπόστρωμα (χώμα) που θα τα φυτέψετε επιλέξτε ξανθιά τύρφη με λίγο κομπόστ και περλίτι που γενικά κάνει σχεδόν για όλα τα αρωματικά. 

Αντί για περλίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βερμικουλίτη που τον τοποθετείτε σε λεπτό στρώμα στην επιφάνεια του υποστρώματος.  Αντί για κεσεδάκια – γλαστράκια χρησιμοποιείστε πλαστικά μπουκάλια του νερού, μισού ή ενάμιση λίτρου. 

Άρκτιο το Αποτοξινωτικό (Arctium Lappa)

Ονομάζεται και Αρκουδοβότανο, Κολλιτσίδα, Πλατομαντίλα, Λάππα. Ανήκει στην οικογένεια Asteraceae, , στο γένος Lappa και είναι διετές φυτό. Προτιμά υγρά και στραγγιζόμενα εδάφη, πλούσια σε άζωτο και με αρκετή ηλιοφάνεια. Θα το βρούμε όμως σχεδόν παντού, αφού αναπτύσσεται καλά ακόμη και σε σκουπιδότοπους. Είναι ένα από τα ενοχλητικότερα ζιζάνια για τους αγρότες. Στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει και το 1,5 μέτρο σε ύψος, έχει μεγάλα πλατιά-κυματιστά φύλλα(σαν της μελιτζάνας) που προς το πάνω μέρος του φυτού μικραίνουν, άνθη μωβ πάνω σε στρογγυλά κεφάλια σε σχήμα καρυδιού που έχουν στο φλοιό τους κάτι σαν γάντζους, σαν αγκίστρια. Αυτοί οι γάντζοι είναι που κολλάνε στα ρούχα μας και στο τρίχωμα των ζώων. Για αυτή του την ιδιότητα το λέμε κολλιτσίδα και από αυτή του την ιδιότητα εμπνεύστηκε ο Ελβετός μηχανικός Georges de Mestral για να επινοήσει το βέλκρο-velcro, το γνωστό σκρατς. Το άρκτιο βέβαια έχει τα αγκίστρια για να πολλαπλασιάζεται, αφού το «καρύδι» του «κολλάει» στο τρίχωμα των ζώων και έτσι μεταφέρονται οι σπόροι του για να φυτρώσουν και αλλού.

Για τον Έρωτα… ( τρεις μικρές αυτοτελείς ιστορίες)

“Πάνω στην πόρτα της καρδιάς μου έγραψα:
Απαγορεύεται η είσοδος.
Αλλά ο έρωτας ήρθε γελώντας και φώναξε:
Εγώ μπαίνω παντού!” 

Έφηβη σαν ήμουνα ακόμα , ανάμεσα σε ιστορίες και χωρατά ένα βράδυ του χειμώνα γύρω από το τζάκι , εκεί στο σπίτι στο νησί, ρώτησα μια πιο μεγάλη γυναίκα:
 – Τι είναι ο έρωτας; “

Οι σπόροι της τιμιότητας


Ήταν κάποτε ένας Διευθύνων Σύμβουλος μιας μεγάλης πολυεθνικής Εταιρείας ο οποίος βρίσκονταν  στο στάδιο της συνταξιοδότησης. 

Στην διάρκεια της καριέρας του είχε προσπαθήσει   για να κάνει την εν λόγω εταιρεία πολύ μεγάλη.

 Για το λόγο αυτό ήθελε κάποιο διάδοχο εξίσου ικανό με αυτόν . 

Έτσι  Εκείνος αποφάσισε να συγκαλέσει μια συνέλευση των υποψηφίων στελεχών  που πίστευε ότι διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα. 

Στη συνάντηση έδωσε στον καθένα τους από ένα σπόρο ,  τους ζήτησε  να τον πάρουν σπίτι τους να τον φροντίσουν  δίνοντας τον απαιτούμενο ήλιο και νερό που χρειάζονταν και μετά από ένα χρόνο να φέρει ο καθένας το φυτό που είχε μεγαλώσει στο γραφείο , για να δουν όλοι μαζί τα αποτελέσματα. 

Το πρόσωπο που θα έχει το ομορφότερο, το ψηλότερο και το πιο υγιεινό φυτό θα ονομαστεί ως CEO (Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας).

Τα παράξενα κρανία του Περού


Φεβρουάριος 13, 2014.

Ένα από τα μυστήρια των πολιτισμών αποτελούν και τα επιμήκη κρανία που βρέθηκαν στην έρημο του Παράκας το 1928. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, αυτή τη φορά, ένα παράξενο γονιδιακό δέντρο σε αυτά.

Η έρημος Παράκας βρίσκεται στη νότια ακτή του Περού. Το 1928, ο περουβιανός αρχαιολόγος Julio Tello, ανακάλυψε ένα παλιό νεκροταφείο, μετά την ανασκαφή ανακτήθηκαν ανθρώπινα υπολείμματα με τα μεγαλύτερα επιμήκη κρανία που βρέθηκαν ποτέ.

Εντοπίστηκαν  περίπου 300 κρανία, ηλικίας, τουλάχιστον, 3.000 ετών. Και μόνο τώρα, σε ένα από τα κρανία έγινε γονιδιακή ανάλυση.

Βίντεο: ρομπότ τερμίτες οι μελλοντικοί χτίστες



Στρατός από μικροσκοπικά αυτόνομα ρομπότ που μιμούνται τους τερμίτες και μπορούν να χτίσουν ολόκληρα κάστρα με τουβλάκια χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, δημιουργήθηκε από Αμερικάνους ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
ρομποτΕίναι η πρώτη φορά που ρομπότ χτίζουν με αυτο-οργάνωση και από κοινού εντυπωσιακά οικοδομήματα, χωρίς να έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων, ώστε να έχουν γνώση του συνολικού σχεδίου της κατασκευής. Αυτή η λογική ίσως είναι η αρχή του ρομποτικού μέλλοντος των οικοδομικών κατασκευών.
Ο νέος τρόπος οικοδόμησης ανατρέπει την εδώ και χιλιετίες καθιερωμένη προσέγγιση των ανθρώπινων κατασκευών, οι οποίες βασίζονται σε μια ιεραρχία με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα και τον πολιτικό μηχανικό.

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν αθλούμαστε και μας κάνει πιο ευτυχισμένους

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν αθλούμαστε και μας κάνει πιο ευτυχισμένους
Η άσκηση θεωρείται φάρμακο για καθετί στη ζωή: για την κατάθλιψη, την απώλεια μνήμης, το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον και πολλά ακόμη. Ερευνητές ψάχνουν να ανακαλύψουν τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό μας και η συνεχής γυμναστική, μάς κάνει πιο ευτυχισμένους.


Οι περισσότεροι παρακολουθούμε τι γίνεται στο σώμα μας όταν γυμναζόμαστε. Χτίζουμε μύες και είμαστε σε φόρμα. Νιώθουμε πόσο πιο εύκολα κάνουμε καθημερινές ασκήσεις, όπως να ανεβαίνουμε σκάλες. Είναι λιγότερο σαφές, τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό μας.
Όταν ξεκινάμε την άσκηση, ο εγκέφαλος αναγνωρίζει ότι έρχεται μια στιγμή στρες. Καθώς αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς, ο εγκέφαλος πιστεύει ότι είτε αντιμετωπίζετε κάποιον εχθρό, είτε κάποιο άλλο εμπόδιο. 

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

212865-98725-despair[1]

Εσείς που βρήκατε τον άνθρωπό σας
κι έχετε ένα χέρι να σας σφίγγει τρυφερά,
έναν ώμο ν’ ακουμπάτε την πίκρα σας, 
ένα κορμί να υπερασπίζει την έξαψή σας,
κοκκινίσατε άραγε για την τόση ευτυχία σας,
έστω και μια φορά;

Ο έρωτας είναι σαν τον κήπο: Θέλει συνεχή φροντίδα!


Τι ζητάμε όλοι στον ερωτικό τομέα; Να κάνουμε μια όμορφη σχέση με έναν άνθρωπο που να μας ταιριάζει. Είναι μια από τις βασικότερες ανθρώπινες ανάγκες. Τι κρίμα όμως που, μόλις βρούμε το κατάλληλο ταίρι, οι περισσότεροι συνήθως επαναπαυόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι για να συνεχίσουμε να ζούμε μια όμορφη συντροφική ζωή, θα πρέπει κάθε μέρα να σκαλίζουμε και να φροντίζουμε (και οι δυο) το εύφορο χώμα, επάνω στο οποίο καλλιεργήθηκε η σχέση μας. Γιατί ο έρωτας είναι σαν τον κήπο: Θέλει συνέχεια συντήρηση.

Τι χρειάζεται ο ερωτικός κήπος:

Να ξεριζώνονται τα ζιζάνια: Οι καθημερινές μικροπαρεξηγήσεις σιγά – σιγά συσσωρεύονται και οδηγούν σε δυσαρέσκεια. Γι΄ αυτό, μόλις πάει να φυτρώσει μια νέα παρεξήγηση, καλό είναι να ξεριζώνεται επί τόπου. Η καλή θέληση μάλιστα μαραίνει τις παρεξηγήσεις από τη ρίζα.

Τα φύλα είναι Αρσενικό, Θηλυκό και... 50 ακόμα επιλογές




Facebook: Αρσενικό, θηλυκό και... 50 ακόμα επιλογές! Οι επιλογές για το φύλο στο Facebook που ισχύουν μέχρι τώρα είναι μόνο 2, αρσενικό και θυληκό (male και female) πολύ σωστά. Αλλά όχι πιά. !! Το κοινωνικό δίκτυο θα προσφέρει πλήθος επιλογών για το φύλο του χρήστη.

Σύντομα, οι επιλογές αυτές θα είναι πολύ περισσότερες, πενήντα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες! Το κοινωνικό δίκτυο προσέθεσε μια ειδικά προσαρμοσμένη επιλογή, που περιλαμβάνει «περίπου 50 υποκατηγορίες» που μποροπύν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες του για να δηλώσουν το φύλο τους. Δίνεται ακόμα η δυνατότητα τριών επιλογών για την προσφώνηση του χρήστη: «αυτόν», «αυτήν» και «αυτούς».

Αρχικά οι καινοτομίες αυτές του Facebook θα είναι διαθέσιμες μόνο στους χρήστες του στην Αμερική, και μάλιστα όπως υπολογίζεται, σε 159.000 νέους το μήνα. Αυτοί θα έχουν πρώτοι τη δυνατότητα να αυτο-χαρακτηριστούν ως «ανδρόγυνο», «αμφίφυλο», «τρανσέξουαλ», «διασεξουαλικό» και άλλα καταπληκτικά. 

Κακές συνήθειες που μας ωφελούν!

174686
Κακές συνήθειες που μας ωφελούν!    Μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για το άστρωτο κρεβάτι μας και να θεωρούμαστε έξυπνοι επειδή μασάμε τσίχλα;
Αυτό τουλάχιστον λένε οι ειδικοί, οι οποίοι μας προτρέπουν να δείχνουμε περήφανοι τα τσαλακωμένα μας σεντόνια, να αναβάλλουμε για αύριο το σκούπισμα, να καθόμαστε αναπαυτικά για να απολαύσουμε ένα κομμάτι γλυκό και να μη διστάζουμε να μασάμε τσίχλα στο γραφείο.

Η «Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου»

Δεκατέσσερις Φεβρουαρίου του 1929 οι άνδρες του Αλ Καπόνε εκτέλεσαν επτά αντίπαλους μαφιόζους σε μια αποθήκη στο Σικάγο. Το μακελειό έμεινε στην ιστορία ως η «Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου» και ένα από τα πιο διάσημα εγκλήματα του Ιταλού μαφιόζου.

Την εποχή εκείνη ο Αλ Καπόνε κυριαρχούσε στο νότιο τμήμα του Σικάγου,ενώ ο αντίπαλός του Μπαγκς Μοράν στο βόρειο τμήμα. Καθώς ίσχυε η ποτοαπαγόρευση, οι δύο μαφιόζοι κέρδιζαν εκατομμύρια δολάρια από την παράνομη διακίνηση αλκοόλ. Το πρωτοπαλίκαρο του Καπόνε, Βιτσέντζο Τζιμπάλντι, επεξεργάστηκε το σχέδιο για την εκτέλεση. Σκοπός ήταν η εκδίκηση για τη δολοφονία ανδρών του Καπόνε από τον Μοράν. Οι Ιταλοί μαφιόζοι θα έκλειναν ραντεβού στον Μοράν με δέλεαρ ένα φορτίο ακριβού ουίσκι.

Αστρική Πύλη- η είσοδος - Ο στρατός Του Κυρίου

Πώς ανοίγει η Αστρική Πύλη....Μέρος Πρώτο

Πώς ανοίγει η Αστρική Πύλη. Μέρος 2ο


Από τη στιγμή που θα ακολουθήσουμε τα βήματα προς την Πύλη μετά από μόνιμη και συνεχόμενη εργασία τότε θα βρεθούμε μέσα στην είσοδο της Πύλης. Τότε είμαστε μόνιμα συνδεδεμένοι.

Αν δεν είστε μόνιμα συνδεδεμένοι αλλά αποσπασματικά, δεν θα υπάρχει συνεχόμενη πληροφόρηση και επικοινωνία με το Αρχαγγελικό Τάγμα, τον Ιεροφάντη και τον Πατέρα. Θα νιώθετε ότι πότε σας ακούν και πότε όχι, πότε σας μιλούν και πότε όχι. 

Εκεί σε εκείνη τη στιγμή είναι τι θα υπερισχύσει η αμφιβολία ή η αναζήτηση του ποιο κομμάτι του εγώ σας είναι ακόμη «αδούλευτο» και σας καθυστερεί από την Ολότητα. 

Αν ισχύσει το δεύτερο τότε σίγουρα θα τη βρείτε την απάντηση γιατί μέσα από την υπομονή, την επιμονή και την εργασία οι απαντήσεις συνήθως είναι εκεί δίπλα μας.

Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΩΝ GAY ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ



Φοβερά πράγματα. Η πιο μεγάλη διάσπαση των Αθηναίων gay. Δεν έχει ξαναγίνει στον αιώνα. Έχουν και οι ομοφυλόφιλοι τα δικά τους, τις κακίες τους, τις ζήλειες τους, ανθρώπινα είναι κι αυτά, αλλά τέτοιο πράμα που τους έτυχε με τις δημοτικές εκλογές δεν έχει ξαναπροκύψει. Ποιον να ψηφίσουν; Ποιον να προτιμήσουν.

Η επίδραση του αλκοόλ στην ανθρώπινη υγεία

epidrasi-alkool-anthropini-ygeiaΤο αλκοόλ αποτελεί σήμερα μια αμφιλεγόμενη υπόθεση και έχει γίνει αντικείμενο εκτεταμένης μελέτης στον επιστημονικό κόσμο. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα οφέλη ή οι κίνδυνοι για την υγεία εξαρτώνται από την προσλαμβανόμενη ποσότητα.
Τα οφέλη φαίνεται να απορρέουν από την μέτρια κατανάλωση ενώ οι κίνδυνοι σχετίζονται άμεσα με την χρόνια και υπέρμετρη πρόσληψη.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του AmericanDiabetes Association συστήνεται η κατανάλωση ενός ποτού ημερησίως. Ως ένα ποτό ορίζεται ένα κουτάκι μπύρα, ένα ποτήρι κρασί (145ml) και περίπου 45ml άλλων αλκοολούχων (π.χ. ρούμι, βότκα, ουίσκι).

Αφροδισιακές τροφές, ποτά και τεχνικές που αυξάνουν την ερωτική επιθυμία και τροφές και ποτά που σκοτώνουν την λίμπιντο.


της Μαρίας Χιόνη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια μοριακής φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Η ερωτική επιθυμία είναι προϋπόθεση για να εμπλακούμε σε μια σεξουαλική πράξη. Κυριαρχείται από την έλξη για τον άλλον άνθρωπο και την προσδοκία να πάρουμε και να δώσουμε ηδονή. Η λίμπιντο μπορεί να περιγραφεί ως αυτή η ενστικτώδης ερωτική ορμή, η διάθεση για σεξ αλλά και όλη η ενέργεια που ξεχειλίζει από αυτή Η λίμπιντο έχει τις ρίζες της στα πιο βαθιά συναισθήματα πριν επηρεάσει και το σώμα σου. Σε γενικές γραμμές η επιθυμία είναι κυρίως σεξουαλική: είναι η παρορμητική αντίδραση που μας σπρώχνει στο σεξ. Από την άλλη μεριά, η λίμπιντο είναι μια πολυδιάστατη λέξη που μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Η πιο δημοφιλής χρήση της αναφέρεται στη σεξουαλική επιθυμία και μόνο οι ψυχολόγοι τη χρησιμοποιούν ως ευρύτερη έννοια σήμερα.

Απολύσεις και άγριο ξύλο τα μεσάνυχτα στη ΔΕΥΑΡ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Με ψήφους 5 – 3 ελήφθη η απόφαση. Τα μέλη του δ.σ. γλίτωσαν από λιντσάρισμα και φυγαδεύτηκαν από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Εκρηκτική κατάσταση, με επεισόδια και συμπλοκές, επικράτησε τα μεσάνυχτα μέσα και έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΡ στο Ροδίνι, ύστερα από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής Επιχείρησης να απολυθούν οι 61 εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού. Η απόφαση για την απόλυση πυροδότησε την οργή ων εργαζομένων που περίμεναν έξω από το κτίριο οι οποίοι εισέβαλαν στα γραφεία όπου διαδραματίστηκαν άγριες σκηνές, χωρίς να λείψει απόμα και το ξύλο.

Τι θ' αλλάξει από 31 Μαρτίου στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία

Τι θ&#039; αλλάξει από 31 Μαρτίου στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία

Τα πάνω κάτω έρχονται στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία από την 31η Μαρτίου του 2014 στη χώρα μας καθώς μετά από συνεχείς αναβολές και καθυστέρηση περίπου ενάμιση έτους ενεργοποιούνται διατάξεις που ενισχύουν τα δικαίωματα των καταναλωτών τηλεφωνικών υπηρεσιών.
 Πλέον οι εταιρίες υποχρεούνται να τηρούν λίστες με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων (International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων κινητών και να μπλοκάρουν τη χρήση των τηλεφώνων αυτών, να επιστρέφουν χωρίς αίτημα του καταναλωτή αναλογία του παγίου σε περίπτωση διακοπής τω υπηρεσιών άνω της μίας ημέρας (βλάβες ειδικά στα σταθερά τηλέφωνα) ή όταν οι υπηρεσίες είναι κατώτερες των συμφωνηθέντων, να μην κόβουν για χρέη τις συνδέσεις αν δεν έχουν προειδοποιήσει 15 ημέρες πριν (το SMS δεν θεωρείται ειδοποίηση)  καθώς και να διατηρούν για μεγάλο διάστημα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι χρεώσεις που επιβάλλουν στους καταναλωτές είναι ορθές

Αναλυτικά οι νέες διατάξεις προβλέπουν:

Ουρικό Οξύ: Θεραπεύστε το φυσικά…

Ουρικό Οξύ:  Θεραπεύστε το φυσικά…
Η υπερουριχαιμία είναι η αύξηση της συγκεντρώσεως του ουρικού οξέος στο πλάσμα και στον ορό. Το ουρικό οξύ είναι το τελικό προϊόν του μεταβολισμού των πουρινο-νουκλεοτιδίων. Η πιο εμφανής εκδήλωση της αύξησης αυτής είναι η ποδάγρα κατά την οποία σχηματίζονται κρύσταλλοι οι οποίοι αποτίθενται στους χόνδρους, στους αρθρικούς υμένες και το αρθρικό υγρό. Η ποδάγρα είναι αρκετά επώδυνη και συνδέεται από κινητικά προβλήματα.
Ένα άλλο σύμπτωμα της υπερουχιμαιμίας είναι η νεφρολιθίαση. Η υπερουριχαιμία συναντάται συνήθως στους παχύσαρκους και στις υψηλότερες οικονομο-κοινωνικές ομάδες. Αυτή δημιουργείται ή από αυξημένη πρόσληψη τροφών, υψηλής περιεκτικότητας σε πουρίνες, ή από ελαττωμένη απέκκριση των πουρινών αυτών από τον οργανισμό.

Πανσέληνος στο Ζώδιο του Έρωτα. Άλλαξε την Μοίρα σου. Άλλαξε τη Μέρα σου.


Πανσέληνος στον Λέοντα 


στην 26η , 13' Μοίρα.

(Σήμερα αργά τη νύχτα, στις 1:53)

ΆΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ.

Η λέξη Μοίρα προέρχεται

από το μείρομαι = μοιράζομαι

 = ειμαρμένη = μέρα

Η μοίρα του Ζωδιακού 

είναι η ειμαρμένη σου,

είναι αυτό που θα βιώσεις

αναλόγως του πως διαχειρίζεσαι

τον Χώρο και τον Χρόνο

που σου έχει ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ

κατά την ΜΕΡΑ της ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ σου.

***

Με αυτήν την Πανσέληνο στον Λέοντα

στο Ζώδιο του Ήλιου

κάτι Φωτίζεται Τρισδιάστατα Μπροστά σου

κάτι παίρνει ΦΩΣ,

κάτι αφαιρεί το σκότος από έναν κύκλο

της Ζωής σου που τελειώνει εδώ.

Τεράστια έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία καλύπτει με τέφρα τον ουρανό!

Μια κατοικημένη περιοχή καλύπτεται με τέφρα από το ηφαίστειο Όρος Kelud, σε Γιογκιακάρτα, Ινδονησία, την Παρασκευή.


 Δεύτερη μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη στην Ινδονησία προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων και ανάγκασε την εκκένωση δεκάδων χιλιάδων στο νησί της Ιάβας, καθώς το Όρος Kelud εκτόξευσε στάχτη και μπάζα σε ύψος 12 μιλίων στον ουρανό.
Η Έκρηξη του ηφαιστείου,το βράδυ της Πέμπτης,  που βρίσκεται 50 χλμ νοτιοδυτικά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Σουραμπάγια, ακούστηκε μέχρι και 125 μίλια μακριά, σύμφωνα με το γραφείο καταστροφών της Ινδονησίας, αναφέρει το Associated Press .
Ο Ratno Pramono, ένα 35χρονος αγρότης, δήλωσε στο AP ότι η έκρηξη "ακουγόταν σαν χιλιάδες βόμβες να εκρήγνυνται."

Η έκπτυξη των αερόσακων μπορεί να προκαλέσει «κρυφούς» καρδιακούς τραυματισμούς



Οι συγγραφείς νέου άρθρου προειδοποιούν τους καρδιολόγους και άλλους επαγγελματίες υγείας για «κρυφούς τραυματισμούς» που μπορούν να προκύψουν από τους αερόσακους των αυτοκινήτων. 

Ακόμα και αν οι αερόσακοι σώζουν ζωές και μειώνουν τους τραυματισμούς, μπορούν επίσης να προκαλέσουν καρδιακούς και πνευμονικούς τραυματισμούς και θάνατο, ειδικά εάν ο οδηγός ή ο επιβάτης δεν φορούν ζώνη ασφαλείας –και προσέξτε- σε άτομα με συγκρούσεις χαμηλής ταχύτητας.

Θρόμβοι και ταξίδια μεγάλων αποστάσεων: Συμβουλές προς τους ασθενείς


Το 2013 το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) δημοσίευσε αναθεωρημένες οδηγίες για τους ταξιδευτές μεγάλων αποστάσεων με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και αποφυγή θρομβωτικών καταστάσεων.


Η συσχέτιση εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης και αεροπορικών ταξιδιών πρωτοπεριγράφηκε στις αρχές του 1950.  Έκτοτε, τα ταξίδια άνω των 4 ωρών με αεροπλάνο, αυτοκίνητο, τραίνο ή πλοίο, έχουν γίνει συχνότερα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανησυχίες για σχηματισμό θρόμβων. Τώρα γνωρίζουμε ότι πάνω από 300 εκατομμύρια άτομα που ταξιδεύουν με πτήσεις άνω των 4 ωρών κινδυνεύουν κάθε χρόνο.

Οδηγός για τα Μανιτάρια του Δάσους: Βρώσιμα και Δηλητηριώδη!



μανιταριαCOVER PHOTO
Πλούσια είναι τα ελληνικά μας δάση από τα πολύμορφα και αξιοπερίεργα μανιτάρια! Τα μανιτάρια δεν ανήκουν ούτε στο φυτικό ούτε στο ζωικό βασίλειο, αλλά είναι μύκητες που αποτελούν μια πολυάριθμη ομάδα οργανισμών! Μάλιστα, μετά τα έντομα, έρχονται δεύτερα σε σειρά, ως πολυπληθή είδη του πλανήτη μας!
Τα μανιτάρια προσφέρουν λίγες θερμίδες, μηδέν λιπαρά και μπόλικο νερό. Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, χαλκό, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και άλλα. Μάλιστα, πρόσφατες επιστημονικές μελέτες σημειώνουν πως έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες (ειδικότερα για τον καρκίνο του μαστού) και ευνοούν την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. 

Οι 10 διασημότερες ερωτικές επιστολές: Πάθος και Λυρισμός!


COVERPHOTO-EPISTOLES
Μεγάλες προσωπικότητες ξεδιπλώνουν τις πιο ζεστές τους ορμές και σκέψεις, μέσα από ποιήματα και επιστολές προς το πρόσωπο που αγαπούν και ποθούν. Άντρες που προκαλούν τον τρόμο των αντιπάλων τους εκλιπαρούν για ένα γυναικείο βλέμμα, γυναίκες που επιβάλλονται με την αυτοκυριαρχία τους καρτερούν μια ανδρική θύμηση. Αυτές είναι οι δέκα ερωτικές επιστολές διάσημων ανθρώπων που θα σας εκπλήξουν!

Για να βρείς ελευθερία....




Για να βρεις ελευθερία  πρέπει να είσαι πιο δυνατός  από τoν νου. 

O νους σου θα επαναλαμβάνει παλιές πεποιθήσεις  και φαίνονται όλες τόσο αληθινές επειδή  εσύ έδωσες έλεγχο στο νου. 

Είναι σαν να δίνεις έλεγχο στα χέρια και  μετά αναρωτιέσαι γιατί αυτοχαστουκίζεσαι.

 Ο προορισμός του νου είναι να υπηρετεί  και όχι να κυβερνά. 

Σταμάτα να πιστεύεις τις σκέψεις σου. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα