Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η αίθουσα της Άγνοιας τελευταίο μέρος



Τι γίνεται όμως όταν το κοντινό μας περιβάλλον, μας επηρεάζει ? Αν αυτοί είναι οι γονείς μας, τα παιδιά μας, ο σύντροφός μας, όπου με εκείνους είμαστε συνέχεια μαζί και η κάθαρση που κάνουμε μοιάζει να πέφτει στο κενό ?


Λογικό είναι να επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον μας, όταν δεν είμαστε εντελώς «έτοιμοι» πνευματικά. Άλλωστε σε αυτό «χρωστάμε» πολλά, με την καλή έννοια είτε είναι οι γονείς μας, είτε τα παιδιά μας, είτε ο σύντροφός μας, αλλά και οι φίλοι μας.

Η αίθουσα της Άγνοιας μέρος 2ο




Η αίθουσα της Άγνοιας μέρος πρώτο


Το δεύτερο μάθημα στην αίθουσα αυτή είναι εξίσου σημαντικό, ίσως δε θα έλεγα πιο σημαντικό από το να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τη δική μας ενέργεια. Το μάθημα αυτό έχει να κάνει με την ενέργεια από τον περιβάλλοντα χώρο. 

Η ενέργεια που ήδη υπάρχει γενικά στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν αλλά και σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Σίγουρα μπορείτε να καταλάβετε τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα σε ένα μέρος όπως οι πρωτεύουσες, πόλεις από ένα χωριό το οποίο δεν έχει καμία άνεση ίσως ούτε καν δρόμους.

Η αίθουσα της Άγνοιας μέρος πρώτο




Μια πολύ σπουδαία αίθουσα που σημαίνει «δεν γνωρίζω. Μα το είπε και ο αρχαίος μας Σωκράτης ότι ένα γνωρίζει ότι τίποτε δεν γνωρίζει !!!

Σε αυτή την αίθουσα μπαίνουν αυτοί που έχουν φτάσει να βρίσκονται σε απόλυτη επίγνωση για κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή τους. Αναγνωρίζουν σε κάθε τι ποιος είναι ο σκοπός της εμφάνισής του, γνωρίζουν τι πρέπει να μάθουν από κάθε δρόμο και από κάθε άνθρωπο. Ο μαθητευόμενος είναι στην απόλυτη ευθυγράμμιση με τα 7 μυστικά περάσματά του ( κέντρα). Ορίζει κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος το σώμα του, αλλά κυρίως τον εγωϊκό του χαρακτήρα.

--- ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ, Νο.3: ΤΟ ΠΕΛΜΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ---

Το «πέλμα αλουμινίου» είναι ένα αντικείμενο που βρέθηκε κατά τύχη στην Ρουμανία, και εγείρει αναπάντητα ερωτήματα γύρο από την προέλευση του και την κατασκευή του!
Το αντικείμενο ανακαλύφθηκε το 1973, σε βάθος 10 μέτρων, από κάποιους εργάτες που εργάζονταν σε ένα λατομείο στις όχθες του ποταμού Μάρου (Mureş) κοντά στη πόλη του Aiud. Το κομμάτι ζυγίζει περίπου 2 κιλά, είναι 21 εκατοστά σε μήκος, 12,5 εκατοστά σε πλάτος, 7 εκατοστά σε πάχος και φέρει δύο κυλινδρικά διάκενα διαφορετικών διαμέτρων στη μία μεριά του, έτσι ώστε να εφαρμόζεται σε ορθή γωνία στη βάση του κατώτερου τμήματος ενός πιθανού μηχανικού ποδιού, ως πέλμα.

Αυτό είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος (Βίντεο)



Ονομάζεται RinspeedXchangE και θα παρουσιαστεί στις 6 Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος που δεν χρειάζεται να το οδηγήσετε εσείς αφού μπορεί να κινηθεί μόνο του. 

Πρόκειται για ένα αυτόνομο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο και κατασκευάστηκε από Ελβετούς βασισμένο πάνω στο TeslaS. 

20 Τρόποι για να Δημιουργήσετε Πιο Πολύ Χρόνο

«Να περπατάτε με σοφία . . . , εξαγοράζοντας τον εύκαιρο χρόνο».
ΑΦΟΥ προσδιορίσετε τις δραστηριότητες με τις οποίες θέλετε να γεμίζετε τις ημέρες και τις ώρες σας, το δύσκολο τώρα είναι να περάσετε από την αισιόδοξη θεωρία στην πράξη. Οι ακόλουθες εισηγήσεις ίσως σας βοηθήσουν.

Πώς να Επενδύετε το Χρόνο σας Σοφά

Ένας άντρας ετοιμάζει κατάλογο με τις δουλειές του
«Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο!» Πόσες φορές το έχετε πει αυτό; Κατά μία έννοια, ο χρόνος απαλείφει τις ανισότητες, γιατί οι ισχυροί και οι πλούσιοι δεν διαθέτουν ούτε λεπτό παραπάνω από τους ασήμαντους και τους φτωχούς. Επιπλέον, ούτε οι πλούσιοι ούτε οι φτωχοί μπορούν να αποταμιεύσουν χρόνο. Άπαξ και έφυγε, έφυγε για πάντα. Το συνετό, λοιπόν, είναι να αξιοποιούμε σωστά το χρόνο που έχουμε. Πώς; Εξετάστε τέσσερις μεθόδους που έχουν βοηθήσει πολλούς να επενδύουν το χρόνο τους σοφά.

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥΣ

CHsj9.St.56

Η Στενοχώρια και ο Ερεθισμός είναι επικίνδυνοι γιατί:
1. Υποβιβάζουν τη ζωτικότητα του ανθρώπου σε τέτοιο σημείο ώστε ο άνθρωπος γίνεται επιρρεπής στις ασθένειες. Η μάστιξ της γρίπης έχει τις ρίζες της στο φόβο και στη στενοχώρια και όταν ο κόσμος ηρεμήσει θα απαλλαγεί από τη τωρινή «φοβερή» κατάσταση και η ασθένεια θα εξαφανισθεί.

Μπορεί η Ουάσιγκτον να ανατρέψει τρεις κυβερνήσεις ταυτόχρονα;

Η δύναμη ενός κράτους μετριέται από την ικανότητά του να αμυνθεί και από την ικανότητά του να επιτεθεί σε ένα ή περισσότερα μέτωπα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ουάσιγκτον επιχειρεί για πρώτη φορά να δείξει ότι μπορεί να ανατρέψει τρεις κυβερνήσεις ταυτόχρονα, τη Συρία, την Ουκρανία και τη Βενεζουέλα. Αν το επιτυχαίνει, κανείς δεν θα είναι πια σε θέση να της αντισταθεί.

JPEG - 33.7 ko

Από πότε υποστηρίζονται οι 

επαναστάσεις 

από τον ιμπεριαλισμό; (Εδώ: Πλατεία 

Μαϊντάν, Κίεβο).
Η Ουάσιγκτον, η οποία απέτυχε το 2011 να βομβαρδίσει τη Λιβύη και τη Συρία ταυτόχρονα, προσπαθεί τώρα με νέα επίδειξη της δύναμής της: να οργανώσει τις αλλαγές καθεστώτος σε τρία κράτη ταυτόχρονα, σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου: Συρία ( Centcom), Ουκρανία (EUCOM) και Βενεζουέλα (SOUTHCOM).
Για να το πράξει, ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει κινητοποιήσει σχεδόν όλη την ομάδα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του.
Πρώτα, τη Σύμβουλο Σούζαν Ράις και τη πρέσβειρα στον ΟΗΕ, τη Σαμάνθα Πάουερ.
Αυτές οι δύο γυναίκες είναι πρωταθλητές του «δημοκρατικού» λέγειν. Έχουν ειδικευτεί εδώ και πολλά χρόνια, το να υποστηρίξουν παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών με το πρόσχημα της πρόληψης γενοκτονιών. 

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό μας»

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό μας»
«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό μας»
Κύριε Σαμαρά, θα ήθελα μέσα από τα βάθη της ψυχής μου να σας πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
«Κέφαλονιά 28 Ιανουαρίου, ώρα 23.20.
Το πρωθυπουργικό αεροπλάνο προσγειώνεται στο Αργοστόλι κατευθείαν από τις Βρυξέλλες.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός βρέθηκε κοντά μας αυτές τις δύσκολες ώρες.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δήλωσε τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους…
Δεν μπορεί, ο Άγιος Γεράσιμος μας αγαπά.
Μέσα στον πόνο μας διατηρούσαμε την κρυφή ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά, εφόσον ήρθε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!
Πλέον οι μέρες κυλούν..

Βασίλης Λεβέντης - Οι Προφητείες (1992 - 2013)



Ξετυλίγουμε σε ένα 13λεπτο βίντεο το κουβάρι της φαύλης Μεταπολίτευσης που περνά μπροστά από τα μάτια μας σα ταινία με τις προφητείες και τις προβλέψεις του Βασίλη Λεβέντη, του προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ...

Οι οδυνηρές συνέπειες στις εθνικές υποχωρήσεις

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων
Ο τουρκοκύπριος ψευδοπρόεδρος Έρογλου προσφάτως αποσαφήνισε ότι η λύση, την οποία συζητεί με τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρεται σε δύο κράτη που θα δημιουργήσουν χαλαρή συνομοσπονδία και δεν προβλέπει αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.
Οι Τούρκοι μας προσγειώνουν απότομα και μας αναγκάζουν να πάψουμε να τρέφουμε αυταπάτες. Και εκείνοι, βεβαίως, κάνουν τη δουλειά τους και έχουν σταθερούς στόχους 50 και 60 ετών για όλα τα εθνικά τους θέματα.
Εμείς, όμως, γιατί αισθανόμαστε μονίμως αδικημένοι από τους άλλους, όταν έχουμε ευθύνη για τις υποχωρήσεις που κάνουμε σε όλα τα εθνικά θέματα;

Οι ωραιότατες ελληνικές λέξεις να αντικαταστήσουν τις ξενόγλωσσες

Εκατοντάδες ξενόγλωσσοι όροι έχουν κατακλύσει εδώ και χρόνια την υπέροχη ελληνική γλώσσα. Καιρός είναι να τους περιορίσουμε, αφού διαθέτουμε λέξεις που εκφράζουν ακριβώς αυτό που θέλουμε να πούμε ή να γράψουμε.
Ιδού μερικά παραδείγματα με ελληνικές λέξεις που μπορούμε (ή μάλλον πρέπει) να χρησιμοποιούμε στη θέση των ξενόγλωσσων:

Να πώς γίνονται πιο υγιεινά τα λουκάνικα…



Οι επιστήμονες έχουν συχνά… λαμπρές ιδέες, όταν αποφασίζουν να βελτιώσουν ένα τρόφιμο. Η τελευταία έμπνευση που είχαν ήταν να χρησιμοποιήσουν το δύσοσμο περιεχόμενο της μωρουδιακής πάνας, προκειμένου να κάνουν – προς το παρόν πειραματικά – τα λουκάνικα πιο νόστιμα αλλά και πιο υγιεινά. Όπως ισχυρίζονται, τα βακτήρια των βρεφικών περιττωμάτων μπορούν να παίξουν τον (υγιεινό) ρόλο των προβιοτικών που χρησιμοποιούνται στα γιαούρτια!

Επτά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας


Επτά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας

Πολλές ασθένειες και προβλήματα υγείας θα μπορούσαν να εντοπιστούν στα πρώτα τους στάδια, αν ο καθένας μας μπορούσε να "αναγνωρίσει τα σημάδια".
Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα αυτά είναι «μπροστά στα μάτια μας», ωστόσο ποτέ δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σχετίζονται με κάποια αρρώστια.
Δείτε παρακάτω επτά σημάδια, με τα οποία το σώμα σας προσπαθεί να σας στείλει μηνύματα ότι "κάτι δεν πάει καλά", όπως τα συγκέντρωσε η Paige Fowler στο MensHealth.com:

Πώς χάθηκαν 6 διαστάσεις που διέθετε κάποτε ο σημερινός τρισδιάστατος Κόσμος μας

Ένα μακροχρόνιο αίνιγμα της θεωρίας των υπερχορδών, μια αμφιλεγόμενη αλλά δημοφιλής θεωρία, γιατί το σύμπαν έχει μόνο τρεις διαστάσεις κι όχι εννέα, λύθηκε με τη βοήθεια προσομοίωσης σε ένα υπερ-υπολογιστή. 
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί πραγματικά να φανταστεί έναν χώρο με περισσότερες από τρεις διαστάσεις. Όμως, οι θεωρητικοί λένε ότι δεν υπάρχει μαθηματικός λόγος που δεν μπορούν να υπάρξουν περισσότερες τέτοιες κατευθύνσεις. Πράγματι, η θεωρία των υπερχορδών επιμένει ότι υπάρχουν. Αυτό που τους κάνει να το υποστηρίζουν  είναι ότι αυτό το μοντέλο καταφέρνει να προσφέρει μια ενιαία εξήγηση για διαφορετικά ανόμοια δομικά στοιχεία της φύσης και φυσικές δυνάμεις.
superstrings-artΗ θεωρία των υπερχορδών θεωρεί ότι τα στοιχειώδη σωματίδια της φύσης, είναι μικροσκοπικές χορδές και ο τρόπος που πάλλονται δημιουργούν τα σωματίδια που βλέπουμε.

Απειλείται η Γη από επιστημονικό «αυτογκόλ»;


Διάσημος αστροφυσικός φοβάται ότι οι σούπερ επιταχυντέςπου κατασκευάζονται μπορεί να δημιουργήσουν «μαύρες τρύπες»που θα μας… καταπιούν!

Ολα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι ξεκινά η...
κατασκευή του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN. Ανάμεσα στις μεγάλες προσδοκίες και τις ελπίδες της επιστημονικής κοινότητας για τη λειτουργία του επιταχυντή υπήρξαν και κάποιες μεμονωμένες φωνές που δήλωναν ανησυχία. Κάποιοι ειδικοί ανέφεραν ότι από τη βίαιη σύγκρουση σωματιδίων μέσα σε τέτοιους επιταχυντές είναι θεωρητικά δυνατόν να δημιουργηθούν «μαύρες τρύπες». Η απάντηση των συναδέλφων τους ήταν πως, ακόμη και στην (απίθανη) περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, οι «μαύρες τρύπες» που θα δημιουργούνταν θα ήταν μικροσκοπικές, η διάρκεια ζωής τους θα ήταν λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου και θα εξαφανίζονταν προτού προλάβουν να... καταπιούν τον πλανήτη.

Ο “Μυστικός” κήπος της γνώσης…


Η νόηση και κατά συνέπεια η γνώση που είναι το αποτέλεσμα της, αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπινου είδους, καθώς ο άνθρωπος είναι το μόνο ον που όχι μόνο υπερβαίνει τα άλλα έμβια όντα, αλλά είναι και σε θέση να τροποποιήσει και να διαχειριστεί το φυσικό περιβάλλον σύμφωνα με τις ανάγκες του. Ο άνθρωπος όχι μόνο διαθέτει νόηση και ελεύθερη βούληση, αλλά έχει συνείδηση της χρονικά περιορισμένης ύπαρξης του. Δεν επιβιώνει απλά κυριαρχούμενος μόνο από πάθη και ένστικτα όπως συμβαίνει στο υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, αλλά τροποποιεί, δημιουργεί, και τελικά παρεμβαίνει καταλυτικά στην Φύση, δημιουργώντας εν τέλει την Ιστορία.

Η γνώση αποτελεί μια συσσωρευτική διαδικασία στον χρόνο, κατά συνέπεια η γνώση αφορά μία γραμμική διαδικασία που μεταφέρεται και εμπλουτίζεται από γενιά σε γενιά.
Με τη γνώση μπορεί ο άνθρωπος να φθάσει σε ουσιαστικές κατακτήσεις τόσο του εαυτού του, όσο και της φύσης. Η γνώση διακρίνεται τόσο στην«εξωτερική» που αφορά το πεδίο των πέντε αισθήσεων, όσο και στην«εσωτερική» που αφορά την υπερσυνείδητη γνώση που λίγοι ίσως μπορούν να κατακτήσουν.

Η ικανότητα της νόησης και της γνώσης υπήρξε καταλυτική για την θέση του ανθρώπου στο πλανητική ιστορία. Για το πότε και πως ενεργοποιήθηκε στο απώτατο παρελθόν αυτή η ικανότητα στον άνθρωπο, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Η σημαντικότητα της όμως έχει μεταφερθεί σε εμάς από την αρχαιότητα δια μέσου αρχετυπικών μύθων αλλά και θρησκευτικών κειμένων. Όπως θα περιγραφεί παρακάτω, η ικανότητα της γνώσης όπως περιγράφεται σε αρχαία κείμενα, αποτέλεσε Θεϊκό δώρο αλλά ίσως και αιτία έκπτωσης του ανθρώπου, από μία κατάσταση Θεϊκής ευδαιμονίας.

Ερώτηση: Τι είναι ευτυχία;

Φωτογραφία του χρήστη Troy Of-Is.

Πάντοτε προσπαθούσα να τη βρώ αλλά κατα κάποιο τρόπο, δε βρέθηκε στο δρόμο μου. Βλέπω ανθρώπους να διασκεδάζουν με τοσο διαφορετικούς τρόπους και πολλά απο τα πράγματα που κάνουν, φαίνονται τοσο ανώριμα και παιδαριώδη. Υποθέτω πως είναι ευτυχισμένοι με τον τρόπο τους, αλλά εγώ χρειάζομαι ενα διαφορετικό είδος ευτυχίας. Ελάχιστες φορές, είχα ενδείξεις πως θα μπορούσα να την αποκτησω άλλα με κάποιο τρόπο πάντα μου ξέφευγε. Αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω για να αισθανθώ πραγματικά ολοκληρωτικά ευτυχισμένος;

Κρισναμούρτι: Νομίζετε πως η ευτυχία είναι ενας σκοπός αυτη καθαυτη; Ή ερχεται σαν κάτι δευτερεύον όταν ζείτε με νοημοσύνη;

Ερώτηση: Νομίζω πως είναι ενας σκοπός αυτη καθαυτη, γιατί αν υπάρχει ευτυχία, οτιδήποτε κάνετε θα είναι αρμονικό. Θα κάνετε τοτε πράγματα χωρίς προσπάθεια, με ευκολία, χωρίς καμιά σύγκρουση. Είμαι βέβαιος πως οτιδήποτε κάνετε έχοντας αυτη την ευτυχία, θα είναι σωστο.

Κρισναμούρτι: Είναι ομως ετσι; Είναι η ευτυχία ενας σκοπός αυτη καθαυτη; Η αρετη δεν είναι ενας σκοπός αυτη καθαυτη. Αν είναι, τοτε γίνεται πολύ μικρή υπόθεση. Μπορείτε ν' αναζητήσετε την ευτυχία; Αν το κάνετε, τοτε πιθανό να βρείτε μια απομίμησή της σ’ όλα τα είδη των διασκεδάσεων και απολαύσεων. Αυτο είναι ευχαρίστηση. Ποιά είναι η σχέση αναμεσα στην ευχαρίστηση και την ευτυχία;

ΑΓΑΠΗ Υγιής και Τοξική


Μήπως στο όνομα της "αγάπης" υπομένεις τις ανυπόφορες συμπεριφορές των ανθρώπων με τους οποίους συμβιώνεις; 

Μήπως τις περισσότερες φορές σου συμπεριφέρονται με τρόπο που σε ταπεινώνει και σε εξουθενώνει;
Οι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε στενές σχέσεις μπορεί να ασκούν πάνω μας τεράστια αρνητική επίδραση και εμείς να το ανεχόμαστε δικαιολογώντας αυτή την παθητική μας στάση με ψευδή, επιφανειακά και λογικοφανή επιχειρήματα. 

Δεν θέλουμε να παραδεχτούμε το πόσο πολύ μας πληγώνουν και το πόσο καταστροφική επίδραση ασκούν στην ψυχική μας ισορροπία γα να μην κινδυνέψουμε να μείνουμε μόνοι.

 Επειδή είμαστε συνδεδεμένοι μαζί τους με στενές σχέσεις εξάρτησης αισθανόμαστε ότι είναι αδύνατον να επιβιώσουμε μακριά τους. Η προοπτική της απομάκρυνσης ή του χωρισμού φαίνεται να είναι απειλή για την ίδια μας τη ζωή. Αισθανόμαστε ότι δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε μακριά τους. 

Η ψευδαίσθηση ότι οι άλλοι μας είναι απαραίτητοι μας κάνει άνευ όρων ελαστικούς και μας ωθεί να ανεχόμαστε τις ακραίες αρνητικές τους συμπεριφορές. 

Αν είμαστε εξαρτημένοι από την "αγάπη" επιμένουμε ψυχαναγκαστικά να πάρουμε από το σύντροφό μας τον κόσμο ολόκληρο. 

Η εξάπλωση της ραδιενέργειας από τη Φουκουσίμα


fukushima
Ραδιενεργό καίσιο από τη Φουκουσίμα φτάνει στις ακτές της Αμερικής
Χονολουλού, Χαβάη
Ραδιενεργό καίσιο που δεν μπορεί παρά να προέρχεται από τη Φουκουσίμα έχει φτάσει στα νερά του Καναδά και θα εξαπλωθεί με τα ωκεάνια ρεύματα στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Τα επίπεδα ραδιενέργειας θα παραμείνουν πολύ κάτω από τα όρια ασφάλειας, ωστόσο η παρακολούθηση της πορείας των ισοτόπων αναμένεται να δώσει νέα στοιχεία για την ωκεάνια κυκλοφορία στον Ειρηνικό.
Σε συνέδριο ωκεανογραφίας που πραγματοποιείται στη Χαβάη, Καναδοί ερευνητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργούν εδώ και δύο χρόνια στον Ειρηνικό, κατά μήκος μιας γραμμής μήκους δύο χιλιάδων χιλιομέτρων δυτικά του Βανκούβερ.

Η Διαφορά Μεταξύ Υγιής Αγάπης και Τοξικής Αγάπης




Κατ 'αρχάς, πιστεύω ότι υπάρχουν δύο είδη αγάπης: Η υγιής και η <<τοξική>>.
 Η  <<τοξική>> αγάπη είναι αδύναμη, εγωιστική και διφορούμενη. Δεν έχει φραγμούς. Η τοξική αγάπη είναι απόλυτη και ακόμα απρόοπτη. Είναι ανώριμη, ανεύθυνη και εξαρτημένη. Η τοξική αγάπη είναι επιτακτική. Υπάρχει μια απελπισία πίσω από αυτήν που παράγει την χειραγώγηση και τον συμβιβασμό του εαυτού. Η τοξική αγάπη είναι ένας διαγωνισμός ουρολαγνείας, μια διελκυστίνδα, μια βουβή σιωπή και ένα χειρόφρενο. Είναι προφανές. Η τοξική αγάπη προωθεί τον ψευδή εαυτό και ανακόπτει την  ανάπτυξη. Είναι ένα ναρκωτικό.

Η αόρατη ουσία της διατροφής


Έχετε ήδη αρχίσει να κατανοείτε –οι αναγνώστες του blog αυτού- ότι η συνείδηση αποτελείται από μια σειρά μικρών πληροφοριών τις οποίες –επαναλαμβάνοντας τις- αρχίζουμε και εντάσσουμε στη ζωή μας… Σήμερα λοιπόν θα σας δώσω μια διαφορετική μικρή πληροφορία, του τι σημαίνει «μέσα» μας και τι σημαίνει «έξω» μας… Πληροφορία η οποία έχει σχέση με την ύλη…
Μια πληροφορία την οποία μπορούμε να την εντάξουμε στη ζωή μας όλοι, να τη δοκιμάσουμε και να την ακολουθούμε έτσι ώστε να μας γίνει συνείδηση… Η πληροφορία αυτή είναι εύκολο να γίνει αντιληπτή διότι είναι σχετική με την τροφή και διατροφή μας…

Σοκ: Tηλεφώνημα πριν από τις 12 δέχτηκε η Άννα Βίσση


vissi6Σοκ στους κύκλους της showbiz έχει προκαλέσει η είδηση ότι μετά από πολλά χρόνια προσμονής, η Άννα Βίσση δέχτηκε επιτέλους την προηγούμενη εβδομάδα τηλεφώνημα, με το γεγονός αυτό μάλιστα να λαμβάνει χώρα πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα.
Ήταν την προηγούμενη Τετάρτη, γύρω στις 10:30 μ.μ., όταν, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις της οικιακής βοηθού της δημοφιλούς τραγουδίστριας, χτύπησε το τηλέφωνο. 
«Αμέσως πάγωσε όλο το σπίτι. Γύρισα και κοίταξα την κυρία Άννα κι εκείνη κοίταξε εμένα. Είχε χλωμιάσει. Ήξερα πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για εκείνη. Κινήθηκε κατευθείαν προς το τηλέφωνο και σήκωσε με αγωνία το ακουστικό», περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες η συγκλονισμένη οικιακή βοηθός για να συνεχίσει: «Ήταν τόσο χαρακτηριστική η σιωπή που επικρατούσε μέσα στο σπίτι που άκουγα πεντακάθαρα τη φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής», για να παραθέσει στη συνέχεια ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον επίμαχο διάλογο:

Τι δίνεις, τι παίρνεις;



Αν δεν δώσεις δεν παίρνεις. Αν δεν προσφέρεις πρώτα, δεν λαμβάνεις. 

Είναι Νόμος. Όχι των ανθρώπων φυσικά, όχι του τρόπου σκέψης που μάθαμε να ακολουθούμε και να υπηρετούμε. 

Πόσο πρέπει να δώσεις προτού τελικά πάρεις; Τι πρέπει να δώσεις για να λάβεις; Δεν είναι εγωιστικό να περιμένεις να λάβεις; 

Πιθανόν, όσοι είναι οι άνθρωποι, τόσες είναι και οι παρανοήσεις σχετικά με μια ακόμα «αλήθεια» (πεποιθήσεις) που δεν τολμά ο φοβικός άνθρωπος να αμφισβητήσει. 

Πως θα βρεις ένα μικρούτσικο αντικείμενο που έπεσε στο πάτωμα

μικρούτσικο




Αν ένα μικρούτσικο αντικείμενο πέσει στο πάτωμα και αν τα ματάκια σου δεν είναι και ΑΑ ποιότητας, θα κάνεις το εξής πολύ απλό:

Πως θα κλείσεις το σακούλι με τα κατεψυγμένα που περίσσεψαν

καταψυγμένα

Άνοιξες τη συσκευασία με τα κατεψυγμένα λαχανικά; 

Αν δεν σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις όλα, πριν τα ξαναβάλεις στην κατάψυξη, θα πρέπει να ξανακλείσεις τη σακούλα καλά, για να μη χυθούν στον καταψύκτη. 

Θα το κάνεις πανεύκολα, ως εξής:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα